Telemach odgovara

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#26 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:01

shiljak wrote:da li cemo dobiti neku vrstu besplatnog web hostinga. Znam da je bilo prije na global netu, ali ga ja nikad nisam dobio - a ni trazio :-D
Za sada nije planiran besplatan webhosting za rezidencijalne korisnike.


StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#27 Re: Telemach odgovara

Post by StupskaBitanga » 17/10/2010 22:06

potvrdio sam za onaj kontakt pa se nadam da ću uskoro dobiti taj 4mbs
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

User avatar
shalla
Posts: 8269
Joined: 31/01/2006 09:12
Location: so close no matter how far

#28 Re: Telemach odgovara

Post by shalla » 17/10/2010 22:11

Samo jedno pitanje, da li ćemo ikako u testnom periodu imati mogućnost gledanja HD kanala?
Kod mene ima tona ali nema slike, ne kontam kako mislite da uzmemo nešto naslijepo :mrgreen:

P.S. MORAM pohvaliti kvalitet slika, ovo je stvarno nešto što moje oči dosad nisu imale priliku iskusiti :thumbup: :thumbup:

User avatar
RAZIEL
Posts: 145
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

#29 Re: Telemach odgovara

Post by RAZIEL » 17/10/2010 22:17

Zanima me pokrivate li podrucija koja pokriva HS kablovski operater? I ako ne, dali cete uskoro pokrivat?

bullmastiff
Posts: 572
Joined: 11/11/2009 18:25

#30 Re: Telemach odgovara

Post by bullmastiff » 17/10/2010 22:25

Telemach wrote:
bullmastiff wrote:koliko kosta uvodjenje digitalne ako sam vece korisnik bhcabelnetove analogne?
imam kablove..spliter za dvije televizije..

je li se digitalan uvodi preko postojecih kablova ili ?
potpisao sam ugovor na 12 mjeseci, prije dvije sedmice mislim..mada nisu jos dosli
Uz ugovor na 12 mjeseci priključna taksa je besplatna, kao i mjesečni najam. Nakon priključenja Vas očekuje promotivni period korištenja. Po njegovom isteku ćete nam javiti za koje pakete ste se odlučili, pa će na dalje, mjesečna cijena ovisiti od toga. Kompletnu ponudu sa cjenovnikom možete pogledati na http://www.telemach.ba/D3+digitalna+tel ... nuda.shtml.

Pretpostavljamo da ste potpisali prijavu, ali nam svakako na PP pošaljite Vaše podatke (tačnu adresu priključka, ime, prezime i kontakt telefon), provjerit ćemo.

Vaš Telemach
da i pitao sam da li digitalna ide preko postojecih kablova ili se treba platiti dodatni materijal?

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#31 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:29

bullmastiff wrote:
Telemach wrote:
bullmastiff wrote:koliko kosta uvodjenje digitalne ako sam vece korisnik bhcabelnetove analogne?
imam kablove..spliter za dvije televizije..

je li se digitalan uvodi preko postojecih kablova ili ?
potpisao sam ugovor na 12 mjeseci, prije dvije sedmice mislim..mada nisu jos dosli
Uz ugovor na 12 mjeseci priključna taksa je besplatna, kao i mjesečni najam. Nakon priključenja Vas očekuje promotivni period korištenja. Po njegovom isteku ćete nam javiti za koje pakete ste se odlučili, pa će na dalje, mjesečna cijena ovisiti od toga. Kompletnu ponudu sa cjenovnikom možete pogledati na http://www.telemach.ba/D3+digitalna+tel ... nuda.shtml.

Pretpostavljamo da ste potpisali prijavu, ali nam svakako na PP pošaljite Vaše podatke (tačnu adresu priključka, ime, prezime i kontakt telefon), provjerit ćemo.

Vaš Telemach
da i pitao sam da li digitalna ide preko postojecih kablova ili se treba platiti dodatni materijal?
Preko postojećih kablova.

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#32 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:31

RAZIEL wrote:Zanima me pokrivate li podrucija koja pokriva HS kablovski operater? I ako ne, dali cete uskoro pokrivat?
Svaku lokaciju moramo odvojeno provjeriti, pa Vas molimo za više informacija.

mahalik
Posts: 1453
Joined: 12/09/2009 16:48

#33 Re: Telemach odgovara

Post by mahalik » 17/10/2010 22:33

da li će Telemah uvoditi kablovsku u tibru u nedžaricima

User avatar
RAZIEL
Posts: 145
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

#34 Re: Telemach odgovara

Post by RAZIEL » 17/10/2010 22:34

Telemach wrote:
RAZIEL wrote:Zanima me pokrivate li podrucija koja pokriva HS kablovski operater? I ako ne, dali cete uskoro pokrivat?
Svaku lokaciju moramo odvojeno provjeriti, pa Vas molimo za više informacija.
Ulica Fetaha Becirbegovica, Cengic vila.

User avatar
brazzo19
Posts: 2901
Joined: 25/09/2008 13:43

#35 Re: Telemach odgovara

Post by brazzo19 » 17/10/2010 22:36

Nakon isteka ovog akcijskog ugovora tj ovoga paketa 4 megabita koji kosta 22km mjesecno po akcijskoj cijeni dali nam ostaju ta 4 megabita za 22 km ili dobivamo 2 megabita za 22 km a 4 megabita ce kostati onda 35 km ili ce se produzivati ugovor za recimo jos 12 mjeseci pa ce nam ostati 4 mb za 22 km

i drugo pitanje planira li se uvodjenje bar jednog kanala arena sporta od postojeca 4 u analogni paket programa i da li je ovo konacna lista od 67 programa u osnovnom paketu ili ce te vremenom prosiriti listu za jos koji program.

hvala unaprijed na odgovoru :)

frndo
Posts: 108
Joined: 04/09/2010 16:09

#36 Re: Telemach odgovara

Post by frndo » 17/10/2010 22:42

Sve je ovo superiška što se piše ovdje.Pitanje je konkretno i jednostavno a kakvo je objašnjenje telemacha na sljedeće.
Zašto se smetnje ili kvar bilo koje vrste ili prekid interneta koji se desi u SUBOTU ne otklanjaju prije PONEDJELJKA.
To znaći da kada nekome pukne net u subotu ,može mahati ušima do ponedjeljka.Molim javni odgovor da svi vide.

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#37 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:43

RAZIEL wrote:
Telemach wrote:
RAZIEL wrote:Zanima me pokrivate li podrucija koja pokriva HS kablovski operater? I ako ne, dali cete uskoro pokrivat?
Svaku lokaciju moramo odvojeno provjeriti, pa Vas molimo za više informacija.
Ulica Fetaha Becirbegovica, Cengic vila.
Tokom naredne sedmice mozete ocekivati odgovor.

Richard Peti
Posts: 4102
Joined: 12/02/2007 17:16

#38 Re: Telemach odgovara

Post by Richard Peti » 17/10/2010 22:44

Zanima me zasto nema Al Jazeera English a ima recimo Al Jazeera Arabic, nista vas ne kosta.
Nema logike, vise ljudi razumije i prica engleski nego arapski.

p.s. HS ima English

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#39 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:46

mahalik wrote:da li će Telemah uvoditi kablovsku u tibru u nedžaricima
Pošaljite nam na PP Vaše podatke (tačnu adresu priključka, ime, prezime i kontakt telefon), naš predstavnik će Vas kontaktirati i dogovoriti potpisivanje ugovora.

frndo
Posts: 108
Joined: 04/09/2010 16:09

#40 Re: Telemach odgovara

Post by frndo » 17/10/2010 22:53

Hajte stručnjaci iz telemacha odgovorite na moje pređašnje pitanje,jer šutnja znaći bježanje od odgovora.

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#41 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 22:54

brazzo19 wrote:Nakon isteka ovog akcijskog ugovora tj ovoga paketa 4 megabita koji kosta 22km mjesecno po akcijskoj cijeni dali nam ostaju ta 4 megabita za 22 km ili dobivamo 2 megabita za 22 km a 4 megabita ce kostati onda 35 km ili ce se produzivati ugovor za recimo jos 12 mjeseci pa ce nam ostati 4 mb za 22 km

i drugo pitanje planira li se uvodjenje bar jednog kanala arena sporta od postojeca 4 u analogni paket programa i da li je ovo konacna lista od 67 programa u osnovnom paketu ili ce te vremenom prosiriti listu za jos koji program.

hvala unaprijed na odgovoru :)
Što se prvog dijela pitanja tiče, odgovor je da, ostaju Vam ukoliko se Vi ne odlučite za nešto drugo. Što se drugog dijela tiče, za sada nije planirano. Ukoliko bude promjena obavijestit ćemo sve korisnike blagovremeno.

User avatar
brazzo19
Posts: 2901
Joined: 25/09/2008 13:43

#42 Re: Telemach odgovara

Post by brazzo19 » 17/10/2010 22:57

Telemach wrote:
brazzo19 wrote:Nakon isteka ovog akcijskog ugovora tj ovoga paketa 4 megabita koji kosta 22km mjesecno po akcijskoj cijeni dali nam ostaju ta 4 megabita za 22 km ili dobivamo 2 megabita za 22 km a 4 megabita ce kostati onda 35 km ili ce se produzivati ugovor za recimo jos 12 mjeseci pa ce nam ostati 4 mb za 22 km

i drugo pitanje planira li se uvodjenje bar jednog kanala arena sporta od postojeca 4 u analogni paket programa i da li je ovo konacna lista od 67 programa u osnovnom paketu ili ce te vremenom prosiriti listu za jos koji program.

hvala unaprijed na odgovoru :)
Što se prvog dijela pitanja tiče, odgovor je da, ostaju Vam ukoliko se Vi ne odlučite za nešto drugo. Što se drugog dijela tiče, za sada nije planirano. Ukoliko bude promjena obavijestit ćemo sve korisnike blagovremeno.
Super znaci ko sada potpise ugovor od 4 megabita za 22km taj mu paket ostaje "zauvijek" jeli tako :D

Onda svima preporucujem da ujagme ovu povoljnost posto je ovaj paket za ovaj novac dzaba :D

User avatar
shalla
Posts: 8269
Joined: 31/01/2006 09:12
Location: so close no matter how far

#43 Re: Telemach odgovara

Post by shalla » 17/10/2010 23:02

Svi dobise odgovor sem mene :D

User avatar
zhera
Posts: 129
Joined: 29/06/2007 13:03
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
Contact:

#44 Re: Telemach odgovara

Post by zhera » 17/10/2010 23:08

Prije svega pozdrav,Treba mi par informacija pa se nadam da ce te mi odgovoriti :)
Elob mi je analogna kabloska,ali na gazdaricino ime, a ona nije trenutno tu u BIH?
E sad pitanje :=) Mogu li uzeti internet paket na svoje ime ili moram traziti neku punomoc od nje sto mi predstavlja veliki problem ili kako vec...sto da se radi...

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#45 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 23:11

frndo wrote:Hajte stručnjaci iz telemacha odgovorite na moje pređašnje pitanje,jer šutnja znaći bježanje od odgovora.
Trudimo se da odgovorimo na pitanja onim redoslijedom kojim su postavljana. Što više informacija imamo, lakše ćemo odgovoriti. Vaše neodređeno pitanje nam ne daje mnogo prostora za konkretan odgovor, ali Vam možemo reći da naše ekipe imaju 24-satna dežurstva za slučajeve većih kvarova, a da svakog dana, uključujući i subotu i nedjelju otklanjamo pojedinačne smetnje kod korisnika. Svakako, u najvećem broju slučajeva vrijeme čekanja ne prelazi 48h, čime se ponosimo. Ukoliko želite možete nam poslati Vaše podatke na PP, da provjerimo status naloga.

User avatar
shiljak
Posts: 6189
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#46 Re: Telemach odgovara

Post by shiljak » 17/10/2010 23:14

shaqqa wrote:Samo jedno pitanje, da li ćemo ikako u testnom periodu imati mogućnost gledanja HD kanala?
Kod mene ima tona ali nema slike, ne kontam kako mislite da uzmemo nešto naslijepo :mrgreen:

P.S. MORAM pohvaliti kvalitet slika, ovo je stvarno nešto što moje oči dosad nisu imale priliku iskusiti :thumbup: :thumbup:
zar ima testni period?

nera18
Posts: 1563
Joined: 27/09/2009 13:35

#47 Re: Telemach odgovara

Post by nera18 » 17/10/2010 23:17

eh, laicki postavljeno pitanje
Dobrinja, Rudija Alvadza,
trenutno sma na Europronetovom airnetu...kad podnesem zahtjev, za koliko mogu ocekivati ekipu i ukljucenje, da bih mogla racunati kad da se odjavim s gore navedenog :)
hvala :mrgreen:

frndo
Posts: 108
Joined: 04/09/2010 16:09

#48 Re: Telemach odgovara

Post by frndo » 17/10/2010 23:20

Telemach wrote:
frndo wrote:Hajte stručnjaci iz telemacha odgovorite na moje pređašnje pitanje,jer šutnja znaći bježanje od odgovora.
Trudimo se da odgovorimo na pitanja onim redoslijedom kojim su postavljana. Što više informacija imamo, lakše ćemo odgovoriti. Vaše neodređeno pitanje nam ne daje mnogo prostora za konkretan odgovor, ali Vam možemo reći da naše ekipe imaju 24-satna dežurstva za slučajeve većih kvarova, a da svakog dana, uključujući i subotu i nedjelju otklanjamo pojedinačne smetnje kod korisnika. Svakako, u najvećem broju slučajeva vrijeme čekanja ne prelazi 48h, čime se ponosimo. Ukoliko želite možete nam poslati Vaše podatke na PP, da provjerimo status naloga.
Haha citiram" u najvećem broju slučajeva vrijeme čekanja ne prelazi 48h, čime se ponosimo"
Znači vi se ponosite što kvarove otkljonjate za dva dana.Da nije žalosno bilo bi smiješno

User avatar
shalla
Posts: 8269
Joined: 31/01/2006 09:12
Location: so close no matter how far

#49 Re: Telemach odgovara

Post by shalla » 17/10/2010 23:22

shiljak wrote:
shaqqa wrote:Samo jedno pitanje, da li ćemo ikako u testnom periodu imati mogućnost gledanja HD kanala?
Kod mene ima tona ali nema slike, ne kontam kako mislite da uzmemo nešto naslijepo :mrgreen:

P.S. MORAM pohvaliti kvalitet slika, ovo je stvarno nešto što moje oči dosad nisu imale priliku iskusiti :thumbup: :thumbup:
zar ima testni period?
Valjda do 25.novembra...
Nakon toga se izjašnjavamo koju uslugu uzimamo (ovo govorim za tv)...

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#50 Re: Telemach odgovara

Post by Telemach » 17/10/2010 23:23

shaqqa wrote:Svi dobise odgovor sem mene :D
Ako Vam je uređaj donesen na zamjenu, Vi imate SD Cisco preko kojeg nije moguće pratiti HD kanale. Sa otvaranjem Showroom-a svi će dobiti mogućnost da isprobaju naše usluge i uvjere se u njihov kvalitet prije ugradnje, odnosno priključenja.

Vaš Telemach

Locked