SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
#19451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad sam kupila nesto na Look fantasic-u i dobila 16 funti cash back vaucher za slijedecu narudzbu, ali mi trazi da popunim Saving membership, trazi mi podatke, izmedju ostalog i broj kartice, datum isteka. Da li je u pitanju prevara, da li je jos nekome stizao ovaj kod 

#19452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije prevara ali nemoj se pretplacivati ni na sta kod njih...Pretplatu na 12 mjeseci je nemoguce otkazati, iskljucila sam auto renew..
To je da te navuku da napravi jos jednu narudzbu.
To je da te navuku da napravi jos jednu narudzbu.

#19453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije ni meni jos stigao beautybox, ali tuga proizvoda unutra. :/ Zakasnila sam i za odjavu znaci...
Jedino pozitivno od tog beautyboxa rodjendanskog je sto sam dobila neki voucher od 10 funti da iskoristim.
Opcenito, bas su me naljutili i lookfantastic i feelunique. Feelunique s tom postarinom od 10 km, a lookfantastic jer postepeno smanjuju spisak brendova koje salju ovamo. Prije dva dana sam htjela naruciti i krenem tako, 4 brenda odbijena... :/ kako je krenulo prestat ce dostavljat ovamo sve. Jedino mi je jos cultbeauty super, samo pratim kad imaju free shipping i odlicno.
Jedino pozitivno od tog beautyboxa rodjendanskog je sto sam dobila neki voucher od 10 funti da iskoristim.

Opcenito, bas su me naljutili i lookfantastic i feelunique. Feelunique s tom postarinom od 10 km, a lookfantastic jer postepeno smanjuju spisak brendova koje salju ovamo. Prije dva dana sam htjela naruciti i krenem tako, 4 brenda odbijena... :/ kako je krenulo prestat ce dostavljat ovamo sve. Jedino mi je jos cultbeauty super, samo pratim kad imaju free shipping i odlicno.

#19454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na Cult of beauty je free shipping kadgod narucis vise od 50 GBP. jedina mana im je sto nemaju neke brandove..
Na feelunique uzicam oko 30 funti, do 37 i ne bojim se carine.
Na feelunique uzicam oko 30 funti, do 37 i ne bojim se carine.
- CherryLips
#19455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.
#19456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Uh, kako je mene taj ujedao za ociCherryLips wrote:Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.

- CherryLips
#19457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni bio odlican,bas mi zao sto ga vise nema.zubi wrote:Uh, kako je mene taj ujedao za ociCherryLips wrote:Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.
#19458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ericha100 wrote:Trebala bi mi preporuka za dobar, postojan crni tuš za oči. Nemam naročito mirnu ruku pa možda flomaster ili olovka?
Meni je odličan od Catrice - Joe Black, tako nešto se zove...oko 7 KM
#19459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Loreal micelarna sa plavim slovima (sad je na snizenju u dm).CherryLips wrote:Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.
- CherryLips
#19460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala,pogledam..
#19461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nivea dvokomponetni skidac. Raaaastura!soraya93 wrote:Loreal micelarna sa plavim slovima (sad je na snizenju u dm).CherryLips wrote:Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.
Kome god sam preporucila, odusevio se.
- CherryLips
#19462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala,pogledam i Niveu,muka mi kad ujutro ustanem a ko panda izgledam sa crnim flekama oko ociju. A skinula sminku noc prije... 

- dobar osjecaj
#19463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je sasvim ok Alverde zeleni uljni skidac sminke. Nije mi agresivan za oci i lijepo ocistim lice bez tragova oko ociju ili bilo kuda. Koza mi je predivna poslije koristenja.CherryLips wrote:Meni bio odlican,bas mi zao sto ga vise nema.zubi wrote:Uh, kako je mene taj ujedao za ociCherryLips wrote:Odstranjivac sminke sa ociju,drogerijskog ranga kod nas? Inace uzimala Alverde sa nevenom,vise ga nema.
- CherryLips
#19464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jeeej nasla Alverde neven u DM na Korei,odmah kupila sva tri komada koja su bila na polici. Hvala svima na preporukama i pomoci
#19465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Djevojke i zene, zanima li neku od vas mozda Clinique Beyond Perfecting foundation+concealer , nijansa creamwhip 04 VF-G...na ruci je svijetla, na licu ima narandzast podton. ova nijansa, ja imam vise golden podton i ne odgovara mi.

Desni swatch.

Desni swatch.
#19466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Prije sam koristila od Deborah kompaktni puder newskin, nijansa br. 1, ali posto ga kod nas vise nema, da li je dobra alternativa njihov ultrafine (sad je cak na snizenju!) koji je po pakovanju slican ovom? Ima li razlike i koja nijansa bi bila priblizna ovoj koju sam koristila?
To je taj sto ga vise nemaju 

- JanuaryJones
#19467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije baš šminka ali je kozmetika. Zanima me koji brendovi imaju dezodoranse bez aluminija? Hvala
#19468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
WeledaJanuaryJones wrote:Nije baš šminka ali je kozmetika. Zanima me koji brendovi imaju dezodoranse bez aluminija? Hvala
Neutro Roberts Derma Zero
Sebamed
Dr.Organic
Vichy
Mogu se pronaći u apotekama...
Alverde dezodoransi bez aluminija i parabena u DM-u.
Meni je ovaj jedan od najboljih,na bazi minerala,bez parabena, aluminija,aluminij klohidrata,umjetnih boja i konzervansa...Pink mi je najljepši.

Last edited by bejbi91 on 02/10/2016 00:29, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#19469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li kod nas?bejbi91 wrote:WeledaJanuaryJones wrote:Nije baš šminka ali je kozmetika. Zanima me koji brendovi imaju dezodoranse bez aluminija? Hvala
Sebamed
Dr.Organic
Vichy
Mogu se probaći u apotekama...
Meni je ovaj jedan od najboljih,na bazi minerala,bez parabena, aluminija,aluminij klohidrata,umjetnih boja i konzervansa...Pink mi je najljepši.
#19470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
JanuaryJones wrote:Ima li kod nas?bejbi91 wrote:WeledaJanuaryJones wrote:Nije baš šminka ali je kozmetika. Zanima me koji brendovi imaju dezodoranse bez aluminija? Hvala
Sebamed
Dr.Organic
Vichy
Mogu se probaći u apotekama...
U Zagrebu u DM-u ima,u Sarajevu nisam gledala,pošto obično kupim tamo,i košta oko 27kn.
Ako ne nađeš kod nas,pored svih ovih gore što sam navela,ima u svakom cm-u i dm-u Nivein bez aluminija,pure and natural,sad sam se sjetila

- CherryLips
#19472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da ima u DMu neki DC ili CD,kao da sam vidjela na reklami da su bez ovih opasnih sastojaka. Meni za sad super stima Alverde roll on. A i Lush ima te dezice
#19473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ja ovaj koristim otkako je bilo nestalo Baleinog kristalnog kamena u DM-u, i sad su napravili novi kristal.kamen, a ja navikla na crni Borotalko i dobro mi djeluje.
#19474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Iko kakav savjet ili da idem na slijepo?Nienna wrote:Prije sam koristila od Deborah kompaktni puder newskin, nijansa br. 1, ali posto ga kod nas vise nema, da li je dobra alternativa njihov ultrafine (sad je cak na snizenju!) koji je po pakovanju slican ovom? Ima li razlike i koja nijansa bi bila priblizna ovoj koju sam koristila?
To je taj sto ga vise nemaju

#19475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Može li mi neko preporučiti pristupačnu kremicu sa glikolnom kiselinom, ali da nije baš skroz mali procenat? Ako ima neka koja se može naći u apotekama