Logosoft ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Praetorious
Posts: 1208
Joined: 07/09/2012 07:07
Contact:

#4176 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious » 10/02/2013 02:10

Kod mene niko nije ni tražio saglasnost, ljudi prokopali i priključili. Nedugo iza njih i HS prokopao i priključio. Elem, ne bunim se, Vojničko polje ima sva 3 kablovska operatera na raspolaganju + sve ostale :D
LoL radi kako treba, samo da hoće podići UL na Koka-Kola Light paketu :thumbup:


Almich
Posts: 167
Joined: 17/08/2012 00:35

#4177 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Almich » 10/02/2013 02:14

Praetorious wrote:Kod mene niko nije ni tražio saglasnost, ljudi prokopali i priključili. Nedugo iza njih i HS prokopao i priključio. Elem, ne bunim se, Vojničko polje ima sva 3 kablovska operatera na raspolaganju + sve ostale :D
LoL radi kako treba, samo da hoće podići UL na Koka-Kola Light paketu :thumbup:
kuca je u pitanju

AdrianMole
Posts: 679
Joined: 08/05/2007 14:00

#4178 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AdrianMole » 10/02/2013 05:33

Almich wrote:
Praetorious wrote:Kod mene niko nije ni tražio saglasnost, ljudi prokopali i priključili. Nedugo iza njih i HS prokopao i priključio. Elem, ne bunim se, Vojničko polje ima sva 3 kablovska operatera na raspolaganju + sve ostale :D
LoL radi kako treba, samo da hoće podići UL na Koka-Kola Light paketu :thumbup:
kuca je u pitanju
Da odmah završimo s tim.Nikada nećeš dobiti Logosoftov IPTV u kući.Gotova priča :D :D :D

User avatar
Its all about me
Posts: 3
Joined: 09/02/2013 12:38

#4179 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Its all about me » 10/02/2013 12:29

Giancarlo wrote:Zna li neko sta se desava sa logosoftom u zadnje vrijeme sa ovom kvazi akcijom "Reci da sam te ja poslao" ili kako se ono vec zove... Naime, u zadnjih pola godine igrom slucaja cetvero meni bliskih ljudi je u zadnjih pola godine preslo korsitit neki od internet paketa logosofta i ja sam im nahvalio logosoft jer mi stvarno radi bez ikakve greske od prvog dana i spomenem im tu akciju, ako bi se odlucili za logosft da kazu jeli, moje ime i prezime da bih dobio taj mjesec besplatan. I evo proslo je nekih pola godine, nisam dobio nijedan besplatan od njih cetvero, eto neka postoji mogucnost da je jedno ili dvoje zaboravilo spomenuti moje podatke ili da jednostavno lazu, ali je prosto nemoguce da niko od njih cetvero nije rekao (ponavljam, to su mi bliski ljudi, nije da sam sada hvatao raju po ulici :D ). Ne znam u cemu je problem, jeli onaj monter ne prenese nikome u logosoftu tu informaciju ili on ipa kprenese, ali tamo se jednostavno naprave ludi :? Nije im to uredu prema klijentima, ipak sam ih preporucio nekolicini ljudi jer su stvarno dobri, nemam nikakvih problema sa inetrnetom i nastavit cu dalje govoriti ko me upita kakav je logosoft, s tim sto cu ovo od sada dodavati kao informaciju da ta akcija se i ne provodi kako bas pise na poledini racuna... :x

Poštovani,

Logosoft još nikom nije ostao dužan bonus preporuku,pa se nadam da neće ni Vama. Zamolila bih Vas da nas kontaktirate da provjerimo šta se desilo sa bonus preporukom.
Princip bonusa je taj da kada se prijavite za uslugu odmah naglasite da Vas je preporucio korisnik (ime i prezime). Mozete mi na pp napisati vaš username i koga ste preporucili pa da Vam dam povratnu informaciju.

LP

User avatar
afannedim
Posts: 4228
Joined: 25/01/2011 09:26
Location: Bašćaršija

#4180 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim » 11/02/2013 17:44

Da li još nekome ne radi MTV MUSIC24 ili je kod mene samo tako.

luckygirl
Posts: 7
Joined: 29/10/2012 19:51

#4181 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by luckygirl » 11/02/2013 18:42

afannedim wrote:Da li još nekome ne radi MTV MUSIC24 ili je kod mene samo tako.
ni meni ne radi, ni titlovi na mtv adria -.-

sencobih
Posts: 5104
Joined: 08/09/2010 08:33

#4182 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sencobih » 11/02/2013 18:51

pozz svima, ja sam na moja tv pa da pitam vas na lol-u, vezano za time sift, moze li se desiti da neka tv kuca blokira snimanje odredjene emisije? npr. serija dolina vukova . sve emisije prije i poslije mozes pokrenuti a nju ne. Moze li neko od vas provjeriti fercera li to na logosoftu? hvala

User avatar
Praetorious
Posts: 1208
Joined: 07/09/2012 07:07
Contact:

#4183 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious » 11/02/2013 20:19

Snimalica radi na Hayat TV, pa možeš podesiti snimanje date emisije i pregledati je kad stigneš. Snimanje radi na velikom broju kanala, ali da, na žalost ima i onih gdje opcija nije moguća. No, kako rekoh, Hayat je OK, pa je pregled propuštenih emisija moguć i lagan.
Ako te zanima samo serija Dolina Vukova javi mi se na PM.

manocom
Posts: 50
Joined: 20/01/2010 21:52

#4184 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manocom » 11/02/2013 23:39

Zna li neko kodove za daljinski na amino 130. Probao sam sve zive kombinacije iz uputstva niti jedan ne radi. Ni google takodjer nije pomogao. Vec sam imao ovaj daljinski isprogramiran i sve je radilo za ovu televiziju ali sam danas zamjenio daljinski za novi jer mi je stari riknuo. Ovaj novi (isti) daljinski nema sanse da nadjem kod da radi!!! U pitanju je sony hx800 tv.

User avatar
miskin
Posts: 1654
Joined: 26/09/2011 23:35

#4185 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by miskin » 11/02/2013 23:46

Zanima me, nisam korisnik logosofta, ali ovo mi treba, jednom prijatelju.

Da li oni dozvoljavalju da se dijeli konekcija, odnosno da li taj modem ili sta li vec ima vise portova, bar za 2 racunara i da li su samo ogranicili modem samo na jedan. Ponavljam nisam korisnik njihov, ali prijatelj hoce da uzme kabal, pa se bas i ne razumije u to ne zna mi ni objasnit, znaci jel mogu uzeti kabal samo "utaketi" u racunar i izaci na net?

User avatar
karanana
Posts: 39598
Joined: 26/02/2004 00:00

#4186 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 11/02/2013 23:54

ja koristim vise uredjaja prikacenih na net. doduse nisam spojen kablom nego sam uzeo router i wireless pichi na 3 uredjaja odjednom. valjda moze i s kablom, nemam pojma. modem ima 4 rupe.

eki nove cure iz logosofta. ljuskica je vise onako neoficijelno pomagala valjda. curo, jesi ti ona crnka iz bbi-a punkta?

User avatar
Hajlac
Posts: 3718
Joined: 15/02/2012 15:08
Location: Chris Hedges!

#4187 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hajlac » 12/02/2013 00:01

Hajlac wrote:Jel ikom spor internet? Recimo 1Mbit :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
LOL:
Image
BHTelecom:
Image

Image

Skidanje do 100kB/s evo vec od juce.
Prvi put ovakvo nesto da se desava :-)
Ovo je bilo do integrisane mrezne - napola crkla :-)
Stranice se ucitavale al svaki download bio prigusen na manje od 1Mbit :-)

User avatar
novi.dan.nova.nafaka
Posts: 2940
Joined: 28/08/2010 11:17

#4188 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka » 12/02/2013 07:48

karanana wrote:eki nove cure iz logosofta. ljuskica je vise onako neoficijelno pomagala valjda. curo, jesi ti ona crnka iz bbi-a punkta?
Kol'ko daješ da ti neko kaže kako se zove mrka? :D

User avatar
karanana
Posts: 39598
Joined: 26/02/2004 00:00

#4189 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 12/02/2013 07:52

novi.dan.nova.nafaka wrote:
karanana wrote:eki nove cure iz logosofta. ljuskica je vise onako neoficijelno pomagala valjda. curo, jesi ti ona crnka iz bbi-a punkta?
Kol'ko daješ da ti neko kaže kako se zove mrka? :D
ejs, pa ne pise samo tebi ime blagajnika na racunu koji u bbi-ju platis.
frendica mi na fejsu.

TwistedX
Posts: 208
Joined: 02/11/2010 16:55

#4190 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX » 12/02/2013 09:39

Ako si na VDSL onda su ti zakljucani svi portovi osim jednog. Mozes traziti da ti otkljucaju jedan port dodatno. Ovo mozes rijesiti tako sto ces dodati router dodatni ili wifi da napravis pa da on kupi signal. Mozes i reko bridga direktno u samom windowsu al ti ovo ne bi savjtovao.

pridearijana
Posts: 54
Joined: 15/04/2009 04:16

#4191 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pridearijana » 13/02/2013 00:23

je li neko ovih dana ima problema sa snimalicom...ne radi....

Sakazulu
Posts: 1812
Joined: 28/04/2012 08:02

#4192 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu » 13/02/2013 13:56

Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da je OBN ekskluzivni vlasnik prava za bh. emitovanje TV serija Ruža vjetrova, Larin izbor i Sulejman Veličanstveni. Zbog toga će kanali RTL i Nova TV biti zamračeni tokom emitovanja ovih serija.
Isto tako vas obavještavamo da je RTM-TV1 ekskluzivni vlasnik prava na emitovanje serije "Kako vrijeme prolazi" za područje BiH. Iz tog razloga ova serija bit će zatamnjena na Novoj TV.
Zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaš LOL tim :)


Pa morate paziti i na meteorološke dijelove programa na kanalima izvan BiH, jer ipak Federalni Meteorološki zavod ima autorska prava za Federaciju tj. BiH, pa i njih tih par minuta zamračite, kao i reklame koje su iste na svim televizijama... Sreća da svakako ne gledam taj oblik smeća pa mi nije žao, ali me iznervira svaki put kad kliknem neki kanal i vidim da je zamračen. Nije mi nikako jasna ta borba za gledanost, jer je nemoralna i nepravilna...

Ima li još neko neki prijedlog?

Nazif_Gljiva
Posts: 702
Joined: 06/02/2008 21:58

#4193 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva » 13/02/2013 16:17

Ovo samo pod uslovom da se emituju iste epizode na rtl-u i na obn-u. Na rtl-u su najnovije epizode dok kod nas, po obicaju, kaskaju debelo... Uostalom, obn prenosi veceras ligu prvaka real - manchester.
Sada, dragi logosofte, nije mi jasno gdje cete zatamniti???
Na arenama ili na obn-u?

TwistedX
Posts: 208
Joined: 02/11/2010 16:55

#4194 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX » 13/02/2013 16:50

Prijatelj mi na Telemach D3 i dosta toga im nije zatamnjeno kao kod nas. Kako oni rijesavaju to a kod nas svaki dogadjaj negdje crn. Stvar je u tome da ja placam IPTV i hocu da gledam gdje ja hocu i gdje mi je bolja slika, a ne koji je domaci ili nije. Ovo domaci sve lose slike... Ne gledam ove serije o kojima oni pricaju al ima dosta sportskih dogadjaja koji budu crni. Nesto me interesuje kako npr SkyDE ili SkyUK ne crni svoje kanale a i tamo ima kanala koji su za ovo ili ono trziste i prenose iste stvari... Ja mislim da vise nije problem ni nu Novoj TV nego u nasim TV stanicama koje se boje konkurencije jer znaju da imaju s*anje kvalitet svega.

manki
Posts: 2047
Joined: 24/12/2003 00:00
Location: Sarajevo

#4195 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manki » 13/02/2013 16:58

Ima li kakvih naznaka da bi se cijene Duo+ paketa mogle snizavati, malo je stvarno poskup, pogotovo ako se uzmu u obzir paketi drugih operatera i njihovo povecanje brzina :)

Nazif_Gljiva
Posts: 702
Joined: 06/02/2008 21:58

#4196 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva » 13/02/2013 17:02

Znas kako to ide, neko iz Obn-a dodje i podmaze logosoft i oni zatamne. Ne moze jednostavnije.
Kakv crna exkluzivna prava. Isto, kao sa evropskim prvenstvom prosle godine, BHT duzan i bogu i narodu, i onda kupi opet exkluzivna prava za evropsko prvenstvo, i onda ovi "moraju da zatamne" ARD HD, a na bht-u, ruku na srce patriotsko, bolje da stave sliku kamena za kupus...

Sakazulu
Posts: 1812
Joined: 28/04/2012 08:02

#4197 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu » 13/02/2013 18:15

Ma da ja se nadam da će uskoro prestati sa ovim zacrnjivanjem... pa nije ovo crna hronika na izboru kanala! Ovo mi liči da smo još u komunizmu, neko mi određuje šta i gdje da gledam...

User avatar
drugtito2011
Posts: 2123
Joined: 01/08/2011 18:45

#4198 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 » 13/02/2013 18:37

Za sve ima lijeka :D

Sakazulu
Posts: 1812
Joined: 28/04/2012 08:02

#4199 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu » 13/02/2013 18:40

PP je lijek za sve :)

User avatar
karanana
Posts: 39598
Joined: 26/02/2004 00:00

#4200 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 13/02/2013 20:55

ma sto se mene tice, za one turske i hrvatske gluposti mogu komotno zatamniti i hrvatske i nase kanale u isto vrijeme. to bi im ustvari bio plus od mene.

Post Reply