BJB wrote:Nisrin wrote:Posto puder mogu naruciti samo preko interneta, jer zivimo u zabiti - treba li to naglasavati?, koliko bi me dogla doci carina/porez sta god, ako je vrijednost narudzbe 29 funti, sa cultybeauty stranice...mslim da je free shipping jer je prva narudzba!?
Pllatices 34 KM +2 za onu njihovu priznanicu ili nesto tako..i bice ti muka ak gulikozama das 36KM, za nesto sto si vec platila..
Hey, da ti olaksam..I ja sam htjela naruciti Too Faced Born This WAy, ali necu dok ne prodje ova odluka..
Kad ti je vec prva narudzba, naruci Ordinary ili Serum foundation ili Coverage foundation..Serum je lagana, i samo za zene kojima treba da ujednace boju tena, coverage prekriva.
Ja imam super osjetljivo lice, alergicna sam na sve i svasta, ove ordinary mi odgovaraju.
Odlicne su podloge, nisu skupe, traju, i oko 6 funti su..A kad prodje odluka, narucuj sta god pozelis..
Imas bas dobar izbor nijansi. Ja sam isprobala i Serum i Coverage foundation i stvarno su dobre..

'coverage Oznaka P pored broja znaci pink, yg-yellow gold, y+yellow i N +neutral..

Hvala

Born This Way sam htjela nijansu VANILLA, jer sam i Colorstay 180ka, MAC studio finish NC20, loreal true match VANILLA- znaci svijetla, NEUTRALNA na zuto, a ovdje kod Ordinary se ne mogu odluciti za nijansu
Ima u BGu u Sephori, onda lakse zamoliti nekog od kolega da mi svrate i kupe ili cekati Douglas u maju pa kupiti tamo...

Koju nijansu narucujes ti od Ordinary, jer si negdje pisala da si 20ka u MACu

Znaci, tu smo negdje, niti fair niti pretamnee
I daaa, koza mi je preosjetljiva, iako je Revlon nijansa SAVRSENA, ipak sam dobila haos po licu...htjela sam kupiti ProLongwear neki dan, i onda procitam da je MAC makeup artistica na stranomm blogu napisala da je former make up artist u MACu i da su prolongwear zvali "MAC-NE", jer je izazivao mnogima akne...ne smijem rizikovati toliki novac da bi mi koza opet reagovala
A Revlon je obicno smece sto se sastava tice, odliiiican je na licu, stopi se sa kozom, sekundu oksidira, ne mice, ali je toliko tezak puder, slucajno sam isprljala spavacicu i vec 10x otkuhavam i ne skida se fleka!!! Sa lica ga skidam Baleinom pjenom koja inace sve skine..micelarnom, a onda jos lice operem sa Effaclar gelom i opet nisam sigurna da je skinut! I naravno da posto mi je koza mjesovita/preosjetljiva to je za mene previse preparata...dzaba sve kreme poslije, jos sam kupila Avene, LRP, Nuxe...ne mogu da rehidriram kozu dokle god koristim tako tesku podlogu!
Da, kupila sam i YSM Inglot, ali mu je preslaba pokrivna moc sad kad sam dobila reakciju na Revlon! Pa kombinujem Ture match i neki Maybelline iz Dojclanda, jer ga i nema ko dnas, a lagan je!