Smijem se kladit da Bethesda igre nece biti ekskluzive na Xbox-u, jer Microsoft nije blesav kao Sony da sebi ogranicava profit. A i ne fokusiraju se toliko na konzole koliko na servise, tako da im to nije presudno. Nama na PC-u je svejedno jer ionako sve Xbox igre dolaze na PC
Smijem se kladit da Bethesda igre nece biti ekskluzive na Xbox-u, jer Microsoft nije blesav kao Sony da sebi ogranicava profit. A i ne fokusiraju se toliko na konzole koliko na servise, tako da im to nije presudno. Nama na PC-u je svejedno jer ionako sve Xbox igre dolaze na PC
100% da će biti dostupne kao i do sad. Nisu ovi iz MS glupi.
Zbog čitave galame i buke oko preuzimanja sam i zaboravio na ovo. Možda budući Elder Scrollsi i Fallouti budu relativno igrivi odmah na release-u, imagine that
Nazalost, i dalje ce koristit Creation engine. Dzaba im sav overhaul kad ne mogu napravit novi engine jos od Morrowinda. Ali bice zanimljivo sta ce MS uraditi sa idTech 7 engineom, sad je u vlasnistvu Microsofta i vjerovatno je najbolji engine trenutno. Nadam se da ce ga i drugi MS studiji koristiti.
Nece
al ce biti od prvog dana na GamePassu
samo levat moze kupit PS5 pored ovakve ponude na GamePass
Po meni, ovo može biti samo dobro za nas (igrače):
1. Game-Pass će definitivno imati jebačku ponudu
2. Microsoft ima historiju pristojnog odnosa prema gamingu - npr Minecraft ostao kakav jeste, nisu od njega praivli ništa više ni manje što treba biti. Da ne pričam o starim dobrim vremenima, kad su izdali tri igre koje će mi zauvijek biti u srcu Age of Empires, Age of Mythology i Dungeon Siege!
3. Playstation će MORATI da neke ekskluzive 'pusti' na druge platforme - tačnije PC
4. Ovim potezom je Microsoft u vlasništvu nekih 22-23 studija, dok je Sony u vlasništvu 12-13. Dakle napravili su ogroman power play, a uz to nisu ispali seljaci kao EA da kupuju samo da bi uništili (barem ja vjerujem da nisu), nego da bi razvili i dalje.
Očekuje se kupovina CDPR uskoro
Mislim da je i Rise of nations njihov. Vrijedna pomena.
Osjete se izljevi frustracija kod ovih nam PCMR-ovaca, pogotovo kad je Xbox, Microsoft i "otaj" famozni GamePass u pitanju, ne razumijem što ali elem.. Da nema GamePass-a, neki bi i dalje čekali "narodne verzije" igara.
Osjete se izljevi frustracija kod ovih nam PCMR-ovaca, pogotovo kad je Xbox, Microsoft i "otaj" famozni GamePass u pitanju, ne razumijem što ali elem.. Da nema GamePass-a, neki bi i dalje čekali "narodne verzije" igara.
Osjeti se u zraku taj papanluk nabrijan novčanicama.