BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
mc-twin
Posts: 910
Joined: 18/04/2009 23:47

#1226 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Nemam potrebe da izmisljam. Mozda operateka koja mi to rece nije znala il se nismo razumjeli... Sad sam zvao i rece mi na salteru s licnom kartom.
User avatar
ing-ecc
Posts: 17350
Joined: 31/03/2013 09:58

#1227 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Provjerio ja na licnom slucaju i tako bar 5 puta.
User avatar
PajaELdin
Posts: 380
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: Mostar 🇧🇦

#1228 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

Postoji li mogućnost da bobijemo srbijansku verziju Euronewsa? Počinje sa radom do kraja mjeseca.
User avatar
Hyperthalamus
Posts: 341
Joined: 06/11/2015 21:16

#1229 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

mc-twin wrote: 07/05/2021 11:21 Nemam potrebe da izmisljam. Mozda operateka koja mi to rece nije znala il se nismo razumjeli... Sad sam zvao i rece mi na salteru s licnom kartom.
Na salteru sa licnom kartom, tvojom, i povedes osobu koja je trenutni vlasnik prikljucka, naravno i ta osoba mora imati licnu kartu. Ako osoba nije ziva onda moras donijeti smrtni list...pri tome supruznici imaju prednost u prenosu vlasnistva, pa djeca, pa tek onda ostali nasljednici. I nista se ne placa.
User avatar
pametnjakovic1987
Posts: 67
Joined: 03/10/2018 00:21
Location: Na koti sam

#1230 Re: BHTelecom

Post by pametnjakovic1987 »

Mobitel mi je (sa karticom norm.) na forenzici u SA i Boga dragog pitaj kada ce mi ga vratiti moze biti za 2 mjeseca moze za 2g.
Ugl. zao mi je broja i ne mili mi ga se mjenjati i sve nanovo praviti i davati svakome opet, pogotvo What's App, Viber i jos mnoge aplikacije koje su mi povezane putem broja mobitela. Da li ja mogu otici u radnju i traziti novu karticu ali sa svojim brojem ?
Kada je prije godinu-dvije bio prelaz sa oni starih na ove nove SIM kartice koje podrzavaju 4G dosao sam u Telekom i samo rekao hocu novu karticu, a pritom nisam imao nikakve papire ni dokaze za svoj broj pa me zanima da li bi sada mogao isto sad cak i imam onaj paket u kojem je dosla kartica i PINovi, PUKovi i jos neki serijski broj ima?
User avatar
dend
Posts: 1480
Joined: 08/10/2018 14:07

#1231 Re: BHTelecom

Post by dend »

pametnjakovic1987 wrote: 10/05/2021 16:33 Mobitel mi je (sa karticom norm.) na forenzici u SA i Boga dragog pitaj kada ce mi ga vratiti moze biti za 2 mjeseca moze za 2g.
Ugl. zao mi je broja i ne mili mi ga se mjenjati i sve nanovo praviti i davati svakome opet, pogotvo What's App, Viber i jos mnoge aplikacije koje su mi povezane putem broja mobitela. Da li ja mogu otici u radnju i traziti novu karticu ali sa svojim brojem ?
Kada je prije godinu-dvije bio prelaz sa oni starih na ove nove SIM kartice koje podrzavaju 4G dosao sam u Telekom i samo rekao hocu novu karticu, a pritom nisam imao nikakve papire ni dokaze za svoj broj pa me zanima da li bi sada mogao isto sad cak i imam onaj paket u kojem je dosla kartica i PINovi, PUKovi i jos neki serijski broj ima?
Mozes naravno, pogotovo ako imas tu karticu sa pinovima i pukovima. Bez ikakvog problema. Mislim da se naplati 5KM
User avatar
mc-twin
Posts: 910
Joined: 18/04/2009 23:47

#1232 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Hyperthalamus wrote: 10/05/2021 14:22
mc-twin wrote: 07/05/2021 11:21 Nemam potrebe da izmisljam. Mozda operateka koja mi to rece nije znala il se nismo razumjeli... Sad sam zvao i rece mi na salteru s licnom kartom.
Na salteru sa licnom kartom, tvojom, i povedes osobu koja je trenutni vlasnik prikljucka, naravno i ta osoba mora imati licnu kartu. Ako osoba nije ziva onda moras donijeti smrtni list...pri tome supruznici imaju prednost u prenosu vlasnistva, pa djeca, pa tek onda ostali nasljednici. I nista se ne placa.
Hvala.
User avatar
Mirzareli
Posts: 556
Joined: 18/03/2013 20:34

#1233 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

zubi wrote: 24/04/2021 11:31
Mirzareli wrote: 24/04/2021 08:36 Moja tv zakon :bih:
Ih... A viasat history?? Tek onda ce da bude zakon...
Pisite za taj i druge kanale tipa Cinestar,BBC earth i sl...Ja sam ih zatrpao istim i slicnim prijedlozima sa razni mailova.A Viasat History je vrhunski program slažem se sa tobom. :thumbup: --- [email protected]
User avatar
escobar__
Posts: 7351
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo

#1234 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Krepao net (Moja TV, lokacija Tuzla). :D
User avatar
dend
Posts: 1480
Joined: 08/10/2018 14:07

#1235 Re: BHTelecom

Post by dend »

escobar__ wrote: 11/05/2021 19:26 Krepao net (Moja TV, lokacija Tuzla). :D
Zovi, viči, 1444 ! :D
User avatar
escobar__
Posts: 7351
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo

#1236 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

dend wrote: 11/05/2021 20:03
escobar__ wrote: 11/05/2021 19:26 Krepao net (Moja TV, lokacija Tuzla). :D
Zovi, viči, 1444 ! :D
Ma nema potrebe, evo fercera uredno - bio neki zastoj od cca. pola sata praktično neupotrebljivog Interneta. :D
kakaljin
Posts: 8258
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#1237 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Neki dan imao problem sa modemom i nije mi davao punu brzinu interneta, zvao ih i oni provjere da je sve uredu do modema ali da modem malo stopa.

Kazu doce odmah sutra neko, zovu odmah ujutro da dolaze u 10 sati monter da vidi sta je i donosi novi modem. Provjeri stari modem da ima nekih problema i resetovase ga nekoliko puta i stavise ovaj novi modem i brzina se vrati u normalu. Sad imam wifi i 2.4 Ghz i 5 Ghz i sve radi punom brzinom 300/40 na wifi

Svaka im cast na azurnosti i brzini, sve napravise da radi kako treba
User avatar
studiorum_tuzlaensis
Posts: 3916
Joined: 08/07/2015 11:06
Location: sa vraca

#1238 Re: BHTelecom

Post by studiorum_tuzlaensis »

Migracija sa ADSL na VDSL je izgleda u toku gdje god je moguće. Jučer kod prijatelja (Sa) došli monteri i zamijenili modem, sada je 25/2 na MTV Net1. Prošli mjesec rođaku u Goraždu isto odradiše. Bez ikakvih poziva i samo uz najavu dolaska. Odmah je podnio zahtjev za MTV Net4 50Mbit dl preko webshopa i odrađeno je sve daljinski, na vrata ugovor tj aneks na potpis došao. :thumbup:
black_noke
Posts: 506
Joined: 19/01/2007 13:47
Location: Rajvosa!

#1239 Re: BHTelecom

Post by black_noke »

Ima li neko problema sa Mojom TV? Meni intermet ne radi, a cini mi se i da je modem promjenio naziv mreze i postavio onaj genericki MojaTV_Net...
User avatar
dend
Posts: 1480
Joined: 08/10/2018 14:07

#1240 Re: BHTelecom

Post by dend »

black_noke wrote: 11/05/2021 23:05 Ima li neko problema sa Mojom TV? Meni intermet ne radi, a cini mi se i da je modem promjenio naziv mreze i postavio onaj genericki MojaTV_Net...
Da li DSL lampica upaljena na modemu ili je ugašena / blinka ?

Modem je vjerovatno povukao novi firmware i fabricki se resetovao pri čemu je povukao podatke iz centralne baze pri čemu ti je resetovao wifi mrežu na onu koju je generisao bhtelecom prilikom instalacije.

Možeš se spojiti LAN kablom na modem i preko web adrese 192.168.1.1 pristupiti modemu sa user-user, i u tabeli Local Network - WLAN - WLAN SSID Configuration - postaviti željeni password i naziv mreže

Druga opcija je ulogovati se na moj.bhtelecom.ba sa ADSL username i password i tamo preko opcija xDSL - Modem - Wifi promjeniti naziv mreže i/ili password

Treća opcija je se spojiti na tu mrežu ( MojaTV_... ) preko wifi passoworda koji se nalazi na papiru koji si dobio kad se aktivirao / instalirao internet (wifi password je inače 2xADSL password [ od username ] tipa - ABCDFGHABCDFGH )

A generički naziv mreže nije MojaTV_... već bhTelecom :thumbup: :bih:
black_noke
Posts: 506
Joined: 19/01/2007 13:47
Location: Rajvosa!

#1241 Re: BHTelecom

Post by black_noke »

dend wrote: 11/05/2021 23:24
black_noke wrote: 11/05/2021 23:05 Ima li neko problema sa Mojom TV? Meni intermet ne radi, a cini mi se i da je modem promjenio naziv mreze i postavio onaj genericki MojaTV_Net...
Da li DSL lampica upaljena na modemu ili je ugašena / blinka ?

Modem je vjerovatno povukao novi firmware i fabricki se resetovao pri čemu je povukao podatke iz centralne baze pri čemu ti je resetovao wifi mrežu na onu koju je generisao bhtelecom prilikom instalacije.

Možeš se spojiti LAN kablom na modem i preko web adrese 192.168.1.1 pristupiti modemu sa user-user, i u tabeli Local Network - WLAN - WLAN SSID Configuration - postaviti željeni password i naziv mreže

Druga opcija je ulogovati se na moj.bhtelecom.ba sa ADSL username i password i tamo preko opcija xDSL - Modem - Wifi promjeniti naziv mreže i/ili password

Treća opcija je se spojiti na tu mrežu ( MojaTV_... ) preko wifi passoworda koji se nalazi na papiru koji si dobio kad se aktivirao / instalirao internet (wifi password je inače 2xADSL password [ od username ] tipa - ABCDFGHABCDFGH )

A generički naziv mreže nije MojaTV_... već bhTelecom :thumbup: :bih:
Hvala!
User avatar
Hercegoviina
Posts: 1282
Joined: 14/02/2013 14:11

#1242 Re: BHTelecom

Post by Hercegoviina »

ovaj dokup 7km 7 dana dobije se i web tv free. ima li neki limit potrošnje za to?
User avatar
dend
Posts: 1480
Joined: 08/10/2018 14:07

#1243 Re: BHTelecom

Post by dend »

Hercegoviina wrote: 12/05/2021 11:17 ovaj dokup 7km 7 dana dobije se i web tv free. ima li neki limit potrošnje za to?
7 dana je limit na aplikaciju, internet moze samo sa bhT mreže,
Dobivas uz aktivaciju nesto besplatno GB za aplikaciju, nakon cega skida regularni internet iz dokupa/paketa/racuna
User avatar
Mustang1
Posts: 27599
Joined: 29/12/2010 17:31

#1244 Re: BHTelecom

Post by Mustang1 »

Hercegoviina wrote: 12/05/2021 11:17 ovaj dokup 7km 7 dana dobije se i web tv free. ima li neki limit potrošnje za to?
Dobijes 7 dana moju tv i 10gb za gledanje. Za 30 dana net kad dopunis dobijes 110gb i 30 dana moju tv.
User avatar
Hercegoviina
Posts: 1282
Joined: 14/02/2013 14:11

#1245 Re: BHTelecom

Post by Hercegoviina »

pa šta nisu naveli to? koji su to lopovi, da ne vjeruješ
kakaljin
Posts: 8258
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#1246 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Hercegoviina wrote: 12/05/2021 11:27 pa šta nisu naveli to? koji su to lopovi, da ne vjeruješ
Treba samo citati

* Uz jednokratni dokup 15 GB aktivira se Moja web TV (osnovni paket FU 10 GB). Uz mjesečni dokup 15 GB aktivira se Moja web TV (osnovni paket FU 10 GB + streaming opcija – FU 100 GB) za gledanje TV sadržaja. FU (predstavlja oznaku – fair use) – nakon potrošenog saobraćaja u okviru FU, dodatni saobraćaj se tarifira/naplaćuje u skladu sa uslovima/cijenama korištenog mobilnog paketa.
sasagrbic
Posts: 223
Joined: 08/04/2019 13:53
Location: Karanovac - Banjaluka
Contact:

#1247 Re: BHTelecom

Post by sasagrbic »

Pozdrav. Meni nešto ne radi plaćanje računa preko web shopa. Unesem karticu, odredim datum isteka, unesem kod i kada kliknem na plati samo me vrati na stranicu za izbor računa.
User avatar
dend
Posts: 1480
Joined: 08/10/2018 14:07

#1248 Re: BHTelecom

Post by dend »

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... ski-modem/

Opticki fritzbox 5490 od 16. Juna

( Na slici 7490 , u opisu 5490 ,a onda dodatno se spominje ADSL
User avatar
PajaELdin
Posts: 380
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: Mostar 🇧🇦

#1249 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

@MTV Brate znaš li išta o TRT Balkans? Vidim masovno poznati novinari prelaze na taj kanal, portal, novinsku agenciju ili šta će već biti. Nema nešto informacija o istom, pa kontam znaš li ti išta o tome?
User avatar
mc-twin
Posts: 910
Joined: 18/04/2009 23:47

#1250 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

sasagrbic wrote: 12/05/2021 14:33 Pozdrav. Meni nešto ne radi plaćanje računa preko web shopa. Unesem karticu, odredim datum isteka, unesem kod i kada kliknem na plati samo me vrati na stranicu za izbor računa.
Imao sam i ja taj problem,pa mi je naredni dan proslo. Pokusaj kasnije ili eventualno sutra...
Post Reply