prvi pokusaj muffinsa...
blueberry muffins...
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- adda_sa
- Posts: 830
- Joined: 11/03/2006 21:52
- Location: where my friends are
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#34052 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Obecavajuce- samo mislim, da si manje mase trebala puniti- nadoci ce i zna se desiti da prekipe i izgube formu... no, vidjet ces sama -
- Ramzess Veliki
- Posts: 18179
- Joined: 11/02/2013 11:32
- adda_sa
- Posts: 830
- Joined: 11/03/2006 21:52
- Location: where my friends are
#34054 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
a znam da je trebalo manje, ali imala 2 ova kalupa za po 6muffina, a ostalo mi malo smjese... vidjecemomoonca wrote:Obecavajuce- samo mislim, da si manje mase trebala puniti- nadoci ce i zna se desiti da prekipe i izgube formu... no, vidjet ces sama -
plus borovnice pustile vode, pa je cijela smjesa plavo-lila nece se baciti svakako
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#34055 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ovako je kod mene..sushi riza, skuvana I spremna za spajanja..da povrcem ili kao prilog...Nisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ...
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34056 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo toRamzess Veliki wrote:zizi505 wrote:Kako se ovo pravi?stakasa wrote:I opet karfiol
Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34057 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalneNisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ...
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#34058 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
stakasa wrote:Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalneNisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ...
Pećnice imaju metalnu mrežu koja bi trebala štititi od zračenja. Profesorica Havas kaže da je svaka pećnica koju je testirala, zračila.
Kako da ustanovite zrači li vaša pećnica? Stavite mobitel unutra i zatvorite vrata. Nikako ne uključujte pećnicu. Nazovite broj mobitela s neke druge linije. Ako zvoni, znači da mikrovalovi koji se koriste za uspostavu veze prolaze kroz zaštitnu mrežu.
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34059 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
WowNisrin wrote:stakasa wrote:Ima li linke neki za ovu radijaciju iz mikrovalneNisrin wrote:Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ...
Pećnice imaju metalnu mrežu koja bi trebala štititi od zračenja. Profesorica Havas kaže da je svaka pećnica koju je testirala, zračila.
Kako da ustanovite zrači li vaša pećnica? Stavite mobitel unutra i zatvorite vrata. Nikako ne uključujte pećnicu. Nazovite broj mobitela s neke druge linije. Ako zvoni, znači da mikrovalovi koji se koriste za uspostavu veze prolaze kroz zaštitnu mrežu.
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#34060 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Necu se raspravljati niti je to tema...ima toga more svuda, tako da koga zanima bujrum!
- GandalfSivi
- Posts: 18327
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#34061 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34062 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rizeGandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34063 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja ne volim rizu kao prilog ali u tepsiji, pilav, risotto, paella, to je druga pricamO k3 wrote:ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rizeGandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34064 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
neznam gdje boravis , ali riza kod nas u bosni je boze sacuvaj .stakasa wrote:Ja ne volim rizu kao prilog ali u tepsiji, pilav, risotto, paella, to je druga pricamO k3 wrote:ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rizeGandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
Ja kupujem samo jasmin rizu iz tajlanda ona ti je drugacija , mozes je i sam blanko jesti
- Dori
- Posts: 3318
- Joined: 07/03/2007 09:36
- Location: Rajvosa-X.com
#34065 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilogstakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
- Dori
- Posts: 3318
- Joined: 07/03/2007 09:36
- Location: Rajvosa-X.com
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#34067 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Pustopoljina je napisala jos bolju varijantu par stranica unazad, ovo u mene je mozda i stepen iznad priloga, jelo za sebe posto sam svasta ubacioDori wrote:Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilogstakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34068 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Danas vegi , uz ovo ide jos polenta ....
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34070 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
neznam jeli kod od vas kombinaciju napravio sa kozom od naranze , sa malom rendom izribas kozu od narandze , ali pazis da ne ribas i ono bijelo dadne lijepu notuDori wrote:Stvarno dobro izgleda. Dade mi ideju za dobar prilogstakasa wrote:
Skuhas karfiol u slanoj vodi, pet deset minuta. Nauljis tepsiju i poredas karfiol po tepsiji. Onda zalijes sa smjesom u koju ide: dva jaja, casa jogurta, pola solje ulja, majdonos, malo bjelog luka ako hoce to je optional, solja mljeka, mozes dodati mljevene paprike ili cak i curryja, pobiberi i posoli. U rerni 20 minuta, onda po ovome pospi parmezana ili obicnog sira, parmezana zbog ukusa a obicnog na vrhu da se razguzi i zapece i to bi bilo to
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#34071 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Imam ga i ja -meni riza zagori i ne koristim ga vishe..mO k3 wrote:ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rizeGandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34072 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
meni jos nijemoonca wrote:Imam ga i ja -meni riza zagori i ne koristim ga vishe..mO k3 wrote:ja koristim samo onaj lonac za kuhanje rizeGandalfSivi wrote:Ima ona zdjela za pravljenje rize, kazu da najbolja iz toga bude. Nemam je niti sam je koristio, ali tako kazu...
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
#34073 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Danas tirit pita i begova corbica
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#34074 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
..odlicna pita.. mmmmmMunlajt wrote:Danas tirit pita i begova corbica
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#34075 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
tirit pita prvi put cujem ... google