Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
#33651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Da, vidio sam na atributima. 

-
#33653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
mmm meso luks delisz...
#33654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pirmin wrote:Da, vidio sam na atributima.

sve ok, al...frtalj krompira ?!moonca wrote:...meso..![]()
#33655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Rekoh ja...... više ona potroši struje da ispeče jedan krumpir, nego se ja grijem na inverter mj dana

#33656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa to je sigurno tako uzevši u obzir da živiš u krajevima gdje nema potrebe za grijanjemzlo zlo wrote:Rekoh ja...... više ona potroši struje da ispeče jedan krumpir, nego se ja grijem na inverter mj dana![]()

#33657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
dobro i to stoji..onda više od hlađenja
ako ništa hladit se moram stalno 

#33658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
imam jednu herku kući i meni se čini da vama godi ta vrućina do te mjere da se uopste ne hladite 

#33659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja nisam herka, meni ne godi 9krug pakla
hladim dan-noć 

#33660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
suosjećam se onda 

#33661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
al u pravu si, kukaju kako je vruće, al čim padne temperatura na 30stupnjeva oblače duge rukave
na 28 po grada jakne nosi

#33662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

..herke sve iste...

#33663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
2x sedmicno? jel to u menzi na poslu, srijedom i petkom?pirmin wrote:adda_sa wrote:pastrmka,ali malecka..zato su dvije na tanjirupirmin wrote:Koja je to riba?![]()
Jedno od jela koje bih mogao svaki dan jesti.
Ovako samo 2x sedmicno.
kod jaranice u firmi petkom bude riba uvijek na meniju, jer je petak dan posta za katolike..
#33664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
šta se ti tu sekiraš, ti si sandžaklijka...doduše totalno atipičnamoonca wrote:![]()
..herke sve iste...
#33665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nemamo menzu vec kuhinju sa rernom gdje si razne gotove splacine spremim. Danas npr. Spätzle i salata sa krastavcima. Ne pitaj me kako dodjoh na tu kombi.adda_sa wrote: 2x sedmicno? jel to u menzi na poslu, srijedom i petkom?
kod jaranice u firmi petkom bude riba uvijek na meniju, jer je petak dan posta za katolike..

Prije sam rucak uzimao u Radatzu al' mi dosadilo.
#33666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
nije valjda spätzle iz kesice, onaj prasak ? nemoj ba time da se trujespirmin wrote:Nemamo menzu vec kuhinju sa rernom gdje si razne gotove splacine spremim. Danas npr. Spätzle i salata sa krastavcima. Ne pitaj me kako dodjoh na tu kombi.adda_sa wrote: 2x sedmicno? jel to u menzi na poslu, srijedom i petkom?
kod jaranice u firmi petkom bude riba uvijek na meniju, jer je petak dan posta za katolike..![]()
Prije sam rucak uzimao u Radatzu al' mi dosadilo.

ja sam uvijek kuhala vise za veceru, i onda taj visak u tupperware i sutra na posao.. inace jedem neka peciva i gluposti iz samoposluga :S
#33667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dieseadda_sa wrote: nije valjda spätzle iz kesice, onaj prasak ? nemoj ba time da se trujes
ja sam uvijek kuhala vise za veceru, i onda taj visak u tupperware i sutra na posao.. inace jedem neka peciva i gluposti iz samoposluga :S

https://cdn1.interspar.at/cachableservl ... dt_sub.jpg
Nisu toliko lose, mogu se jesti.
#33668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ah, znam te... jela sam par puta
.. neke chicken curry fazone, sa rizom. nije lose bilo uopste, ili sa ja bila mnogo gladna 

#33669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Neki dan udjem kod Turaka da uzmem Tahin-pastu, izadjem sa pastom i Tahin-pekmezom.adda_sa wrote:ah, znam te... jela sam par puta.. neke chicken curry fazone, sa rizom. nije lose bilo uopste, ili sa ja bila mnogo gladna
Bruka kako je dobra stvar

Steta sto ne smijem pretjerivati.

#33670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
tahin pekmez? sta je sad topirmin wrote:Neki dan udjem kod Turaka da uzmem Tahin-pastu, izadjem sa pastom i Tahin-pekmezom.adda_sa wrote:ah, znam te... jela sam par puta.. neke chicken curry fazone, sa rizom. nije lose bilo uopste, ili sa ja bila mnogo gladna
Bruka kako je dobra stvar![]()
![]()
Steta sto ne smijem pretjerivati.

ovo je tahin za hummus,ne znam za sta tebi treba.. ove boje teglica, na vrhu se uhvati ulja..

#33671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
U ovom pekmezu sto sam uzeo je oko 50% sirupa od grozdja, 35% sezam pasta i 15% mljevenih ljesnjaka.adda_sa wrote: tahin pekmez? sta je sad tojel slatko??
ovo je tahin za hummus,ne znam za sta tebi treba.. ove boje teglica, na vrhu se uhvati ulja..
https://www.saraymarket.de/media/image/ ... 00x600.jpg
Prava kalorijska bomba, ukusom baca na Nutellu i Eurokrem samo je malo ljepljivije.

Imam i tu pastu sa slike samo drugi proizvodjac.
Sa njom cu kreirati svoju halvu.

#33673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
sta je manjerka? nikad cula tu rijec
mada, ovo na slici djeluje dobro...

#33674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja mislim da se je tako govorilo za porcije sto radnici nose sa sobom na posao... Moze biti da sam pogrijesioadda_sa wrote:sta je manjerka? nikad cula tu rijec
-
#33675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
metalna posuda za hranu, u vojsci i u rudnicima vecinom...