Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#15476 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

banjaluka078 wrote:Krofnama smo zatvorili sezonu ugljikohidrata. :D

Image
oh, jesu dobre --moze jednom u mjesec dana :jedekolac: :)
User avatar
medvjed23
Posts: 26811
Joined: 16/07/2010 13:49

#15477 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by medvjed23 »

može svaki dan, al umjereno, ne više od pola kile
zikamu
Posts: 2954
Joined: 10/09/2005 09:40

#15478 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zikamu »

Image

Jucer bile kremenadle i krompirici sa mediteranskim travama i zacinima... Salata sa dosta limunovog soka.
User avatar
medvjed23
Posts: 26811
Joined: 16/07/2010 13:49

#15479 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by medvjed23 »

ja nadrobio kukuruze (bez fotografije) Image
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#15480 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

medvjed23 wrote:ja nadrobio kukuruze (bez fotografije) Image
Kefir ili..... ??

Ja nadrobim kukuruzne cipsove, natopim kefirom i ostavim preko noci. Isti ukus, drugo pakovanje. :-) :-D
User avatar
medvjed23
Posts: 26811
Joined: 16/07/2010 13:49

#15481 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by medvjed23 »

kiselo mlijeko, čekaj da izguglam je l to kefir.. meščini da jeste..

ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
Fudo387
Posts: 21793
Joined: 24/01/2015 19:44

#15482 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:kiselo mlijeko, čekaj da izguglam je l to kefir.. meščini da jeste..

ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
:lol:
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#15483 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Toto »

arzuhal wrote:
nagibSA wrote:Image

Cheesecake :izet:
MLJAC!
ovo je s cveklom
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#15484 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Toto »

,,,
Last edited by Toto on 12/02/2018 16:15, edited 1 time in total.
User avatar
nagibSA
Posts: 893
Joined: 19/10/2017 01:21

#15485 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by nagibSA »

Kakva cvekla...

Image

bez plastike/zelatina/ naravno, mrvu gustina samo /kasika/dvije/. :izet: :D Raznih sireva, u kori i mljevene plazme i prirodnog soka narandze itd :thumbup:

Imao bih svake sedmice za postaviti dobru stvar, ali necu da vadim ljudima mast... :D

Sa sumskim vocem, jogurtom obicnim itd je vrhunska i domaca Jogobela, barem znas sta jedes i ne moras brinuti. :)
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#15486 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

Kojih sireva? Velika je razlika izmedju ricotta i crema cheese.

Volim taj kolac.Dobro ti izgleda. :thumbup:

Cesto sam pravila sa drencima.
zijancer
Posts: 4749
Joined: 03/08/2004 20:52
Location: 39

#15487 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zijancer »

šta nije okej sa mladim sirom i sokom od limuna :?
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#15488 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

To je onda varijacija na cheesecake - nisam probala.

Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme. :thumbup:
User avatar
nagibSA
Posts: 893
Joined: 19/10/2017 01:21

#15489 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by nagibSA »

Nista fancy sirevi, pored nasih /mojih/ iz Srbije /za mene najbolja prehrambena industrija/. Ovde ima Imlek mladi sir i pavlaka, sabacki mladi kajmak, slatka pavlaka... :-D :thumbup:

Taman cu uzimati neke 'specijalitete' s' vana... :lol:

Mozda jeste varijacija, ali... yebe kevu ukus, cheesecake, domaca radinost! :thumbup:

Pa ni onaj iz 'torte i to' gdje je parce petaka, nije nista bolji... :-D
zijancer
Posts: 4749
Joined: 03/08/2004 20:52
Location: 39

#15490 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zijancer »

kad smo kod mliječnih proizvoda i industrije :mrgreen: , ja bih prvo testirala puter
User avatar
Mis mekinjas
Posts: 42259
Joined: 01/07/2009 22:33
Location: U svemiru ili u Krležinim romanima

#15491 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Mis mekinjas »

MarlboroGold wrote:
Mis mekinjas wrote:
Ja nikad ne bih izabrala morsku kraj riječne ribe.
Morska riba je precijenjena. :mrgreen:
Sve zavisi od pripreme i onoga koji ribu priprema. Treba znati koje su za roštilja, a koje za tavu (sa prezlom), rernu ili lonac (paprikaš).
U BiH rijetko ko zna procijeniti na koji način se morske ribe pripremaju i često budu neukusne. Preferirao sam riječne dok nisam probao morsku na par lokacija - pretežno u dalmaciji.
Ja sam se morske ribe najela za 5 zivota pa Dalmaciji, ali dok se nisam dokopala mekousne pastrmke iz Zrmanje isto kao da ribu nikad nisam jela. Od brudeta, do ribe s roštilja, kuhane, pečene na tavama...svega se najedoh ali nista te ne baci na koljena. Inace kukuruzno brasno je bolje od prezle za tavu.... To u dalmaciji naučih. Ma nema do riječnih riba. :mrgreen:
Od morske ribe ne mozes napraviti fish paprikaš a ni riblju čorbu. :mrgreen:
omar little
Posts: 16354
Joined: 14/03/2008 21:14

#15492 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by omar little »

banjaluka078 wrote:Krofnama smo zatvorili sezonu ugljikohidrata. :D
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
User avatar
medvjed23
Posts: 26811
Joined: 16/07/2010 13:49

#15493 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by medvjed23 »

moje bogato iskustvo kaže da su filovane.. imaju gore neki šećer, brašno, nešta, pa nema prostora za mazanje.. dakle, džem il eurokrem su unutra..
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#15494 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by banjaluka078 »

omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo. :)
omar little
Posts: 16354
Joined: 14/03/2008 21:14

#15495 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by omar little »

medvjed23 wrote:moje bogato iskustvo kaže da su filovane.. imaju gore neki šećer, brašno, nešta, pa nema prostora za mazanje.. dakle, džem il eurokrem su unutra..
staub secer, jadannebio :D kako brasno :D

nekad su bez icega, izgledaju isto filovane ili ne. dobre su mi kako god. ne jedem ih cesto, ali klamatnem skroz do poljske radnje kad mi se jedu jer jedino oni prave te nase. ove americke su mi fuj.
omar little
Posts: 16354
Joined: 14/03/2008 21:14

#15496 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by omar little »

banjaluka078 wrote:
omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo. :)
ne bi se ni ja bunila. izdasne, mekane, svjeze, njam njam.
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#15497 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pustopoljina »

moonca wrote:To je onda varijacija na cheesecake - nisam probala.

Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme. :thumbup:
uz dodatak kiselog vrhnja (ili milerama, koji je jos masniji od vrhnja) sve se moze postici.
ja doduse volim i klasicni käsekuchen i ne kontam razliku a kazu da postoji topfentorte od mladog sira (topfen/kvark/skuta/mladi sir), a i cheescake new york style sa filadelfijom double cream...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je :skoljka: :run:
User avatar
Vipera berus
Posts: 21996
Joined: 02/02/2010 10:48
Location: Još uvijek u opancima...

#15498 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Vipera berus »

pustopoljina wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je :skoljka: :run:
Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i ja :skoljka: :mrgreen:
Last edited by Vipera berus on 15/02/2018 21:13, edited 1 time in total.
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#15499 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

Vipera berus wrote:
pustopoljina wrote:
moonca wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je :skoljka: :run:
Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i ja :skoljka: :mrgreen:
Kako ta pita izgleda?
User avatar
MarlboroGold
Posts: 21564
Joined: 24/06/2013 17:14
Location: Chaos Sanctuary

#15500 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by MarlboroGold »

Mislim da je to ona pita u koju ide dosta mlijeka i to onog nakon kad krava oteli. Ispravite me ako griješim.
Post Reply