Android OS
-
#12026 Re: Android OS
Isplati li se uzimati polovan Galaxy s2 za 250 km ?
Kakav je Jelly Bean na njemu, ima li ko iskustva ?
#12027 Re: Android OS
Skini drugu neku kameru samo da testiras. Ponisti postavke kamere, to jest u aplikaciji kamere clear data i cache..Nermin_BH wrote:Zna li neko rjesenje za kameru na nexusu ? Kad slikam sa blicem bude tamna slika bio dan ili noc, a kad slikam bez blica bude normalna slika ali malo mutna.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
#12028 Re: Android OS
Probaj sam vise kamera zoom fx i jos nekih ali isto sve. Otkrio sam da zeza focus kamere, nekad kad ufati fino focus onda normalno slika ali opet malo tamna slika.
#12029 Re: Android OS
Najbolji mobitel za te pare.torres_el_nino wrote:Isplati li se uzimati polovan Galaxy s2 za 250 km ?
#12030 Re: Android OS
Ima li jos neko da ga handri whats up??
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
#12031 Re: Android OS
Nermin_BH wrote:Zna li neko rjesenje za kameru na nexusu ? Kad slikam sa blicem bude tamna slika bio dan ili noc, a kad slikam bez blica bude normalna slika ali malo mutna.

#12032 Re: AW: Android OS
Nije do tel do njih jevivax wrote:Ima li jos neko da ga handri whats up??
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
- vukojebina
#12033 Re: Android OS
Ev citav fb bruji kao zukerberg preuzeo WhatsApp i odma ga sjebo...
#12034 Re: Android OS
Pa i kupio ga je isključivo radi podataka onih preko 400 miliona korisnika i što je počeo predstavljati prijetnju FB-u.vukojebina wrote:Ev citav fb bruji kao zukerberg preuzeo WhatsApp i odma ga sjebo...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- vukojebina
#12035 Re: Android OS
Joj sto meni ide na zivce ta prica o ko fol nekim podatcima...kakve podatke moze on pokupit sa WhatsApp-a a da ih nema vec sa fb-a?
Tu isključivo radi o velikoj količini AKTIVNIH korisnika, i naravno kao potencijalno tržište za reklame...
Tu isključivo radi o velikoj količini AKTIVNIH korisnika, i naravno kao potencijalno tržište za reklame...
#12036 Re: Android OS
Nove (mlađe) generacije koje samo znaju za whatsapp i koje FB uopšte ne zanima i smatraju ga "zastarjelim", "previše otvorenim" itd.vukojebina wrote:Joj sto meni ide na zivce ta prica o ko fol nekim podatcima...kakve podatke moze on pokupit sa WhatsApp-a a da ih nema vec sa fb-a?
#12037 Re: Android OS
JEBEM MOBOGENIE SVE ,SVE ,AMA BAS SVEEEEE!
Maloprije dok sam koristio Flashtool otvori se na kompu taj retardirani market i prekida me u radu(nikad ga nisam instalirao)...I automatski instalira app na mobu(?!) Ko mu dade Root prava mamicu mu malwear-sku!
Sent from my Xperia S using Tapatalk
Maloprije dok sam koristio Flashtool otvori se na kompu taj retardirani market i prekida me u radu(nikad ga nisam instalirao)...I automatski instalira app na mobu(?!) Ko mu dade Root prava mamicu mu malwear-sku!
- Bobi
- Forum administrator
#12038 Re: Android OS
Ma upali HDR i pokushaj da ne mrdash puno..treba malo vremena dok se slika ne obradiNermin_BH wrote:Zna li neko rjesenje za kameru na nexusu ? Kad slikam sa blicem bude tamna slika bio dan ili noc, a kad slikam bez blica bude normalna slika ali malo mutna.

- vukojebina
#12039 Re: Android OS
Jes jes, ev bas mala rodjaka od 11 godina govori mi neki dan kako je brine sto je fb previse otvoren i sto nema bas privatnosti. Također da napomenem da bi volila da ima vise aktivista Greenpeace-a i da zeli mir u svijetu...Maharadza wrote:
Nove (mlađe) generacije koje samo znaju za whatsapp i koje FB uopšte ne zanima i smatraju ga "zastarjelim", "previše otvorenim" itd.

#12040 Re: Android OS
Kal El wrote:JEBEM MOBOGENIE SVE ,SVE ,AMA BAS SVEEEEE!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
#12041 Re: Android OS
hoces da kazes da ti je rodjaka lijepa da bi mogla postati misica?vukojebina wrote:Jes jes, ev bas mala rodjaka od 11 godina govori mi neki dan kako je brine sto je fb previse otvoren i sto nema bas privatnosti. Također da napomenem da bi volila da ima vise aktivista Greenpeace-a i da zeli mir u svijetu...Maharadza wrote:
Nove (mlađe) generacije koje samo znaju za whatsapp i koje FB uopšte ne zanima i smatraju ga "zastarjelim", "previše otvorenim" itd.
![]()
-
#12042 Re: Android OS
posto nisam mogao naci prikladniju temu da pitam valjaju li sta mobiteli samsung y s6310 i huawei ascend y300 ?
- vukojebina
#12043 Re: Android OS
uskrsno_respo wrote:hoces da kazes da ti je rodjaka lijepa da bi mogla postati misica?vukojebina wrote:Jes jes, ev bas mala rodjaka od 11 godina govori mi neki dan kako je brine sto je fb previse otvoren i sto nema bas privatnosti. Također da napomenem da bi volila da ima vise aktivista Greenpeace-a i da zeli mir u svijetu...Maharadza wrote:
![]()
Mrs tamo podofilu jedan

#12044 Re: Android OS
Isplati se ako je dobro ocuvan.torres_el_nino wrote:Isplati li se uzimati polovan Galaxy s2 za 250 km ?
Jelly Bean iskreno nije za njega jer mu je pretezak, za njeg je sveukupno najbolji Android 2.3. GingerBread, moze i 4.0. ICS proci ali JB ne. Donosi JB nekih opcija ali zato uzima dosta, zauzima puno vise RAM-a u odnosu na ICS i GB izmedju ostalog i zbog Project Buttera. Takodjer, na JB brze trosi bateriju.
#12045 Re: Android OS
Imas AOSP 4.4.2 koji leti na S2
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
#12046 Re: Android OS
Evo otkrio sam jednu alternativu "klasičnom" temp unroot-u koji se praktikuje kada želite pokrenuti neki app koji ne radi na root-anom uređaju! U mom slučaju je to primarno za D3GO i još par manjih app-ova! Ugl. zonfa je da ovom metodom "sakrijete" da imate instaliran root od dotičnog' app-a kojeg' želite pokrenuti bez da morate uraditi unroot čitavog' uređaja (što prouzrokuje povremeno probleme, izgubi se root, ne možete ga vratiti osim novim flešanjem ROM-a i sl. što se i meni dešavalo u par navrata)! Procedura se razlikuje za one na KitKat-u i one na ostalim verzijama droida (4.3 i niže) pa obratite na to pažnju dok budete pratili tutorijal!
Ugl. evo link za časopis u kojem sam našao tutorijal:
https://www.dropbox.com/s/zxzl3iit7ai5p ... 202014.pdf
Stranice 60 i 61!
I taman' kad pomisliš da si otkrio "granice" androida , a u ovome slučaju: "Dobro temp unroot do jaja, ali da mogu nekako pokrenuti ove app-ove a da ne diram root nikako...." i naletiš na ovo gore...

Ugl. evo link za časopis u kojem sam našao tutorijal:
https://www.dropbox.com/s/zxzl3iit7ai5p ... 202014.pdf
Stranice 60 i 61!

I taman' kad pomisliš da si otkrio "granice" androida , a u ovome slučaju: "Dobro temp unroot do jaja, ali da mogu nekako pokrenuti ove app-ove a da ne diram root nikako...." i naletiš na ovo gore...

#12047 Re: Android OS
Jednim klikom brisanje cachea iz aplikacija.. vidim furaju na xda..
https://play.google.com/store/apps/deta ... ife.cache
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
#12048 Re: Android OS
Bolji Clean master po meni, više opcija, UI pregledniji itd.andr0id wrote:Jednim klikom brisanje cachea iz aplikacija.. vidim furaju na xda..
https://play.google.com/store/apps/deta ... ter.mguard
Samo preporučujem gašenje "security monitor" opcije odmah nakon instalacije jer je bespotrebna!

Notification Toggle je također šminka jer prikazuje u not. baru zauzeće RAM-a, kratice za alarm i recent apps kao i flashlight widget switch!
#12049 Re: Android OS
Pa aplikacija je "jedan" klik. Sta ce mi vise opcija. Ocisti i zdravo 

- vatrogasac
#12050 Re: Android OS
I taj jedan klik u sekundi isključi rad senzora. Mislim na Clean master.andr0id wrote:Pa aplikacija je "jedan" klik. Sta ce mi vise opcija. Ocisti i zdravo