Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
User avatar
BarbaDue
Posts: 59348
Joined: 03/02/2008 22:28
Location: pogledaj iza sebe
Has thanked: 154 times
Been thanked: 104 times

#41651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by BarbaDue » 28/06/2020 11:27

AstorH wrote:
28/06/2020 11:08
BarbaDue wrote:
28/06/2020 10:40
I neka nam @AstorH objasni šta se desilo sa onom kokom :mrgreen:

Image


nmg vise
:-) :zjev:
Pogrešno sam se odrazio :mrgreen: mislio sam šta se dešavalo s njom u toku pripreme. Vidim po fotografijama da je prošla neki proces i to kroz nekoliko faza...pa.. :mrgreen:


User avatar
AstorH
Posts: 1821
Joined: 08/03/2014 23:21
Location: Sali, Croatia / Trondheim, Norway
Has thanked: 51 times
Been thanked: 95 times

#41652 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by AstorH » 28/06/2020 11:29

pustopoljina wrote:
28/06/2020 10:46
AstorH wrote:
28/06/2020 10:39
BarbaDue wrote:
28/06/2020 10:34
Čuj buranija i mlijeko?
vj. misli na kajmak, mozda razrjedjen sa mlijekom. To čuči dobro sa bijelim mahunama. Ali uvijek ovisi, neko voli tečnije, neko da je gusto.
De ako nekom nije mrsko neka napise sta i kako...
U mom selu postoje dvije vrste mahuna- zute i siroke koje idu u crvenu corbu, sa mesom ili bez i to svi vole...budu "ko mozak" i zelene, uske, tvrdje koje niko bas ne voli- i te se kuhaju pa peku sa vrhnjem, sa bijelim lukom, sa komoracem...
Ima i onih olovka mahuna, smrznutih, al' to je njesto drugo i bezveze.
Koje su to "na mlijeku" i kako?
Btw. Ovo su mahune od graha trkljasa..
One druge od lezaka ne znam da se nesto jedu...one uglavnom sazriju za grah.
Ja sto sam jeo kao mali kod babe, takorec sirotinjska hrana, ali istovremeno ukusna, ma ustvari meni je sve kod babe ukusno bilo ako cemo iskreno.
Dakle nema mahuna sa mlijekom, ja koliko znam postoje samo mahune sa kajmakom, pa neko dodaje u šerpetinu odakle kusa mlijeko pa zadrobi pokile ljebare jerBo voli čorbali, jelte.

Znaci uzmes one blijedo zute mahune ( u Fojnici npr. to zovu omune ) roknes jednu govedju kocku u kipucu vodu, vegete, ulja, i mahune, ako su domaci nemoj plao da kuva jel. Procjedis vodu i mahune grunes u serpu, onu vodu dje su se kuvale ne bacaj - valja za juhu ili za graovicu drugi dan, djes' to bacat, vegeta luksuz onda bila, al' bgmi je i bila i ostala Bogotac zacina. (ja je po dzepovima nosam)

Iz cjediljke mahune roknes u serpetinu dje si tuknuo 2 one drvene kasike masti, baci papra, bibier, kako god, i mjesaj.
U posebnu zdjelu natuci jedno po glave bijelog luka,(ja cijeli :D ) smrvi ga i ostavi neg odmori 10min.

Uzmi pavlaku (onda je to bio kajmak onaj pravi puno/masni ono žuto bode u oko) i to roknes u serpu dje su mahune i vrtis jedno 8min.
Onda masnocu i vodu iz te serpe ulijes u manju posudicu u koji si prije toga metnu onaj bijeli luk, dodas soli i zavontas jedno peses' puta.

Narezes ljebare, krknes u tanjur mahune sa kajmakom pobiberis i dodas luka iz one maopre zdjelice i onda smrdis i kurcis se po forumu đkao ja sadE :D

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10335
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!
Has thanked: 265 times
Been thanked: 309 times

#41653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Miss Moonlight » 28/06/2020 11:34

Ja kupim šarenu, mladu buranija.
Ispržim luk, dodam malo ajvara, sos paradaiza i buraniju. Malo vegete, soli, bibera i lagano se dinsta. Po potrebi malo vode. Kad je fino skuhana naspem čašu ili dvije mlijeka, zavisi od količine. Kad prokuha, gotovo. To je baš ukusno.
Stavim kasnije slike kad napravim :thumbup:


Doručak ovako :-)

Image

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15208
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 539 times
Been thanked: 686 times

#41654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 28/06/2020 12:47

pizarro wrote:
28/06/2020 06:48
vjesticanametli wrote:
27/06/2020 13:59
Idi al je droga :-? Ovo oblikujes ko cevape....al ja natrpam u zdjelu sebi kamaru :mrgreen:
meni extra kad ko dolazi :mrgreen: turkinja me nauci svasta :lol: :)
oni su meni bas sposobni sa zacinima.
mislim da je na balkanu vegeta dosta negativno uticala po tom pitanju :D
Joj vegeta :-) ok mi je njihova kuhinja al kad lazem ljuto mi oni se smiju :lol: uglavnom mjesam svega i svacega i fino se jede
Astore koka ti je mrOk :thumbup:
Buraniju samo olovku s junetinom a zabe jela kad sam morala :lol:

immuno
Posts: 926
Joined: 07/04/2010 11:05
Has thanked: 155 times
Been thanked: 465 times

#41655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno » 28/06/2020 13:15

pustopoljina wrote:
28/06/2020 10:46
AstorH wrote:
28/06/2020 10:39
BarbaDue wrote:
28/06/2020 10:34
Čuj buranija i mlijeko?
vj. misli na kajmak, mozda razrjedjen sa mlijekom. To čuči dobro sa bijelim mahunama. Ali uvijek ovisi, neko voli tečnije, neko da je gusto.
De ako nekom nije mrsko neka napise sta i kako...
U mom selu postoje dvije vrste mahuna- zute i siroke koje idu u crvenu corbu, sa mesom ili bez i to svi vole...budu "ko mozak" i zelene, uske, tvrdje koje niko bas ne voli- i te se kuhaju pa peku sa vrhnjem, sa bijelim lukom, sa komoracem...
Ima i onih olovka mahuna, smrznutih, al' to je njesto drugo i bezveze.
Koje su to "na mlijeku" i kako?
Btw. Ovo su mahune od graha trkljasa..
One druge od lezaka ne znam da se nesto jedu...one uglavnom sazriju za grah.
Ja pravim sa kajmakom svijetlu ili kako u sarajevu zovu putericu. Buranija se ocisti opere I dobro ocijedi. U posudu koja moze u rernu malo putera istopim I na to stavim buraniju dinsta dok voda neispari, dodam so Biber I kajmak izmijesam poklopim I u rernu..... Nikakvo meso mi uz to netreba samo hljeba ili samuna mmmmmm

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10335
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!
Has thanked: 265 times
Been thanked: 309 times

#41656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Miss Moonlight » 28/06/2020 13:24

immuno wrote:
28/06/2020 13:15

Ja pravim sa kajmakom svijetlu ili kako u sarajevu zovu putericu. Buranija se ocisti opere I dobro ocijedi. U posudu koja moze u rernu malo putera istopim I na to stavim buraniju dinsta dok voda neispari, dodam so Biber I kajmak izmijesam poklopim I u rernu..... Nikakvo meso mi uz to netreba samo hljeba ili samuna mmmmmm
Ovo zvuci ukusno, moram probati :thumbup:

User avatar
Sanabija
Posts: 446
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 563 times
Been thanked: 495 times

#41657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 28/06/2020 13:27

vjesticanametli wrote:
28/06/2020 12:47
pizarro wrote:
28/06/2020 06:48
vjesticanametli wrote:
27/06/2020 13:59
Idi al je droga :-? Ovo oblikujes ko cevape....al ja natrpam u zdjelu sebi kamaru :mrgreen:
meni extra kad ko dolazi :mrgreen: turkinja me nauci svasta :lol: :)
oni su meni bas sposobni sa zacinima.
mislim da je na balkanu vegeta dosta negativno uticala po tom pitanju :D
Joj vegeta :-) ok mi je njihova kuhinja al kad lazem ljuto mi oni se smiju :lol: uglavnom mjesam svega i svacega i fino se jede
Astore koka ti je mrOk :thumbup:
Buraniju samo olovku s junetinom a zabe jela kad sam morala :lol:
I kakve su zabe? Jesu li bile ove sumske, planinske?

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15208
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 539 times
Been thanked: 686 times

#41658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 28/06/2020 13:52

Vjeruj nemam pojma birala sam il zabu il jegulju pa zaba bi bolja :lol: ko piletina vala :lol: meni bi zao kad vidjeh one koscice male :run: ne bih vise zbog zao mi :mrgreen:

User avatar
Sanabija
Posts: 446
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 563 times
Been thanked: 495 times

#41659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 28/06/2020 13:57

vjesticanametli wrote:
28/06/2020 13:52
Vjeruj nemam pojma birala sam il zabu il jegulju pa zaba bi bolja :lol: ko piletina vala :lol: meni bi zao kad vidjeh one koscice male :run: ne bih vise zbog zao mi :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

User avatar
pustopoljina
Posts: 14058
Joined: 19/05/2008 16:33
Has thanked: 403 times
Been thanked: 291 times

#41660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pustopoljina » 28/06/2020 14:10

immuno wrote:
28/06/2020 13:15
pustopoljina wrote:
28/06/2020 10:46
AstorH wrote:
28/06/2020 10:39


vj. misli na kajmak, mozda razrjedjen sa mlijekom. To čuči dobro sa bijelim mahunama. Ali uvijek ovisi, neko voli tečnije, neko da je gusto.
De ako nekom nije mrsko neka napise sta i kako...
U mom selu postoje dvije vrste mahuna- zute i siroke koje idu u crvenu corbu, sa mesom ili bez i to svi vole...budu "ko mozak" i zelene, uske, tvrdje koje niko bas ne voli- i te se kuhaju pa peku sa vrhnjem, sa bijelim lukom, sa komoracem...
Ima i onih olovka mahuna, smrznutih, al' to je njesto drugo i bezveze.
Koje su to "na mlijeku" i kako?
Btw. Ovo su mahune od graha trkljasa..
One druge od lezaka ne znam da se nesto jedu...one uglavnom sazriju za grah.
Ja pravim sa kajmakom svijetlu ili kako u sarajevu zovu putericu. Buranija se ocisti opere I dobro ocijedi. U posudu koja moze u rernu malo putera istopim I na to stavim buraniju dinsta dok voda neispari, dodam so Biber I kajmak izmijesam poklopim I u rernu..... Nikakvo meso mi uz to netreba samo hljeba ili samuna mmmmmm
Pa ovo je bas jednostavno...plus volim biber i kajmak

User avatar
pustopoljina
Posts: 14058
Joined: 19/05/2008 16:33
Has thanked: 403 times
Been thanked: 291 times

#41661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pustopoljina » 28/06/2020 14:13

AstorH wrote:
28/06/2020 11:29
pustopoljina wrote:
28/06/2020 10:46
AstorH wrote:
28/06/2020 10:39


vj. misli na kajmak, mozda razrjedjen sa mlijekom. To čuči dobro sa bijelim mahunama. Ali uvijek ovisi, neko voli tečnije, neko da je gusto.
De ako nekom nije mrsko neka napise sta i kako...
U mom selu postoje dvije vrste mahuna- zute i siroke koje idu u crvenu corbu, sa mesom ili bez i to svi vole...budu "ko mozak" i zelene, uske, tvrdje koje niko bas ne voli- i te se kuhaju pa peku sa vrhnjem, sa bijelim lukom, sa komoracem...
Ima i onih olovka mahuna, smrznutih, al' to je njesto drugo i bezveze.
Koje su to "na mlijeku" i kako?
Btw. Ovo su mahune od graha trkljasa..
One druge od lezaka ne znam da se nesto jedu...one uglavnom sazriju za grah.
Ja sto sam jeo kao mali kod babe, takorec sirotinjska hrana, ali istovremeno ukusna, ma ustvari meni je sve kod babe ukusno bilo ako cemo iskreno.
Dakle nema mahuna sa mlijekom, ja koliko znam postoje samo mahune sa kajmakom, pa neko dodaje u šerpetinu odakle kusa mlijeko pa zadrobi pokile ljebare jerBo voli čorbali, jelte.

Znaci uzmes one blijedo zute mahune ( u Fojnici npr. to zovu omune ) roknes jednu govedju kocku u kipucu vodu, vegete, ulja, i mahune, ako su domaci nemoj plao da kuva jel. Procjedis vodu i mahune grunes u serpu, onu vodu dje su se kuvale ne bacaj - valja za juhu ili za graovicu drugi dan, djes' to bacat, vegeta luksuz onda bila, al' bgmi je i bila i ostala Bogotac zacina. (ja je po dzepovima nosam)

Iz cjediljke mahune roknes u serpetinu dje si tuknuo 2 one drvene kasike masti, baci papra, bibier, kako god, i mjesaj.
U posebnu zdjelu natuci jedno po glave bijelog luka,(ja cijeli :D ) smrvi ga i ostavi neg odmori 10min.

Uzmi pavlaku (onda je to bio kajmak onaj pravi puno/masni ono žuto bode u oko) i to roknes u serpu dje su mahune i vrtis jedno 8min.
Onda masnocu i vodu iz te serpe ulijes u manju posudicu u koji si prije toga metnu onaj bijeli luk, dodas soli i zavontas jedno peses' puta.

Narezes ljebare, krknes u tanjur mahune sa kajmakom pobiberis i dodas luka iz one maopre zdjelice i onda smrdis i kurcis se po forumu đkao ja sadE :D
Alles klar, u principu ovo sto immuno isprica, samo sa bijelim lukom i kod babe :lol:

User avatar
pustopoljina
Posts: 14058
Joined: 19/05/2008 16:33
Has thanked: 403 times
Been thanked: 291 times

#41662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pustopoljina » 28/06/2020 14:30

Miss Moonlight wrote:
28/06/2020 11:34
Ja kupim šarenu, mladu buranija.
Ispržim luk, dodam malo ajvara, sos paradaiza i buraniju. Malo vegete, soli, bibera i lagano se dinsta. Po potrebi malo vode. Kad je fino skuhana naspem čašu ili dvije mlijeka, zavisi od količine. Kad prokuha, gotovo. To je baš ukusno.
Stavim kasnije slike kad napravim :thumbup:


Doručak ovako :-)

Image
A ovo opet ono u pet deka kako ja pravim zutu...i kod nas dodaju creama :lol: :lol: ko hoce u tanjir (kiselo vrhnje, tj. Kiselu pavlaku) samo sto ne volim ni izgled ni ublazavanje kiselosti paradajza creamom. Ha slatkim, ha kiselim.

Ja u stvari mahune pravim ko svaku corbu: luk crveni, bijeli,korjenastog sta imam, paradajz svjez i pelati iz konzerve/tetrapaka ili koncentrat iz tube...ajvara ili svjeze paprike ako imam...aleve paprike..volim ubaciti i par malih citavih krompira...ako imam...i onda mahune ako je to, kupus ako je kalja, samo krompir ako je klin corba sto bi did rahmetli rekao (prezirno, jel')

Prije je samo isla jos junetina, tj. Meso kao za gulas.

u to, al' to ne ide vise.

U stvari, kad sam bila mala, mislila sam da je svaka corba izvod od jahnije...doduse i danas to mislim:
Kila mesa, kila luka i koja mrkva i dinstaj dok se ne rastope boje...
Cak mislim da je mama to radila: pravila puno jahnije i to je islo u staklenke i caskom nekakva corba ili samo podgrijes i jedes jahniju...ako to nije znalo biti i baza za cilbur (cimbur) ev' ovdE me sEci.
Al' kad se vec prisjecam...meni je zakon bila zimnica od sjeckane mrkve,persuna,celera i lista persuna u ulju...kad pravis jesti, samo par kasika stavis, nema sjeckanja dosadnog..a i za kruha umociti, meni bilo njam.

omar little
Posts: 14275
Joined: 14/03/2008 21:14
Been thanked: 420 times

#41663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by omar little » 28/06/2020 15:21

pizarro wrote:
28/06/2020 06:36
omar little wrote:
28/06/2020 00:40
pizarro wrote:
27/06/2020 20:31

vegan curry.
kako si ga pravio, sta si stavljao?
slatki krompir i ljubicasti luk na kokosovom ulju kratko prziti onda djumbir, bijeli luk i zacine dodati. kokosovo mlijeko ubaciti, kad prokljuca smanjiti na malu temperaturu. nakon jedno 15 minuta idu chickpeas, mladi spinat i sok od svjezeg limuna.

mozda je do slike, ali posuho mi izgledalo za curry pa zato pitam.

User avatar
pizarro
Posts: 3966
Joined: 11/01/2018 21:33
Location: Ruhrgebiet
Has thanked: 28 times
Been thanked: 470 times

#41664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pizarro » 28/06/2020 15:23

Sanabija wrote:
28/06/2020 10:04
BarbaDue wrote:
28/06/2020 09:39
Sanabija wrote:
28/06/2020 00:32


Naravno, a konzerve u ratu pune konjetine bile. U Hrvatskoj specijalitet gulas od zdrijebeta ili puleta (mlado magare). Italija, Francuska, Njemacka takodje
Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzuka
ja sam prije nekoliko godina u austriji vidio prvi put mesnicu za konjsko meso i bio iznenadjen da tako nesto uopste postoji, iznenadjen da je ocigledno tolika potraznja da imaju i mesnice.
a do tad sam zivio u ubjedjenju da se konjsko meso koristi samo za podvaljivanje u mesne preradjevine :D

immuno
Posts: 926
Joined: 07/04/2010 11:05
Has thanked: 155 times
Been thanked: 465 times

#41665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno » 28/06/2020 15:27

pizarro wrote:
28/06/2020 15:23
Sanabija wrote:
28/06/2020 10:04
BarbaDue wrote:
28/06/2020 09:39


Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzuka
ja sam prije nekoliko godina u austriji vidio prvi put mesnicu za konjsko meso i bio iznenadjen da tako nesto uopste postoji, iznenadjen da je ocigledno tolika potraznja da imaju i mesnice.
a do tad sam zivio u ubjedjenju da se konjsko meso koristi samo za podvaljivanje u mesne preradjevine :D
Gumpersdorferstrasse 😂😂😂😂 pferdewurst🙄🙄

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10335
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!
Has thanked: 265 times
Been thanked: 309 times

#41666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Miss Moonlight » 28/06/2020 16:41

Image

Safete Dilbere
Posts: 318
Joined: 06/12/2019 21:55
Location: Sajo utovaraj istovaraj
Has thanked: 11 times
Been thanked: 18 times

#41667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Safete Dilbere » 28/06/2020 16:48

jel to rigoletto

User avatar
Sanabija
Posts: 446
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 563 times
Been thanked: 495 times

#41668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 28/06/2020 16:52

pizarro wrote:
28/06/2020 15:23
Sanabija wrote:
28/06/2020 10:04
BarbaDue wrote:
28/06/2020 09:39


Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzuka
ja sam prije nekoliko godina u austriji vidio prvi put mesnicu za konjsko meso i bio iznenadjen da tako nesto uopste postoji, iznenadjen da je ocigledno tolika potraznja da imaju i mesnice.
a do tad sam zivio u ubjedjenju da se konjsko meso koristi samo za podvaljivanje u mesne preradjevine :D
Italijani u većinu od svojih najboljih kobasica i salama obavezno stavljaju konjetinu ili meso od magarca

User avatar
Sanabija
Posts: 446
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 563 times
Been thanked: 495 times

#41669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 28/06/2020 16:53

Miss Moonlight wrote:
28/06/2020 16:41
Image
E ovako! Bravo Miss :)

User avatar
Sanabija
Posts: 446
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 563 times
Been thanked: 495 times

#41670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 28/06/2020 17:07

Image
Image

Danas samo za popodnevnu mezu uz Chardonnay. Neki komadi od plecke :-D

Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 28/06/2020 19:06

Image

User avatar
Zoya
Posts: 21741
Joined: 09/06/2008 14:54
Has thanked: 179 times
Been thanked: 269 times

#41672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Zoya » 28/06/2020 19:07

Hemel wrote:
28/06/2020 19:06
Image
😍
Ovo bih mogla uvijek

Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 28/06/2020 19:09

isti smo :D
kad ne znamo sta cemo onda riba

User avatar
Zoya
Posts: 21741
Joined: 09/06/2008 14:54
Has thanked: 179 times
Been thanked: 269 times

#41674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Zoya » 28/06/2020 19:11

Hemel wrote:
28/06/2020 19:09
isti smo :D
kad ne znamo sta cemo onda riba
:thumbup: super izgleda. Jesu krompiri u foliji?

Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 28/06/2020 19:17

Zoya wrote:
28/06/2020 19:11
Hemel wrote:
28/06/2020 19:09
isti smo :D
kad ne znamo sta cemo onda riba
:thumbup: super izgleda. Jesu krompiri u foliji?
aha, oni neoljusteni i luk

Post Reply