Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#39526 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

DeNiro wrote: 10/04/2020 15:09 upravo tako pravim sos :) .. sir je mozzarella unutra, a na vrhu parmezan :)
My man :thumbup:
Ja cu zucchini na prutice sa korom, prezle i parmezan, biber i 3 cehne bijelog luka u tepsiji izmijesati, poravnati...u rernu na 20-30 min.
User avatar
DeNiro
Posts: 10619
Joined: 12/03/2007 10:31

#39527 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by DeNiro »

pustopoljina wrote: 10/04/2020 15:14
DeNiro wrote: 10/04/2020 15:09 upravo tako pravim sos :) .. sir je mozzarella unutra, a na vrhu parmezan :)
My man :thumbup:
Ja cu zucchini na prutice sa korom, prezle i parmezan, biber i 3 cehne bijelog luka u tepsiji izmijesati, poravnati...u rernu na 20-30 min.
:thumbup:
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39528 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

lasakad wrote: 10/04/2020 12:43 i ja sam prvih dana izolacije samo po brašnu udarala :)


Image
Image
tulumbe su ti odlicne.sta je ovo u tepsiji?
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39529 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

samsonsam wrote: 10/04/2020 00:16

izgleda seksi :mrgreen: :thumbup:
i jeste :mrgreen: hvala :)
User avatar
exliberal-ex
Posts: 7707
Joined: 11/04/2013 00:01

#39530 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by exliberal-ex »

pustopoljina wrote: 10/04/2020 15:14
DeNiro wrote: 10/04/2020 15:09 upravo tako pravim sos :) .. sir je mozzarella unutra, a na vrhu parmezan :)
My man :thumbup:
Ja cu zucchini na prutice sa korom, prezle i parmezan, biber i 3 cehne bijelog luka u tepsiji izmijesati, poravnati...u rernu na 20-30 min.
Zucchini...isto tako isjec pa samo ispohovat ( brasno/jaja)...uf sad sam dobio ideju :thumbup:
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#39531 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

exliberal-ex wrote: 10/04/2020 17:16
pustopoljina wrote: 10/04/2020 15:14
DeNiro wrote: 10/04/2020 15:09 upravo tako pravim sos :) .. sir je mozzarella unutra, a na vrhu parmezan :)
My man :thumbup:
Ja cu zucchini na prutice sa korom, prezle i parmezan, biber i 3 cehne bijelog luka u tepsiji izmijesati, poravnati...u rernu na 20-30 min.
Zucchini...isto tako isjec pa samo ispohovat ( brasno/jaja)...uf sad sam dobio ideju :thumbup:
E za to sam lijena. I ne przi mi se sto godina (to je kod mene glavno jelo, znaci bez 3 zucchinija ni ne pocinjem)...ovo izbrckas, gurnes u rernu i opet sjedi da se odmoris :lol:
User avatar
exliberal-ex
Posts: 7707
Joined: 11/04/2013 00:01

#39532 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by exliberal-ex »

pustopoljina wrote: 10/04/2020 17:23
exliberal-ex wrote: 10/04/2020 17:16
pustopoljina wrote: 10/04/2020 15:14

My man :thumbup:
Ja cu zucchini na prutice sa korom, prezle i parmezan, biber i 3 cehne bijelog luka u tepsiji izmijesati, poravnati...u rernu na 20-30 min.
Zucchini...isto tako isjec pa samo ispohovat ( brasno/jaja)...uf sad sam dobio ideju :thumbup:
E za to sam lijena. I ne przi mi se sto godina (to je kod mene glavno jelo, znaci bez 3 zucchinija ni ne pocinjem)...ovo izbrckas, gurnes u rernu i opet sjedi da se odmoris :lol:
al kad zamirise..... :D
ja sam sad sam znaci 2 su mi dovoljna...
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39533 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

osobuko sa gremolatom
Image


parmidjana
Image
User avatar
animals
Posts: 21500
Joined: 19/04/2013 22:13

#39534 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by animals »

hana_montana wrote: 10/04/2020 17:12
samsonsam wrote: 10/04/2020 00:16

izgleda seksi :mrgreen: :thumbup:
i jeste :mrgreen: hvala :)
Odakle ti iskoci.. :D
jesi se to razvela..
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#39535 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

hana_montana wrote: 10/04/2020 17:27 osobuko sa gremolatom
Image


parmidjana
Image
.ukusno.. :thumbup: . i masnooooooooo :shock: od cega ?

sta je parmidjana?
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39536 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

animals wrote: 10/04/2020 17:31

Odakle ti iskoci.. :D
jesi se to razvela..
sad iz kreveta :D

nisammm :lol: al kako je ova izolacija,nista ne garantujem :mrgreen:
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39537 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

moonca wrote: 10/04/2020 17:38
.ukusno.. :thumbup: . i masnooooooooo :shock: od cega ?

sta je parmidjana?
masno nego,za umakanje.puter,maslinovo ulje i na kraju gremolata.

parmidjana...recimo ovo
https://gastro.24sata.hr/recepti/parmig ... cilije-936
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#39538 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

hana_montana wrote: 10/04/2020 17:54 masno nego,za umakanje.puter,maslinovo ulje i na kraju gremolata.

parmidjana...recimo ovo
https://gastro.24sata.hr/recepti/parmig ... cilije-936
pravila sam ga- nije mi izgledalo tako masno.. no... no, jako, jako ukusno -- pogotovo -srz iz kosti - ako si imala... :thumbup:

Hvala .. meni izgledalo kao -pecenje.. :-D
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#39539 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

Parmidjanu mogu i bolesna..
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39540 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

moonca wrote: 10/04/2020 17:59

pravila sam ga- nije mi izgledalo tako masno.. no... no, jako, jako ukusno -- pogotovo -srz iz kosti - ako si imala... :thumbup:

Hvala .. meni izgledalo kao -pecenje.. :-D
pa srz se nozem vadi,malo soli i masna brada :D

nije pecenje :lol: mada mu je sad vakat :-)
User avatar
i agree
Posts: 9853
Joined: 21/10/2018 10:40
Location: SaRa Je Vo

#39541 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by i agree »

hana_montana wrote: 10/04/2020 17:27
Image
jel ovo sismis
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#39542 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

i agree wrote: 10/04/2020 18:36
hana_montana wrote: 10/04/2020 17:27
Image
jel ovo sismis
To je grilani ili pohani patlidzan u paradajzsosu sa bosiljkom i bijelim lukom i infarktom svjeze rendanog parmezana.
Mozes jesti vruce, mlako hladno..od jucer...UVIJEK.
User avatar
animals
Posts: 21500
Joined: 19/04/2013 22:13

#39543 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by animals »

i agree wrote: 10/04/2020 18:36
hana_montana wrote: 10/04/2020 17:27
Image
jel ovo sismis
:D Onaj sto je kriv za coronu
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#39544 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

i agree wrote: 10/04/2020 18:36
hana_montana wrote: 10/04/2020 17:27
Image
jel ovo sismis
:roll:
gore . ima 1000 kalorija..
omar little
Posts: 16354
Joined: 14/03/2008 21:14

#39545 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by omar little »

Image

stir fry nudle- tofu, brokoli, mrkva, kikiriki sos, kikiriki, susam sjemenke
User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#39546 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hana_montana »

pustopoljina wrote: 10/04/2020 18:39
i agree wrote: 10/04/2020 18:36

jel ovo sismis
To je grilani ili pohani patlidzan u paradajzsosu sa bosiljkom i bijelim lukom i infarktom svjeze rendanog parmezana.
Mozes jesti vruce, mlako hladno..od jucer...UVIJEK.
di si ti :kiss:

ta ono zna..
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#39547 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

hana_montana wrote: 10/04/2020 19:58
pustopoljina wrote: 10/04/2020 18:39
i agree wrote: 10/04/2020 18:36

jel ovo sismis
To je grilani ili pohani patlidzan u paradajzsosu sa bosiljkom i bijelim lukom i infarktom svjeze rendanog parmezana.
Mozes jesti vruce, mlako hladno..od jucer...UVIJEK.
di si ti :kiss:

ta ono zna..
Najmanje u kuhinji....rerna i lonac my friends...ili je corba ili je zbrckaj i u tepsiju :skoljka: i ne brojim kalorije, ako pokupim koronu, zauhar mi je svaka :skoljka:
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#39548 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Maraschino »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 13:52
Maraschino wrote: 08/04/2020 21:56 Image

ko voli gurabije sa heljdom, jabukov pekmez i ostalo?
fenomenalno, ovo je meni prije bio pojam slatka :D
da probam sa receptom:
3 jaja i 2 male solje od kafe secera pa to umutiti, dodati jednu solju od kafe kokosovog ulja, 2dl jabukovog pekmeza i to sve izmijesati
zatim dodavati 200gr. heljdinog brasna, 1/2 kg integralnog psenicnog brasna, 150gr.lanenovog mljevenog sjemena, 1 prasak za pecivo i to sve dobro izmijesati.
ako je ljepljivo dodati jos malo obicnog brasna da se mogu formirati kuglice a ako nije dovoljno slatko dodavati jabukov pekmez umjesto secera.
poredati u tepsiju, zagrijati rernu i ubaciti a kada dobiju malo boje smanjiti temperaturu da se polako ''ististe''.

ako sam sta fulao, ne zamjerite.
ja sam za rostilj, peku i sac a gospodja je za kuhinju.
Zizi505
Posts: 9251
Joined: 25/04/2011 14:06

#39549 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Zizi505 »

Image

Listovi maslačka, matovilac, štapni celer, cvekla, sjeme koprive, sušeni srijemuš, kuhani karabatak, zrnati senf i maslinovo ulje.
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#39550 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zlo zlo »

što bi moje papige navalile na ovaj tanjur :lol:
Post Reply