oh, jesu dobre --moze jednom u mjesec danabanjaluka078 wrote:Krofnama smo zatvorili sezonu ugljikohidrata.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15476 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- medvjed23
- Posts: 26811
- Joined: 16/07/2010 13:49
#15477 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
može svaki dan, al umjereno, ne više od pola kile
-
- Posts: 2954
- Joined: 10/09/2005 09:40
- medvjed23
- Posts: 26811
- Joined: 16/07/2010 13:49
#15479 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja nadrobio kukuruze (bez fotografije)
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15480 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kefir ili..... ??medvjed23 wrote:ja nadrobio kukuruze (bez fotografije)
Ja nadrobim kukuruzne cipsove, natopim kefirom i ostavim preko noci. Isti ukus, drugo pakovanje.
- medvjed23
- Posts: 26811
- Joined: 16/07/2010 13:49
#15481 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
kiselo mlijeko, čekaj da izguglam je l to kefir.. meščini da jeste..
ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
-
- Posts: 21793
- Joined: 24/01/2015 19:44
#15482 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
medvjed23 wrote:kiselo mlijeko, čekaj da izguglam je l to kefir.. meščini da jeste..
ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#15483 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ovo je s cveklomarzuhal wrote:MLJAC!nagibSA wrote:
Cheesecake
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#15484 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
,,,
Last edited by Toto on 12/02/2018 16:15, edited 1 time in total.
- nagibSA
- Posts: 893
- Joined: 19/10/2017 01:21
#15485 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kakva cvekla...
bez plastike/zelatina/ naravno, mrvu gustina samo /kasika/dvije/. Raznih sireva, u kori i mljevene plazme i prirodnog soka narandze itd
Imao bih svake sedmice za postaviti dobru stvar, ali necu da vadim ljudima mast...
Sa sumskim vocem, jogurtom obicnim itd je vrhunska i domaca Jogobela, barem znas sta jedes i ne moras brinuti.
bez plastike/zelatina/ naravno, mrvu gustina samo /kasika/dvije/. Raznih sireva, u kori i mljevene plazme i prirodnog soka narandze itd
Imao bih svake sedmice za postaviti dobru stvar, ali necu da vadim ljudima mast...
Sa sumskim vocem, jogurtom obicnim itd je vrhunska i domaca Jogobela, barem znas sta jedes i ne moras brinuti.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15486 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kojih sireva? Velika je razlika izmedju ricotta i crema cheese.
Volim taj kolac.Dobro ti izgleda.
Cesto sam pravila sa drencima.
Volim taj kolac.Dobro ti izgleda.
Cesto sam pravila sa drencima.
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
#15487 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
šta nije okej sa mladim sirom i sokom od limuna
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15488 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To je onda varijacija na cheesecake - nisam probala.
Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme.
Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme.
- nagibSA
- Posts: 893
- Joined: 19/10/2017 01:21
#15489 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nista fancy sirevi, pored nasih /mojih/ iz Srbije /za mene najbolja prehrambena industrija/. Ovde ima Imlek mladi sir i pavlaka, sabacki mladi kajmak, slatka pavlaka...
Taman cu uzimati neke 'specijalitete' s' vana...
Mozda jeste varijacija, ali... yebe kevu ukus, cheesecake, domaca radinost!
Pa ni onaj iz 'torte i to' gdje je parce petaka, nije nista bolji...
Taman cu uzimati neke 'specijalitete' s' vana...
Mozda jeste varijacija, ali... yebe kevu ukus, cheesecake, domaca radinost!
Pa ni onaj iz 'torte i to' gdje je parce petaka, nije nista bolji...
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
#15490 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
kad smo kod mliječnih proizvoda i industrije , ja bih prvo testirala puter
- Mis mekinjas
- Posts: 42259
- Joined: 01/07/2009 22:33
- Location: U svemiru ili u Krležinim romanima
#15491 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja sam se morske ribe najela za 5 zivota pa Dalmaciji, ali dok se nisam dokopala mekousne pastrmke iz Zrmanje isto kao da ribu nikad nisam jela. Od brudeta, do ribe s roštilja, kuhane, pečene na tavama...svega se najedoh ali nista te ne baci na koljena. Inace kukuruzno brasno je bolje od prezle za tavu.... To u dalmaciji naučih. Ma nema do riječnih riba.MarlboroGold wrote:Sve zavisi od pripreme i onoga koji ribu priprema. Treba znati koje su za roštilja, a koje za tavu (sa prezlom), rernu ili lonac (paprikaš).Mis mekinjas wrote:
Ja nikad ne bih izabrala morsku kraj riječne ribe.
Morska riba je precijenjena.
U BiH rijetko ko zna procijeniti na koji način se morske ribe pripremaju i često budu neukusne. Preferirao sam riječne dok nisam probao morsku na par lokacija - pretežno u dalmaciji.
Od morske ribe ne mozes napraviti fish paprikaš a ni riblju čorbu.
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#15492 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.banjaluka078 wrote:Krofnama smo zatvorili sezonu ugljikohidrata.
- medvjed23
- Posts: 26811
- Joined: 16/07/2010 13:49
#15493 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
moje bogato iskustvo kaže da su filovane.. imaju gore neki šećer, brašno, nešta, pa nema prostora za mazanje.. dakle, džem il eurokrem su unutra..
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7416
- Joined: 16/01/2007 23:38
#15494 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo.omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#15495 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
staub secer, jadannebio kako brasnomedvjed23 wrote:moje bogato iskustvo kaže da su filovane.. imaju gore neki šećer, brašno, nešta, pa nema prostora za mazanje.. dakle, džem il eurokrem su unutra..
nekad su bez icega, izgledaju isto filovane ili ne. dobre su mi kako god. ne jedem ih cesto, ali klamatnem skroz do poljske radnje kad mi se jedu jer jedino oni prave te nase. ove americke su mi fuj.
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#15496 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ne bi se ni ja bunila. izdasne, mekane, svjeze, njam njam.banjaluka078 wrote:'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo.omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#15497 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
uz dodatak kiselog vrhnja (ili milerama, koji je jos masniji od vrhnja) sve se moze postici.moonca wrote:To je onda varijacija na cheesecake - nisam probala.
Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme.
ja doduse volim i klasicni käsekuchen i ne kontam razliku a kazu da postoji topfentorte od mladog sira (topfen/kvark/skuta/mladi sir), a i cheescake new york style sa filadelfijom double cream...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je
- Vipera berus
- Posts: 21996
- Joined: 02/02/2010 10:48
- Location: Još uvijek u opancima...
#15498 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i japustopoljina wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je
Last edited by Vipera berus on 15/02/2018 21:13, edited 1 time in total.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15499 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kako ta pita izgleda?Vipera berus wrote:Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i japustopoljina wrote:moonca wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je
- MarlboroGold
- Posts: 21564
- Joined: 24/06/2013 17:14
- Location: Chaos Sanctuary
#15500 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Mislim da je to ona pita u koju ide dosta mlijeka i to onog nakon kad krava oteli. Ispravite me ako griješim.