Telemach BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
pici
Posts: 34968
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#1901 Re: Telemach BiH

Post by pici »

probao bluetooth JVC slusalice... preko eon boxa, jako slab kvalitet zvuka i nema jacine tj kuveta dok preko mobitela samsung zvuci strahobalno... ipak eon box ima falenku u prenosu preko bluetooth-a... jazuK
User avatar
Averus
Posts: 18403
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#1902 Re: Telemach BiH

Post by Averus »

@pici sta ce ti zvuk bolan dovoljno da gledaš :D
zdruzdjo
Posts: 4168
Joined: 16/08/2009 00:27

#1903 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: 05/05/2021 13:48
Ubee 327N je dobio novi firmware koji je rijesio probleme sa wifi mrezom, ako na taj problem mislis.

Nekada davno kad sam imao problem sa ubee-om evw327n sam se bio ozbiljno zadao jer mu monteri nisu znali nista. Kod mene je bio problem sa wifi ali i sa onim nekim kanalima. Negdje na nekom forumu sam iskopao da je za taj model ukinuta tehnicka podrska jer je bug-ovit. Nakon silnih problema, zvanja i kontaktiranja odluce da mi zamjene modem/router. Vidio sam da nekim korisnicima stavljaju i UBEE EVW32C. Nazvao teh podrsku i rekao da mi evw327n ni ne donose. Hocu iskljucivo evw32c. Jao pa ne znam da li cemo imati na stanju. Kad budete imali, dodjite. nakon tri cetri dana zove me monter da dodje i zamjeni.Ide ista prica "ne znam imam li na stanju". reko ne dolazi dok ne budes imao. Za dan-dva dosli i zamjenili. od tada nikad vise nisam imao ni najmanji problem. Jedino sto vidim kao problem je to sto na ovome ne mogu usb port natjerati da radi kao shared. tj da uguram usb disk u njega pa da mi glumi NAS. Ali imam to na drugom ruteru pa i ne vidim to kao problem.
A za taj firmware nisam znao. Mada nakon silnih peripetija koje sam imao, ne bih mu vjerovao.
zdruzdjo
Posts: 4168
Joined: 16/08/2009 00:27

#1904 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

pici wrote: 05/05/2021 14:12 probao bluetooth JVC slusalice... preko eon boxa, jako slab kvalitet zvuka i nema jacine tj kuveta dok preko mobitela samsung zvuci strahobalno... ipak eon box ima falenku u prenosu preko bluetooth-a... jazuK
e jexx ga. kakvi li su oni bluetooth transmiteri? Valja li to cemu? naravno ne oni od 10-ak km.
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1905 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

@zdruzdjo U pravu si, bio je bugovit u pocetku, koristio sam ga godinu dana otprilike i desavalo se da jednostavno izgubim wifi mrezu i ne mogu se spojiti dok ne uradim Disable/Enable u Ubee-u ili ga restartujem, sad koristim 32C a kod komsije koji je takodjer imao te probleme sa 327N rijeseno je sa novim FW-om.

Ja sam uspio sa usb diskom napraviti NAS, sad se vise i ne sjecam tacno kako je islo jer je davno bilo, ali sam presao na Synology NAS DS120j i odlicno radi posao a nije skup.
zdruzdjo
Posts: 4168
Joined: 16/08/2009 00:27

#1906 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: 05/05/2021 15:11
Ja sam uspio sa usb diskom napraviti NAS, sad se vise i ne sjecam tacno kako je islo jer je davno bilo, ali sam presao na Synology NAS DS120j i odlicno radi posao a nije skup.
Ma ovo sa nas-om mi nije pod "must" sa ubee-a. Imam drugi ruter jer ubee ne koristim za wifi uopste. Ugasen je skroz na njemu.
Napravio sam sebi gigabit-nu mrezu po kuci. Imam tp link archer C7 koji ima 2 usb-3 port-a i na jedan sam nakacio usb hard disk. Ali tu je moguce "vidjeti" disk samo ako sam na wifi mrezi tog tp link-a(imam jos 3 rutera po kuci).
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1907 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: 05/05/2021 15:20 Napravio sam sebi gigabit-nu mrezu po kuci. Imam tp link archer C7 koji ima 2 usb-3 port-a i na jedan sam nakacio usb hard disk. Ali tu je moguce "vidjeti" disk samo ako sam na wifi mrezi tog tp link-a(imam jos 3 rutera po kuci).
Ako su dodatni ruteri spojeni kablovima na taj glavni ruter, jesi li probao na tim dodatnim ruterima iskljuciti DHCP a mrezne kablove koji ulaze u Internet port, spojis u LAN port, tako neces biti iza duplog NAT-a i bit ce kao da se spajas na glavni ruter na koji ti je spojen disk i imat ces pristup disku na koji god ruter da se spojis jer bi tada sve islo kroz jedan blok IP adresa.
zdruzdjo
Posts: 4168
Joined: 16/08/2009 00:27

#1908 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: 05/05/2021 15:28
Ako su dodatni ruteri spojeni kablovima na taj glavni ruter, jesi li probao na tim dodatnim ruterima iskljuciti DHCP a mrezne kablove koji ulaze u Internet port, spojis u LAN port, tako neces biti iza duplog NAT-a i bit ce kao da se spajas na glavni ruter na koji ti je spojen disk i imat ces pristup disku na koji god ruter da se spojis jer bi tada sve islo kroz jedan blok IP adresa.
Jednom sam nesto pokusavao tako, ali me je nesto "zezalo". ne mogu se sjetiti sta.
Pa sam odustao na kraju. Mozda cu jednom opet se zadati pa probati. dok se nakanim. ne zamjeri ako te kontatiram za neki "tip".
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1909 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: 05/05/2021 15:32 Jednom sam nesto pokusavao tako, ali me je nesto "zezalo". ne mogu se sjetiti sta.
Pa sam odustao na kraju. Mozda cu jednom opet se zadati pa probati. dok se nakanim. ne zamjeri ako te kontatiram za neki "tip".
Nema frke, tu smo da se pomazemo ko kako moze ;)
User avatar
pici
Posts: 34968
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#1910 Re: Telemach BiH

Post by pici »

zdruzdjo wrote: 05/05/2021 15:00
pici wrote: 05/05/2021 14:12 probao bluetooth JVC slusalice... preko eon boxa, jako slab kvalitet zvuka i nema jacine tj kuveta dok preko mobitela samsung zvuci strahobalno... ipak eon box ima falenku u prenosu preko bluetooth-a... jazuK
e jexx ga. kakvi li su oni bluetooth transmiteri? Valja li to cemu? naravno ne oni od 10-ak km.
ev sad sam preko kodija na eon boxu probao par live svirki, roling stonse pariz 91, metalicu, whitesnake itd i ne zvuci lose preko JVC bluetooth slusalica, jaca je dinamika zvuka i bolja sirina kao i bass... probam veceras ponove sve pa javnem, preko TV-a slusalica sa kablom je strahoba jos gejmerske slusalice...
User avatar
Reglan
Posts: 4551
Joined: 04/01/2010 13:51
Location: bordo-bijeli

#1911 Re: Telemach BiH

Post by Reglan »

Danas sa mobitela zovem svoj fixni kaze ona teta birani broj se ne koristi :shock:
Hajde reko nazvat cu vcrs Telemach da vidim sta je, probam sad nazvati sve ok. Je li se nekom desavalo ovo?
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1912 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Reglan wrote: 05/05/2021 19:20 Danas sa mobitela zovem svoj fixni kaze ona teta birani broj se ne koristi :shock:
Hajde reko nazvat cu vcrs Telemach da vidim sta je, probam sad nazvati sve ok. Je li se nekom desavalo ovo?
Telecom je imao problem u svojoj mrezi, i meni je isto bilo, sad je ok.
User avatar
typeOnegative
Posts: 3633
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#1913 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

Benq wrote: 05/05/2021 09:01
probook wrote: 05/05/2021 08:13 Kakva je razlika izmedju Stereo i Passthrough?
Na nekim kanalima skoro da i nema razlike, ali npr na HBO kanalima mi je zvuk jasniji u odnosu na stereo. Na netu pisu da se ta razlika posebno osjeti ako imas neki audio sistem umjesto klasicnih zvucnika jer propusta zvuk onako kako dolazi izvorno.
Opcija "passthrough" iskljucivo služi da bi eon box proslijedio zvuk u originalu dalje na neki 5.1 sistem , kucno kino ili soundbar.
Ukratko , ako nemas vanjski A/V sistem ne trebaš se zamarat sa passthrough-om . Ako koristis tv zvučnike sa uključenom "passthrough " opcijom eventualno bi imao neke benefite od toga samo na HBO kanalima jer imaju Dolby zvuk , na ostalim ne .
Kod mene ne radi passthrough na kkino za telemach tv jer stručnjaci nisu omogućili opciju za passthrough preko optike iz samo njima poznatih razloga , radi samo za HDMI ,a nemam takav receiver. :?
Ali , nije ni bitno , radi sa Kodija i ide puni 5.1 u filmovima sta je i najbitnije :thumbup:
tap3ah75
Posts: 2760
Joined: 07/09/2009 14:14

#1914 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote: 05/05/2021 09:55
tap3ah75 wrote: 04/05/2021 20:07 @telemach ... sve su prilike da neću večeras moći gledati utakmicu.
Ne tražim Arene ali hoću internet da nađem sebi neki link za gledanje.

Interneta od danas nema.
A biće da ni utakmice neće biti kod mene.
Zdravo @tap3ah75,
Da li i dalje postoje poteškoće u radu servisa?
Kolege iz Tima za tehničku podršku će Vas pozvati za provjeru, ukoliko je potrebno.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju.
Proradilo je juče prije utakmice.
Za sada je ok.
Javio bih se ja da nije bilo interneta.
:lol:
User avatar
Telemach
Posts: 11978
Joined: 13/10/2010 14:13

#1915 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 05/05/2021 21:22
Telemach wrote: 05/05/2021 09:55
tap3ah75 wrote: 04/05/2021 20:07 @telemach ... sve su prilike da neću večeras moći gledati utakmicu.
Ne tražim Arene ali hoću internet da nađem sebi neki link za gledanje.

Interneta od danas nema.
A biće da ni utakmice neće biti kod mene.
Zdravo @tap3ah75,
Da li i dalje postoje poteškoće u radu servisa?
Kolege iz Tima za tehničku podršku će Vas pozvati za provjeru, ukoliko je potrebno.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju.
Proradilo je juče prije utakmice.
Za sada je ok.
Javio bih se ja da nije bilo interneta.
:lol:
Zdravo @tap3ah75,
Zahvaljujemo se na saradnji i povratnim informacijama :thumbup:
User avatar
drug_profi
Posts: 28108
Joined: 16/07/2012 16:00

#1916 Re: Telemach BiH

Post by drug_profi »

@Telemach

NIti nakon visestrukih reseta mog D3 uredjaja, kanali iz prosirenog paketa nisu mi dostupni.
Molim da provjerite sa kolegama zasto je to tako.
U suprotnom smatracu da ste me slagali, sto vam vec postaje praksa.
semsasuljakovic
Posts: 537
Joined: 02/08/2015 21:30

#1917 Re: Telemach BiH

Post by semsasuljakovic »

Zna li iko da li Nova BH ima prava na prenos finala Lige prvaka?
User avatar
Telemach
Posts: 11978
Joined: 13/10/2010 14:13

#1918 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

drug_profi wrote: 05/05/2021 21:57 @Telemach

NIti nakon visestrukih reseta mog D3 uredjaja, kanali iz prosirenog paketa nisu mi dostupni.
Molim da provjerite sa kolegama zasto je to tako.
U suprotnom smatracu da ste me slagali, sto vam vec postaje praksa.
Zdravo @drug_profi,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama iz Tima za tehničku podršku.
Biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku kako bismo riješili problem.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju.
User avatar
fusion_ba
Posts: 2599
Joined: 02/12/2017 20:10

#1919 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

semsasuljakovic wrote: 06/05/2021 07:33 Zna li iko da li Nova BH ima prava na prenos finala Lige prvaka?
Ima
kakaljin
Posts: 8245
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#1920 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

fusion_ba wrote: 06/05/2021 08:47
semsasuljakovic wrote: 06/05/2021 07:33 Zna li iko da li Nova BH ima prava na prenos finala Lige prvaka?
Ima
Finale prenosi i nova bh i arena sport

Samo se razlikuju za utakmice utorak i srijeda
gadnel
Posts: 60
Joined: 16/12/2019 09:26

#1921 Re: Telemach BiH

Post by gadnel »

Da li se igdje objavljuje spisak planskih iskljucenja / radova na mrezi? Kao sto ima recimo EP - https://www.epbih.ba/stranica/servisne- ... e-energije


Danas mi je tacno u 10 nestao net (i jos ga nema), pa pretpostavljam da su nesta radili, a ja u home officeu, pa sam se u sred sastanka morao pravdati pa trcati u firmu. Prije nisam toliko obracao paznju dok nisam svaki dan citav dan kuci, i tek sad vidim koliko je telemach ustvari nepouzdan :(
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1922 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

gadnel wrote: 06/05/2021 10:58 Da li se igdje objavljuje spisak planskih iskljucenja / radova na mrezi? Kao sto ima recimo EP -

Danas mi je tacno u 10 nestao net (i jos ga nema), pa pretpostavljam da su nesta radili, a ja u home officeu, pa sam se u sred sastanka morao pravdati pa trcati u firmu. Prije nisam toliko obracao paznju dok nisam svaki dan citav dan kuci, i tek sad vidim koliko je telemach ustvari nepouzdan :(
Nema, neke prekide signala jednostavno ne mozes predvidjet, ali se obicno brzo problem i rijesi.
User avatar
beni-bu-man
Posts: 16731
Joined: 10/04/2012 09:01
Location: On land, air, or sea, I don't need No I.D

#1923 Re: Telemach BiH

Post by beni-bu-man »

ne mogu nikako da se logujem u EON app na telefonu izbaci mi wrong pass or usernam a na mojtelemach aplikaciji mi izbacuje da je posljedna aktivnost bila kad sam se pokusao logovorati
User avatar
error codes
Posts: 152
Joined: 20/10/2014 11:37

#1924 Re: Telemach BiH

Post by error codes »

gadnel wrote: 06/05/2021 10:58 Da li se igdje objavljuje spisak planskih iskljucenja / radova na mrezi? Kao sto ima recimo EP - https://www.epbih.ba/stranica/servisne- ... e-energije


Danas mi je tacno u 10 nestao net (i jos ga nema), pa pretpostavljam da su nesta radili, a ja u home officeu, pa sam se u sred sastanka morao pravdati pa trcati u firmu. Prije nisam toliko obracao paznju dok nisam svaki dan citav dan kuci, i tek sad vidim koliko je telemach ustvari nepouzdan :(


:thumbup:
User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 9011
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#1925 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

beni-bu-man wrote: 06/05/2021 13:53 ne mogu nikako da se logujem u EON app na telefonu izbaci mi wrong pass or usernam a na mojtelemach aplikaciji mi izbacuje da je posljedna aktivnost bila kad sam se pokusao logovorati
Obrisi iz MojTelemach portala svoju registraciju na EON, na mobitelu uradi clear cache i data za EON app i pokusaj se ponovo ulogovat.
Post Reply