Logosoft ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
karanana
Posts: 39981
Joined: 26/02/2004 00:00

#3676 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 19/01/2011 11:29

jajasmin wrote:
karanana wrote:moze li teletext na bilo kojem od 3 javna emitera?
mogu li snimalice?
hoce li biti ovaj novi K1 kanal uvrsten u listu?
hoce li biti jos kakvih kanala za koje smo pitali?

ne moze teletext
ne mogu snimalice
nece biti K1
neznam
cuj to?
zovem ih danas da otkazem

i meni je na pocetku smetalo prebacivanje jer mi se ucinilo da se prebacuje sporo i da je slika izmedju programa predugo crna. to je kad promjenis sa kablovske na ovo veoma ocigledno i sporije je. smetalo mi je i duplo pritiskanje kad hoces da prebacis program. medjutim naviknes se.


afanalen
Posts: 240
Joined: 25/10/2010 10:10

#3677 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen » 19/01/2011 11:47

Teletext radi haman na svim stranim kanalima i pojedinim domacim prema tome j..e se mene sto nema ttx-a na bht, ftv, snimalica radi na nekim kanalima i to su rekli uskoro da ce povecat broj kanala nakojima ce snimalica proraditi, mosaic ljuskica mi je rejkla da je i to u fazi dorade. Znaci strpljenja sve ce to biti OK.

jajasmin
Posts: 36
Joined: 02/02/2010 19:42

#3678 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jajasmin » 20/01/2011 00:25

afanalen wrote:Teletext radi haman na svim stranim kanalima i pojedinim domacim prema tome j..e se mene sto nema ttx-a na bht, ftv, snimalica radi na nekim kanalima i to su rekli uskoro da ce povecat broj kanala nakojima ce snimalica proraditi, mosaic ljuskica mi je rejkla da je i to u fazi dorade. Znaci strpljenja sve ce to biti OK.

ma sve je to u redu i da ne radi. moze se i bez toga ali ne moze se trpjet kad recimo gledas utakmicu hrvatska srbija kao veceras (rukomet) i u zadnjih 5 minuta izjednacen rezultat i ti navijas i onda odjednom sve crno. moras gasit uredjaj iz struje pa ga opet palit pa dok on odradi svoje prodje utakmica i ode sve u PM :x

iceman2010
Posts: 4640
Joined: 08/07/2010 11:36

#3679 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 » 20/01/2011 00:46

Vrijeme prebacivanja kanala je popratna pojava same IPTV tehnologije. LOL tu ne moze puno uraditi. Moze biti frustrirajuce kada naviknes na kablovsku, ali vjerovatno se covjek brzo navikne. Stvar je u tome da kod kablovske TV imas sve kanale "u kablu" koji su rasporedjeni po odredjenim frekvencijama. Prebacivanjem kanala mjenjas prijemnu frekvenciju na svom TV aparatu i imas trazeni kanal. Kod IPTV je to sasvim drugacije. Svaki put kada mijenjas kanal saljes zahtjev serveru da ti po tvojoj parici da trazeni kanal. Kako za obradu tvog zahtjeva i "dostavu" trazene usluge treba vremena to rezultira kasnjenjem. Kasnjenje moze biti razlicito u zavisnosti od mreze i koristene opreme.

User avatar
ultima_palabra
Posts: 49104
Joined: 15/12/2008 16:53

#3680 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ultima_palabra » 20/01/2011 07:59

Jasno, tako je i na Dreamboxu i sličnim spravama... LOL bi mogao usavršiti interface, recimo neke tipke da mogu ići naprijed-nazad bez otvaranja samog menija.

afanalen
Posts: 240
Joined: 25/10/2010 10:10

#3681 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen » 20/01/2011 08:14

ultima_palabra wrote:Jasno, tako je i na Dreamboxu i sličnim spravama... LOL bi mogao usavršiti interface, recimo neke tipke da mogu ići naprijed-nazad bez otvaranja samog menija.
E ovo si upravu 100% ja sam nekad imo MMDS ELOB-DELTALINE resiver dok nisam preso na LOL kanale sam salto kako sam htio bez otvaranja menia.

User avatar
novi.dan.nova.nafaka
Posts: 2949
Joined: 28/08/2010 11:17

#3682 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka » 20/01/2011 14:55

Samo da provirim, što bi se reklo. :-D
Nemojte me pogrešno shvatiti vi kojima smeta taj mali vremenski lag u prebacivanju ili pak strašno pojavljivanje menija, i vi koji se raspitujete za čuveni K1 kanal, ali meni su te stvari fakat čudne.
Mislim, imate 114 kanala, svakog sata ćete prebaciti jednom ili 2 puta na drugi kanal (hajde neka i 5 pa i 10 puta svakog sata mijenjate kanal), i još se raspitujete za K1.
Dajte ba ljudi, pa stvarno... :roll:

User avatar
karanana
Posts: 39981
Joined: 26/02/2004 00:00

#3683 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 20/01/2011 15:02

ljuskice, hoce li taj K1? kae raja da ima dobrih spotova pa da ih i mi mozemo pogledati i poslusati.

afanalen
Posts: 240
Joined: 25/10/2010 10:10

#3684 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen » 20/01/2011 15:37

Ljuskice daj ba urgiraj da se izbaci onaj makedonski K-15 MUSIC i UBACI K1, i jos koji npr. AXN.

mahalik
Posts: 1453
Joined: 12/09/2009 16:48

#3685 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mahalik » 20/01/2011 17:57

afanalen wrote:Ljuskice daj ba urgiraj da se izbaci onaj makedonski K-15 MUSIC i UBACI K1, i jos koji npr. AXN.
čuj zar postoji taj K-15 music makedonija?
koliko znam Pink je kupio k-15 i u mk ide pink-15

User avatar
Ljuska_u_BaklaFi
Posts: 2690
Joined: 27/06/2008 00:48
Location: Tu i tamo...vise tu, nego tamo..
Contact:

#3686 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi » 20/01/2011 18:02

karanana wrote:ljuskice, hoce li taj K1? kae raja da ima dobrih spotova pa da ih i mi mozemo pogledati i poslusati.
Ljuska moze (i hoce) prenijeti zahtjeve, ostalo je na jezgri kolektiva :D

afanalen
Posts: 240
Joined: 25/10/2010 10:10

#3687 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen » 20/01/2011 19:27

mahalik wrote:
afanalen wrote:Ljuskice daj ba urgiraj da se izbaci onaj makedonski K-15 MUSIC i UBACI K1, i jos koji npr. AXN.
čuj zar postoji taj K-15 music makedonija?
koliko znam Pink je kupio k-15 i u mk ide pink-15
Postoji, katastrofa od kanala.

hare_mne
Posts: 89
Joined: 11/11/2009 07:42

#3688 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by hare_mne » 20/01/2011 22:28

kada je logosoft zadnji put mjenajo ponudu(interneta i kablovske-mjenjao cijene)

User avatar
karanana
Posts: 39981
Joined: 26/02/2004 00:00

#3689 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 20/01/2011 22:33

prije nekih 6-7-8 mjeseci je drasticno povecao limite. tako je meni na primjer sa 12 giga povecao na 150 giga, plus naravno free zona koja mi vise nista ne znaci

User avatar
fitis
Posts: 5
Joined: 22/02/2009 23:19

#3690 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fitis » 21/01/2011 10:45

Treba mi mala pomoć, može li mi ko odgovoriti koje su postavke za billion adsl2/router za paket Duo/IPTV (Super TV) ?? Adsl je resetovan na default postavke, ccccc. Moze li neko ko ima ovaj paket da provjkeri koje su postavke. Mislim da treba na opcijama Interface Setup - polje ATM VC ... PVC0, VPI 1 - VCI 32 i za PVC1, VPI 1 - VCI 64. Treba li još sta konfigurisati.

User avatar
karanana
Posts: 39981
Joined: 26/02/2004 00:00

#3691 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana » 21/01/2011 15:55

ima li sta od K1 na supertv-u?
ma vjerovatno ce ga pustiti danas/sutra.

afanalen
Posts: 240
Joined: 25/10/2010 10:10

#3692 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen » 21/01/2011 18:23

:lol: :lol: :lol:

_-fera-_
Posts: 40
Joined: 15/06/2010 14:38

#3693 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by _-fera-_ » 21/01/2011 18:36

Trenutno mi je Hs-hkb net. I hocu da predjem na lol.Sta treba? da ih zovem? za koliko ce doci? kako ide procedura da se odjavim s Hs-a i koliko kosta prikljucak? :D ako moze neko da sve fino napise

User avatar
febo_acm
Posts: 9444
Joined: 10/02/2009 17:00
Location: SARAJEVO

#3694 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by febo_acm » 21/01/2011 18:44

_-fera-_ wrote:Trenutno mi je Hs-hkb net. I hocu da predjem na lol.Sta treba? da ih zovem? za koliko ce doci? kako ide procedura da se odjavim s Hs-a i koliko kosta prikljucak? :D ako moze neko da sve fino napise
Ima li kod tebe xDSL u ulazu? Ili hoćeš kablovski?
HS odjaviš za 1 dan, samo odeš u njihove prostorije i platiš dug.
Onda se prijaviš za LOL i oni ti si najave, meni su rekli da će doći za 3 dana i tako je i bilo :D Priključak je džaba kolko ja znam, samo moraš platiti jedan mjesec unaprijed pretplatu.

nino90
Posts: 1350
Joined: 26/04/2007 19:36

#3695 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 » 22/01/2011 10:45

je li vama ping ovih dana veliki
meni prema frankfurtu reda 55ms ili cak vise
a prije nije prelazilo 45

nevzad
Posts: 108
Joined: 17/08/2008 23:41

#3696 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nevzad » 22/01/2011 10:46

Nažalost danas moram uputiti jednu ozbiljnu zamjerku Logosoftu iako sam općenito zadovoljan uslugom. Kako sam uzeo trio+ paket odjavio sam fiksni telefon koji sam čak 2 mjeseca poslije uvođenja plaćao iako ga nisam ni koristio (problemi sa telecomom oko odjave :x ) prije tri dana mi se pokvario aparat (Simens Gigaset) koji je LOL isporucio u paketu. Kvar sam uredno prijavo i prvo su mi tražili da ja donesem pa nakon što sam rekao da nema šanse u toku radnog vremena stvarno su u rekordnom roku došli, pogledali i odnijeli aparat. Rekli su kako je vjerovatno slušalica pokvarena i da će pokušati popraviti ili će donijeti sutra novi aparat.
I prođe od tada evo tri dana niko niti zove niti dolazi. Ja u toku radnog dana najmanje imam vremena zvati voditi računa oko popravke telefona. Ako ja moram zvati konstantno kako bi mi se popravio telefon onda mi to dođe isto ko i sa telekomom. Medjutim ono što me najviše nervira je to što ja jutros nazvao i dobijem dežurnog koji samo konstatuje kako je on dežurni i kako nemože ništa prije ponedjeljka. Mogli su brate i automatsku sekretaricu ostaviti sa porukom da nerade vikendom i da ostavimo poruku. Isto mu dođe. Još sam par puta zvao dežurnog prije za neke sitnice i isto se dešavalo. Uglavnom sam sam riješavao probleme ali kako nije sad bilo nešto aman zaman nisam ni obraćao pažnju. Ovo međutim jeste veliki problem jer da mi ne treba telefon nebih ga ni uzimao. Ako nisu u stanju da obezbjede makar zamjenski pišljivi aparat od 100KM da ponude korisniku za trajanje servisa onda fala im na usluzi i vozdra telefon. Imam u kući dva aparata ali njih ne mogu koristiti jer ih nemogu skopčati. Na telkomovom BILON ruteru od mojeTv sam mogao skopčati bilo koji tel jer je imao poseban port dok kod LoL-a ide IP verzija telefona koji se kopča na mrežni port.
Mislim jebo telefon kad ga nemam kad mi treba kad sam kući preko vikenda a 5 dana je stvarno previše. Nebi im oprostio čak i kad bi mi umanjili račun jer netreba mi manji račun nego telefon. baj d vej potrošila mi žena dosad duplo mobitela :lol: ima da im prikantam njen račun :D

zilog
Posts: 4184
Joined: 06/03/2009 11:19

#3697 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog » 22/01/2011 15:19

reni-90 wrote:je li vama ping ovih dana veliki
meni prema frankfurtu reda 55ms ili cak vise
a prije nije prelazilo 45
Meni je bilo isto, sada je OK.
Image

Mozda pripremaju linkove za one najavljene radove 24.01.

nino90
Posts: 1350
Joined: 26/04/2007 19:36

#3698 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 » 22/01/2011 17:23

meni opet reda 50 i vise, nadam se da ce poslije radova bolje biti

User avatar
RAZIEL
Posts: 145
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

#3699 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by RAZIEL » 22/01/2011 18:05

Pozdrav. Moze li mi neko reci kolika je cijena modema za xDSL internet? I koji je to uopste model :? . Hvala

nino90
Posts: 1350
Joined: 26/04/2007 19:36

#3700 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 » 22/01/2011 18:36

cijena modema je 80KM

Locked