Hej,pazi,nisu svi gosti gastronomski eksperti,ovaj fini dodatak ce samo uciniti posao jos i vise cool
p.s.
ona fina korica se ne moze dobiti na zici da je ne znam kakva vatra
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- bunk
- Posts: 8774
- Joined: 16/07/2016 19:58
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#34802 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Izgleda je lagan i sočancendlerbing wrote:Kolač sa grizom i kokosom. I kora od dva jajeta
A taman je i jaja
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#34803 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ako hoces koricu- tava je bolja- osim toga moras kamen grijati - zatim resetku...bunk wrote:Hej,pazi,nisu svi gosti gastronomski eksperti,ovaj fini dodatak ce samo uciniti posao jos i vise cool
p.s.
ona fina korica se ne moze dobiti na zici da je ne znam kakva vatra
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#34804 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Fino ti je meso.epik wrote:Biftek pecen na kamenoj ploči i rešetki ...
https://ibb.co/k46b2Z7
https://youtu.be/aI-W7Vx72LI
Zanima kakva je razlika u ukusu i teksturi mesa kada je pečeno ovako kao što si ti pravio, te kada je samo na rešetki?
Nisam probala nikada ovako pravljeno.
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#34805 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Uglavnom u sočnosti. Na kamenu se zapece okolo nekih 2-3 mm i to drzi sokove da neispare. Pred samo rezanje meso je unutar postiglo temp, a zadrzalo sočnost. Nakon rezanja dovoljno je 6-8 minuta pecenja da bude spremno.zizi505 wrote:Fino ti je meso.epik wrote:Biftek pecen na kamenoj ploči i rešetki ...
https://ibb.co/k46b2Z7
https://youtu.be/aI-W7Vx72LI
Zanima kakva je razlika u ukusu i teksturi mesa kada je pečeno ovako kao što si ti pravio, te kada je samo na rešetki?
Nisam probala nikada ovako pravljeno.
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#34806 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dobro ti je ovo skroz, taman sam skontao jednu dobru kamenu plocu, morat ce se probati...epik wrote:Biftek pecen na kamenoj ploči i rešetki ...
https://ibb.co/k46b2Z7
https://youtu.be/aI-W7Vx72LI
- Dori
- Posts: 3318
- Joined: 07/03/2007 09:36
- Location: Rajvosa-X.com
#34807 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Reform torta-test (imamo jedan mali rodjendan u subotu)
Ali nešto nisam zadovoljna korama? Malo su tanke ispale. Ima k’o od iskusnih kuhara kakav savjet?
Ali nešto nisam zadovoljna korama? Malo su tanke ispale. Ima k’o od iskusnih kuhara kakav savjet?
- adda_sa
- Posts: 830
- Joined: 11/03/2006 21:52
- Location: where my friends are
#34808 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa kore i treba da su tanke, zar ne?
ps lijep ti tanjir
ps lijep ti tanjir
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#34809 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Isto ko da sam u mraku uslikala.moonca wrote:
dobra kombinacija-
.........................mogla si malo bolje slikati-podlogu u drugoj boji...
To sam poslije vidjela.
Nije neki specijalitet ali je onako lagan i vrlo brzo pripremljiv.
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#34810 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Pravila sam ga zadnji put nekad baš davno. Nekako kao da mu fali još šećera...dodaću taj note u recept.zizi505 wrote:Izgleda je lagan i sočancendlerbing wrote:Kolač sa grizom i kokosom. I kora od dva jajeta
A taman je i jaja
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#34811 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Prvi pokusaj u rerni, prije nego sto predjemo na cumur
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#34812 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
omojbože
Sretno Gandalfe
Sretno Gandalfe
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#34813 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Apsolutno nelose...
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#34814 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dori wrote:Reform torta-test (imamo jedan mali rodjendan u subotu)
Ali nešto nisam zadovoljna korama? Malo su tanke ispale. Ima k’o od iskusnih kuhara kakav savjet?
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#34815 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Tako ti je to sa korama u kojim nema brasnaDori wrote:Reform torta-test (imamo jedan mali rodjendan u subotu)
Ali nešto nisam zadovoljna korama? Malo su tanke ispale. Ima k’o od iskusnih kuhara kakav savjet?
Ako hoces visinu
.Rjesenje je..8 kora
Ili 2 iste u plehu. Pa rezati na 3 trake. I imas reform u sniti
I ono vazno..kad dodas orahe u saum, nema vise mikserom ..vec laganim pokretima, spatulom povezati . ali to garant znas
Uostalo.reform nije "sminka torta" vec perverzija poguzluk.tako da sumnjam da ce iko i primjetiti nedostatak "visine" , poslije prvog zalogaja
E kako volim ovu tortu
Edit: evo sad vidjeh od gandalfa
Upravo ono o cemu sam ti pricala
U ovoj formi ju je najazhvalnije praviti
Bjezte koji me djavo navrati da otvaram kuhanje temu
Last edited by Loo on 08/10/2019 03:27, edited 1 time in total.
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#34816 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Lego tajine znaci ovo donji dio gusani?GandalfSivi wrote:Apsolutno nelose...
Plah ti je
- Dori
- Posts: 3318
- Joined: 07/03/2007 09:36
- Location: Rajvosa-X.com
#34817 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
GandalfSivi e to sam i ja kontala da ce tavkva ispasti Plaho ti je ono tvoje
Adda, hvala
Loo....moguce....sve mi se cini da su nekad bile malo "deblje", pa sve kontam da li je do jaja, mucenja, pecenja....Vidjecemo drugu verziju za vikend
Adda, hvala
Loo....moguce....sve mi se cini da su nekad bile malo "deblje", pa sve kontam da li je do jaja, mucenja, pecenja....Vidjecemo drugu verziju za vikend
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#34818 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kontam koliko svi imate kila (except moonca - jede maleee porcije )kada dobro kuhate i sta sve spremate i u kojim kolicinama...Posebno ovo slatko...
Prije sam i ja, pa navukla na skoro 80kg, sad se vratila na 68- nekad pretjeram do 70kg, inace svasta sam pravila, ali nemam granicu kad bude ukusno...
Ko je dovoljno sretan da jede, a "ne prima mu se", evo jedan dobar recept koji uvijek uspije...znaci, identicno mirise kao trdelnik, a i okus bude isti ...mozete dodati oraha po zelji:
http://tortatorta.blogspot.com/2011/06/ ... rom-i.html
Prije sam i ja, pa navukla na skoro 80kg, sad se vratila na 68- nekad pretjeram do 70kg, inace svasta sam pravila, ali nemam granicu kad bude ukusno...
Ko je dovoljno sretan da jede, a "ne prima mu se", evo jedan dobar recept koji uvijek uspije...znaci, identicno mirise kao trdelnik, a i okus bude isti ...mozete dodati oraha po zelji:
http://tortatorta.blogspot.com/2011/06/ ... rom-i.html
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#34819 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Malo šetnja, sport, potrošiš kalorije i nema problema.
Problem je kad krkaš a ležiš
Problem je kad krkaš a ležiš
- Dori
- Posts: 3318
- Joined: 07/03/2007 09:36
- Location: Rajvosa-X.com
#34820 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Upravo tako Ja recimo uz setnje izbjegavam vecere. I drzim se u nekoj normali....Tomahawk11 wrote:Malo šetnja, sport, potrošiš kalorije i nema problema.
Problem je kad krkaš a ležiš
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#34821 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ploča je zakon. Super tehnika pecenja.epik wrote:Bio je dovoljno pecen, ali ne prepecen jer bi se biftek isušio. Iz tog razlog sječem deblje komade da bude sočan .bunk wrote:Bravo,odlican video,ideju cu pokusat realizovat za vikend,jel bio unutra dobro pecen nakon resetke,ja ne volim sirovo..
I samo so od zacina koristim.
I ti poguzija?/
p..s. Gdje si nabavio kamen?
Kod kamenorezca /grobara ?/
Ili? Hvala
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34822 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
I sad INRI s donje strane piseLoo wrote:Ploča je zakon. Super tehnika pecenja.epik wrote:Bio je dovoljno pecen, ali ne prepecen jer bi se biftek isušio. Iz tog razlog sječem deblje komade da bude sočan .bunk wrote:Bravo,odlican video,ideju cu pokusat realizovat za vikend,jel bio unutra dobro pecen nakon resetke,ja ne volim sirovo..
I samo so od zacina koristim.
I ti poguzija?/
p..s. Gdje si nabavio kamen?
Kod kamenorezca /grobara ?/
Ili? Hvala
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#34823 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kod kamenorezaca, 2 ili 3 cm debljine. Poguzija i to velikaLoo wrote:Ploča je zakon. Super tehnika pecenja.epik wrote:Bio je dovoljno pecen, ali ne prepecen jer bi se biftek isušio. Iz tog razlog sječem deblje komade da bude sočan .bunk wrote:Bravo,odlican video,ideju cu pokusat realizovat za vikend,jel bio unutra dobro pecen nakon resetke,ja ne volim sirovo..
I samo so od zacina koristim.
I ti poguzija?/
p..s. Gdje si nabavio kamen?
Kod kamenorezca /grobara ?/
Ili? Hvala
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#34825 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dori wrote:Upravo tako Ja recimo uz setnje izbjegavam vecere. I drzim se u nekoj normali....Tomahawk11 wrote:Malo šetnja, sport, potrošiš kalorije i nema problema.
Problem je kad krkaš a ležiš
I ja se dosta krecem, osim na poslu...ali ostatak vremena da...i drzim se satnice 8h, ali opet moram paziti sta jedem, jer se i voda prima