IP adresa, kako je otkriti...!?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Post Reply
Dolina avalona
Posts: 475
Joined: 12/07/2006 21:13
Location: BiH

#1 IP adresa, kako je otkriti...!?

Post by Dolina avalona » 13/01/2007 21:35

Kako otkriti IP adresu osobe sa kojom razgovaras preko MSN-a!!

Ako mi neko moze pomoci, bio bih mu zahvalan!


urbanagerila
Posts: 1188
Joined: 06/12/2005 16:02

#2

Post by urbanagerila » 13/01/2007 21:45

pitas brate fino .... :D ...komunikacija je cudo .... :D

biscanka84
Posts: 343
Joined: 20/12/2006 10:03

#3

Post by biscanka84 » 13/01/2007 21:56

nije moguce preko msn-a,jedino ako si hacker

User avatar
black
Posts: 15550
Joined: 19/06/2004 16:00
Location: ispod tresnje

#4

Post by black » 13/01/2007 22:01

ovo si trebao postaviti na podforumu internet..

AmoK
Posts: 443
Joined: 16/02/2006 22:38

#5

Post by AmoK » 13/01/2007 22:05

Skini program IP Tools 2.50.

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/11570143/IP_Tools_2.50.exe.html
Posalji toj osobi na MSNu neki fajl, ne mora ga on accept. Neka ti on bude jedini aktivan na MSNu.
Pokreni IP Tools. Otvori Connections tab, pronadjei msnmsgr.exe.
Tamo gdje ti je ESTABLISHED vidjeces njegov IP (remote adress).

( primjer na slici je za Firefox ).

Code: Select all

http://www.slibe.com/fullimage/8b51a4cf-untitled.jpg
Last edited by AmoK on 13/01/2007 22:14, edited 1 time in total.

vazda problemi
Posts: 101
Joined: 26/10/2006 08:56

#6

Post by vazda problemi » 13/01/2007 22:13

ili jednostavno downloaduj MSN X http://www.cyber-underground.com

User avatar
njonjica
Posts: 3954
Joined: 05/06/2006 02:45
Location: Seher
Contact:

#7

Post by njonjica » 14/01/2007 00:13

Skinula sam.
Ali kad hocu da ga instaliram, pojavi se samo onaj Dos prozor i nista....

shin
Posts: 7022
Joined: 19/09/2005 10:52

#8

Post by shin » 14/01/2007 01:31

njonjica wrote:Skinula sam.
Ali kad hocu da ga instaliram, pojavi se samo onaj Dos prozor i nista....
Pa dosaj ga!

Reek
Posts: 63
Joined: 26/11/2006 13:06

#9

Post by Reek » 14/01/2007 11:05

man' se toga... samo u konzolu ukucas "netstat -n" i to je to...

Post Reply