Bosanac sa dna kace wrote: ↑14/09/2020 23:29
Prije svega hvala na odgovoru!
U mjestu gdje bih ja to postavio, da mi bude "baza" uglavnom je 4G jako dobar. U prostoriji na mjestu gdje predviđena komoda za modem fata 3G i 4G, zavisi koje visine, nebitno, mjesto za modem se može promijeniti. U većini stana fata 4G bez problema, na balkonu gdje bi išla antena pretpostavljam, super fata 4G i balkon je prema brdu za koje ja mislim da se na njemu nalazi jedan od najboljih BH Telecom odašiljača

.
Daklem pitanje: zna'l se đe su sve odašljači BH Telecoma?
Ja imam onaj XS paket na pretplati od BH Telecoma, sa 2GB neta, ovaj mjesec sam ih potrošio i gdje god u stanu ima 4G sasvim OK fercera. Nisam neki zahtjevan korisnik, ne znam da li na kućnom internetu potrošim 100GB. Kad bude vremena pustim nešto na Youtube preko laptopa ili telefona, ali nije mi ništa pod moranje, samo nek internet nije prespor.
Da li je u 100GB uračunato gledanje i TV kanala, ili je to posbeno?
Možda malo glupo, ali ipak eto imaš iskustvo: je'l internet i kablovska tj. gledanje TV-a ferceraju istovremeno, ili internet šteka odnosno ne radi nikako dok je TV uključen?
Ali, ono što mene najviše tu kopka je da su naveli da ga mogu koristit' i u drugim dijelovima BiH. Kako to fercera? Je'l samo internet, je'l mogu i Moja TV? Recimo odem na selo u TK, gdje 4G uglavnom jako dobar, je'l mogu tamo na par dana oboje koristit'? Je'l to mogu đe hoću u BIH? Ili samo na mjestima koja im prijavim. Korištenje kablovske negjde drugo nije toliko bitno koliko interneta.
Korištenje te usluge još negdje drugo BiH je jedini razlog zašto bih je odabr'o prije nego li Mtel sa optičkim kablovima...
Kao što rekoh nisam neki zahtjevan korisnik, ne tražim da mi sve bude na jedan klik u milionitim dijelovima sekunde, hoću da imam normalne razgovore preko w.appa, vibera VOIP aplikacije...nekad se tu potrefi download nekih knjiga ili nekih snimaka/filmova od gigu-dvije, nekad neki online seminar/webinar i to je to.
Na 2 godine imam XS paket, što se tiče samog paketa zadovoljan, i pokrivenost mrežom je ok. 4G je na većini mjesta, osim u nekim, da kažem rupama, tipa od Srednjeg pa uz Nišiće, ili tamo negdje u onoj klisuri od Stupara prema Živinicama, gdje uglavnom 2G, iznenadio sam se da je u većini seoskih područja Tuzlanskih područja 4G jako dobar, barem tamo gdje se ja krećem...
Eto, nadam se da sam bio jasan, i živio ti nama i Bog ti svako dobro dao