Faza 3/3...na kraju je izgledalo ovako
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- BarbaDue
- Posts: 63359
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#46127 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ručak - flap steak, šampinjoni i bukovače, brokoli. Btw, ovaj steak se siječe “against the grain”, jer je malo tvrđi, ali jako ukusan, a i jeftiniji je od ribeye-a, bifteka i ramsteka.
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46128 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Eh pa kaze, danas postavih mezu, jer treba i zameziti, pogotovo dok se pravi vecera za valentinovo. A i pozelilo se eksperimentisati, proslo je dosta vremena...
Pa idemo:
Vino je bilo crno, lokalno, na koje smo se navukli jos u pre-covid vremena, izvukla se flasa iz steka:
Predjelo: Sirovi skalopi sluzeni na pireu od celerovog korijena i posuti sa limunovim uljim i chivesom (prevod kaze vlasac, fakat ne znam kako se kaze na nasem).
Salata: Krastavice i bosiljak sa lososovom ikrom servirani na jogurtu, u sircetu od medovog senfa (honey mustard)
Prvo serviranje: Vegeterijanska lazanja sa crnim tartufima, sluzena na sosu od dimljenog patlidjana.
Drugo serviranje mesno: Govedji biftek, tretiran sa puterom sa mediteranskim zacinima, serviran u kafenom sosu.
Drugo serviranje (vegeterijansko): Kuhana pa dimljena repa, takodjer tretirana sa gore spomenutim puterom sa mediteranskim zacinima, servirana u sosu od cvekle.
I na kraju, ratatuille napravljen od kombinacije korjenastog povrca, sa premazom puterove pjene izmedju svake kriske...
Ima i dezert, ali to kasnije...
Pa idemo:
Vino je bilo crno, lokalno, na koje smo se navukli jos u pre-covid vremena, izvukla se flasa iz steka:
Predjelo: Sirovi skalopi sluzeni na pireu od celerovog korijena i posuti sa limunovim uljim i chivesom (prevod kaze vlasac, fakat ne znam kako se kaze na nasem).
Salata: Krastavice i bosiljak sa lososovom ikrom servirani na jogurtu, u sircetu od medovog senfa (honey mustard)
Prvo serviranje: Vegeterijanska lazanja sa crnim tartufima, sluzena na sosu od dimljenog patlidjana.
Drugo serviranje mesno: Govedji biftek, tretiran sa puterom sa mediteranskim zacinima, serviran u kafenom sosu.
Drugo serviranje (vegeterijansko): Kuhana pa dimljena repa, takodjer tretirana sa gore spomenutim puterom sa mediteranskim zacinima, servirana u sosu od cvekle.
I na kraju, ratatuille napravljen od kombinacije korjenastog povrca, sa premazom puterove pjene izmedju svake kriske...
Ima i dezert, ali to kasnije...
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#46129 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Svaka čast, hrabro i vjerujem predobro.GandalfSivi wrote: ↑15/02/2021 03:01 Eh pa kaze, danas postavih mezu, jer treba i zameziti, pogotovo dok se pravi vecera za valentinovo. A i pozelilo se eksperimentisati, proslo je dosta vremena...
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
#46131 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#46132 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nesto slatko
Grozdje, borovnice, kruska, isjedjen limunov sok (po zelji 1 ili 2), secer i pola litra prosecco vino...sve se isjecka stavi u vatrostalnu posudu i u rernu 40 min ili dok neuvri vino...kad se gotovo serviras sa sladoledom ...
Grozdje, borovnice, kruska, isjedjen limunov sok (po zelji 1 ili 2), secer i pola litra prosecco vino...sve se isjecka stavi u vatrostalnu posudu i u rernu 40 min ili dok neuvri vino...kad se gotovo serviras sa sladoledom ...
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46134 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
suspect_zero wrote: ↑15/02/2021 21:39 Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
- DEMONIKA
- Posts: 3542
- Joined: 06/03/2016 02:35
#46135 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
GandalfSivi wrote: ↑16/02/2021 02:15suspect_zero wrote: ↑15/02/2021 21:39 Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
sad vas zbilja mrzim
tebe i onog sanabiju
uvijek sam gladna zbog vas
- BarbaDue
- Posts: 63359
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#46136 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala a lotsuspect_zero wrote: ↑15/02/2021 21:39 Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
Međutim ne možeš mene u istu rečenicu sa profaćima @huxley @GandalfSivi
- Sarah24
- Posts: 10016
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#46137 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Neka su vala i muski u necemu bolji....
Salim se, svi ste super svaka vama cast
Edit: moj danasnji rucak zvani cleaning out my closet ustvari pomalo svega sto je bilo otvoreno u frizideru
Mozda nije evidentno ali radi se o piletini, gljivama i prokulicama u sosu od onog bijelog cuda sto dodje uz brokoli cesto krompir je tu jer mi je bilo mrsko praviti hljeb
Salim se, svi ste super svaka vama cast
Edit: moj danasnji rucak zvani cleaning out my closet ustvari pomalo svega sto je bilo otvoreno u frizideru
Mozda nije evidentno ali radi se o piletini, gljivama i prokulicama u sosu od onog bijelog cuda sto dodje uz brokoli cesto krompir je tu jer mi je bilo mrsko praviti hljeb
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
#46138 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Složena pod konac to od loze ili raštike?GandalfSivi wrote: ↑16/02/2021 02:15suspect_zero wrote: ↑15/02/2021 21:39 Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
Samo ja sarmu ne volim, nisam je nikada probala u životu, kao ni patlidžan al' pravim mužu
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
#46139 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ti kako stariš sve ti bolje kuhanje ideBarbaDue wrote: ↑16/02/2021 10:24Hvala a lotsuspect_zero wrote: ↑15/02/2021 21:39 Muški bolje kuhate od nas nekih žena
Znači Barba, huxley, Gandalf aferim i svaka vam dala
Samo mi niste dali ideju za ručak, sve nešto komplikovano pogotovo kod Gandalfa.....pola tih namirnica ne koristim, za neke tek čujem
Međutim ne možeš mene u istu rečenicu sa profaćima @huxley @GandalfSivi
Na ovoj temi sam fakat dosta stvari naučila, @hadžinicine lokume samo tako pravim, od @blues rolat sa višnjama, @toto variva.....ima ih još al' zaboravila sam
- BarbaDue
- Posts: 63359
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#46140 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Toto je po meni No1,
šteta što se rijetko javlja.
šteta što se rijetko javlja.
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#46141 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Toto je bio i ostao pionir ove teme
Niko, od otvaranja teme, nije ni pisao ni pristupao gastronomiji / domacoj hrani/ namirnici ...s tog aspekta.
Poguzluk...ljubav prema tradiciji (Hercegovini posebno )... Umijece kuhanja= Toto
Niko, od otvaranja teme, nije ni pisao ni pristupao gastronomiji / domacoj hrani/ namirnici ...s tog aspekta.
Poguzluk...ljubav prema tradiciji (Hercegovini posebno )... Umijece kuhanja= Toto
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46142 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Japrak od vinove loze. Sto se slaganja tice, ima jedno dvije godine kako sam pisao ovdje da sam otkrio onu masinicu sto ih mota, nema rucnog zezanja, a super radi.suspect_zero wrote: ↑16/02/2021 12:34
Složena pod konac to od loze ili raštike?
Samo ja sarmu ne volim, nisam je nikada probala u životu, kao ni patlidžan al' pravim mužu
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46144 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
[/quote]
Kao i obično
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#46147 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ma nema na cemu, nista ljepse nego kad narod uziva u onom sto spremis za njih s ljubavlju
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#46148 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala na komplimentima. Ima tri godine kako ne kuham, pa ne ispunjavam kriterije za ovu temu.@Toto je po meni No1,
šteta što se rijetko javlja.
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#46149 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#46150 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jaja, gljive, suho meso, luk, tikvice, špinat, mocarela, tabasko. Inače sve što se slika pod dnevnim svjetlom izgleda puno ljepše.