adda_sa wrote:kuhane u paradajz sosu mislis? to nisam nikad jela..niti cula ustvari dok ti ne rece
po okusu je slicno satarasu? izuzev sirceta...
3 kg paprika,
1/2l paradajz sosa Podravka (kod nas nije bilo Podravke pa smo onaj talijanski stavile),
1,5dl ulja
1,5 dl alkoholnog sirćeta
1 supena kašika soli
4 supene kašike šećera
2 goveđe kocke za supu
1 glavica bijelog luka
peršun
malo bibera u zrnu
Paprike izrezati na rezanca. Sve sastojke, osim bijelog luka i peršuna, staviti u šerpu da provrije i kuhati 5 mins. Nakon 5 minuta dodati bijeli luk i peršun i kuhati jos 2 mins-da paprike omeknu.
Vruće sipati u vruće tegle i okrenuti naopačke, da se ohlade.
Ukus ludilo, a onaj sok od salate kasikom jedem da me ne zadesi biber u zrnu.