Pozdrav,
kako da naplatim jedan poslić, tj. pravim web stranicu jednom strancu.Nije problem naplatiti preko Western union-a ili sličnih metoda, već sami način plaćanja, npr. ako uploadujem stranicu na njegov server (domenu je već kupio), kako da budem siguran da će mi platiti, jer on tada ima podatke na svom serveru i može me prevariti.A sumnjam da će on htjeti prije upload-ovanja da posalje novac...Dobro bi dosla pomoc, pozz
naplata web design job-a
-
#2 Re: naplata web design job-a
https://escrow.com
Ili koristite sajt tipa elance.com , prije nego pocnes da radis neka stavi lovu u Escrow, a kada zavrsis posao i on to potvrdi, oslobadja ti Escrow i ti dobijes lovu a on zavrsen posao.
Ili koristite sajt tipa elance.com , prije nego pocnes da radis neka stavi lovu u Escrow, a kada zavrsis posao i on to potvrdi, oslobadja ti Escrow i ti dobijes lovu a on zavrsen posao.
#3 Re: naplata web design job-a
Nista ne salji niti kome daji dok ne legne novac. Postavi na svoj server ako imas i nek ima preview. Druga mogucnost, posalji mu screenshots. Treca mogucnost preko Skypa imas kod konferencije mogucnost da napravis screen sharing i pokazes mu da radi na tvom local web server. Vidim da vi bas ono "vjerujete" jedno drugom kao poslovni partneri. Ubuduce prije nego pocnes sa poslom, trazi avanas unaprijed min. 40% od dogovorene cijene a kod isporuke ostalo.Ninoz wrote:Pozdrav,
kako da naplatim jedan poslić, tj. pravim web stranicu jednom strancu.Nije problem naplatiti preko Western union-a ili sličnih metoda, već sami način plaćanja, npr. ako uploadujem stranicu na njegov server (domenu je već kupio), kako da budem siguran da će mi platiti, jer on tada ima podatke na svom serveru i može me prevariti.A sumnjam da će on htjeti prije upload-ovanja da posalje novac...Dobro bi dosla pomoc, pozz
#4 Re: naplata web design job-a
Avans nije problem ukoliko je registrovan neki oblik firme, niko nece ni cuti za avans ukoliko ste radi o fizickom licu....