Telekabel Zenica

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#776 Re: Telekabel Zenica

Post by Decerto » 21/04/2012 20:13

piroman25 wrote:Imate li vi danas problema sa internetom?

Image
Image

Ja nemam.


piroman25
Posts: 54
Joined: 03/10/2007 21:13

#777 Re: Telekabel Zenica

Post by piroman25 » 22/04/2012 17:18

Decerto wrote:
piroman25 wrote:Imate li vi danas problema sa internetom?

Image
Image

Ja nemam.
Jucer vazdan mi je bila onakva konekcija, ali popravilo se predvecer. I sad je sve OK.

User avatar
sheikh
Posts: 753
Joined: 17/10/2010 18:21
Location: Tamni vilajet

#778 Re: Telekabel Zenica

Post by sheikh » 25/04/2012 19:25

Koji su kraljevi ovi na forumu to je cudo :D
Neki pise da ima insajdera,da ce doci nove brzine neta i novi kanali za tv-e kako ih je preuzeo telemach,
a ja neki dan sa njima bio i pricamo mi i pitam ih ima li sta,kad oni meni nemamo pojma nista.
Procitali na netu da nas je Telemach kupio i to je to.....
pa te price lupajte negdje drugo :D

Vertig0
Posts: 2586
Joined: 13/04/2011 23:45

#779 Re: Telekabel Zenica

Post by Vertig0 » 02/05/2012 19:49

Imate li arene?

motorola01
Posts: 4147
Joined: 28/04/2011 13:27

#780 Re: Telekabel Zenica

Post by motorola01 » 04/05/2012 13:03

Ima li kakvih naznaka za poboljsanje ponude tv kanala?Ovo sto imamo je nista.Misle li nuditi ovo sto nude u Sarajevu i Mostaru ili da prelazimo na Total TV?

User avatar
sadmire
Posts: 2399
Joined: 28/01/2008 15:38
Location: zemlja galebova

#781 Re: Telekabel Zenica

Post by sadmire » 04/05/2012 13:08

maloprije dobijam poruku da sto prije podesim svoj router na DHCP!
Zna li iko sta to znaci, ne mogu nikako ove iiz kablovske da dobijem na telefon, stalno zauzeto?

motorola01
Posts: 4147
Joined: 28/04/2011 13:27

#782 Re: Telekabel Zenica

Post by motorola01 » 04/05/2012 13:17

sadmire wrote:maloprije dobijam poruku da sto prije podesim svoj router na DHCP!
Zna li iko sta to znaci, ne mogu nikako ove iiz kablovske da dobijem na telefon, stalno zauzeto?
I ja sma dobio u 12h i podesio sam.Podesavanje traje minutu.Nema potrebe da ih zoves.Mene zanimaju ovi tv programi.Godinama jedni te isti kanali.Nema covjek sta gledati.Ima nekih 5-6 kanala sto se mogu gledati,a ostalo sve smece.Nedjeljom navecer nemas sta pogledati na tv-u.Cak je slaba ponuda i radnim danom,ali nedjelja je bas kriticna.Da bar ubace ona dva FOX-a...

User avatar
splend
Posts: 1056
Joined: 30/01/2011 23:34

#783 Re: Telekabel Zenica

Post by splend » 04/05/2012 13:29

kako se to nastima(to DHPC)?

motorola01
Posts: 4147
Joined: 28/04/2011 13:27

#784 Re: Telekabel Zenica

Post by motorola01 » 04/05/2012 13:32

splend wrote:kako se to nastima(to DHPC)?
Imas na njihovoj stranici upute za svaki operativni sistem.Samo prije podesavanja zapisi sebi na papir trenutne IP adrese.Sve se zavrsi u par klikova.

User avatar
samo_ti
Posts: 1440
Joined: 02/12/2008 00:53
Location: Jalija Columbia

#785 Re: Telekabel Zenica

Post by samo_ti » 04/05/2012 18:45

A kako cu ja znati da sam to nastimao ? :D Odradim sve njihove korake i to je to..mislim preko ovih uputa...e gdje mogu provjeriti jel to sve ok zavrseno ?

User avatar
samo_ti
Posts: 1440
Joined: 02/12/2008 00:53
Location: Jalija Columbia

#786 Re: Telekabel Zenica

Post by samo_ti » 04/05/2012 18:54

+ meni onaj setup sto se mora skinuti i pokrenuti ( da bi on to odradio ) ne radi :-) ...pa ja to onda odradim na ovaj drugi nacin, preko start->run->local area i td.

pa bi volio da ja to provjerim jel meni odradjeno :)

User avatar
Warashii
Posts: 4161
Joined: 13/09/2011 12:55

#787 Re: Telekabel Zenica

Post by Warashii » 04/05/2012 18:58

Kako mislite jel sve ok odradjeno?
Pa ako sve navedeno uradis i imas konekciju onda si sve ok uradio. Mislim nije nikakvo mudro slovo.
Takodje treba ovo da se uradi i na wireless router-ima ako ko koristi.

User avatar
Warashii
Posts: 4161
Joined: 13/09/2011 12:55

#788 Re: Telekabel Zenica

Post by Warashii » 04/05/2012 20:28

kakavdanakneiskustvu wrote: 4 koraka i to je to?
Ma da, mislim nije nikakva zavrzlama, automatski postavlja ip kao i sve ostalo i to je to.

User avatar
Warashii
Posts: 4161
Joined: 13/09/2011 12:55

#789 Re: Telekabel Zenica

Post by Warashii » 04/05/2012 20:58

kakavdanakneiskustvu wrote: je li ima neki rok za ovo,šta ako neko to ne uradi,stvarno neće moći na internet?
Rok ne znam ali su cak i bivsi koris nici dobili SMS tako da... svi su skoro obavjesteni.
A naravno da nece moci na net jer zamisli kao da, kada si imao IP adresu, upises pogresno.
Osim toga ovo je puno jednostavnije za koristenje i podesavanje.

User avatar
zemomak
Posts: 1535
Joined: 30/08/2008 14:47

#790 Telekabel Zenica

Post by zemomak » 05/05/2012 01:58

i ja sam se apdejtovo, vala nikakvu promjenu nisam osjetio...zanima me sad nesto drugo, jel ovo ima veze sa dinamickom ip adresom???skinuo sam neku skriptu, ali nece da mi je pokrene, poruka kaze da moram rucno, a ja pojma nemam u vezi tih podesavanja??? pomoc ak neko zna


Tapatalk via iPad

piroman25
Posts: 54
Joined: 03/10/2007 21:13

#791 Re: Telekabel Zenica

Post by piroman25 » 05/05/2012 04:33

Warashii wrote:Kako mislite jel sve ok odradjeno?
Pa ako sve navedeno uradis i imas konekciju onda si sve ok uradio. Mislim nije nikakvo mudro slovo.
Takodje treba ovo da se uradi i na wireless router-ima ako ko koristi.
sta treba na wireles routeru da se promjeni?

TP Linkov je kod mene.

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#792 Re: Telekabel Zenica

Post by Decerto » 05/05/2012 07:08

zemomak wrote:i ja sam se apdejtovo, vala nikakvu promjenu nisam osjetio...zanima me sad nesto drugo, jel ovo ima veze sa dinamickom ip adresom???skinuo sam neku skriptu, ali nece da mi je pokrene, poruka kaze da moram rucno, a ja pojma nemam u vezi tih podesavanja??? pomoc ak neko zna


Tapatalk via iPad
Nema nikakvih poboljsanja.Jednostavno,kada instaliras windows 7 automatski ti bude nastimano da automatski trazi ip adresu.Ako jos uvijek ne znas kako,kliknes na start,u taj search box ukucas "ncpa.cpl",desni klik na local area connection,dva puta kliknes na internet protocol version 4,i onda samo stavi one tackice na obtain ip adress i obtain dns server automatically.

User avatar
casper_
Posts: 1096
Joined: 24/06/2010 12:26

#793 Re: Telekabel Zenica

Post by casper_ » 13/05/2012 14:28

kakavdanakneiskustvu wrote:dobili smo dva nova kanala,turska
turska, jeb ih turski kanali u pm

programska sema je dno dna

User avatar
Eborg
Posts: 10629
Joined: 20/09/2006 20:58
Location: Tamo gdje je Sunce,tamo gdje su zvijezde...

#794 Re: Telekabel Zenica

Post by Eborg » 13/05/2012 14:59

Može li me neko uputiti? Mora li se to nešto uraditi, updateovati, mijenjati modem?

Nisam dobio nikakvu obavijest pa sam van tokova skroz. Jednom sam ono mijenjao za IP adrese ali to je bilo prije gotovo godinu dana ako se ne varam.

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#795 Re: Telekabel Zenica

Post by Decerto » 14/05/2012 09:48

Eborg wrote:Može li me neko uputiti? Mora li se to nešto uraditi, updateovati, mijenjati modem?

Nisam dobio nikakvu obavijest pa sam van tokova skroz. Jednom sam ono mijenjao za IP adrese ali to je bilo prije gotovo godinu dana ako se ne varam.
Mozes ako hoces promijeniti modem,s tim da moras potpisati ugovor od godinu dana.Mijenjanjem modema dobijes vecu brzinu.Ako ti je tink paket,umjesto 6 mbps dobijes 8.

motorola01
Posts: 4147
Joined: 28/04/2011 13:27

#796 Re: Telekabel Zenica

Post by motorola01 » 14/05/2012 10:08

casper_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dobili smo dva nova kanala,turska
turska, jeb ih turski kanali u pm

programska sema je dno dna
Ja sam jucer trazio te nove kanale i ne nadjoh nijedan.Izbor kanala je grozan.Davno bih presao na TOTAL TV samo da u ponudi imaju hrtove i novu(hrtove prvenstveno).Ovo bih smece davno odjavio,mada jos uvijek razmisljam da predjem na Total..

User avatar
fortaleza
Posts: 4247
Joined: 05/03/2012 23:16
Location: https://www.youtube.com/watch?v=Vh4QWmx50qA

#797 Re: Telekabel Zenica

Post by fortaleza » 14/05/2012 10:58

motorola01 wrote:
casper_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dobili smo dva nova kanala,turska
turska, jeb ih turski kanali u pm

programska sema je dno dna
Ja sam jucer trazio te nove kanale i ne nadjoh nijedan.Izbor kanala je grozan.Davno bih presao na TOTAL TV samo da u ponudi imaju hrtove i novu(hrtove prvenstveno).Ovo bih smece davno odjavio,mada jos uvijek razmisljam da predjem na Total..
Herci su to riješili na odličan način... Dosta ih je uzelo Total TV, uz to i DVB-T receiver te prate i nekih 12-13 kanala iz hr u digitalnom obliku...

Pa valjda doalazi telemach u Zenicu ove godine preuzimanjem telekabela?

User avatar
Eborg
Posts: 10629
Joined: 20/09/2006 20:58
Location: Tamo gdje je Sunce,tamo gdje su zvijezde...

#798 Re: Telekabel Zenica

Post by Eborg » 14/05/2012 11:26

Decerto wrote:
Eborg wrote:Može li me neko uputiti? Mora li se to nešto uraditi, updateovati, mijenjati modem?

Nisam dobio nikakvu obavijest pa sam van tokova skroz. Jednom sam ono mijenjao za IP adrese ali to je bilo prije gotovo godinu dana ako se ne varam.
Mozes ako hoces promijeniti modem,s tim da moras potpisati ugovor od godinu dana.Mijenjanjem modema dobijes vecu brzinu.Ako ti je tink paket,umjesto 6 mbps dobijes 8.
Hvala! :thumbup:

User avatar
funny luu
Posts: 86
Joined: 26/02/2011 10:07

#799 Re: Telekabel Zenica

Post by funny luu » 17/05/2012 09:50

Zna li neko zasto se svaki put pokvari slika na kablovskoj kad je lose vrijeme ? Evo npr. ova sad kisa :x
Slika je katastrofa. Zovem ih ali niko ne dolazi. :-x

User avatar
Warashii
Posts: 4161
Joined: 13/09/2011 12:55

#800 Re: Telekabel Zenica

Post by Warashii » 17/05/2012 09:58

funny luu wrote:Zna li neko zasto se svaki put pokvari slika na kablovskoj kad je lose vrijeme ? Evo npr. ova sad kisa :x
Slika je katastrofa. Zovem ih ali niko ne dolazi. :-x
Zato sto ih u principu i ne zanima.
Jednostavno ih nije briga.
Po meni je najbolje rjesenje dostaviti im neku vrstu zalbe i da ti je ovjere da dok se to ne popravi ne zelis im placati, naravno ukoliko je nesto ovakvo moguce, i ukoliko se stanje ne popravi prestati placati.
U krajnjem slucaju nakon dosadjivanja oni ce ti malo pojacati signal i bit ces miran nekih pola mjeseca i onda opet Jovo nanovo.
Dakle svi koji ne koriste recievere ili nemaju DVB-C su na belaju sa njihovom kvalitetom slike.

Post Reply