ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
stachu
Posts: 3478
Joined: 15/08/2006 10:20
Location: 43.8563° N, 18.4131° E
Contact:

#26 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by stachu » 16/06/2015 10:03

Hana158 wrote:Moja greška nisam vidjela to da se radi o hotelu Vivas.Slike u galeriji imaju od više hotela,čak neki puno dalji od Vivasa.Evo vam link za hotel Vivas .
http://www.hotelvivas.com/


Za one sa malo dubljim dzepom preoručujem ovaj hotel,koji je također u istom redu gdje i ovaj hotel u kojemu smo mi bili kao i Vivas:
http://www.albania-hotel.com/albania/du ... -spa-hotel


Jednu večer tu smo svratili na kafu,hotel je perfektan.Baš na nivou,cjene hrane i pića nisu skuplje puno nego u drugim hotelima,ali zato smještaj jeste.Duplo,nego u Vivasu ili u ovome u kojemu smo mi bili..
Hvala, puno ste pomogli...


User avatar
agent_zero
Posts: 6314
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA genocidaša

#27 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by agent_zero » 16/06/2015 12:34

Prvo da zahvalim @hani i @cyprusu i @azurnoj obali na javljaju i prenesenim utiscima i iskustvima.

Jučer sam malo proveo vremena po tripadvisoru gledajući hotele i čitajući komentare na iste i par stvari me negativno iznenadilo. Bilo je komentara gostiju da kasno noću spuštaju neke cijevi iz hotela u more na svom dijelu plaže i ispuštaju tako fekalije i prljavštinu. I haj se ti sad okupaj tu sutra znajući za tako nešto.

Druga stvar, većina komentatora se slaže da su katastrofa sa engleskim, pa kako se onda sporazumjeti? I treća stvar, dosta žalbi gostiju sam pročitao na hotelsku hranu, da je slaba za doručak i večeru, jednolična.

Ono što sam ja zapazio gledajući slike i što mi se ovako na prvu ne sviđa jeste činjenica da ova grupa hotela koji su jedan do drugog nemaju nikakvog zelenila između plaže i hotela (kao npr. u Turskoj ili HR). Vidim sve terasu, bazen, beton i odmah plaža. Nigdje palmi, vrta nekog, zelenila...

Onda taj pijesak što je hana pisala, koliko vidim dio gdje završavaju ležaljke i počinje ulaz u more je onaj blatnjavi pijesak (nije onaj kao npr. na kleopatrinoj plaži u alanji)? To je ono koliko na slikama mogu vidjeti.

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#28 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 16/06/2015 15:08

Zelenila imate samo oko hotela,i duž šetališta.To ne možete vidjeti na slikama ali taj dio gdje su hoteli,pa između hotela i plaže ima staza kilometarski duga tu imate zelenila.Ali nije sad nešto prezeleno da budem iskrena,u ovom djelu gdje smo mi bili..Ispred našeg hotela ima divan parkić za djecu i tu je sve u cvjeću i palmama.Imate parkove prepune zelenila ali do njih morate autom.Za te cjevi ne znam,ovo ovdje gdje smo mi bili u ulici Parvasia,tu sam lično vidjela,jako rano ujutro dolaze komunalci sa namjenskim autima u koje crpe sadržaj septičke jame.Nekada su sve te kanalizacije išle u more,dok se nisu okrenuli turizmu i sada nema tih cjevi koje otpadne vode i kanalizaciju vode u more,kazne su jako velike za to..Što se engleskog tiče,mi smo se svugdje bez problema sporazumjevali upravo tim jezikom.Na recepciji su svi znali engleski kao i konobari.U Tirani,također,koga god da smo zaustavili govorio je engleski jezik(doduše mlađa raja).Dosta ima makedonaca i pričaju naš jezik ni to nije problem.U svakom marketu imate cjene na svakom proizvodu istaknute tako da vam nije problem ni kupovina.Što se hrane tiče,ja sam već o tome pisala bar tri puta.Nikako ne uzimati aranžman sa sva tri obroka,jer se uopšte ne trude oko hrane u hotelu.Mi uzmemo doručak i bude svega,to je laž da je doručak bezveze.Nadalje,oni su novi u turizmu pa su još uvijek "sirovi",ali za bilo šta da se požalite sa osmjehom će to da isprave.Primjeri iz mog iskustva je taj doručak,moja djeca vole čaj,,od prijatelja mlijeko,i ujutro dobijemo samo čaj,ja tražim mlijeko,sa osmjehom donesu i svako sledeće jutro je tu i mlijeko,kao i salate,kroasani i sve što sam zatražila prvo jutro a sve u cjeni aranžmana.Znači trebate prvo jutro reći i više nema potrebe.Nadalje za posteljinu,rekli su mi da ostavljam ključ na recepciji dok sam na doručku i dobit ću nove peškire i posteljinu svakog jutra.Desilo se da me preskoče,i ja se požalim jedno jutro i ljubazna domaćica hotela mi kaže da slobodno ostavim sobaricama ključ i da neće biti fule.Tako je i bilo,poslije doručka svako jutro dočeka nas čist apartman sa novom mirisnom posteljinom kao i peškirima za plažu i tuširanje..
Što se pjeska tiče ja nisam kompetentna za ocjenu jer je meni svaki katastrofa.Ovaj u Albaniji je dosta težak pa se ne diže kada ima vjetra.Pojas od mora do ležaljki je 5 m i taj dio pjeska nije mulj ali je nekako utaban tako da se ne lijepi baš za noge,što meni i odgovara,ali je jako plitko i more se brzo zamuti što je meni bljak,bilo gdje :D E,sada,suma sumarum,iz mog nekog viđenja je, koliko para muzike ima i previše!Znači,ima mana,nije da nema,sirovi su još,treba vremena da se uhodaju što se turizma tiče,ali su preljubazni i predivni domaćini.Hrana po okolnim restoranima je prva liga a cjene jako povoljne.Imate svega od ribljih plata do janjetine sa ražnja.Ima italijanskih restorana dosta tako da imate divne paste,pizze itd.Ima za svakoga što se izbora hrane tiče ali mimo hotela,opet precrtavam to.Restorani,slastičarne,barovi,sve im je sređeno tip top,lijepo i uredno.Uvijek se trude da vas počaste nečim ili predjelom dok čekate ručak ili desertom kad završite objed.Voća i povrća u izobilju,za male pare,plažom stalno šetaju prodavači i cjene su više nego smješno jeftine..Ali,iskreno nisu ni blizu Turske,daleko su još od tog turizma,ali ako ih poredimo sa Hr. ili CG. bolji su i deset puta jeftiniji.Mi planiramo otići malo dalje od Drača,ove godine.Valona ,jer nam je Saranda predaleko,ali oni koji su bili u Sarandi vele,da je to raj na zemli..

User avatar
agent_zero
Posts: 6314
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA genocidaša

#29 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by agent_zero » 16/06/2015 15:39

Pošto vidim da ste poprilično upućeni oko albanije... Meni bi odgovaralo nešto što izgledom i okolinom koliko toliko liči na HR ili Tursku. Dakle da nije ulica nabacana hotelom jednim do drugog, beton, plaža i more. Da ima zelenila između hotela i plaže (borovine ili palmi), da nije ono samo hotel do hotela načičkan jedan do drugog, beton i plaža kao u tim hotelima u centru i oko centra Drača.

Evo ovako nešto tražim (samo ove hotele sa slika su iskudili u kometarima, nažalost):

ImageImage

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#30 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 16/06/2015 16:14

U Albaniji smo ljetovali dvije godine i nama je bilo lijepo.Ali,kako ja i ne volim previše te pješčane plaže,imala sam vremena da više skitam okolo.I zanimalo me,sve.Pogotovo kada smo došli prvi put,ja sam očekivala jad i bjedu,a dočekalo me nešto sasvim drugo.Postidila sam se svojih predrasuda o toj zemlji,pa sam se malo više zainteresovala.Zbog toga sam dosta toga obišla za oba puta ljetovanja.Inače,putujemo sa prijateljima svugdje negdje, i od tih putovanja pravimo baš male doživljaje za sjećanja..Tako,da gdje god da odemo trudimo se da posjetimo puno toga.
Ovo na slici je kompleks tropical,koliko me sjećanje služi.Bili smo u prolazu kraj njega i nije mi se svidio,nekako je prenatrpan a i higijena nije bila na zavidnom nivou.
Teško ćete dole naći objekte sa toliko zelenila,u ovom djelu koji je kao centralni dio turizma,toga imate u djelovima koji su tek u izgradnji ali tu je buka i prljaviština,nažalost.Vlanik hotela nas je upućivao na te plaže,u blizini (hotel As) hotela koje nudi centroturs,pa u tom pravcu...Ubjeđivao nas je da su tu plaže divlje i netaknute da ima i šljunkovitog djela.Jednom smo probali to naći,ali smo upali u taj dio u izgradnji i nije nam se dalo dalje tražiti pa smo se vratili..Imaju jako dugu obalu i ni 30% od toga još nije izgrađeno..Mi nismo našli takvu mjesto sa puno zelenila,a dosta toga smo obišli,a vjerujem da nismo ni pola od pola.Znači glavni turistički dio vam je beton,pjesak i more.
Zavaljujući ljubaznim domaćinima dosta toga smo i vidjeli,vodali su nas prvih dana po gradu,pokazali znamenitosti i za njih bitne stvari.Sledećih dana ,uz pomoć navigacije hodali smo sami..Ono, nama je bilo super svaki put,ali mi nismo neke pegle pa da traže dlaku u jajetu.Bitna mi je higijena,to mi je na prvom mjestu,kao i ljubazni domaćini.Znači,imala sam to što spada pod moje kriterije,higijena,dobra hrana,ljubazni domaćini i zadovoljna ekipa i naravno povoljne cjene (a dole vam je sve povoljno) :)
Ako se odlučite dole ići u vlastitom aranžmanu,pogledajte na net-u malo i ponude Skadra,Tirane,Elbesana.Sve vam je to blizu,a kada ste već dole,zašto ne vidjeti i to? Spoj luksuza i siromaštva,to vam je Albanija.Na jednoj strani luksz čisti,skupi automobili,objekti, na drugoj bunkeri ,ostali od vladavine Envera Hodze,straćere ,dobri ljudi,divni domaćini.I još uvijek su u grču i strahu,iako je prošlo dugo vremena od kada nema terora Envera Hodze..Tako da je dole stranac uvijek u pravu,Policije ima na sve strane, na usluzi turistima.Meni su malo smetali oni prodavači koji šetaju oko mene na plaži.Ja se požalim čuvaru plaže,jedno jutro i više niti jedan mi nije prišao :)

User avatar
azurna_obala
Posts: 5122
Joined: 06/11/2010 03:22
Location: Tamo gdje nebo ljubi more

#31 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by azurna_obala » 16/06/2015 22:06

ekseks wrote:
azurna_obala wrote:Ko je plaho izbirljiv i pekav, tamo u Albaniji će naći milion i jedan razlog da mu nešto ne bude kako treba :D kao i bilo gdje.
Lično meni je bilo dobro, od svega mi je najbolja plaža i hotel. Bila sam dalje od centra Drača, ne tako blizu one luke, tako da je nisam ni primjetila. Plaža je pješčana, ni kamenčića, ni ježeva...ljepota, more isto tako.
hotel bio je odličan, tik uz plažu. Sve novo - funkcionalno. Bila sam u ovom hotelu http://hotelrinia.al/
Cijene su kao naše otprilike....ma meni je to sve bila jedna avantura, prevoz njihovim gradskim autobusom do centra Drača je ludnica prava :lol:
Ko želi da izađe malo iz svoje ''sigurne zone'' Albanija je pravi potez...
Pošto na svom site-u nisu naveli cijene.
Koliko ste plaćali Hotel?

Ne znam stvarno,
cjelokupan aranžman je koštao 395 KM za 10 dana preko agencije VTA...

User avatar
agent_zero
Posts: 6314
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA genocidaša

#32 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by agent_zero » 17/06/2015 13:04

@hana

Slike su od hotela dolce vita i albanian star. Nisu baš nešto pokazali sudeći po komentarima. Ali meni bi onakav pejzaž otrpilike odgovarao, da makar malo liči na HR ili tursku. Jednostavno ne volim samo beton i pijesak, volim zelenilo i prirodu.

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#33 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 17/06/2015 14:09

agent_zero wrote:@hana

Slike su od hotela dolce vita i albanian star. Nisu baš nešto pokazali sudeći po komentarima. Ali meni bi onakav pejzaž otrpilike odgovarao, da makar malo liči na HR ili tursku. Jednostavno ne volim samo beton i pijesak, volim zelenilo i prirodu.

Teško ćete dole naći Hr. ili Tr..Nikako! To se ne nadajte.Niti ima plaže kao Hr.niti ima uslugu kao Tr.Ovo vam je nešto između.Avantura,kako neko napisa ranije,ali meni lično se jako svidjela.Puno toga se ima za vidjeti,i ako ne tražte dlaku u jajetu odmor može biti idealan.


User avatar
Zoya
Posts: 21895
Joined: 09/06/2008 14:54

#35 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Zoya » 21/06/2015 12:07

Mi nesto gledamo Ksamil u Albaniji . Lijepo na slikama izgleda i nije preveliko što nama i super odgovara. Je li neko zna nešto pobliže o tom mjestu?

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#36 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 21/06/2015 12:37

Zoya wrote:Mi nesto gledamo Ksamil u Albaniji . Lijepo na slikama izgleda i nije preveliko što nama i super odgovara. Je li neko zna nešto pobliže o tom mjestu?
To vam je u Sarandi.Kažu da je ta Saranda prelijepa,prijatelji koji su išli oduševljeni su,ali Saranda je na granici sa Grčkom i jako je daleko,nama iz BiH,ako se ide autom.Put je jako loš,i dug.Od Drača ima više od 3 sata vožnje do Sarande.Kažu da je put baš naporan nešto poput svitave od Valone do Sarande..I ja bih voljela u Sarandu,i pripremam se psihički za to.Mi smo kontali ako bi išli do Sarande,onda bi odsjeli noć negdje u Tirani ili Draču,odmorili se pa tek onda nastavak puta.Ali,otom -potom..

User avatar
Zoya
Posts: 21895
Joined: 09/06/2008 14:54

#37 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Zoya » 21/06/2015 12:49

Hm, na karti kao da je malo udaljeno od Sarande. Čekaj, zar Albanija nema dobre autoputeve?

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#38 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 21/06/2015 13:56

Nema autoput do Sarande.Prošle godine su otvorili dionicu ka Makedoniji,ali prema Sarandi još nema autoput,nažalost.Tairana-Drač je super put,nešto kao brza cista, više nego autoput,ali trake široke .Bar nema ovom rutom koju smo mi gledali,preko Drača,Valone pa Saranda.Ne znam imaju li neke druge rute?
Ispod Sarande je Grčka,ovo je negdje na granici samoj.Kažu da je predivno i da je taj dio više Grčki nego Albanski,po mentalitetu i strukturi stanoviništva..

Dzontra_Volta
Posts: 3450
Joined: 20/01/2011 11:10

#39 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Dzontra_Volta » 21/06/2015 15:13

@hana158
Hvala puno na dosadašnjim informacijama. :-D :-D
Ja bih imao par pitanja:
- Gledao sam ovaj hotel preko one albania-hotel.com stranice, čini mi se najpovoljniji u augustu, a i dobro je ocijenjen na stranici i na tripadvisor.
http://www.albania-hotel.com/albania/du ... 752bd0dd7c
http://www.albania-hotel.com/albania/du ... 752bd0dd7c
Vidim da se nalazi "lijevo" od luke (u odnosu na lokaciju hotela Vivas i ostalih, koji se nalaze s "desne" strane.
Je li ta lokacija u redu iz vašeg iskustva (čini mi se da je bliže gradu)?
- Kakva je situacija sa Vlorom (Valona)? Čuo sam da je tamo ljepše i čistije more? Kakav je kvalitet puta do tamo?
- Jesu li dobro pokriveni navigacijom (Garmin, Navigon)?

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#40 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 21/06/2015 19:30

Ne mogu da otvorim linkove za hotele,ne rade :D

Navigacija je nas služila svo vrijeme puta od Sarajeva do Drača,kao i na svakoj drugoj lokaciji na kojoj smo bili..Znači navigacija radi perfeknto.
Hoteli ,svi su lijevo od luke,desno od luke je šetalište Volga i otvoreno more.Znači od luke desno nema ništa,uz obalu,sem tog šetališta sa divnim restoranima na obali,i par na vodi.Dalje tamo,imaju neka sela,ali nismo išli.Vjerovatno su ti hoteli tamo,ako velite da su desno od Vivasa.Nama je šef recepcije rekao da upravo negdje tamo,u tom nekom selu,imaju divne plaže i par hotela,ali nismo išli,nismo stigli :D

Obavezno,ako želite pogledati,Volgu,stari grad,Tiranu i mnoge druge lokacije koje su vam na putu,na net-u prije polaska nađite adrese,i onda bez problema stignete ,uz pomoć navigacije na određeni cilj.

Valona je dalje od Drača,išli smo na kratki izlet,jednodnevni,prelijepa je.Što se tiče čistoće mora tu nema zamjerke niti u Draču,samo kako sam već rekla pješčana obala i onda se more zamuti brzo.Čitala sam da su napravili i tu dionicu autoputa,od Drača do Valone i da je sada bliže,ali nisam bila pa ne garantujem..I što se smeća tiče inače,ja nisam imala prilike da vidim te neke jako prljave lokacije,što se obale tiče.Uvijek čiste,pogotovo oko hotela,jer je to u interesu vlasnika hotela,da mu je plaža uvijek čista.Ima prljavštine,pogotovo u djelu koji je tek u izgradnji,i tamo nema potrebe ni da se ide,jedino ako želite ljetovati ispod svake cjene.Tamo,u okolnim restoranima kafa na plaži je oko 0,50 feninga u objektu koji je lijepo sređen.

Edit:Evo par slika,to je taj dio gdje se tek gradi i nema hotela puno i tu su vam dvije jezaljke i suncobran oko 2 eura po danu :
Image


Ovo je pogled ka hotelima gdje smo mi bili i ka luci,oni su vam dole,jakoo,jako daleko,ono što se jedva vidi na sici:
Image


U Albaniji nema prevelike gužve na plažama jer imaju jako dugu plažu pa za svakoga ima dosta mjesta:
Image

Dzontra_Volta
Posts: 3450
Joined: 20/01/2011 11:10

#41 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Dzontra_Volta » 21/06/2015 20:46

Hana158 wrote:Ne mogu da otvorim linkove za hotele,ne rade :D
Ne mogu ni ja više (nemam pojma zašto).

Image

Ovaj hotel desno od trajektne luke je Vivas, a ovaj s lijeve strane je Nais Beach. Valja li šta ta "lijeva" lokacija? :D

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#42 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 21/06/2015 21:14

Eeee,mi tu nismo bili,gledam slike i predpostavljam da je to taj dio gdje je nas recepcionar upućivao.Rekao je da je šljunčano-pjeskovita plaža i da je more biserno čisto ,kao i to da je tu more dublje,nije preplitko kao tamo gdje smo mi bili.To vam je selo pored Drača,ali je bliže iz tog sela u centar nego iz djela grada gdje smo bili.Tu vam je blizu ono šetalište Volga,i mnogo toga još.I, BiH ambasada je tu odma,pored trga Liria..I luka ostaje ispred te uvale,tako da je i pogled ljepši..Meni hotel izgleda super i lokacija.Ako išli obavezno napišite iskustvo,baš me zanima taj dio obale.

User avatar
agent_zero
Posts: 6314
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA genocidaša

#43 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by agent_zero » 22/06/2015 08:43

A kakav je put do vlore? Da li se ide rutom tirana - drač - vlora ili ima bolja ruta? Gledam na karti iznad vlore su planine i tuda kao vodi taj put i dosta serpentina i okuka ima. A vidim da je hana spominjala neki autoput, a to ne vidim na kartama.

Koliko uopšte treba vremenski od sarajeva do vlore i koja je najbolja/najbrža ruta?

Hana158
Posts: 24
Joined: 24/06/2013 13:37

#44 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Hana158 » 22/06/2015 21:48

agent_zero wrote:A kakav je put do vlore? Da li se ide rutom tirana - drač - vlora ili ima bolja ruta? Gledam na karti iznad vlore su planine i tuda kao vodi taj put i dosta serpentina i okuka ima. A vidim da je hana spominjala neki autoput, a to ne vidim na kartama.

Koliko uopšte treba vremenski od sarajeva do vlore i koja je najbolja/najbrža ruta?
Spominjala sam da sam čula,ali ne znam, je li ili ne završen taj auto put tj.brza cesta od Drača do Valone,ali tu sam samo čula,a negdje sam i čitala,ako ne baš na klixu na nekoj od tema..Inače,to je taj put preko brda i dolina.Od Sarajeva do Drača,preko Šćepan polja i graničnog prelaza Tuzzi,pa Skadar,Tirana,Drač,je negdje oko 7 sati vožnje.Ali,mi smo iz Drača išli na izlet do Valone i nekih 100km je udaljena.Najbolje je putovati noću,navigacija vas neće izdati,i dole ste rano ujutro.Možete se odmoriti u Tirani ili Draču pa onda put nastaviti ka Sarandi..

Našla sam na jednom forumu svježu informaciju u vezi puta Drač-Valona pa ću kopi paste,a vi ostatak teksta možete naći na net-u :
"Ako si bio do Durres-a (Draca) onda znas put do tu. Od Durres-a moras produziti juzno za Levan (raskrsnica za Fier- Vlora/Valona). Nemoj ici kroz Vloru (desno) jer moras posle kroz Llogaru (uzasan put, plus krivine). U Levanu skreni za Tepelenu pa potom Gjirokastru (Djirokastra), levo. Nemas nigde skretanja do Gjirokastre, put novoizgradjen ide kroz sam grad. Inace, to je grad gde je Enver Hoxha rodjen:). Iz Gjirokastre je put do Sarande, preko Delvine, odlican. "


A,ovdje pustopis nekog iz BiH,Saranda:http://www.putovanja.info/putopisi/alba ... 2014-r154/

User avatar
agent_zero
Posts: 6314
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA genocidaša

#45 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by agent_zero » 23/06/2015 10:23

@Hana

Hvala na odgovoru i kratkim uputama... Mene zanima samo taj dio puta do vlore i ispod vlore (radhime, dhermi), ništa južnije i dalje, jer je fakat predaleko. Znači samo do vlore i bliže okolice :)

Ali ako je zaista takav put (negdje sam pročitao gore od svitave), možda je bolje preskočiti taj dio dok ne izgrade nešto bolje.

gratis
Posts: 55
Joined: 07/12/2012 13:08

#46 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by gratis » 24/06/2015 12:32

Hvala Hana158 na svim ovim informacijama ...
Ja sam nasao neki smjestaj u ovom oznacenom dijelu sa slike , nije u prvom redu do plaze pa zanima me kakva je situacija u ovom kvartu i na ovom dijelu plaze i ne znam je li gdje napisano koja je cijena za lezaljke i suncobrane ?

Image

User avatar
hana_montana
Posts: 14943
Joined: 13/04/2009 21:50
Location: Kalopsia

#47 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by hana_montana » 02/07/2015 13:45

bila jos jedna hana u albaniji,tojest ja :D al ja sam bila u sarandi.put uopste nije los,sem zadnjih 40-ak km kada se prelazi to brdo prema sarandi.meni su problem bili kruzni tokovi i ogranicenja brzine,ali srecom policija je susretljiva.ima ih na svakom koraku ali kada vide stranu registraciju izvinjavaju se i masu da idete dalje.ja sam preko jednog kruznog toka,kroz neko malo mjesto ispred djirokastera prosla pravo kroz kruzni tok i pravo na cajkana :oops: al on mi je samo mahnuo i pokazao kruzni tok.al fakat se nije vidio :D niko se ne uznemirava na cesti iako svi voze katastofalno,nema pravila :-)

ali je saranda daleko.mi smo organizovali put tako da smo prenocili u skadru. tako moze. saranda je na jonskom moru,preko puta je krf udaljen 20-ak km.more je cisto,plaze su sljunkovite.svi pricaju engleski,preljubazni su.gazda naseg apartmana je zaduzio momka koji nas je cekao na ulazu u sarandu i bio nam na raspolaganju cijelo vrijeme ljetovanja :) apartmani cisti,precisti,plaza ispred nosa.

voca i povrca ima u izobilju,bijelo vino je odlicno,crno nako :D corca moze proci,mada ima perona svugdje.restorani na svakom koraku,ribe u izobilju i talijanskih i grckih specijaliteta a sve za pristojan novac.grcka feta sa rupicama :thumbup: engleza,holandeza i skandinavaca puno,ceha nema. zaboravih reci mi smo isli preko bookinga u svom aranzmanu,s tim da smo bili i nekoliko dana na krfu.

garmin radi,dzontra ne sekiraj se :D

sada sam bila u hrvatskoj 10dana i potrosila duplo vise para nego u sarandi.a u sarandi sam se hadzijala :-) za male pare jedno fino ljetovanje,nista spektakularno al cisto,pristojno,jeftino a svi ljubazni.meni dosta :D

Anita71
Posts: 1
Joined: 30/06/2015 11:36

#48 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Anita71 » 03/07/2015 10:44

Planiramo ljetovati u Draču ili Vlori (2 odrasle osobe i dvoje djece)??. Išli bi vlastitim autom, da li je potrebno rezervirati smještaj ili se može naći na licu mjesta? :razz: ;-)
Hvala lijepa :)

ekseks
Posts: 198
Joined: 16/06/2011 08:50

#49 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by ekseks » 11/07/2015 03:46

Anita71 wrote:Planiramo ljetovati u Draču ili Vlori (2 odrasle osobe i dvoje djece)??. Išli bi vlastitim autom, da li je potrebno rezervirati smještaj ili se može naći na licu mjesta? :razz: ;-)
Hvala lijepa :)
Isto me zanima...
Da li je pametno direktno preko booking-a rezervisat ili se obratit direktno nekom hotelu ili ipak zapucat na slijepo?
Takođe me zanima, dio SHKEMBI KAVAJES (pretpostavljam da je čistije more i manje gužve), pošto je udaljen od luke i centra 15-20 km, da li tu ima barova, restorana, nekog sadržaja ili se baš mora iči busem do centra?

:bih:

Dzontra_Volta
Posts: 3450
Joined: 20/01/2011 11:10

#50 Re: ALBANIJA - Ljetovanje - Drac - Vlora

Post by Dzontra_Volta » 11/07/2015 12:52

Koliko sam ja shvatio, najbolje je rezervisati preko sajta: http://www.albania-hotel.com/

Post Reply