Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

aco77
Posts: 14
Joined: 24/10/2013 23:56

#1976 Re: Samsung galaxy S3

Post by aco77 » 25/10/2013 17:26

uspio sam,ubacio sam ovaj firmeware
Base Firmware: I9300XXEMH1 (4.1.2)
Region: Europe
Country: Netherlands
Carrier: Unbranded
Build Date: 1 August 2013
Modem: CEEMG2
CSC: PHNEMG2
Change List: 1338371

i sada imam mrezu,ovaj sam skinuo danas,onaj koji sam sinoc skinuo za 4.1.2 verziju nije mogao naci mrezu,al bitno je da ovaj radi,e sada mozel malo detaljnije obajsnjeje za pravljenje onog backupa da radi i na 4.2.2 verziji,moda mi ta verzija 4.2.2 koju sam skinuo pravi problem?
jos nesto,sada vidim da sam izgubio i podrsku za njega,nemoze vise raditi update preko kiesa i samog telefona,zasto?


Djubre_
Posts: 3143
Joined: 01/06/2011 23:25
Location: Iron City

#1977 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ » 25/10/2013 18:15

Da ti nije rootan?

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2

aco77
Posts: 14
Joined: 24/10/2013 23:56

#1978 Re: Samsung galaxy S3

Post by aco77 » 25/10/2013 18:33

Djubre_ wrote:Da ti nije rootan?

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
kako to da znam?

User avatar
Traktor`
Posts: 1774
Joined: 03/08/2010 23:36
Location: Sarajevo

#1979 Re: Samsung galaxy S3

Post by Traktor` » 25/10/2013 19:18

Ma nije mo rootan, tek je instalirao novi firmware...ako ti kies prepoznaje mob. na komp. onda nemas problema...uglavnom kad izadje novi apdejt, skini i instaliraj...tako ja radim kad ne koristim custom ROM... :)

Sent from my Calculator

User avatar
Maharadza
Posts: 15679
Joined: 30/01/2013 15:13

#1980 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza » 25/10/2013 19:20

Znam da dosađujem više sa ovim, ali kome je touchwiz dosadio ili mu se prosto ne đasvi (kao meni), možda najmoćniji Custom ROM za S3:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1745003

A ako ima pitanja u vezi istoga, ovdje se javite:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1887819

aco77
Posts: 14
Joined: 24/10/2013 23:56

#1981 Re: Samsung galaxy S3

Post by aco77 » 25/10/2013 19:22

Traktor` wrote:Ma nije mo rootan, tek je instalirao novi firmware...ako ti kies prepoznaje mob. na komp. onda nemas problema...uglavnom kad izadje novi apdejt, skini i instaliraj...tako ja radim kad ne koristim custom ROM... :)

Sent from my Calculator
ne prpeoznaje mi keis firmweare,zasto?

aco77
Posts: 14
Joined: 24/10/2013 23:56

#1982 Re: Samsung galaxy S3

Post by aco77 » 25/10/2013 20:18

mozel obajsnjeje za ovaj backup koji treba uraditi prije instalacije 4.2.2 softwera,i zasto sam izgubio podrsku za samsung kies,prije ovoga eksperimenta sam je imao,hajd molim vas malo detaljnije obajsnjenje?

User avatar
zemomak
Posts: 1536
Joined: 30/08/2008 14:47

#1983 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak » 25/10/2013 23:54

Hocel uskoro bit updejt za galaxy 3, kupljen u bhtelecomu, trenutno je 4.1.2


Sent from my iPhone six using Tapatalk

User avatar
Edinz
Posts: 341
Joined: 03/11/2008 15:03

#1984 Re: Samsung galaxy S3

Post by Edinz » 26/10/2013 00:07

Ja se obradovao sinoc, jer se pojavio neki update od oko 65 MB ali sve ostade isto nakon instalacije.... Da nisam sta propusio ? Verzija i prije i sad 4.1.2

Djubre_
Posts: 3143
Joined: 01/06/2011 23:25
Location: Iron City

#1985 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ » 26/10/2013 06:17

Maharadza ja imam problem. Na paranoidu sam 4.3. I ne mogu ni jedan update uraditi od njega, a niti evo orginalni firmware koji su ljudi postavili na xda 4.3

Vidim da svima radi. Ovo sam nesto ja dirao. Kada installiram, pocne i izbaci Installation aborted!

Starus 7 bla bla..

Tako bilo sto, sto hocu.. izbaci..

Sto bi.mi moglo biti upaljeno..

Neki sam bootloader installirao i opet nece..

A ima neki bootloader modem sto se flesha prije ovog officijelnog 4.3 ali ni njega nece...

Evo oficijelni 4.3 za moju seriju..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2498233

Njima radi.. ali mene to nesto handri..

Da li da preko odina idem.na stock 4.1.1 koji je i bio.. pa onda ovaj..?

Paranoid me malo zeza nekad mi se resetuje.. pojavi logo..

Samo.me to nervira na njemu i signal za wireless slab bude...

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2

User avatar
zemomak
Posts: 1536
Joined: 30/08/2008 14:47

#1986 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak » 26/10/2013 10:26

Edinz wrote:Ja se obradovao sinoc, jer se pojavio neki update od oko 65 MB ali sve ostade isto nakon instalacije.... Da nisam sta propusio ? Verzija i prije i sad 4.1.2
Ma i mene je to zbunilo, ostalo isto fakat.


Sent from my iPhone six using Tapatalk

User avatar
TheWatcher
Posts: 2277
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#1987 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher » 26/10/2013 10:33

zemomak wrote:
Edinz wrote:Ja se obradovao sinoc, jer se pojavio neki update od oko 65 MB ali sve ostade isto nakon instalacije.... Da nisam sta propusio ? Verzija i prije i sad 4.1.2
Ma i mene je to zbunilo, ostalo isto fakat.


Sent from my iPhone six using Tapatalk
4.3 za sg3 ide vjerovatno u novembru mada je bio najavljen za kraj oktobra :thumbup: a update koliko ja znam ce biti preko 600 MB tako kada to vidis to je to :mrgreen:

http://au.ibtimes.com/articles/515330/2 ... muAveyOUgl

User avatar
Maharadza
Posts: 15679
Joined: 30/01/2013 15:13

#1988 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza » 26/10/2013 15:11

Djubre_ wrote:Maharadza ja imam problem. Na paranoidu sam 4.3. I ne mogu ni jedan update uraditi od njega, a niti evo orginalni firmware koji su ljudi postavili na xda 4.3

Vidim da svima radi. Ovo sam nesto ja dirao. Kada installiram, pocne i izbaci Installation aborted!

Starus 7 bla bla..

Tako bilo sto, sto hocu.. izbaci..

Sto bi.mi moglo biti upaljeno..

Neki sam bootloader installirao i opet nece..

A ima neki bootloader modem sto se flesha prije ovog officijelnog 4.3 ali ni njega nece...

Evo oficijelni 4.3 za moju seriju..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2498233

Njima radi.. ali mene to nesto handri..

Da li da preko odina idem.na stock 4.1.1 koji je i bio.. pa onda ovaj..?

Paranoid me malo zeza nekad mi se resetuje.. pojavi logo..

Samo.me to nervira na njemu i signal za wireless slab bude...

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Ako ćeš flešati stock pomoću odina, svakako treba prvo flešati posljednji oficijelni ROM za svoj telefon pa onda novi. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

aco77
Posts: 14
Joined: 24/10/2013 23:56

#1989 Re: Samsung galaxy S3

Post by aco77 » 26/10/2013 15:16

evo nesto,vec izaslo,e sada neznam dal je to a galaxy s3 i930.
http://www.sammobile.com/2013/10/26/and ... s4-active/

Djubre_
Posts: 3143
Joined: 01/06/2011 23:25
Location: Iron City

#1990 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ » 26/10/2013 15:20

To je za moj hehe. Sgh-i747 americko trziste. Vidi koji je kod tebe.. mozda GT-I9300 .. pa cekaj.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2

User avatar
Pokerboy11
Posts: 826
Joined: 06/02/2010 19:40

#1991 Re: Samsung galaxy S3

Post by Pokerboy11 » 26/10/2013 16:22

Djubre_ wrote:To je za moj hehe. Sgh-i747 americko trziste. Vidi koji je kod tebe.. mozda GT-I9300 .. pa cekaj.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
kako da provjerim moze li ovo na moj S3 ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

User avatar
TheWatcher
Posts: 2277
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#1992 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher » 26/10/2013 16:42

Pokerboy11 wrote:
Djubre_ wrote:To je za moj hehe. Sgh-i747 americko trziste. Vidi koji je kod tebe.. mozda GT-I9300 .. pa cekaj.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
kako da provjerim moze li ovo na moj S3 ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
zasto bi provjeravao kada ces uskoro i ti isto dobiti :D

Galaxy S III and Galaxy Note II in November and Galaxy S4 Active in December.

User avatar
Pokerboy11
Posts: 826
Joined: 06/02/2010 19:40

#1993 Re: Samsung galaxy S3

Post by Pokerboy11 » 26/10/2013 21:51

TheWatcher wrote:
Pokerboy11 wrote:
Djubre_ wrote:To je za moj hehe. Sgh-i747 americko trziste. Vidi koji je kod tebe.. mozda GT-I9300 .. pa cekaj.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
kako da provjerim moze li ovo na moj S3 ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
zasto bi provjeravao kada ces uskoro i ti isto dobiti :D

Galaxy S III and Galaxy Note II in November and Galaxy S4 Active in December.
A ucrva se vise :s

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

User avatar
un1ted
Posts: 8146
Joined: 20/10/2012 13:29

#1994 Re: Samsung galaxy S3

Post by un1ted » 26/10/2013 22:56

KOliko sam ja upoznat, odgodili su za decembar 4.3 za SIII

User avatar
1973 +1
Posts: 61
Joined: 27/07/2013 15:25
Location: za sofrom

#1995 Re: Samsung galaxy S3

Post by 1973 +1 » 30/10/2013 17:52

:shock:
Jutros mi se mobitel toliko pregrijao da ga nisam mogla uzeti u ruku... rastavila ga i stavila da se hladi.
Bio je ukljucen punjac, a nije nikako punio. Kontam do punjaca je :?
Jel se kome desavalo OVO?

Hjoj jesam se bila prepala :|

Djubre_
Posts: 3143
Joined: 01/06/2011 23:25
Location: Iron City

#1996 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ » 30/10/2013 20:49

Imas li puno aplikacija? Ili mozda neku uljez aplikaciju?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2

sarenkapica
Posts: 1
Joined: 10/12/2008 10:05

#1997 Re: Samsung galaxy S3

Post by sarenkapica » 30/10/2013 21:22

molim za malu pomoc ...........

imam galaxy s3 i problem je u tome što kada isključim mobitel i ponovo ukljucim onda ne mogu ni slati ni primati sms poruke ........... šta moze biti problem jer mi se ovo javlja svaki put pri isključenju i uključenju mobitela


unaprijed zahvaljujem........ ;-) ;-) ;-) ;-)

Djubre_
Posts: 3143
Joined: 01/06/2011 23:25
Location: Iron City

#1998 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ » 30/10/2013 21:54

Javi se operateru i objasni taj problem

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1999 Re: Samsung galaxy S3

Post by Benq » 03/11/2013 17:40


User avatar
spree
Posts: 6694
Joined: 04/04/2009 02:10
Location: oʌǝɾɐɹɐs

#2000 Re: Samsung galaxy S3

Post by spree » 03/11/2013 17:50

kad ce ovo kod nas moci? jel treba cekati nesto s telecoma?

Post Reply