Kako ne prekriva moja ti...kod mene ljubicasto smedjkasto crnkasto plavi pa ih prekrijeeeeeee. hahahaNisrin wrote:Da nisam kupila MAC Prolongwear korektor nesto bi mi bilo...inace sam valjda NC20...jer sam neutralnog ka toplom podtonu...ali mi je djevojka u MACu preporucila NW20 jer su podocnjaci plavicasti, pa kao to "roskasto" da ih malo prekrije...
U borice se ne uvlaci- sto inace imam problem...da nesto specijalno prekriva- NE PREKRIVA, ali zato stoji od ujutro do navece, ne mice nigdje i ne isusuje previse kozu oko ociju...samo me razocarala prekrivna moc...
Imam jos neki Shiseido- nije los i Bourjois healthy mix- prekriva mi bolje cak od MACa, ali isusi kozu previse, pa to oko 15h ne izgleda bas idealno...
E, posto ne mogu nigdje u Evropi kupiti Tarte cosmetics koji je ujedno proglasen za najpopularniji korektor na svijetu, koji cuda pravi, nasla sam mu DUPE- od Make Up revolutiona...inace oni kopiraju poznatije brendove...taj MUR se moze kupiti u Ogledalce comesticsu, kosta 14KM, ali ga dodje samo 3ml...sto izadje na isto kao MAC ili Tarte da se kupi veca militraza..svejedno, namjeravam ovih dana otici da probam i to cudo...gledala sam videa, identicno prekrije kao Tarte i ne isusuje podrucje oko ociju itd
Ima li neko preporuku za neki puder koji je LAGAN NA LICU, koji NEMA EFEKAT MASKE, koji ima srednju pokrivnu moc, nije komedogen i ima dobar izbor nijansi? Mnogo toga sam probala i vecinom ili su pretamne/presvijetle nijanse, ili je previse mat, ili se gubi na licu nakon dva sata...iz DMa sam skoro sve probala...u CMu sam uzela wet n wild, nijanse nisu odgovarajuce...i na licu je jaaako ruzan nakon nekoliko sati nosenja, previse se primjeti..
MAC sam dobila nekoliko testera- poteski su za mene...nisam zadovoljna, iako sam razmisljala o BODY&FACE puderu...i to onom od 120ml, 95KM mislim da je..traje cijelu vjecnost...
Shalu na stranu, korstila sam Shiseido u tubici dok nisu prestali proizvoditi i onda presla na MAC. Ja stavljam prstima i malko deblji sloj utapkam i sve mi prekrije.
Body&Face uzela prosle godine, iako ja to podjedje stavljam odlican je. I to sam NW20 a uzela sam C1.