Telemach BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Tesla Edison
Posts: 6156
Joined: 08/05/2017 19:17

#2076 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

Benq wrote: 11/05/2021 20:59
Averus wrote: 11/05/2021 20:48 Ma Samsung je TV, ali nije smart
Ide EON box na njega preko HDMI-a

U EON-u (Androidu) nema posebne postavke - ali nakon što sam povezao BT receiver i premotao nazad sekundu, proradilo je
I radit ce ti zvuk preko svih aplikacija bez problema, samo u EON app trebas vratit sekundu unazad. Na taj nacin koristim BT slusalice i Samsung T550 soundbar, mada sam ga spojio na HDMI ARC da zvuk ima na sve nacine.
Lijepi modul. Nema tih zezancija, sva periferija normalno radi. Radi i vraćanje unazad kao i SVOD. Ljepota.
User avatar
suad-sarajevo
Posts: 2179
Joined: 22/08/2006 01:54
Location: Memli strana
Contact:

#2077 Re: Telemach BiH

Post by suad-sarajevo »

@Telemach

U posljednja dan dva stabilnost neta očajna. Česti prekidi. Imate moje podatke. Hvala.

Lp
User avatar
Averus
Posts: 18403
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#2078 Re: Telemach BiH

Post by Averus »

@Tesla Edison Ja već razmišljao da otvorim tv i da zalemim 3.5jack na njega :lol:



suad-sarajevo wrote: 11/05/2021 22:04 @Telemach
U posljednja dan dva stabilnost neta očajna. Česti prekidi. Imate moje podatke. Hvala.
Meni su konačno popravili net (zamijenili Coax splitter) i sad je download super
Ali i dalje (godinu dana poslije) kad streamam imam užasne padove - sa 6000kbps padne na 2000kbps bez ikakvog razloga (nijedan od uređaja u kući ne downloada ili uploada nešto u isto vrijeme da bi ga toliko opteretio).
Ali ne žalim se sad, nek' ide kako ide... Valjda se smiluju nekad, pa da i mi dobijemo optiku nekad :oops:
User avatar
Telemach
Posts: 11978
Joined: 13/10/2010 14:13

#2079 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote: 11/05/2021 22:04 @Telemach

U posljednja dan dva stabilnost neta očajna. Česti prekidi. Imate moje podatke. Hvala.

Lp
Zdravo @suad-sarajevo,
Žao nam je zbog navedenih poteškoća.
Podatke smo proslijedili kolegama iz tehničke podrške koji će Vas uskoro kontaktirati.
Za dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju.
User avatar
aura lajt
Posts: 88
Joined: 15/07/2013 20:58
Location: A.P.

#2080 Re: Telemach BiH

Post by aura lajt »

Tidal, molit cu Vas lijepo.
foxlife
Posts: 3825
Joined: 17/02/2021 20:34

#2081 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Tesla Edison wrote: 11/05/2021 21:52
Benq wrote: 11/05/2021 20:59
Averus wrote: 11/05/2021 20:48 Ma Samsung je TV, ali nije smart
Ide EON box na njega preko HDMI-a

U EON-u (Androidu) nema posebne postavke - ali nakon što sam povezao BT receiver i premotao nazad sekundu, proradilo je
I radit ce ti zvuk preko svih aplikacija bez problema, samo u EON app trebas vratit sekundu unazad. Na taj nacin koristim BT slusalice i Samsung T550 soundbar, mada sam ga spojio na HDMI ARC da zvuk ima na sve nacine.
Lijepi modul. Nema tih zezancija, sva periferija normalno radi. Radi i vraćanje unazad kao i SVOD. Ljepota.
kako preko modula vracanje unazad i svod?
vidis da nije smart tv kod njega
User avatar
Tesla Edison
Posts: 6156
Joined: 08/05/2017 19:17

#2082 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

foxlife wrote: 12/05/2021 12:29
Tesla Edison wrote: 11/05/2021 21:52
Benq wrote: 11/05/2021 20:59

I radit ce ti zvuk preko svih aplikacija bez problema, samo u EON app trebas vratit sekundu unazad. Na taj nacin koristim BT slusalice i Samsung T550 soundbar, mada sam ga spojio na HDMI ARC da zvuk ima na sve nacine.
Lijepi modul. Nema tih zezancija, sva periferija normalno radi. Radi i vraćanje unazad kao i SVOD. Ljepota.
kako preko modula vracanje unazad i svod?
vidis da nije smart tv kod njega
Pa Eon app.

Nisam primjetio to za smart :)
foxlife
Posts: 3825
Joined: 17/02/2021 20:34

#2083 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:37
foxlife wrote: 12/05/2021 12:29
Tesla Edison wrote: 11/05/2021 21:52

Lijepi modul. Nema tih zezancija, sva periferija normalno radi. Radi i vraćanje unazad kao i SVOD. Ljepota.
kako preko modula vracanje unazad i svod?
vidis da nije smart tv kod njega
Pa Eon app.

Nisam primjetio to za smart :)
pa napisao samsung je tv al nije smart
User avatar
Tesla Edison
Posts: 6156
Joined: 08/05/2017 19:17

#2084 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

foxlife wrote: 12/05/2021 12:38
Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:37
foxlife wrote: 12/05/2021 12:29

kako preko modula vracanje unazad i svod?
vidis da nije smart tv kod njega
Pa Eon app.

Nisam primjetio to za smart :)
pa napisao samsung je tv al nije smart
Previdio. Nisam vidio ovo "nije" :)
foxlife
Posts: 3825
Joined: 17/02/2021 20:34

#2085 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:40
foxlife wrote: 12/05/2021 12:38
Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:37

Pa Eon app.

Nisam primjetio to za smart :)
pa napisao samsung je tv al nije smart
Previdio. Nisam vidio ovo "nije" :)
ma ok nego kontam ono modul premotavanje itd kako jbt
znam da ima preko eon app na android tv-u
User avatar
Tesla Edison
Posts: 6156
Joined: 08/05/2017 19:17

#2086 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

foxlife wrote: 12/05/2021 12:41
Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:40
foxlife wrote: 12/05/2021 12:38

pa napisao samsung je tv al nije smart
Previdio. Nisam vidio ovo "nije" :)
ma ok nego kontam ono modul premotavanje itd kako jbt
znam da ima preko eon app na android tv-u
Najgore ima i ta opcija ali TM, po običaju, istu ne želi omogućiti.
foxlife
Posts: 3825
Joined: 17/02/2021 20:34

#2087 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Tesla Edison wrote: 12/05/2021 13:07
foxlife wrote: 12/05/2021 12:41
Tesla Edison wrote: 12/05/2021 12:40

Previdio. Nisam vidio ovo "nije" :)
ma ok nego kontam ono modul premotavanje itd kako jbt
znam da ima preko eon app na android tv-u
Najgore ima i ta opcija ali TM, po običaju, istu ne želi omogućiti.
ne zeli omoguciti zato jer im nisu uskladjeni pregledi programa na epg-u
iako bi se moglo pustiti pa neka se nagadja sta je gdje vremenski
User avatar
Tiger 033
Posts: 8577
Joined: 12/11/2010 09:47
Location: Sarajevo

#2088 Re: Telemach BiH

Post by Tiger 033 »

https://totaltv.tv/ba/oboga-ujemo-total ... nk-paketu/

Zašto mi nemamo regularni Pink HD nego nekakve zamjenske Pink plus , extra
User avatar
crnivrag
Posts: 11010
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#2089 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Tiger 033 wrote: 12/05/2021 16:07 https://totaltv.tv/ba/oboga-ujemo-total ... nk-paketu/

Zašto mi nemamo regularni Pink HD nego nekakve zamjenske Pink plus , extra
To se ne zna, ali jedini od United Grupe nemamo Pink, Red TV, Vesti TV i Pink M, te Nova M.
User avatar
fusion_ba
Posts: 2599
Joined: 02/12/2017 20:10

#2090 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

I ništa nismo propustili zbog toga. :-D
Radije nek uvedu neke kvalitetne kanale.
123bih123
Posts: 245
Joined: 19/10/2018 01:38

#2091 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

fusion_ba wrote: 12/05/2021 17:09 I ništa nismo propustili zbog toga. :-D
Radije nek uvedu neke kvalitetne kanale.
Ma nove i da ne uvode nek postojećim poboljšaju kvalitetu. Npr fox kanali HD vidjeli nisu a stoje da su Hd
kakaljin
Posts: 8245
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#2092 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Drakulije wrote: 12/05/2021 17:31 Pozz
De malo uradite kakav updejt nove verzije cam modula i dodajte opcije vraćanje unazad.

Zašto nema 4K na modul?
Moraju nabaviti te module koji mogu to, a 4K na modulu je samo telemachov inat da se uzmu eon boxovi a vec zauzimaju prostor na dvb-c sa 4K kanalom
player_
Posts: 438
Joined: 30/11/2013 21:56

#2093 Re: Telemach BiH

Post by player_ »

Nije toliko ni bitno vracanje unazad preko modula ima eon smart app za to...
Ali mislim da bi bilo posteno da svi imaju iste kanale d3, modul, eon box ali eto ocito ovo sto se ovdje pise nikog ne zanima a pogotovo telemach...
User avatar
Tesla Edison
Posts: 6156
Joined: 08/05/2017 19:17

#2094 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote: 12/05/2021 19:30
Drakulije wrote: 12/05/2021 17:31 Pozz
De malo uradite kakav updejt nove verzije cam modula i dodajte opcije vraćanje unazad.

Zašto nema 4K na modul?
Moraju nabaviti te module koji mogu to, a 4K na modulu je samo telemachov inat da se uzmu eon boxovi a vec zauzimaju prostor na dvb-c sa 4K kanalom
Imaju već. Ja imama takav, novi Cardless modul, bez kartice. Ima hrpu mogućnosti ali sve disejblovane :(.
User avatar
pici
Posts: 34968
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#2095 Re: Telemach BiH

Post by pici »

Image
22.03.2021 16.03
UNITED GRUPA potpisala ekskluzivni ugovor koji će svim Telemach BH korisnicima omogućiti TIDAL muzički servis
sta je s ovim, dze.BA zapelo, jel opet veliki magovi menadjmenta nas zajeBaju po starom... sad ce dva mjeseca ev bajrama a onda ce bitnut nevlja izmedju dva bajrama nista raditi...
User avatar
tramvajtrojka
Posts: 284
Joined: 27/04/2021 22:52

#2096 Re: Telemach BiH

Post by tramvajtrojka »

Image

@Telemach

moje strpljenje dolazi kraju sa ovim ubee smecem
lakse bi mi pakao pao od ovog ubee 27n male crtice patnje s njim
- postavljen pocetkom novembra 2020
- instalater prilikom montaze nije odradio update firmware-a
- dva mjeseca se saltao na 1360 i restart restart scenarija jer ste bili nesposobni da vidite da nije update firmware-a uradjen
- u januaru tehnicka ekipa izlazila gdje je uradila update firmware-a i gdje je radio odredjeno vrijeme
- u zadnjih mjesec dana dolazi do prekida rada i nemam Wi-Fi signala u 90% stana
- mijenjao kanale i frekvencije na obje mreze i isti ocaj
- u sobi u kojoj se nalazi router jacina signala nije ni 50% na obje mreze

posto dobijate svaki mjesec petobu volio bih vidjeti sta placam realno jer uz sljedeci placanje racuna ce vam radnice dobiti router da ga sastavljaju kao lego kockice jer ovo nije humano koje je ovo smece od opreme
User avatar
Telemach
Posts: 11978
Joined: 13/10/2010 14:13

#2097 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

pici wrote: 12/05/2021 22:52
Image
22.03.2021 16.03
UNITED GRUPA potpisala ekskluzivni ugovor koji će svim Telemach BH korisnicima omogućiti TIDAL muzički servis
sta je s ovim, dze.BA zapelo, jel opet veliki magovi menadjmenta nas zajeBaju po starom... sad ce dva mjeseca ev bajrama a onda ce bitnut nevlja izmedju dva bajrama nista raditi...
Zdravo @pici,
Više informacija o korištenju TIDAL platforme uskoro će biti dostupno za naše korisnike. Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja. O svim detaljima ćemo Vas blagovremeno informisati.
User avatar
Telemach
Posts: 11978
Joined: 13/10/2010 14:13

#2098 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

tramvajtrojka wrote: 12/05/2021 23:00 Image

@Telemach

moje strpljenje dolazi kraju sa ovim ubee smecem
lakse bi mi pakao pao od ovog ubee 27n male crtice patnje s njim
- postavljen pocetkom novembra 2020
- instalater prilikom montaze nije odradio update firmware-a
- dva mjeseca se saltao na 1360 i restart restart scenarija jer ste bili nesposobni da vidite da nije update firmware-a uradjen
- u januaru tehnicka ekipa izlazila gdje je uradila update firmware-a i gdje je radio odredjeno vrijeme
- u zadnjih mjesec dana dolazi do prekida rada i nemam Wi-Fi signala u 90% stana
- mijenjao kanale i frekvencije na obje mreze i isti ocaj
- u sobi u kojoj se nalazi router jacina signala nije ni 50% na obje mreze

posto dobijate svaki mjesec petobu volio bih vidjeti sta placam realno jer uz sljedeci placanje racuna ce vam radnice dobiti router da ga sastavljaju kao lego kockice jer ovo nije humano koje je ovo smece od opreme
Zdravo @tramvajtrojka,
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik naše usluge. Zamolit ćemo Vas da nam u pp dostavite Vaše korisničke podatke. Kolege iz tehničkog sektora će rado izvršiti detaljnu provjeru Vaših servisa, i učiniti sve što je potrebno da neometano koristite Vaše usluge.
aida25
Posts: 608
Joined: 25/02/2011 12:42

#2099 Re: Telemach BiH

Post by aida25 »

Pozdrav, mislim uzet eon box, da li od njih mogu traziti kabal dug jedno 10 metara da bi mogla da prikljucim box s obzirom da nema wifi, trebaju mi 2 kabla jedan duzi jedan kratak, placa li se to dodatno i koliko, ili moram sama to trazit i kupovat?
123bih123
Posts: 245
Joined: 19/10/2018 01:38

#2100 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

aida25 wrote: 13/05/2021 17:54 Pozdrav, mislim uzet eon box, da li od njih mogu traziti kabal dug jedno 10 metara da bi mogla da prikljucim box s obzirom da nema wifi, trebaju mi 2 kabla jedan duzi jedan kratak, placa li se to dodatno i koliko, ili moram sama to trazit i kupovat?
Uz box dođe onaj mali kabal od 1 metar. Meni kad je trebo da se prikljuci tehnicar je reko da sam sebi nabavim da to nije njihov dio. Imas u Bingu 10 metara cat 6 nekih 7 8 km
Post Reply