Page 1 of 1

Problem sa racunarom

Posted: 27/01/2016 10:34
by laik1981
Moze li mala pomoc? Imam pitanje u vezi jednog procesa koji mi opterecuje racunar i znatno povecava temperaturu cpu-a..
Image
Temperature znaju ici i do 60 stepeni.. Kada odem na "end proces" temperatura automatski padne na 20-25 stepeni sto je uobicajeno za moj komp kada nista nije upaljeno.. Samo kada ugasim ovaj proces racunar se malo cudno ponasa.. Recimo promijeni mi se izgled start buton-a tako da izgleda kao na windows 98..
Image
Preskenirao sam Malwerebytes-om i nista nije nasao.. Trebam li skenirati kakvim antivirusom? Zna li neko o kakvom se ovdje procesu radi i zasto opterecuje.. Ovo mi se desava u zadnja 2-3 dana.. Prije temperature nisu skakale..

Re: Problem sa racunarom

Posted: 27/01/2016 10:38
by crnivrag
Ovi svchost procesi su sistemski procesi, i svaki od njih je zadužen za određene sistemske procese.

Ako ti je slučajno pokrenut automatski update, vrlo je moguće da ti upravo taj svchost koji je zadužen za update koristi resurse računara.

Re: Problem sa racunarom

Posted: 27/01/2016 10:53
by laik1981
crnivrag wrote:Ovi svchost procesi su sistemski procesi, i svaki od njih je zadužen za određene sistemske procese.

Ako ti je slučajno pokrenut automatski update, vrlo je moguće da ti upravo taj svchost koji je zadužen za update koristi resurse računara.
Bio je ukljucen.. Ugasio sam ga i restartovao komp.. Sacekacu da vidim hoce li se opet pokretati.. Hvala..

edit: Izgleda da si pogodio iz prve.. Sad radi normalno dok je sa ovim upaljenim automatskim update-om procesor radio na 50% kada vise nista nije bilo pokrenuto.. Tri dana mi je racunar zvucao kao neka sprava za mucenje u gvantanamu, vent se vrtio ko lud.. I prije mi je ovaj auto update bio ukljucen ali nisam imao problema.. Jos jednom hvala na brzom ogovoru :thumbup: