svi koji se druže sa monikom su mrgudi..posljedica dugogodišnjeg izgladnjivanjaexliberal-ex wrote: ↑28/07/2020 04:11Sto me mrgudom proglasi ni kriva ni duzna....
Ja taman posao da napisem kako ces me rasturit na sastavne djelove.
Ja nekuham ima dvije sedmice...ako ne i vise..tolike su vrucine da neprilazim sporetu...mogu eventualno do rostilja ali i to nabrzaka.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#42451 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#42452 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
de ostavite moniku na miru svi smo mi posebni ....
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#42453 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
što bi je pustili na miru...nahranit ćemo je..da pukne
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#42458 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
hahahahha ... de sada ozbiljno i ne brukaj se ako hoces da se druzis sa nama .... ima samo burek od mesa nikako sa sirom
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#42459 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ahaaaa žlica ne postoji.. nije ti ovo matrix da ti zamisliš a on nestane
- dječak sa šibicama
- Posts: 40844
- Joined: 29/06/2011 23:39
#42460 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nista specijalno, ljetno jelo, posebno samo po domacim sastojcima iz baste, domace tikvice (zelena i zuta) sa piletinom i rizom plus domaci paradajz
ovakva jela volim ljeti, osjeti se miris povrca koje nije iz plastenika
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#42461 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ovo volim !! dvije procije za mene molimdječak sa šibicama wrote: ↑28/07/2020 14:27
nista specijalno, ljetno jelo, posebno samo po domacim sastojcima iz baste, domace tikvice (zelena i zuta) sa piletinom i rizom plus domaci paradajz
ovakva jela volim ljeti, osjeti se miris povrca koje nije iz plastenika
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#42462 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ma ima jos vremena, samo opustenovjesticanametli wrote: ↑27/07/2020 16:22Necemo se takmiciti serviramo im skupa pa nek pare ochi
Mecho si ti dobre hrane de nesto smisli a pitu ostavi meni
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#42463 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ma to si ti mene pobrkala sa nekim drugim, skroz si pormasila loptu po tom pitanjuzlo zlo wrote: ↑28/07/2020 09:41svi koji se druže sa monikom su mrgudi..posljedica dugogodišnjeg izgladnjivanjaexliberal-ex wrote: ↑28/07/2020 04:11Sto me mrgudom proglasi ni kriva ni duzna....
Ja taman posao da napisem kako ces me rasturit na sastavne djelove.
Ja nekuham ima dvije sedmice...ako ne i vise..tolike su vrucine da neprilazim sporetu...mogu eventualno do rostilja ali i to nabrzaka.
neznam sta je gore ta izjava ili izjava burek sa sirom ( zakuhavam )
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#42464 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
more biti ja često brkam stvari i ljudeexliberal-ex wrote: ↑28/07/2020 15:22ma to si ti mene pobrkala sa nekim drugim, skroz si pormasila loptu po tom pitanjuzlo zlo wrote: ↑28/07/2020 09:41svi koji se druže sa monikom su mrgudi..posljedica dugogodišnjeg izgladnjivanjaexliberal-ex wrote: ↑28/07/2020 04:11
Sto me mrgudom proglasi ni kriva ni duzna....
Ja taman posao da napisem kako ces me rasturit na sastavne djelove.
Ja nekuham ima dvije sedmice...ako ne i vise..tolike su vrucine da neprilazim sporetu...mogu eventualno do rostilja ali i to nabrzaka.
neznam sta je gore ta izjava ili izjava burek sa sirom ( zakuhavam )
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#42465 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Slatki krompir , sušena Smokvica , orah
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
- Lily1234
- Posts: 7442
- Joined: 16/08/2019 16:21
- Location: Tu i tamo...
#42467 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I jos luk...
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
- hopi
- Posts: 5707
- Joined: 05/03/2009 23:03
- Location: zemlja moja
#42469 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ovdje vidim ima kuhara, pa jedno pitanje iz vaše struke.
Jeo sam neki dan vani neku piletinu, i ok je bila, samo par komada je imalo drugačiji okus, tj nije zapravno niti okus koliko teksturu, nije meso bilo tvrdo nego kao gumeno, drugačiji skroz osjećaj kada zagrizeš, dok je okus manje više isti, možda malo miris drugačiji. I ti komadi su ok bili, ne vjerujem pokvareni niti su smrdili niti nejestivi. Koliko znam bila su prsa u pitanju, pa je li možda meso staro, suho, pojma nemam baš me zanima zbog čega bi to moglo biti.
I još jednom sam naletio na slično meso, mada skroz drugo mjesto.
Jeo sam neki dan vani neku piletinu, i ok je bila, samo par komada je imalo drugačiji okus, tj nije zapravno niti okus koliko teksturu, nije meso bilo tvrdo nego kao gumeno, drugačiji skroz osjećaj kada zagrizeš, dok je okus manje više isti, možda malo miris drugačiji. I ti komadi su ok bili, ne vjerujem pokvareni niti su smrdili niti nejestivi. Koliko znam bila su prsa u pitanju, pa je li možda meso staro, suho, pojma nemam baš me zanima zbog čega bi to moglo biti.
I još jednom sam naletio na slično meso, mada skroz drugo mjesto.
- BarbaDue
- Posts: 63359
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#42470 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ne idi više u taj restoran i vozdrahopi wrote: ↑28/07/2020 16:06 ovdje vidim ima kuhara, pa jedno pitanje iz vaše struke.
Jeo sam neki dan vani neku piletinu, i ok je bila, samo par komada je imalo drugačiji okus, tj nije zapravno niti okus koliko teksturu, nije meso bilo tvrdo nego kao gumeno, drugačiji skroz osjećaj kada zagrizeš, dok je okus manje više isti, možda malo miris drugačiji. I ti komadi su ok bili, ne vjerujem pokvareni niti su smrdili niti nejestivi. Koliko znam bila su prsa u pitanju, pa je li možda meso staro, suho, pojma nemam baš me zanima zbog čega bi to moglo biti.
I još jednom sam naletio na slično meso, mada skroz drugo mjesto.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#42471 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
.. podrgrijana u mikrovalnoj..--BarbaDue wrote: ↑28/07/2020 17:25Ne idi više u taj restoran i vozdrahopi wrote: ↑28/07/2020 16:06 ovdje vidim ima kuhara, pa jedno pitanje iz vaše struke.
Jeo sam neki dan vani neku piletinu, i ok je bila, samo par komada je imalo drugačiji okus, tj nije zapravno niti okus koliko teksturu, nije meso bilo tvrdo nego kao gumeno, drugačiji skroz osjećaj kada zagrizeš, dok je okus manje više isti, možda malo miris drugačiji. I ti komadi su ok bili, ne vjerujem pokvareni niti su smrdili niti nejestivi. Koliko znam bila su prsa u pitanju, pa je li možda meso staro, suho, pojma nemam baš me zanima zbog čega bi to moglo biti.
I još jednom sam naletio na slično meso, mada skroz drugo mjesto.
- dalmatinka
- Posts: 2882
- Joined: 31/07/2005 22:30
- Location: Krešimirov Grad
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#42473 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
kljukusa od tikvica.
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
-
- Posts: 30
- Joined: 16/07/2018 12:45
#42475 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Vidim da ovdje ima dostaa iskuanih i uspijesnih kuhara, slike su
Eh sada, ja imam jednu dilemu i treba mi savjet. Za bajram planiram napraviti milka tortu, ali nemam spricu za ukrasavanje, nista kontala sam uzeti slag u spreju, ali ne znam koliko je postojan i cvrst? Je li ga neko koristio za ukrasavanje torti? Ja sam do sada samo spila u usta taj slag haha ili nekako napraviti vrecicu za ukrasavanje? Probala sa papirom za pecenje, malo sam smotana pa nije uspjelo. Pisite bilo kakav savjet kako da je ukrasim
Eh sada, ja imam jednu dilemu i treba mi savjet. Za bajram planiram napraviti milka tortu, ali nemam spricu za ukrasavanje, nista kontala sam uzeti slag u spreju, ali ne znam koliko je postojan i cvrst? Je li ga neko koristio za ukrasavanje torti? Ja sam do sada samo spila u usta taj slag haha ili nekako napraviti vrecicu za ukrasavanje? Probala sa papirom za pecenje, malo sam smotana pa nije uspjelo. Pisite bilo kakav savjet kako da je ukrasim