Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Maraschino
- Posts: 18997
- Joined: 10/11/2006 16:15
- Location: ...
- dobar osjecaj
- Posts: 3957
- Joined: 01/08/2014 11:31
#40702 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Meni je izvan sezone jedino i ukusan cherry paradajz. Jedini ima zestinu i miris paradajza. Ljeti u basti da ne spominjem. Ukusan je i kad jedva malo porumeni.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
#40704 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ova ti izgleda malo pristojnija
Popravljaš se, čestitam ti
Popravljaš se, čestitam ti
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#40705 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ako je meni upuceno .. sta znaci pristojnije- veca porcija- koja me dotukla. .... nisam mogla setati ...nakon..
-
- Rijeka_snova
- Posts: 1265
- Joined: 26/07/2011 01:12
#40706 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja najčešće kupujem Facile dugo zrno i meni bude super za prilog ovako saftali jelima. Nekad bude i basmati riza, zavisi kako kad.
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#40707 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Meni je basmati riza zakon za moj ukus najbolja
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#40708 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
vidi koke gdje je zasjela sjedi i gledi
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#40709 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
hanuma slozila lazanje ...steta pa bosiljak prije pecenja stavila preko ali ne mogu se pozaliti umjesto besamel sosa,samo mozzarella,malo zdravija i laksa varijanta
- Maraschino
- Posts: 18997
- Joined: 10/11/2006 16:15
- Location: ...
#40710 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#40711 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#40712 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
cuvena pijana koka/pileMaraschino wrote: ↑18/05/2020 20:33
Dobro zapazanje a niko ne pita odakle ona tu da sjedi na konzervi piv...pardon vode i tako se pece.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#40714 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kako su prvi domaci, dobri su
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#40715 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
lohikeitto, finska supa s lososom.
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#40716 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
volim ja lazanju ali je ne pravimo cesto, a i tad pokusavamo kakvu zdraviju varijantu...al' godi poslije dobrog treninga nakrkat se lazanje i to da sos niz bradu curi
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#40718 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ovo je prva riblja supa koju sam pravio i grmi
sledeca je ona po gandolfovom receptu.
sledeca je ona po gandolfovom receptu.
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
- Maraschino
- Posts: 18997
- Joined: 10/11/2006 16:15
- Location: ...
#40720 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Riblja supa
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#40721 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
Meni je najbolja marsejska bujabes ( bouillabaisse ) sto znaci prokljuca i smanji , kuha se iz tiha.
Ne uspijevam naci pravi revept na nasem jeziku, ima par recepata na kulinarki ali svi su neke izmijenjene varijante.
Evo video, mozda moze pomoci, mada je na fr
Ako te bas interesuje mogu prevesti recept
Edit: mozda je ovaj recept bolji, jasniji, poslje 2,5 min
- Maraschino
- Posts: 18997
- Joined: 10/11/2006 16:15
- Location: ...
#40722 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hvala @vazi vjerujem da je ukusno ali nije to to.vazi wrote: ↑18/05/2020 23:41Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
Meni je najbolja marsejska bujabes ( bouillabaisse ) sto znaci prokljuca i smanji , kuha se iz tiha.
Ne uspijevam naci pravi revept na nasem jeziku, ima par recepata na kulinarki ali svi su neke izmijenjene varijante.
Evo video, mozda moze pomoci, mada je na fr
Ako te bas interesuje mogu prevesti recept
Edit: mozda je ovaj recept bolji, jasniji, poslje 2,5 min
Nekada davno te corbe sam jeo po Slavoniji pored Drave. To je nesto strasno kako to spreme. Kuhaju u velikim bakracima i onda sipaju u male i tako serviraju. Pored toga dobijes svjeze skuhane domace rezance.
Sto oni kazu, dok nos ne procuri nije dobro. Malo ljuto a i vruce, ma fantazija.
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#40723 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To je onda neka konkretna corbica, kontamMaraschino wrote: ↑19/05/2020 00:07Hvala @vazi vjerujem da je ukusno ali nije to to.vazi wrote: ↑18/05/2020 23:41Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
Meni je najbolja marsejska bujabes ( bouillabaisse ) sto znaci prokljuca i smanji , kuha se iz tiha.
Ne uspijevam naci pravi revept na nasem jeziku, ima par recepata na kulinarki ali svi su neke izmijenjene varijante.
Evo video, mozda moze pomoci, mada je na fr
Ako te bas interesuje mogu prevesti recept
Edit: mozda je ovaj recept bolji, jasniji, poslje 2,5 min
Nekada davno te corbe sam jeo po Slavoniji pored Drave. To je nesto strasno kako to spreme. Kuhaju u velikim bakracima i onda sipaju u male i tako serviraju. Pored toga dobijes svjeze skuhane domace rezance.
Sto oni kazu, dok nos ne procuri nije dobro. Malo ljuto a i vruce, ma fantazija.
Mozda poput ove
Naces vjerovatno recept na netu, ima ih obilje
http://slavonskakuhinja.blogspot.com/20 ... a.html?m=1
- Maraschino
- Posts: 18997
- Joined: 10/11/2006 16:15
- Location: ...
#40724 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
otprilike da je to to.vazi wrote: ↑19/05/2020 00:18
To je onda neka konkretna corbica, kontam
Mozda poput ove
Naces vjerovatno recept na netu, ima ih obilje
http://slavonskakuhinja.blogspot.com/20 ... a.html?m=1
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#40725 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ne smije se mijesati, raspasce se. samo okretati. zato je najbolje u kotlicu praviti.