Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SaraFina wrote: ↑24/04/2021 11:31
@Zoya zna tačan i dobar postupak za mantije. Mislim da njena tepsija ima negdje na temi. Pa kad dodje. Ako me pamćenje sluzi.
Ja ovo pravila “ćoru” ali od pileće snicle. Ne volim iznenađenja u tijestu a ni pileću kožicu
Predobro izgleda, svaka čast , masala
Valja sad čekati iftar
SaraFina wrote: ↑24/04/2021 11:31
@Zoya zna tačan i dobar postupak za mantije. Mislim da njena tepsija ima negdje na temi. Pa kad dodje. Ako me pamćenje sluzi.
Ja ovo pravila “ćoru” ali od pileće snicle. Ne volim iznenađenja u tijestu a ni pileću kožicu
Predobro izgleda, svaka čast , masala
Valja sad čekati iftar
SaraFina wrote: ↑24/04/2021 11:31
@Zoya zna tačan i dobar postupak za mantije. Mislim da njena tepsija ima negdje na temi. Pa kad dodje. Ako me pamćenje sluzi.
Ja ovo pravila “ćoru” ali od pileće snicle. Ne volim iznenađenja u tijestu a ni pileću kožicu
Predobro izgleda, svaka čast , masala
Valja sad čekati iftar
SaraFina wrote: ↑24/04/2021 11:31
Ja ovo pravila “ćoru” ali od pileće snicle. Ne volim iznenađenja u tijestu a ni pileću kožicu
Šta je "ćora". Zašto joj je takav naziv?
Ćorava je dobila naziv po tome, sto od tijesta u kojem su zamotani i peku se pojedini dijelovi pileta (bataci, krilca, dio prsa) nikad nisi siguran koji će te dio zapasti. Pa kao uzimaš i poslužuješ se “naćiravo” naslijepo i šta te dopadne.
Ja snizlu isitnim i dodam sve kao u klasičan nadjev, ne volim iznenađenja sa pilećom kožicom i kostima. Ovako mi nekako jednostavnije i ukusnije.
immuno wrote: ↑24/04/2021 10:33
Evo vam par savjeta ako hocete za mantije... Ja napravim jufku kao I za svaku pitu al nerazvijam oklagijom vec malo razvijes I namazem uljem da stane pa rukama jer za mantije mora jufka biti elasticna. Na kraju jufke stavim meso (meso, so, Biber, malo, ulja I malo vode) I srolam sve onda kidam komade od smotane jufke krajeve smotam da budu ispod I umacem u istopljeni puter sa malo ulja I redam u tepsiji. Dobro ispeci I kad je peceno nabijem komad putera na viljusku I premazem. Nezaljevam nicim niti pokrivam volim hrskave pite. Sliku sam stavljala nekad a sad krojacice nema kad dodje mozda bude slika
Loo je pravi majstor za mantije to od nje imam
vazi wrote: ↑24/04/2021 10:55
@komsinica_s_drugog i @immuno hvala na savjetima, imuno ti znaci ne stavljaš jufke jednu na drugu već tu lisnatost dobiješ rolanjem jufke ?
Čini se brže i jednostavnije od onog načina u videu.
Vipera berus wrote: ↑24/04/2021 21:35
Nadam se da me Loo neće zadaviti zbog ovog posta
immuno wrote: ↑24/04/2021 10:33
Evo vam par savjeta ako hocete za mantije... Ja napravim jufku kao I za svaku pitu al nerazvijam oklagijom vec malo razvijes I namazem uljem da stane pa rukama jer za mantije mora jufka biti elasticna. Na kraju jufke stavim meso (meso, so, Biber, malo, ulja I malo vode) I srolam sve onda kidam komade od smotane jufke krajeve smotam da budu ispod I umacem u istopljeni puter sa malo ulja I redam u tepsiji. Dobro ispeci I kad je peceno nabijem komad putera na viljusku I premazem. Nezaljevam nicim niti pokrivam volim hrskave pite. Sliku sam stavljala nekad a sad krojacice nema kad dodje mozda bude slika
Loo je pravi majstor za mantije to od nje imam
vazi wrote: ↑24/04/2021 10:55
@komsinica_s_drugog i @immuno hvala na savjetima, imuno ti znaci ne stavljaš jufke jednu na drugu već tu lisnatost dobiješ rolanjem jufke ?
Čini se brže i jednostavnije od onog načina u videu.
Evo kako to ona radi i vjerujte da budu odlične
Hvala, al kasno vidjeh post, već sam ih motala nekako .. ne znadoh da treba početi iz sredine tepsije
Muzu se plaho sviđaju a ja ostajem vjerna buredzicima.
Nek sam oprobala i od mene dosta
Nisrin wrote: ↑26/04/2021 14:06
Friteza na suhi zrak, tako da pravimo bez dodataka masnoce, ulja itd... Inace, imamo Ninja Foodi Max gril, ali ima opciju i “ friteze na suh zrak”...
Ok, super, hvala na objasnjenju
Ja navalila po svim vrstama vrhnja, masno, Morat ću prestati
Danas djulbastije
Last edited by vazi on 26/04/2021 22:22, edited 1 time in total.
Nisrin wrote: ↑26/04/2021 14:06
Friteza na suhi zrak, tako da pravimo bez dodataka masnoce, ulja itd... Inace, imamo Ninja Foodi Max gril, ali ima opciju i “ friteze na suh zrak”...
Ok, super, hvala na objasnjenju
Ja navalila po svim vrstama vrhnja, masno, Morat ću prestati
Nisrin wrote: ↑26/04/2021 14:06
Friteza na suhi zrak, tako da pravimo bez dodataka masnoce, ulja itd... Inace, imamo Ninja Foodi Max gril, ali ima opciju i “ friteze na suh zrak”...
Ok, super, hvala na objasnjenju
Ja navalila po svim vrstama vrhnja, masno, Morat ću prestati
SaraFina wrote: ↑26/04/2021 22:35
@vazi iz moje privatne “Donuterie”
Mogu se umakati u čokoladu s jedne strane, čokoladne mrvice, a ja sam s zimtom i šećerom to pravila
Divni se čine, volim cimet
Ovih dana samo kuham, neki dan šampitu pravila , ima godina i godina da nisam, tako da nam je u želju al slatko pa sve po malo Čop Čop ... Morat ću malo pauzirati
Brajlovic, nisu ko nasi, ali za Evropu bolji ne mogu... Somuni su nasi zaledjeni, oni su OK
Jos sam kupila Poljoradov travnicki kajmak i Dukat jogurt ( dosadio mi je grcki jogurt jer ne postoji tecni kod Njemaca...)
Ima li neko recept za cevape u domacoj izradi, a da je dobar?
SaraFina wrote: ↑26/04/2021 22:35
@vazi iz moje privatne “Donuterie”
Mogu se umakati u čokoladu s jedne strane, čokoladne mrvice, a ja sam s zimtom i šećerom to pravila