Da li su ovo OK temperature i vrijednosti za laptop gotovo na idle, otvoren je samo pretrazivac i youtube stream live 720p.
Hvala za info, to sam vec ranije probao ugasiti jer sam citao po netu da zna stvarati probleme ali na XMP 3200 mi se i bez tog desavalo da ledi.Averus wrote: ↑20/11/2020 08:19@donniebrasco ja mislim da je to skroz ok
@arnes_king
Ja sam konačno skontao 100% tačno šta mi je izazivalo restarte, pa ti ovo pišem u nadi da će i tebi pomoći.
Evo već od 19.10. nisam imao nijedan restart.
Jučer sam odvojio vrijeme i sve stavke koje sam mijenjao, vratio na default, pa isprobao jednu po jednu, da bih nadošao na govno zvano "C-States".
Čim sam to upalio, pri sljedećem paljenju računara, on se restartovao.
I onda se sjetim, pa isti taj C-States mi je izazivao restarte i na jednoj od prethodnih intel konfiguracija, pa sam ga poslije na svakoj ploči gasio - al' eto na ovoj se nisam odmah sjetio
Sad radi XMP profile 1, upaljen PBO, upaljen CSM i sve živo, samo C-states ugašen i vrti bez problema![]()
Čitao sam po netu, pa valjda C-states pravi problem jer napojna ne podržava instrukcije koje joj ploča šalje, pa se npr kod mene restarta. Nekima je freezala, nekima gasila računar itd. Moguće je da i kod tebe to zeza.
Probaj sve vratiti na default, upali XMP i ugasi c-states (gdje god da nađeš u BIOS-u) i vidi hoće li ti popraviti situaciju.
Najjači su.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑20/11/2020 08:59Popularna vijest po svjetskim portalima - bosanski retailer CPU infotech objavio slike 3060Ti kartica![]()
27 ne uzimaj ako nije 2k rezolucija. Skupi jos malo kesha i uzmi ovaj:
ok hvala ti na savjetusoha96 wrote: ↑20/11/2020 13:1727 ne uzimaj ako nije 2k rezolucija. Skupi jos malo kesha i uzmi ovaj:
https://www.olx.ba/artikal/39295848/aoc ... ync-pivot/
kakva zlatna sredina?