kakavdanakneiskustvu wrote:može li mi ko pomoći,na tv imam HDMI,na laptopu ne,kako da ih spojim?
...ili neki drugi kabal, koji bi zadovoljio tvoje potrebe..
kakavdanakneiskustvu wrote:može li mi ko pomoći,na tv imam HDMI,na laptopu ne,kako da ih spojim?
Paranoid wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:može li mi ko pomoći,na tv imam HDMI,na laptopu ne,kako da ih spojim?
...ili neki drugi kabal, koji bi zadovoljio tvoje potrebe..
dorkcic wrote:Zna li neko gdje u Sarajevu ima kupiti ovaj kabl:
Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
Ili je bolje koristiti DVi? i sa kojom kombinacijom, HDMI?
Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
celeron wrote:Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
moze sto ne bi moglo.kakavdanakneiskustvu wrote:celeron wrote:Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
može li se spojiti laptop koji ima VGA sa plazmom koja ima HDMI i skart?
Da li ce biti primjetna razlika, jer sad imam vga u vga, pa da ne kupujem ako nema neke velike razlike...celeron wrote:Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
moze sto ne bi moglo.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:celeron wrote:Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
pa vidis da moze.kakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:moze sto ne bi moglo.celeron wrote:
kako,meni u zenici u svim prodavnicama računarske opreme kažu da se ne može,tačnije može ali malo komplikovano
pa vidis da moze.kakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:moze sto ne bi moglo.celeron wrote:
kako,meni u zenici u svim prodavnicama računarske opreme kažu da se ne može,tačnije može ali malo komplikovano
Moze ovakoTuzla111 wrote:moze sto ne bi moglo.kakavdanakneiskustvu wrote:Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
da bit ce razlika jer HDMI emituje daleko kvalitetniji signalTuzla111 wrote:Da li ce biti primjetna razlika, jer sad imam vga u vga, pa da ne kupujem ako nema neke velike razlike...celeron wrote:Bolje je DVI kombinovat sa HDMI nego VGA sa HDMI, jer VGA emituje analogni signal a DVI ima mogućnost emitovanja digitalnog.Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
Moze ovakoTuzla111 wrote:moze sto ne bi moglo.kakavdanakneiskustvu wrote:Tuzla111 wrote:jel bolja slika iz vga u vga, ili iz vga u hdmi? ili je ista/
kakavdanakneiskustvu wrote:Moze ovakoTuzla111 wrote:moze sto ne bi moglo.kakavdanakneiskustvu wrote:
ma njima je najlekse to reci. U kojoj su ti preporucili uzimanje novog. I ja imam laptop sa VGA izlazom i ne bi ga sad davao mijenjao radi nekog HDMI izlaza. Doduse meni taj izlaz ni ne treba, tebi mozda da, radi filmova i slicno. Do neki dan sam imao jedan Asus nov kupljen, ima solidnu graficku, HDMI izlaz ali i gorbarski CPU tak oda ni kupovina tako nekog jeftinog laptopa nije neko rjesenje.kakavdanakneiskustvu wrote:kažu mi u prodavnicama najbolje mi uzeti drugi laptop
veze oni nemaju. Dok ne nadjes nekog prijatelja da ti pomogne, ti po prodavnicama ce ti samo pokusati prodati novi komp ili graficku.kakavdanakneiskustvu wrote:kažu mi u prodavnicama najbolje mi uzeti drugi laptop
celeron wrote:ma njima je najlekse to reci. U kojoj su ti preporucili uzimanje novog. I ja imam laptop sa VGA izlazom i ne bi ga sad davao mijenjao radi nekog HDMI izlaza. Doduse meni taj izlaz ni ne treba, tebi mozda da, radi filmova i slicno. Do neki dan sam imao jedan Asus nov kupljen, ima solidnu graficku, HDMI izlaz ali i gorbarski CPU tak oda ni kupovina tako nekog jeftinog laptopa nije neko rjesenje.kakavdanakneiskustvu wrote:kažu mi u prodavnicama najbolje mi uzeti drugi laptop
Tuzla111 wrote:veze oni nemaju. Dok ne nadjes nekog prijatelja da ti pomogne, ti po prodavnicama ce ti samo pokusati prodati novi komp ili graficku.kakavdanakneiskustvu wrote:kažu mi u prodavnicama najbolje mi uzeti drugi laptop