BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

User avatar
Officer Crabtree
Posts: 1753
Joined: 14/10/2006 10:09
Location: Gol u selu
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

#22401 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree » 26/06/2014 23:46

Ne... niti 0611101 radi


User avatar
terra_incognita
Posts: 1913
Joined: 08/10/2007 11:43
Location: Terra Incognita

#22402 Re: BHTelecom All About

Post by terra_incognita » 26/06/2014 23:50

ni elektronske dopune ne rade, obisla sam danas 30 trafika

eronet i mtel rade

User avatar
TheWatcher
Posts: 2204
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***
Been thanked: 2 times

#22403 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher » 26/06/2014 23:53

sele ljudi u novu direkciju :lol: :lol:

User avatar
seoBIH
Posts: 6341
Joined: 22/03/2003 00:00
Has thanked: 15 times
Been thanked: 117 times

#22404 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH » 26/06/2014 23:53

Nigdje obavjestenja :-)

zippoo87
Posts: 6645
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK
Has thanked: 83 times
Been thanked: 118 times

#22405 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 » 27/06/2014 15:55

evo uzeo sam i ja ovaj interent paket mSurf 50 MB i vidim da mi je vec aktivno tamo
znam da usluga pocinje od 1. u mjesecu ali ako je akktivan,mozda ja mogu i sada koristiti a da mi ne naplacuje ?
je li neko probao ovo cudo
imam jos i onu akciju 200% vise na godinu,tu imam 50 MB plus sada ovih 50 MB -puna brzina a onda smanje brzinu
zanima me koja je brzina u pitanju,moze li normalno otvarati stranice i FB ,znaci bez streaminga sve ?
vise sam uzeo da testiram,ako mi ovo ne bude godilo,odjavim...ne dam ni 2.5 KM beze...iako je klasicni net placka ziva preko mobitela...par MB je vise od marke

zLatk0
Posts: 1197
Joined: 05/07/2009 01:21
Location: Sarajevo

#22406 Re: BHTelecom All About

Post by zLatk0 » 27/06/2014 16:59

Nedavno greskom aktiviram 3G u toku downloada - 9-10mb mi skinulo oko 1KM (mini 15 bez ikakvih akcija)

User avatar
Maharadza
Posts: 14745
Joined: 30/01/2013 15:13
Has thanked: 2 times
Been thanked: 43 times

#22407 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza » 27/06/2014 17:07

zLatk0 wrote:Nedavno greskom aktiviram 3G u toku downloada - 9-10mb mi skinulo oko 1KM (mini 15 bez ikakvih akcija)
Zato treba i onaj "sync" uvijek staviti na off i na "manual activation", pogotovu ko toga ima za "sinhronizovati"! Ja nakon što mi je bio ugašen sync npr. samo za dan pa ga upalim čim se opet "dočepam" kakvog wifi-a (bilo ćiku ili u kafiću jer 3G se samo u potrebi pali), odmah dobijem krcat notification bar, a još ako koji app treba update onda se vrlo brzo tel. odloži usljed zagrijavanja! :D

oldtajmer
Posts: 1878
Joined: 13/04/2013 09:43
Location: Royston Vasey
Has thanked: 1 time
Been thanked: 41 times

#22408 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer » 27/06/2014 17:11

zippoo87 wrote:evo uzeo sam i ja ovaj interent paket mSurf 50 MB i vidim da mi je vec aktivno tamo
znam da usluga pocinje od 1. u mjesecu ali ako je akktivan,mozda ja mogu i sada koristiti a da mi ne naplacuje ?
je li neko probao ovo cudo
imam jos i onu akciju 200% vise na godinu,tu imam 50 MB plus sada ovih 50 MB -puna brzina a onda smanje brzinu
zanima me koja je brzina u pitanju,moze li normalno otvarati stranice i FB ,znaci bez streaminga sve ?
vise sam uzeo da testiram,ako mi ovo ne bude godilo,odjavim...ne dam ni 2.5 KM beze...iako je klasicni net placka ziva preko mobitela...par MB je vise od marke
za neku osnovnu upotrebu je smanjena brzina od 64 Kbit/s sasvim ok,barem za mene
danas su svakako mnoge stranice prilagodjene mobitelima pa se moze surfati normalno(inace ide sporije ako nisu),pozivi preko vibera i sl. idu ok

zLatk0
Posts: 1197
Joined: 05/07/2009 01:21
Location: Sarajevo

#22409 Re: BHTelecom All About

Post by zLatk0 » 27/06/2014 18:00

Maharadza wrote:
zLatk0 wrote:Nedavno greskom aktiviram 3G u toku downloada - 9-10mb mi skinulo oko 1KM (mini 15 bez ikakvih akcija)
Zato treba i onaj "sync" uvijek staviti na off i na "manual activation", pogotovu ko toga ima za "sinhronizovati"! Ja nakon što mi je bio ugašen sync npr. samo za dan pa ga upalim čim se opet "dočepam" kakvog wifi-a (bilo ćiku ili u kafiću jer 3G se samo u potrebi pali), odmah dobijem krcat notification bar, a još ako koji app treba update onda se vrlo brzo tel. odloži usljed zagrijavanja! :D
Tek instalirao sistem, i automatski pocelo skidanje aplikacija sa Marketa, a nije bilo oznaceno WiFi only.. Inace stalno dolaze notifikacije sa viber i messanger i najnormalnije se dopisujem a da ne skine puno uopce.

zippoo87
Posts: 6645
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK
Has thanked: 83 times
Been thanked: 118 times

#22410 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 » 27/06/2014 22:06

oldtajmer wrote:
zippoo87 wrote:evo uzeo sam i ja ovaj interent paket mSurf 50 MB i vidim da mi je vec aktivno tamo
znam da usluga pocinje od 1. u mjesecu ali ako je akktivan,mozda ja mogu i sada koristiti a da mi ne naplacuje ?
je li neko probao ovo cudo
imam jos i onu akciju 200% vise na godinu,tu imam 50 MB plus sada ovih 50 MB -puna brzina a onda smanje brzinu
zanima me koja je brzina u pitanju,moze li normalno otvarati stranice i FB ,znaci bez streaminga sve ?
vise sam uzeo da testiram,ako mi ovo ne bude godilo,odjavim...ne dam ni 2.5 KM beze...iako je klasicni net placka ziva preko mobitela...par MB je vise od marke
za neku osnovnu upotrebu je smanjena brzina od 64 Kbit/s sasvim ok,barem za mene
danas su svakako mnoge stranice prilagodjene mobitelima pa se moze surfati normalno(inace ide sporije ako nisu),pozivi preko vibera i sl. idu ok
hvala za info
u principu mi i ne treba puno,kuci imam wifi,imam i tih 50 MB uz ugovor ali to se zacas potrosi,obzirom da se tamo synca sve i dok otvorim 1-2 prave stranice,ode to

znaci brzina na flatrate-u je 64 Kbit-a (8 KB) ...jesu je vala smanjili,manje nije ni moglo :D
a niko mi ne rece za ono oko aktivacije...vec mi u postavkama pise da mi je aktiviran msurf50 ,mogu li ga koristiti ova 3-4 dana do 1. u mjesecu
vec sam prekoracio onih 50 MB ,ne bi da jos nabijem,jer je stvarno skup normalni net ...i ja sam prmjetio da je 10ak MB oko 1 KM

User avatar
seoBIH
Posts: 6341
Joined: 22/03/2003 00:00
Has thanked: 15 times
Been thanked: 117 times

#22411 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH » 27/06/2014 22:16

No, da stvar bude gora, Uprava "BH Telecoma" je čak i nagradnu igru u kojoj je bila sponzor naštimala tako da su četiri njena uposlenika na kraju osvojila skupo putovanje.

Krili spisak

Tako su čelnici "BH Telecoma" samo na avionske karte potrošili velike sume novca (karta u jednom smjeru košta oko 3.000 KM), dok je posebna priča luksuzni smještaj, gdje samo jednodnevni boravak u hotelu s četiri zvjezdice košta skoro 10.000 KM. Na dnevnice je potrošeno oko 700 eura, jer uposlenike "BH Telecoma" za put u inozemstvo dnevno sljeduje po 70 eura.

- Prvo su danima krili spisak ljudi koji putuju u Brazil, no kada se za njega saznalo, pravdali su se tim da su oni sponzori pa da moraju ići gledati "Zmajeve” - kaže naš sagovornik blizak Upravi firme.
Da li "insajderi" iz telekoma mogu potrvrditi, ili demantovati ovo?! Ukoliko se demantuje, da li će se tužiti avaz zbog neistine i klevete?

Ali_G
Posts: 3415
Joined: 02/03/2002 00:00
Been thanked: 15 times

#22412 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G » 28/06/2014 00:44

Koji je to hotel s 4 zvjezdice a da je dan 10milja?

User avatar
Maharadza
Posts: 14745
Joined: 30/01/2013 15:13
Has thanked: 2 times
Been thanked: 43 times

#22413 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza » 28/06/2014 00:44

seoBIH wrote:
No, da stvar bude gora, Uprava "BH Telecoma" je čak i nagradnu igru u kojoj je bila sponzor naštimala tako da su četiri njena uposlenika na kraju osvojila skupo putovanje.

Krili spisak

Tako su čelnici "BH Telecoma" samo na avionske karte potrošili velike sume novca (karta u jednom smjeru košta oko 3.000 KM), dok je posebna priča luksuzni smještaj, gdje samo jednodnevni boravak u hotelu s četiri zvjezdice košta skoro 10.000 KM. Na dnevnice je potrošeno oko 700 eura, jer uposlenike "BH Telecoma" za put u inozemstvo dnevno sljeduje po 70 eura.

- Prvo su danima krili spisak ljudi koji putuju u Brazil, no kada se za njega saznalo, pravdali su se tim da su oni sponzori pa da moraju ići gledati "Zmajeve” - kaže naš sagovornik blizak Upravi firme.
Da li "insajderi" iz telekoma mogu potrvrditi, ili demantovati ovo?! Ukoliko se demantuje, da li će se tužiti avaz zbog neistine i klevete?
Da pogađam: članak iz firaunovog avaza?! :cool:

Sent from my LG-D802

User avatar
seoBIH
Posts: 6341
Joined: 22/03/2003 00:00
Has thanked: 15 times
Been thanked: 117 times

#22414 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH » 28/06/2014 00:48

Sta imas pogadjat? Fino sam napisao, ukoliko je LAŽ tj KLEVETA tuziti i koju milju zgrniti. Zato i pitam, da li je istina i ako nije hoce li biti tuzbe?

User avatar
DJe_Nana
Posts: 104
Joined: 10/11/2009 00:21
Location: Drugi sprat dvospratne zgrade...

#22415 Re: BHTelecom All About

Post by DJe_Nana » 28/06/2014 09:09

Imal' ko da na portalu Telecoma moze naci full cjenovnik poziva moja tv full+ paketa prema mobilnim, drugim operaterima itd..

Cini mi se da sam jednom to imao ali sada naci nemoguca misija, toliko je portal pregledan i funkcionalan...

User avatar
escobar__
Posts: 5826
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo
Has thanked: 128 times
Been thanked: 218 times

#22416 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ » 28/06/2014 09:15

Skini komplet cjenovnik i potraži tamo (ima 100%). Oni inače vole komplikovat stvari koje u principu nisu komplikovane ali šta je, tu je.

Image

zrakomlat
Posts: 8013
Joined: 23/09/2012 17:22
Has thanked: 212 times
Been thanked: 104 times

#22417 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat » 28/06/2014 16:14

Pozdrav raja,
kupio bih preko Telecoma Alcatel OT Idol 2 dual sim pa me zanima zna li neko da li obe kartice moraju biti od Telecoma ili se može kombinovati BHT + Eronet/M:tel.
Hvala unaprijed.

PS ako neko ima ovaj telefon kupljen u Telecomu, zanima me uopće kakav je i kako funkcioniše Dual sim. Nisam detaljno čitao ovu temu, pa ne zamjerite ako odgovori na ova pitanja već postoje.

User avatar
seoBIH
Posts: 6341
Joined: 22/03/2003 00:00
Has thanked: 15 times
Been thanked: 117 times

#22418 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH » 28/06/2014 16:29

Moraju biti obje od telekoma. Dual sim funkcionise standardno, nadji na netu kako radi.

EDIT: izgleda da je slot 2 otkljucan :bih:
Last edited by seoBIH on 28/06/2014 19:18, edited 1 time in total.

Jose_Mourinho
Posts: 128
Joined: 10/06/2014 19:47

#22419 Re: Odg: BHTelecom All About

Post by Jose_Mourinho » 28/06/2014 18:30

zrakomlat wrote:Pozdrav raja,
kupio bih preko Telecoma Alcatel OT Idol 2 dual sim pa me zanima zna li neko da li obe kartice moraju biti od Telecoma ili se može kombinovati BHT + Eronet/M:tel.
Hvala unaprijed.

PS ako neko ima ovaj telefon kupljen u Telecomu, zanima me uopće kakav je i kako funkcioniše Dual sim. Nisam detaljno čitao ovu temu, pa ne zamjerite ako odgovori na ova pitanja već postoje.
Ja imam sa jednim simom, i meni radi evo pola godine beton bgm a za pare koje sam ga dobio ne bi mnogo uzet ni približno dobar telefon da je od samsunga/Sonya/htc/lg
jedino neznam za memoriju vidi kod dual sim čini mi se nema mogućnost ubacivanja microSD kartice al nisam 100% siguran ;)

skafiskafsnjak
Posts: 18331
Joined: 16/04/2011 18:46
Has thanked: 4 times
Been thanked: 53 times

#22420 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak » 28/06/2014 18:32

seoBIH wrote:Moraju biti obje od telekoma. Dual sim funkcionise standardno, nadji na netu kako radi.
Nije istina. Druga kartica je otkljucana tj. slot.

Sent from my GT-S7275R using Tapatalk 2

User avatar
zateznistub
Posts: 14435
Joined: 29/07/2010 13:55
Location: Down Under
Has thanked: 67 times
Been thanked: 62 times

#22421 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub » 28/06/2014 18:47

zrakomlat wrote:Pozdrav raja,
kupio bih preko Telecoma Alcatel OT Idol 2 dual sim pa me zanima zna li neko da li obe kartice moraju biti od Telecoma ili se može kombinovati BHT + Eronet/M:tel.
Hvala unaprijed.

PS ako neko ima ovaj telefon kupljen u Telecomu, zanima me uopće kakav je i kako funkcioniše Dual sim. Nisam detaljno čitao ovu temu, pa ne zamjerite ako odgovori na ova pitanja već postoje.
Kod svih operatera koji prodaju aparate slot 1 je zakljucan na njihovu mrezu, dok je slot2 free.

artime
Posts: 1342
Joined: 08/01/2013 19:36

#22422 Re: BHTelecom All About

Post by artime » 28/06/2014 19:24

Da li telecom i dalje ima onu studentsku pretplatu?

User avatar
escobar__
Posts: 5826
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo
Has thanked: 128 times
Been thanked: 218 times

#22423 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ » 28/06/2014 19:29

Ima.

zrakomlat
Posts: 8013
Joined: 23/09/2012 17:22
Has thanked: 212 times
Been thanked: 104 times

#22424 Re: Odg: BHTelecom All About

Post by zrakomlat » 29/06/2014 00:19

Jose_Mourinho wrote:
zrakomlat wrote:Pozdrav raja,
kupio bih preko Telecoma Alcatel OT Idol 2 dual sim pa me zanima zna li neko da li obe kartice moraju biti od Telecoma ili se može kombinovati BHT + Eronet/M:tel.
Hvala unaprijed.

PS ako neko ima ovaj telefon kupljen u Telecomu, zanima me uopće kakav je i kako funkcioniše Dual sim. Nisam detaljno čitao ovu temu, pa ne zamjerite ako odgovori na ova pitanja već postoje.
Ja imam sa jednim simom, i meni radi evo pola godine beton bgm a za pare koje sam ga dobio ne bi mnogo uzet ni približno dobar telefon da je od samsunga/Sonya/htc/lg
jedino neznam za memoriju vidi kod dual sim čini mi se nema mogućnost ubacivanja microSD kartice al nisam 100% siguran ;)
Dual sim nema mogućnost microSD kartice, čitao sam neku recenziju, ali to mi nije ni bitno previše, bitnija mi je ova varijanta sa dvije kartice, s još jednim operaterom, zovem podjednako često i telecom i eronet, pa ovaj drugi odera kožu :D.
Hvala svima na odgovorima.

doff
Posts: 1929
Joined: 02/10/2011 17:43
Location: ZenicaCity
Been thanked: 1 time

#22425 Re: BHTelecom All About

Post by doff » 29/06/2014 15:00

skafiskafsnjak wrote:Nije istina. Druga kartica je otkljucana tj. slot.

Sent from my GT-S7275R using Tapatalk 2
zateznistub wrote:Kod svih operatera koji prodaju aparate slot 1 je zakljucan na njihovu mrezu, dok je slot2 free.
Image

Post Reply