Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34051 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 12:14

Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju :D
:thumbup:


User avatar
moonca
Posts: 65872
Joined: 20/12/2016 20:16

#34052 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 12/09/2019 12:18

Riza u mikrovalnoj...samo za podgrijavanje.

..inace..NE kuva SE svaka vests rize na isti nacin
.moje iskustvo, kao I za tjesteninu, pratiti upute na pakovanju..mada I to zna zeznuti..jer NE kaze na kojoj temp.to kuvati.

Na svom sporetu Sam ispobala.i napokon nasla perfertnu tem. I uvijek uspije.

User avatar
moonca
Posts: 65872
Joined: 20/12/2016 20:16

#34053 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 12/09/2019 12:19

stakasa wrote:
Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju :D
:thumbup:
Jel' u begovu ide piletina?

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10347
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#34054 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Miss Moonlight » 12/09/2019 12:21

moonca wrote:Riza u mikrovalnoj...samo za podgrijavanje.

..inace..NE kuva SE svaka vests rize na isti nacin
.moje iskustvo, kao I za tjesteninu, pratiti upute na pakovanju..mada I to zna zeznuti..jer NE kaze na kojoj temp.to kuvati.

Na svom sporetu Sam ispobala.i napokon nasla perfertnu tem. I uvijek uspije.
Ja sam to par puta probala, iskreno lakše mi je skuhati je i ukusnija je. Dok se kuha 15ak min, ja pripremim luk i ssalatu, eventualno neku šniclu, ako nije drugo jelo glavno.
Ali kome ne ide od ruke, moze se posluziti i ovim.

Da, za Begovu čorbu se iskuha pile sa povrćem, neizostavna bamija, a na kraju se doda i mileram. Neko umuti jaje i mileram doda, ja ne.

User avatar
Nisrin
Posts: 5501
Joined: 26/04/2009 15:40
Location: Bistrik, RajvoSA

#34055 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Nisrin » 12/09/2019 12:54

Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ... :skoljka:

User avatar
adda_sa
Posts: 830
Joined: 11/03/2006 21:52
Location: where my friends are

#34056 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by adda_sa » 12/09/2019 13:35

prvi pokusaj muffinsa...
blueberry muffins...
Image

User avatar
moonca
Posts: 65872
Joined: 20/12/2016 20:16

#34057 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 12/09/2019 13:47

Obecavajuce- samo mislim, da si manje mase trebala puniti- nadoci ce i zna se desiti da prekipe i izgube formu... no, vidjet ces sama - :-D

User avatar
Ramzess Veliki
Posts: 17695
Joined: 11/02/2013 11:32

#34058 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Ramzess Veliki » 12/09/2019 13:49

zizi505 wrote:
stakasa wrote:I opet karfiol

Image
Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.
Kako se ovo pravi? :thumbup:

User avatar
adda_sa
Posts: 830
Joined: 11/03/2006 21:52
Location: where my friends are

#34059 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by adda_sa » 12/09/2019 13:54

moonca wrote:Obecavajuce- samo mislim, da si manje mase trebala puniti- nadoci ce i zna se desiti da prekipe i izgube formu... no, vidjet ces sama - :-D
a znam da je trebalo manje, ali imala 2 ova kalupa za po 6muffina, a ostalo mi malo smjese... vidjecemo :D
plus borovnice pustile vode, pa je cijela smjesa plavo-lila :lol: nece se baciti svakako

User avatar
moonca
Posts: 65872
Joined: 20/12/2016 20:16

#34060 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 12/09/2019 13:55

Nisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ... :skoljka:
Ovako je kod mene..sushi riza, skuvana I spremna za spajanja..da povrcem ili kao prilog...


Image

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34061 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 14:03

Ramzess Veliki wrote:
zizi505 wrote:
stakasa wrote:I opet karfiol



Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.
Kako se ovo pravi? :thumbup:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34062 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 14:06

Nisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ... :skoljka:
Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalne

User avatar
Nisrin
Posts: 5501
Joined: 26/04/2009 15:40
Location: Bistrik, RajvoSA

#34063 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Nisrin » 12/09/2019 14:26

stakasa wrote:
Nisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ... :skoljka:
Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalne

Pećnice imaju metalnu mrežu koja bi trebala štititi od zračenja. Profesorica Havas kaže da je svaka pećnica koju je testirala, zračila.



Kako da ustanovite zrači li vaša pećnica? Stavite mobitel unutra i zatvorite vrata. Nikako ne uključujte pećnicu. Nazovite broj mobitela s neke druge linije. Ako zvoni, znači da mikrovalovi koji se koriste za uspostavu veze prolaze kroz zaštitnu mrežu.

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34064 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 14:30

Nisrin wrote:
stakasa wrote:
Nisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ... :skoljka:
Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalne

Pećnice imaju metalnu mrežu koja bi trebala štititi od zračenja. Profesorica Havas kaže da je svaka pećnica koju je testirala, zračila.



Kako da ustanovite zrači li vaša pećnica? Stavite mobitel unutra i zatvorite vrata. Nikako ne uključujte pećnicu. Nazovite broj mobitela s neke druge linije. Ako zvoni, znači da mikrovalovi koji se koriste za uspostavu veze prolaze kroz zaštitnu mrežu.
Wow

User avatar
Nisrin
Posts: 5501
Joined: 26/04/2009 15:40
Location: Bistrik, RajvoSA

#34065 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Nisrin » 12/09/2019 14:31

Necu se raspravljati niti je to tema...ima toga more svuda, tako da koga zanima bujrum!

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10220
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#34066 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 12/09/2019 15:05

Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...

User avatar
mO k3
Posts: 31046
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#34067 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 » 12/09/2019 15:09

GandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rize :)

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34068 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 15:13

mO k3 wrote:
GandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rize :)
Ja ne volim rizu kao prilog ali u tepsiji, pilav, risotto, paella, to je druga prica

User avatar
mO k3
Posts: 31046
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#34069 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 » 12/09/2019 15:17

stakasa wrote:
mO k3 wrote:
GandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rize :)
Ja ne volim rizu kao prilog ali u tepsiji, pilav, risotto, paella, to je druga prica
neznam gdje boravis , ali riza kod nas u bosni je boze sacuvaj .
Ja kupujem samo jasmin rizu iz tajlanda ona ti je drugacija , mozes je i sam blanko jesti

User avatar
Dori
Posts: 3318
Joined: 07/03/2007 09:36
Location: Rajvosa-X.com

#34070 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Dori » 12/09/2019 15:18

stakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilog ;-)

User avatar
Dori
Posts: 3318
Joined: 07/03/2007 09:36
Location: Rajvosa-X.com

#34071 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Dori » 12/09/2019 15:20

zizi505 wrote:
Image
O zizi, savrseno meso! :thumbup:

User avatar
stakasa
Posts: 8769
Joined: 14/11/2013 11:23

#34072 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 15:23

Dori wrote:
stakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilog ;-)
Pustopoljina je napisala jos bolju varijantu par stranica unazad, ovo u mene je mozda i stepen iznad priloga, jelo za sebe posto sam svasta ubacio

User avatar
mO k3
Posts: 31046
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#34073 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 » 12/09/2019 15:26

Danas vegi , uz ovo ide jos polenta ....
Image

User avatar
mO k3
Posts: 31046
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#34074 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 » 12/09/2019 15:28

Ramzess Veliki wrote:
zizi505 wrote:
stakasa wrote:I opet karfiol

Image
Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.
Kako se ovo pravi? :thumbup:
izgleda sexy :thumbup:

User avatar
mO k3
Posts: 31046
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#34075 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 » 12/09/2019 15:30

Dori wrote:
stakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilog ;-)
neznam jeli kod od vas kombinaciju napravio sa kozom od naranze , sa malom rendom izribas kozu od narandze , ali pazis da ne ribas i ono bijelo dadne lijepu notu

Post Reply