Telemach odgovara

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Locked
User avatar
bordo gandalf
Posts: 9351
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti

#1551 Re: Telemach odgovara

Post by bordo gandalf » 14/11/2010 19:05

mr_niceee wrote:A lika covjeka, jarane visim im za vratom :D , zovem, kazu moras cekati bla bla....nidje veze. Nemoguce da im treba mjesec dana da prikljuce nove korisnike, pa za mjesec mogu stici cijelo Sarajevo prikljuciti. Eh sad jedino ako imaju samo jednog servisera koji sve to radi :D
Ajmo im sutra dole prije ces rjesiti ja cu i onako morati :D


elvirbej
Posts: 44
Joined: 26/08/2010 20:38

#1552 Re: Telemach odgovara

Post by elvirbej » 14/11/2010 20:07

Pozdrav...jel mi moze iko reci jel mogu 2 racunara da se spoje preko d-linka??? i da imaju konekciju? nikako mi neide?????????????

User avatar
Nokee
Posts: 9
Joined: 24/10/2009 16:45

#1553 Re: Telemach odgovara

Post by Nokee » 14/11/2010 20:33

Image


Ja sam zadovoljan! uveo sam prije 3 dana odmah mi pustili brzinu. Sve fercera u najboljem redu za sada. Za razliku od ADSL-a 8G na kojem sam bio ovaj leti. :-D :-D :-D

User avatar
stachu
Posts: 3483
Joined: 15/08/2006 10:20
Location: 43.8563° N, 18.4131° E
Contact:

#1554 Re: Telemach odgovara

Post by stachu » 14/11/2010 20:37

Ja vise ne znam sta da radim, svakih 5 do 10 minuta mi se restartuje modem sam od sebe! :x

samo malo
Posts: 2313
Joined: 04/05/2009 13:50

#1555 Re: Telemach odgovara

Post by samo malo » 14/11/2010 20:59

S obzirom na sve manji broj postova na ovoj temi, ocito se problemi polako smanjuju (bar kolicinski) i nadam se da ce i preostali korisnici koji imaju problema, uskoro uzivati u svim blagodetima Telemach interneta.

Lagano se stabilizuje... do prvog snijega :D

mahalik
Posts: 1453
Joined: 12/09/2009 16:48

#1556 Re: Telemach odgovara

Post by mahalik » 14/11/2010 21:07

kad će mix paketi????

Bušman
Posts: 2139
Joined: 08/04/2008 08:48

#1557 Re: Telemach odgovara

Post by Bušman » 14/11/2010 21:14

elvirbej wrote:Pozdrav...jel mi moze iko reci jel mogu 2 racunara da se spoje preko d-linka??? i da imaju konekciju? nikako mi neide?????????????
D-link router? Moze, sto ne bi moglo :D

elvirbej
Posts: 44
Joined: 26/08/2010 20:38

#1558 Re: Telemach odgovara

Post by elvirbej » 14/11/2010 21:58

Bušman wrote:
elvirbej wrote:Pozdrav...jel mi moze iko reci jel mogu 2 racunara da se spoje preko d-linka??? i da imaju konekciju? nikako mi neide?????????????
D-link router? Moze, sto ne bi moglo :D
znam da moze...3 godine je moglo sa BHT adsl al ovo me izludi...uspio sam jedan racunar srediti da proradi a drugi...litmited or no conection ma sta god uradio... i onda sam nesto taknuo i taj prvi neradi... :D

User avatar
alica.k
Posts: 8484
Joined: 09/05/2007 17:20
Location: Calexico :D

#1559 Re: Telemach odgovara

Post by alica.k » 14/11/2010 22:35

elvirbej wrote:
Bušman wrote:
elvirbej wrote:Pozdrav...jel mi moze iko reci jel mogu 2 racunara da se spoje preko d-linka??? i da imaju konekciju? nikako mi neide?????????????
D-link router? Moze, sto ne bi moglo :D
znam da moze...3 godine je moglo sa BHT adsl al ovo me izludi...uspio sam jedan racunar srediti da proradi a drugi...litmited or no conection ma sta god uradio... i onda sam nesto taknuo i taj prvi neradi... :D
i ja sam imala isti problem sa svojim routerom. na jednom proradilo NEKAKO a na druga dva ni naopako...
na kraju otisla i kupila novi wireless router, i sve odma proradilo.

User avatar
neo7
Posts: 2750
Joined: 20/01/2010 17:20

#1560 Re: Telemach odgovara

Post by neo7 » 14/11/2010 23:13

Da li ti D-link podrzava wan konekciju ? ili ti pise iza samo LAN 1 LAN 2 LAN 3 itd ?

OK, posaljem ti na pp kako da nastimas!
Last edited by neo7 on 14/11/2010 23:32, edited 1 time in total.

elvirbej
Posts: 44
Joined: 26/08/2010 20:38

#1561 Re: Telemach odgovara

Post by elvirbej » 14/11/2010 23:18

pise wan wlan lan

User avatar
Ady88
Posts: 1094
Joined: 08/02/2009 07:50
Location: Nikad saznat' nećemo

#1562 Re: Telemach odgovara

Post by Ady88 » 15/11/2010 10:50

Zasto se modem restartuje bar 15-20 puta dnevno evo vec 4 dana? :x

User avatar
stachu
Posts: 3483
Joined: 15/08/2006 10:20
Location: 43.8563° N, 18.4131° E
Contact:

#1563 Re: Telemach odgovara

Post by stachu » 15/11/2010 11:16

Ady88 wrote:Zasto se modem restartuje bar 15-20 puta dnevno evo vec 4 dana? :x
E nek nisam jedini!!!!!! :x :x :x :x

bullmastiff
Posts: 572
Joined: 11/11/2009 18:25

#1564 Re: Telemach odgovara

Post by bullmastiff » 15/11/2010 12:37

Image


a javio da vidim sto mi test ne pokazuje vise od 5MB..i kaze mi frajer sto radi dole...pita me na kraju:" koji je kabl koji spaja modem i komp"..i kadmu rekoh da je usb kaze" ogranicenje usb-a je na 5mb"..
ovaj se prvi put javi..i odma problem rijesio :D

User avatar
xsk
Posts: 347
Joined: 14/07/2010 15:18
Location: Sarajevo

#1565 Re: Telemach odgovara

Post by xsk » 15/11/2010 12:59

ja cekala 7 dana digitalnu, i konacno se neko pojavio u cetvrtak (slagali ovi na help desku da rade terenci do 8, fino mi covjek rece da rade samo do 5) - tj nazvase me oko pola 3 da pitaju jesam li kuci! ja fino slagah na poslu da je nekakva frka izbila i pobjegoh da prisustvujem inauguraciji digitale - slusajuci ova silna losa iskustva sa foruma reko' bolje da smugnem s posla nego da cekam mjesec dana!
:lol:

elem, slika je super! nista mi ne blokira i ne izbacuje i ne smrzava i ne koci - sve savrseno. lokacija stari grad, ako to ista znaci.

milion nekakvih pink kanala, ne znam sta cu od njih! :? shit zivi! dajem svih 5 za RTL CRO! i da, misteriozno su mi zablokirali svih nekakvih 5 pornjavskih kanala, iako je test period - mozda je ciko koji je ukljucio pomislio da sam maloljetna?! :P javite sta ima na playboyu! :lol: :lol: :lol:

User avatar
Tuzla_BHF
Posts: 135
Joined: 07/10/2009 15:13
Location: Antarktik

#1566 Re: Telemach odgovara

Post by Tuzla_BHF » 15/11/2010 13:12

Telemach sucks

User avatar
red387
Posts: 294
Joined: 21/08/2009 16:09
Location: Sarajevo

#1567 Re: Telemach odgovara

Post by red387 » 15/11/2010 13:24

Zašto u MMDS-u ne uvodite EPG?

sencobih
Posts: 5384
Joined: 08/09/2010 08:33

#1568 Re: Telemach odgovara

Post by sencobih » 15/11/2010 13:52

xsk wrote:ja cekala 7 dana digitalnu, i konacno se neko pojavio u cetvrtak (slagali ovi na help desku da rade terenci do 8, fino mi covjek rece da rade samo do 5) - tj nazvase me oko pola 3 da pitaju jesam li kuci! ja fino slagah na poslu da je nekakva frka izbila i pobjegoh da prisustvujem inauguraciji digitale - slusajuci ova silna losa iskustva sa foruma reko' bolje da smugnem s posla nego da cekam mjesec dana!
:lol:

elem, slika je super! nista mi ne blokira i ne izbacuje i ne smrzava i ne koci - sve savrseno. lokacija stari grad, ako to ista znaci.

milion nekakvih pink kanala, ne znam sta cu od njih! :? shit zivi! dajem svih 5 za RTL CRO! i da, misteriozno su mi zablokirali svih nekakvih 5 pornjavskih kanala, iako je test period - mozda je ciko koji je ukljucio pomislio da sam maloljetna?! :P javite sta ima na playboyu! :lol: :lol: :lol:
ukucaj 4321 za pornjavu

User avatar
Qler
Posts: 20568
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#1569 Re: Telemach odgovara

Post by Qler » 15/11/2010 13:53

sencobih wrote:
xsk wrote:ja cekala 7 dana digitalnu, i konacno se neko pojavio u cetvrtak (slagali ovi na help desku da rade terenci do 8, fino mi covjek rece da rade samo do 5) - tj nazvase me oko pola 3 da pitaju jesam li kuci! ja fino slagah na poslu da je nekakva frka izbila i pobjegoh da prisustvujem inauguraciji digitale - slusajuci ova silna losa iskustva sa foruma reko' bolje da smugnem s posla nego da cekam mjesec dana!
:lol:

elem, slika je super! nista mi ne blokira i ne izbacuje i ne smrzava i ne koci - sve savrseno. lokacija stari grad, ako to ista znaci.

milion nekakvih pink kanala, ne znam sta cu od njih! :? shit zivi! dajem svih 5 za RTL CRO! i da, misteriozno su mi zablokirali svih nekakvih 5 pornjavskih kanala, iako je test period - mozda je ciko koji je ukljucio pomislio da sam maloljetna?! :P javite sta ima na playboyu! :lol: :lol: :lol:
ukucaj 4321 za pornjavu
i javi se na 225-883 :D

User avatar
shiljak
Posts: 6189
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#1570 Re: Telemach odgovara

Post by shiljak » 15/11/2010 15:25

da promjenimo naslov teme "telemach (ne)odgovara" :D

TwistedX
Posts: 221
Joined: 02/11/2010 16:55

#1571 Re: Telemach odgovara

Post by TwistedX » 15/11/2010 16:21

bullmastiff wrote:Image


a javio da vidim sto mi test ne pokazuje vise od 5MB..i kaze mi frajer sto radi dole...pita me na kraju:" koji je kabl koji spaja modem i komp"..i kadmu rekoh da je usb kaze" ogranicenje usb-a je na 5mb"..
ovaj se prvi put javi..i odma problem rijesio :D

E vidis ja koristim UTP i pokazuje mi 5MBit-a.
Kada koristim torente ide mi oko 1MB u sekundi. Microsoft stranica ide 1MB. Ali kad koristim Rapidshare, Megaupload ili bilo koji drugi file share server ide mi max 333kb. Napominjem da imam premium Megaupload gdje bi mi trebao ici max od moje brzine. Komsija koji koristi xdsl od LOL-a skida isti fajk kao i ja i njemu ide max brzina sa mojim acc od Megaupload. Pokusavao sam skidati vise puta ali je brzina konstantno ista.

Kod mene izgleda nikako nisu u stanju napraviti problem.

Usput dosao mi je racun za Elob (nije Telemach) i na njemu su mi naplatili sljedecim redosljedom:

Kablovska
Internet L 12 akcija
Internet L 12 akcija
Internet L
Business

Napominjem da svaka od ovih stavki ima cijenu koju su oni skontali. Na kraju racuna je dodata i stavka PDV-a koji kako je receno vec ce biti uracunat u cijenu.

Zovnem da provjerim stavke i kazu mi da mi je dvaput uracunat internet (slucajno) i da je (slucajno) dodat PDV na to sve.

Provjerite racune da se ovo i vama nije desilo. Ovo je ono "ko nasjeo, nasjeo". Neko nece ni pogledati i platit ce ovo.

A uz sve ovo napominjem da mi nije bilo interneta od 19.11 do 30.11 sto mi je uracunato u cijenu. Svaki put kad sam nazvao trebalo im je bruku da mi nesto naprave. I opet kada naprave sutradan se pokvari. Toliki radovi na mrezi bili gdje je nestajalo interneta po pola dana uzastopno par dana (i kada ga je bilo bila je neka mizerna brzina). Nacuna na fiksni i mobitel mi doslo bruka zivkajuci ih.

Mislim da nije ok sto su nam uracunali ovaj internet koji nismo imali dok su pravili mrezu.

Stosta toga nije OK sa Telemachom. Samo znam da platiti internet od 19.11 do 30.11 necu. Vidjet cemo kako ce kasnije ici. Tek je "ono" prvi obracunski period.

LP

Astarte
Posts: 19
Joined: 18/06/2006 22:07
Location: Sarajevo

#1572 Re: Telemach odgovara

Post by Astarte » 15/11/2010 19:09

Ima li neko jos problema s downloadom na torrentima?
Kad tek startujem torrent brzina se penje na 300+ a onda pada na 2-3 kb/s za minut-dva iako je br. izvora/klijenata isti... dok sam imala stari paket bilo je 100kb/s +- ovisno o klijentima ali ovo je katastrofa.. Koristim BitTorrent... :x

User avatar
Reglan
Posts: 4483
Joined: 04/01/2010 13:51
Location: bordo-bijeli

#1573 Re: Telemach odgovara

Post by Reglan » 15/11/2010 19:15

Astarte wrote:Ima li neko jos problema s downloadom na torrentima?
Kad tek startujem torrent brzina se penje na 300+ a onda pada na 2-3 kb/s za minut-dva iako je br. izvora/klijenata isti... dok sam imala stari paket bilo je 100kb/s +- ovisno o klijentima ali ovo je katastrofa.. Koristim BitTorrent... :x
Sta tacno skidas da ti nadjem ja jedan torent pa da vidimo imal' promjena?

Astarte
Posts: 19
Joined: 18/06/2006 22:07
Location: Sarajevo

#1574 Re: Telemach odgovara

Post by Astarte » 15/11/2010 19:21

http://isohunt.com/torrent_details/9394 ... ab=summary

skidam ovo, imala sam iste probleme i sa dr. torrentima osim sa epizodama big bang theory-a :-D , al 'aj da probam ...

User avatar
neo7
Posts: 2750
Joined: 20/01/2010 17:20

#1575 Re: Telemach odgovara

Post by neo7 » 15/11/2010 19:35

Probaj utorrent. Jaran je imao isti problem dok nije skinuo u utorrent...sada piCi :D

Locked