Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#44851 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nisam u zivotu ljepseg kestena vidio a ukuse nigdje bas razocarenje
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#44852 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nisam znao da ste toliki ljubitelji tikvi i bundeva....
ako vam je stalo do njih samo kupite fructalove sokove, puni su tikve kojoj je dat ekstrakt voca
ako vam je stalo do njih samo kupite fructalove sokove, puni su tikve kojoj je dat ekstrakt voca
-
- Posts: 90
- Joined: 11/11/2020 23:49
#44853 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Volim supu i pitu od tikve. Ove slatke varijacije sam probala i ne idu:)
Danas cufte od mljevene puretine
Danas cufte od mljevene puretine
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#44854 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
vjestacke sokove ne pijem, to vidjelo nije ni tikve ni voca koji pise, nebitno jel furctal ili ne, a tikva ovako je zdravija milion puta ljeti mi je omiljena pita bundevara... @moonca ta butternut sam citala da je dobra za ono nesto kao musaka, kalja --- gratin, ja sam je tako i pravila a ova potimarron je kao za supe, i obje su mi super!
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
- BarbaDue
- Posts: 63359
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#44857 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jesu vam ovo kuhani?
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#44859 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
prije smo isli u sumu pa kupili kesten sami, mada se to ovdje ne smije...moze cika brkati sumar dobru kaznu udari ...rasirili bili zadnji put na veliki carsaf na tavanu da se dobro prosuse kad ono poceli crvi da izlaze i da se cahure po carsafu ...pobacali sve i nikad vise nismo isli da sami kupimo...samo kupovne i to koliko je za jedan puta dovoljno
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#44861 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#44862 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Samo peceni, tako je
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#44864 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
posteno, ja sam neki dan skuhao i kao sto ti kazes ljuska se osjeti...a uzmem onaj iz konzerve, ko dusa samo kobasicu ubacim
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#44865 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ako ne ide drugacije onda je i konzervas dobar
mi tih problema nemamo...grah ili iz bosne ili od turcina ali nista bez pretisa
- anex
- Nindža revizor
- Posts: 3639
- Joined: 20/02/2007 13:25
- Location: Grad sa željezarom bez dima
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
- Contact:
#44866 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Može li recepat za ove razvijene uštipke
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#44867 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moja omiljena tema ovih dana (godina). Pokušavam skontati najjednostavniji način da postavim slike.
Ovo su neke dagnje i poneki shrimp sa špagetima. Neka školjkasta pasta bi vjerovatno bila bolji izbor jer je sos dosta rijedak. Btw, ovo sam vidio od Genara i Antonia.
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#44868 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
A ovo je nešto a la paella, od iste ture dagnji. Solidno ispalo.
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#44869 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nemojte zamjeriti na uzastopnim postovima, ugrabio sam vremena.
Ovo je brisket od neki dan. 9 sati na indirektnoj vatri.
A evo i repe. Kao dijete je nisam mogao smisliti, sad valjda podsjeća na neka davna vremena.
Ovo je brisket od neki dan. 9 sati na indirektnoj vatri.
A evo i repe. Kao dijete je nisam mogao smisliti, sad valjda podsjeća na neka davna vremena.
-
- Posts: 90
- Joined: 11/11/2020 23:49
#44870 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja stavim brasna odokativno, ali mozda bude pola kg, 2 jaja, malo ulja, soli i prasak za pecivo. E sad, najbolji mi budu kad zakuham sirutkom, ako nje nema onda jogurtom. Tijesto bude kao za jufke, malo jace. Definitivno su ljepsi kad ih zakuhas pa malo odstoje, makar pola sata. Razvijes, isjeces i peces u zagrijanom ulju. Cim se pocnu 'puhati' i blago rumeniti prevrci na drugu stranu:)
I ja ih zovem ustipci a neko lokumi ili peksimeti
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#44871 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Dobar je, ali fali nas domaci (dobila sam preporuku za grah u jednom biomarktu, pa cu otici maksuz, mada ja nisam ljubitelj graha, mozda sa gerslom- ali nece cojk )
Donijela sam pretis iz Bosne, ali grah i tarhanu nisam
-
- Posts: 636
- Joined: 05/08/2009 09:56
#44872 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
A evo i Tom Yam sa lignjama i kozicama od prošle sedmice. Pastu ne pravim, kupim neke gotove.
I za kraj, priprema za roštilj: karabatak, janjeći kotleti, ražnjići sa povrćem, i jedan ribeye.
I za kraj, priprema za roštilj: karabatak, janjeći kotleti, ražnjići sa povrćem, i jedan ribeye.
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#44874 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Joj rostilj sad bih vrlo rado
Sve je top!
Sve je top!
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#44875 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Napravih ja danas onaj kolac sa jabukama od neki dan, samo sa par izmjena, razeno brasno, malo cimeta odozgo itd
Mnogo je ukusniji nego sto lijepo izgleda... mmm predobar
Mnogo je ukusniji nego sto lijepo izgleda... mmm predobar