i tiwewa wrote:pijo_zoljo wrote:sa njom ne pričamSaraFina wrote:
probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
potrošim sve pare za kuhanje ovih slikica što mečete
Moderator: anex
i tiwewa wrote:pijo_zoljo wrote:sa njom ne pričamSaraFina wrote:
probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...moonca wrote:.. dosta ulja joj treba/ suva je - ruzmarin i bijeli luk- rerna ili tava a i rostilj...ide sve..stakasa wrote:Kako pravite skusu?
..
.. i ona je na listi ribe iz kozerve.. umjesto sardina...
Nema teksturu lososa-- masna jeste-- koza pogotovo -ali, ako se prepece-ko drvo ..GandalfSivi wrote:
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...
Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
..jao--prvi put -- #porkbelly---- nevjerovatno ukusno, lagano,jednostavno- masno je, ali ne koliko sam ocekivala .. nisam sve pojela samo dvaNego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..
sve ok?SaraFina wrote:pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..
Može broj tel za naručivanje? uz preporuku.
Nemoj me ba. Ne mogu
cudno meni riza uvijek super ispadne.. operem uvijek, i malo promijesam na ulju, i kuham.. bude svaki put razabrana.. jedino ona krs riza od 1-2km bude mecava i slijepljena, ove druge sve ok..Nisrin wrote:Moze li neki finir ecept za supicu? Da nije tarhana...to sam maher jedino..
I kad ce mi biti razabrana riza i ZASTO NIKAD? Znaci, sve nacine sam pokusala, da je perem/ne perem, da je preprzim/ne preprzim na maslacu, da je kuham sa x2 vise vode i da je kuham sa x3 vode, da poklopac ne dizem dok se ne skuha i ne odstoji/da je mijesam dok se kuha...
U svakoj kombinaciji izgleda super i onda za minut bude mecava...nije razabrana..
Probala sam SVE rize, jedino ne racunam UNCLE'S BEAN jer je u kesi...kad meni riza od 6-80KM ne bude razabrana kako zelim , iako je parboiled..najvise volim basmati, nju najvise uzimam, ali ne ispadne lijepa, mada je ukusna
I da, cim voda prokuha smanjim na 1.5...
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodatakaMunlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako....stakasa wrote:Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodatakaMunlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
Mikrovalna i nekako ali Vegete ne mogu ni na sliciMunlajt wrote:U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako....stakasa wrote:Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodatakaMunlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju
Jel' u begovu ide piletina?stakasa wrote:Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju
Ja sam to par puta probala, iskreno lakše mi je skuhati je i ukusnija je. Dok se kuha 15ak min, ja pripremim luk i ssalatu, eventualno neku šniclu, ako nije drugo jelo glavno.moonca wrote:Riza u mikrovalnoj...samo za podgrijavanje.
..inace..NE kuva SE svaka vests rize na isti nacin
.moje iskustvo, kao I za tjesteninu, pratiti upute na pakovanju..mada I to zna zeznuti..jer NE kaze na kojoj temp.to kuvati.
Na svom sporetu Sam ispobala.i napokon nasla perfertnu tem. I uvijek uspije.