vjesticanametli wrote:Jack Be Nimble wrote:
Fasirano, paradajz sos, spinat, gljive i to sve preliveno preko pure. U rerni 20 minuta, onda sira preko toga, pa nazad u rernu i pricekati da sir zagori.
oj imacu 700 kila
Elem molim te za malo vise info oko ovoga predobro izgleda.....ja veceras rolovanu curetinu s kromp.....sinoc pogace one opet nesretne jadna ja sve sam pojela....u subou smislila sama neke cabate i fil mljeveno meso......
Napravis puru kako je obicno pravis. Casa pure + 2 case vode, mada u ovome receptu pise sa mlijekom + casa supne vode od piletine. Puru prelijes tepsiju.
Fasirano meso preprzis (mozes luk/bijeli luk koristi) i ostavis sa strane. Pa onda povrce (bilo koje) preprzis na vatri. Opet mozes to sve odraditi na luku/bijelom luku, pa sam dodao gljive, spinat i dodao nasjeckanog paradajza (moze mrkva na zalogajice, karfiol, mahune..). Onda vratio fasirano na to...malo promjesas i preko toga paradajz sos. Razlog zasto sam stavio paradajz u to sve je sto sam skontao da mi je paradajz sos rijedak, to jest nisam sos od paradajza na zalogajice.
To sve skupa, povrce + fasirano + sos izmjesati i preliti preko pure. U rernu na 170C oko 20 minuta bez pokrivanja. Nakon 20 minuta narendati sir i vratis nazad da se sir otopi ili zaprzi (5-10min). Mladi sir/mozarela ili parmezan najbolje.
Uglavnom napravis fasirano sa povrcem u sosu za spagete i umjesto preko spageta stavis preko pure. Jedini razlog zasto sam pukusao je zbog pure, a i djeca prijatelja dolazili taj dan tako da je to njima bilo zabavno za jesti.