Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
SaraFina
Posts: 18194
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#34026 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina » 11/09/2019 14:09

:lol:

Ja ba ili naručim :bih:


pijo_zoljo
Posts: 2414
Joined: 12/02/2019 16:06

#34027 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pijo_zoljo » 11/09/2019 14:23

SaraFina wrote::lol:

Ja ba ili naručim :bih:
e nemre to ba
moraš prohodat makar do granapa

ti bi i dostavu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

User avatar
SaraFina
Posts: 18194
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#34028 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina » 11/09/2019 14:25

pijo_zoljo wrote:
SaraFina wrote::lol:

Ja ba ili naručim :bih:
e nemre to ba
moraš prohodat makar do granapa

ti bi i dostavu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:kiss: probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.

pijo_zoljo
Posts: 2414
Joined: 12/02/2019 16:06

#34029 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pijo_zoljo » 11/09/2019 14:41

SaraFina wrote:

:kiss: probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
sa njom ne pričam

i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
:D

User avatar
wewa
Posts: 14335
Joined: 27/05/2010 15:20
Location: djah na brdu, djah u ravnici

#34030 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by wewa » 11/09/2019 15:25

pijo_zoljo wrote:
SaraFina wrote:

:kiss: probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
sa njom ne pričam

i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
:D
:evil:

pijo_zoljo
Posts: 2414
Joined: 12/02/2019 16:06

#34031 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pijo_zoljo » 11/09/2019 15:32

wewa wrote:
pijo_zoljo wrote:
SaraFina wrote:

:kiss: probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
sa njom ne pričam

i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
:D
:evil:
i ti
:D

potrošim sve pare za kuhanje ovih slikica što mečete
:D

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10218
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#34032 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 11/09/2019 15:45

moonca wrote:
stakasa wrote:Kako pravite skusu?
.. dosta ulja joj treba/ suva je - ruzmarin i bijeli luk- rerna ili tava a i rostilj...ide sve..
..


.. i ona je na listi ribe iz kozerve.. umjesto sardina... :thumbup:
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...

Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...

User avatar
moonca
Posts: 65628
Joined: 20/12/2016 20:16

#34033 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 11/09/2019 18:50

GandalfSivi wrote:
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...

Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
Nema teksturu lososa-- masna jeste-- koza pogotovo -ali, ako se prepece-ko drvo ..

evo sam je imala za lunch iz konzerve -- :lol: suva...


Image
Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
..jao--prvi put -- #porkbelly---- nevjerovatno ukusno, lagano,jednostavno- masno je, ali ne koliko sam ocekivala .. nisam sve pojela samo dva

..jesi li to probao??

zizi505
Posts: 8173
Joined: 25/04/2011 14:06

#34034 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zizi505 » 11/09/2019 19:04

stakasa wrote:I opet karfiol

Image
Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.

zizi505
Posts: 8173
Joined: 25/04/2011 14:06

#34035 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zizi505 » 11/09/2019 19:21

Danas, supa, meso, krompirići i kukuruz
Image

Image

Image

Image

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10218
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#34036 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 12/09/2019 01:36

Lijevo vegeterijanska, desno patlidjan sa fasiranim, zajednicka rijec je musaka :)

Image


zizi505
Posts: 8173
Joined: 25/04/2011 14:06

#34038 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zizi505 » 12/09/2019 07:43

Gandalf i Jack, ja bih ovo vaše mogla sad i za doručak, baš je primamljivo.

User avatar
SaraFina
Posts: 18194
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#34039 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina » 12/09/2019 08:48

Zizi i tvoje kombinacija su za svaku pohvalu.

pijo_zoljo
Posts: 2414
Joined: 12/02/2019 16:06

#34040 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pijo_zoljo » 12/09/2019 08:49

saro svaka čast
imaš recept..

User avatar
SaraFina
Posts: 18194
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#34041 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina » 12/09/2019 08:51

pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..

Može broj tel za naručivanje? :D uz preporuku.

Nemoj me ba. Ne mogu :(

User avatar
wewa
Posts: 14335
Joined: 27/05/2010 15:20
Location: djah na brdu, djah u ravnici

#34042 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by wewa » 12/09/2019 09:41

SaraFina wrote:
pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..

Može broj tel za naručivanje? :D uz preporuku.

Nemoj me ba. Ne mogu :(
sve ok?

User avatar
Nisrin
Posts: 5490
Joined: 26/04/2009 15:40
Location: Bistrik, RajvoSA

#34043 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Nisrin » 12/09/2019 09:41

Moze li neki finir ecept za supicu? Da nije tarhana...to sam maher jedino..

I kad ce mi biti razabrana riza i ZASTO NIKAD? :D Znaci, sve nacine sam pokusala, da je perem/ne perem, da je preprzim/ne preprzim na maslacu, da je kuham sa x2 vise vode i da je kuham sa x3 vode, da poklopac ne dizem dok se ne skuha i ne odstoji/da je mijesam dok se kuha...
U svakoj kombinaciji izgleda super i onda za minut bude mecava...nije razabrana..
Probala sam SVE rize, jedino ne racunam UNCLE'S BEAN jer je u kesi...kad meni riza od 6-80KM ne bude razabrana kako zelim , iako je parboiled..najvise volim basmati, nju najvise uzimam, ali ne ispadne lijepa, mada je ukusna
I da, cim voda prokuha smanjim na 1.5... :eh:

User avatar
adda_sa
Posts: 830
Joined: 11/03/2006 21:52
Location: where my friends are

#34044 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by adda_sa » 12/09/2019 10:06

Nisrin wrote:Moze li neki finir ecept za supicu? Da nije tarhana...to sam maher jedino..

I kad ce mi biti razabrana riza i ZASTO NIKAD? :D Znaci, sve nacine sam pokusala, da je perem/ne perem, da je preprzim/ne preprzim na maslacu, da je kuham sa x2 vise vode i da je kuham sa x3 vode, da poklopac ne dizem dok se ne skuha i ne odstoji/da je mijesam dok se kuha...
U svakoj kombinaciji izgleda super i onda za minut bude mecava...nije razabrana..
Probala sam SVE rize, jedino ne racunam UNCLE'S BEAN jer je u kesi...kad meni riza od 6-80KM ne bude razabrana kako zelim , iako je parboiled..najvise volim basmati, nju najvise uzimam, ali ne ispadne lijepa, mada je ukusna
I da, cim voda prokuha smanjim na 1.5... :eh:
cudno :-? meni riza uvijek super ispadne.. operem uvijek, i malo promijesam na ulju, i kuham.. bude svaki put razabrana.. jedino ona krs riza od 1-2km bude mecava i slijepljena, ove druge sve ok..

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10342
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#34045 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Miss Moonlight » 12/09/2019 10:11

Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.

Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.

Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina :thumbup:

User avatar
adda_sa
Posts: 830
Joined: 11/03/2006 21:52
Location: where my friends are

#34046 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by adda_sa » 12/09/2019 10:22

ja sam ovo kupila prije par dana, jos nisam probala... bice prilog necemu..
Image

User avatar
stakasa
Posts: 8765
Joined: 14/11/2013 11:23

#34047 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 12:06

Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.

Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.

+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina :thumbup:
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka :D

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10342
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#34048 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Miss Moonlight » 12/09/2019 12:09

stakasa wrote:
Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.

Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.

+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina :thumbup:
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka :D
:lol: U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako.... :lol:

User avatar
stakasa
Posts: 8765
Joined: 14/11/2013 11:23

#34049 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa » 12/09/2019 12:10

Munlajt wrote:
stakasa wrote:
Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.

Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.

+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina :thumbup:
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka :D
:lol: U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako.... :lol:
Mikrovalna i nekako ali Vegete ne mogu ni na slici

User avatar
Miss Moonlight
Posts: 10342
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#34050 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Miss Moonlight » 12/09/2019 12:11

Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju :D

Post Reply