Page 1 of 1

Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 27/08/2011 19:19
by arnes_king
Pozdrav svima,

zelim da pitam da li neko od vas zna kako i da li ja to uopste mogu da uradim, otvorim sve 4 porta na TP-link routeru koji sam dobio od BH-telecoma.

Koristim vec oko pola godine moja tv net paket i nisam imao problema, medjutim prije par dana me pocelo nesto zezati stalno pa sam ja malo cackao i danas kada sam ih zvao oni su mi neki reset portova od rutera uradili.

Sada mi internet ide kako treba ali odkada je resetovao te portove nece da rade drugi racunari kada spojim svoj drugi TP-link ruter na ovaj.


Prije mi je bilo spojeno tako da je taj njihov TP-link bio prvi, u prvi njegov (od 4 porta) port spojen je bio jedan racunar, koji se nalazi u drugoj kuci pa zbog toga moram ovako sve spojiti, u drugom portu je bio mrezni kabal od moja tv i u trecem portu je bio kabal koji je iz te kuce vodio do moje kuce u moj ruter, i ovaj moj ruter je dijelio konekciju na ostale racunare.

Eh sada odkad je te portove restartovo ne moze vise tako da radi, znaci samo racunar koji spojim na prvi port u ruteru radi a kada spojim onaj kabal od mog rutera u neki drugi port nece, zvao sam njih i kazu mi da oni po defaultu ostave tako samo jedan port otvoren racunar i drugi za moja tv i da je podeseno da ne moze da se konektuje preko treceg i cetvrtog porta ..... Zamolio sam ih da mi onda vrate kako je bilo i kazu oni meni da to ne smiju raditi i da to podese oni sto dodju i skopcaju net -.-


Sada dok oni to podese onda je to sve u ruteru pa se sigurno moze ovako direktno nastimati, ali zna li iko gdje tacno to da trazim i kako otvoriti bar jos 1 port na ruteru?


Hvala unaprijed .....

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 27/08/2011 23:40
by gentoo
TL;DR

uglavnom.. kad ti cike iz BHT kazu da su resetovali port na ruteru.. to znaci da su to uradili na svojoj strani a ne kod tebe u kuci.

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 27/08/2011 23:41
by arnes_king
gentoo wrote:TL;DR

uglavnom.. kad ti cike iz BHT kazu da su resetovali port na ruteru.. to znaci da su to uradili na svojoj strani a ne kod tebe u kuci.

Ti ocito nisi procitao cijeli post dok si samo to napisao, oni su mi isto rekli da to podesavaju oni koji dodju i donesu ti ruter, i podese ga kod tebe kuci znaci da .....

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 29/08/2011 15:00
by gentoo
TL;DR > Too long didn't read
i danas kada sam ih zvao oni su mi neki reset portova od rutera uradili.

Sada mi internet ide kako treba ali odkada je resetovao te portove nece da rade drugi racunari kada spojim svoj drugi TP-link ruter na ovaj.
Ti ocigledno smatras da tvoj poziv ka BH Telecomu i njihov restart portova ima veze s tim sto tebi u kucnoj instalaciji ne radi X broj racunara.

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 29/08/2011 21:23
by arnes_king
gentoo wrote:TL;DR > Too long didn't read
i danas kada sam ih zvao oni su mi neki reset portova od rutera uradili.

Sada mi internet ide kako treba ali odkada je resetovao te portove nece da rade drugi racunari kada spojim svoj drugi TP-link ruter na ovaj.
Ti ocigledno smatras da tvoj poziv ka BH Telecomu i njihov restart portova ima veze s tim sto tebi u kucnoj instalaciji ne radi X broj racunara.

Bavim se servisiranjem racunara i tim stvarima tako da znam sigurno da do njih nije ;D a uostalom kada god ih nazovem i resetuju ponovo te portove na ruteru konekcija mi bude normalna na par sati tako da je "ocito" do njih nesto ili do njihove opreme jer sam svoju svu isprobao i tu nije kvar "ocito" ;D

I ja nisam nigdje napisao da racunari ne rade :)

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 29/08/2011 22:05
by Bobi
Pa imas taj drugi router, dijeli sa njega na obe kuce....sta je problem :D?

Re: Kako otvoriti sve 4 lan porta kod ADSL TP-link rutera

Posted: 02/09/2011 00:50
by arnes_king
Bobi wrote:Pa imas taj drugi router, dijeli sa njega na obe kuce....sta je problem :D?

Ne mogu njega staviti kao glavni ruter, mogao bih da je samo internet ali koristim MOJA TV tako da to ne bih mogao podesiti i opet bi mi oni debili morali dolaziti -.- i kakvi su jos bi me napali zato sto sam stavio drugi ruter xD


EDIT: Nije ni bitno vise, tema se moze zakljucati jer sam ih zvao zbog problema sa konekcijom, jedino se popravi na par sati nakon sto ih nazovem i zamolim da resetuju opet portove na ruteru ali nakon par sati opet pobudali pa ih cekam da dodju sa novim ruterom ili korekcionim profilom, nezz tacno jos u cemu je problem ....