IamPajaELdin wrote: ↑08/02/2020 15:24
Pozdrav! Hocu da promjenim telefonsku uticnicu gdje mi je sve prikljuceno od Moje TV, dal mi neko treba tu od montera, jer ja to ne znam ili moze nakav elektricar? Zanima me isto treba li neka posebna uticnica dal neko moze preporuciti? Druga stvar hocu da promjenim naziv svoje mreze i sifru ni to ne znam, moze li to iko ovdije ili moram zvati da neko od njih dodje? Hvala!
Ako zelis promjeniti ime i sifru Wi-Fi-a u URL(link) kucaj 192.168.1.1 (najvjerovatnije da ti je ovo default gateway), username i password bi trebali biti user, ako nije 'user' onda mi se javi, poslat' cu ti ja poseban username i password, nmg. ovdje pisati jer uhljebi odmah napadaju i brišu postove.
Kada uđeš u router 'ganjaj' gdje piše Network, LAN, Wi-Fi, WLAN, Advanced settings i tomu slično, jer jbg. ne znam koji imaš router, al' od prilike ide ovako. Onda tražiš gdje piše SSID to je ime tvog Wi-Fia, obrišeš normalno i napišeš šta hoćeš i odmah negdje ispod treba pisati password, passphrase, security tome slično isto obrišeš napišeš šta želiš i save, apply, submit kako ti već piše. Slobodno se javi ako zapne
Sto se tice uticnice za telefon, nije potreban nikakav bogec iz telekoma, samo pronadji nekog ko zna i tjt.