Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 08:44

reeds wrote:
27/10/2020 19:52
Ima li naznaka nekih za RED TV?

Neki relativno zanimljiv kanal da ubace bar :D

p.s. Da li se zna, hoce li vracati rts kanale?
Zemaljski kanali RTCG da li uopce ima ijedan operater u ponudi, nisu valjda toliko zahtjevni sa dozvolom? :o
Zdravo reeds,
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku shemu.
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]


User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 08:46

Tiger 033 wrote:
27/10/2020 20:27
DOMA TV volio bih da se @TM oglasi zašto se ne ubaci u prog.semu dotični kanal
Zdravo Tiger 033,
Za sada nemamo preciznije informacije na Vaš upit.
Ukoliko u narednom periodu dođe do konkretnih promjena, rado ćemo Vas informisati.

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 08:48

Nedzada wrote:
27/10/2020 21:51

Pitali smo za HD a ne za SD.
Kako to kao benefit možemo dobiti?

Hvala na odgovoru.
:razz:

Zdravo Nedzada,
Predlažemo da nam u inbox dostavite korisničke podatke i broj Ugovora, kako nismo proslijedili zahtjev za provjeru VAšeg Ugovora.
Uvjereni smo da će kolege pronaći najbolju ponudu za Vas, kojom ćete biti zadovoljni.

Decorator
Posts: 24
Joined: 17/01/2020 12:30

#104429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator » 28/10/2020 09:04

Pozdrav. Sigurno je pisano o ovome ali da ne pretražujem desetine stranica ako može savjet. Nedavno su mi zamjenuli ruter. Sada je onaj bijeli Technicolor. Ali WIFI mu je užasan. Često puca a izvan sobe gdje je postavljen loš mu je signal. Inače, nalazi se na istom mjestu gdje je bio prošli sa kojim nisam imao nikakvih problema. Jel ima neko rješenje u podešavanjima ili sl.

yasaq
Posts: 1058
Joined: 30/07/2006 21:54

#104430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by yasaq » 28/10/2020 09:06

Decorator wrote:
28/10/2020 09:04
Pozdrav. Sigurno je pisano o ovome ali da ne pretražujem desetine stranica ako može savjet. Nedavno su mi zamjenuli ruter. Sada je onaj bijeli Technicolor. Ali WIFI mu je užasan. Često puca a izvan sobe gdje je postavljen loš mu je signal. Inače, nalazi se na istom mjestu gdje je bio prošli sa kojim nisam imao nikakvih problema. Jel ima neko rješenje u podešavanjima ili sl.
vjerovatno ti je postavljen samo na 5 GHz, a onaj na 2,4 GHz nije ni konfigurisan. Imao sam i ja tih problema, na 5 GHz samo puca konekcija :roll:

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 28/10/2020 09:07

Decorator wrote:
28/10/2020 09:04
Pozdrav. Sigurno je pisano o ovome ali da ne pretražujem desetine stranica ako može savjet. Nedavno su mi zamjenuli ruter. Sada je onaj bijeli Technicolor. Ali WIFI mu je užasan. Često puca a izvan sobe gdje je postavljen loš mu je signal. Inače, nalazi se na istom mjestu gdje je bio prošli sa kojim nisam imao nikakvih problema. Jel ima neko rješenje u podešavanjima ili sl.
Taj problem jednim dijelom mozes rijesiti promjenom kanala za wifi, i modem mora uspravno stajati zbog polarizacije antena.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 28/10/2020 09:09

yasaq wrote:
28/10/2020 09:06
na 5 GHz samo puca konekcija :roll:
Ako nisi rijesio problem sa 5Ghz, postavi kanal na 36 i neces imati problema sa pucanjem konekcije.

Decorator
Posts: 24
Joined: 17/01/2020 12:30

#104433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator » 28/10/2020 09:17

:kiss:
Benq wrote:
28/10/2020 09:09
yasaq wrote:
28/10/2020 09:06
na 5 GHz samo puca konekcija :roll:
Ako nisi rijesio problem sa 5Ghz, postavi kanal na 36 i neces imati problema sa pucanjem konekcije.
Probaću to. Inače uspravno stoji. Hvala

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 28/10/2020 09:48

HellBell wrote:
28/10/2020 09:41
Telemach softverski degradira WiFi iz njima znanih razloga.
To nije istina. Imao sam sve modeme, od EPC3925 do CGA. Cinjenica je da EPC ima nesto bolji domet wifi-a u odnosu na Ubee, ali to je do proizvodjaca i wifi antena koje ugradjuju u svoje uredjaje, jer to su prije svega modemi koji imaju opciju wifi-a.

Decorator
Posts: 24
Joined: 17/01/2020 12:30

#104435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator » 28/10/2020 09:51

Decorator wrote:
28/10/2020 09:17
:kiss:
Benq wrote:
28/10/2020 09:09
yasaq wrote:
28/10/2020 09:06
na 5 GHz samo puca konekcija :roll:
Ako nisi rijesio problem sa 5Ghz, postavi kanal na 36 i neces imati problema sa pucanjem konekcije.
Probaću to. Inače uspravno stoji. Hvala
Evo postavio sam na kanal 36 a 2,4 je bio na zagušenom kanalu koji sam promijenio. U zgradi sam. Trebalo bi da bude bolje.
Hvala opet

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 28/10/2020 09:52

Decorator wrote:
28/10/2020 09:51
Evo postavio sam na kanal 36 a 2,4 je bio na zagušenom kanalu koji sam promijenio. U zgradi sam. Trebalo bi da bude bolje.
Hvala opet
Super, nadam se da neces vise imati problema :thumbup:

aimamovic3
Posts: 10
Joined: 27/09/2018 13:14

#104437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aimamovic3 » 28/10/2020 09:55

Telemach wrote:
27/10/2020 19:09
aimamovic3 wrote:
27/10/2020 17:14
Zna li neko mozda zasto nemam SK4K u ponudi kanala (Eon full duo paket)? Pisao sam telemachu, oni mi rekoše da restartujem uređaj ali to nije pomoglo.
Zdravo aimamovic3,
Uvjereni smo da su kolege već evidentirali zahtjev za provjeru Vašeg Ugovora kao i uređaja koje koristite.
Molimo Vas za malo strpljenja.
jesu ali smo na kraju došli na isti zaključak koji sam dobio na forumu

nažalost, opet sam dobio uređaj koji nije funkcionalan u potpunosti, i na D3 sam imao resiver na kojem nisam mogao vraćati sadržaj niti sam imao epg podatke

User avatar
kakotakonikako
Posts: 1485
Joined: 25/06/2014 14:16

#104438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako » 28/10/2020 10:22

Buduci da sam ja skrenuo Telemachu na problem sa podacima u Pregled racuna - Placeno, samo da vas pohvalim da je problem rijesen. Volio bih da je ovaj problem rijesen sistemski a ne rucnim unosenjem podataka.

Mnogo srece i uspjeha u radu !!!!

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 10:40

aimamovic3 wrote:
27/10/2020 17:51
crnivrag wrote:
27/10/2020 17:22
aimamovic3 wrote:
27/10/2020 17:14
Zna li neko mozda zasto nemam SK4K u ponudi kanala (Eon full duo paket)? Pisao sam telemachu, oni mi rekoše da restartujem uređaj ali to nije pomoglo.
Ako imaš EON OTT box, taj kanal ti neće biti dostupan.

Kanal je dostupan putem EON box uređaja na mreži na poziciji 212.

Pa što mi donesoše takav uređaj, ako već prelazim na neki paket daj mi i uređaj koji odgovara tom paketu, besmisleno.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima će u najkraćem roku izvršiti detaljnu provjeru Vašeg Ugovora i pozvati Vas u najkraćem roku.
Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni saradnjom i uslugama koje koristite.

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 10:41

kakotakonikako wrote:
28/10/2020 10:22
Buduci da sam ja skrenuo Telemachu na problem sa podacima u Pregled racuna - Placeno, samo da vas pohvalim da je problem rijesen. Volio bih da je ovaj problem rijesen sistemski a ne rucnim unosenjem podataka.

Mnogo srece i uspjeha u radu !!!!
Zdravo kakotakonikako,
Hvala na povratnim informacijama i saradnji :thumbup:

aimamovic3
Posts: 10
Joined: 27/09/2018 13:14

#104441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aimamovic3 » 28/10/2020 11:00

Telemach wrote:
28/10/2020 10:40
aimamovic3 wrote:
27/10/2020 17:51
crnivrag wrote:
27/10/2020 17:22

Ako imaš EON OTT box, taj kanal ti neće biti dostupan.

Kanal je dostupan putem EON box uređaja na mreži na poziciji 212.

Pa što mi donesoše takav uređaj, ako već prelazim na neki paket daj mi i uređaj koji odgovara tom paketu, besmisleno.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima će u najkraćem roku izvršiti detaljnu provjeru Vašeg Ugovora i pozvati Vas u najkraćem roku.
Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni saradnjom i uslugama koje koristite.
Zahvaljujem na brzoj reakciji, već su zvali.

Da ne bude da samo kritikujem, i do sad sam ja generalno bio zadovoljan uslugom, nije bilo nekih velikih problema, tako da kvalitetom usluge sam itekako zadovoljan. Ovo me sad malo iznenadilo jer sam i ranije htio da isprobam taj 4K kanal, a nisam mogao jer je jedina mogućnost preko EON boxa.

I svakako pohvale za Vašu podršku korisnicima koja uvijek brzo reaguje.

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 11:39

aimamovic3 wrote:
28/10/2020 11:00
Telemach wrote:
28/10/2020 10:40
aimamovic3 wrote:
27/10/2020 17:51



Pa što mi donesoše takav uređaj, ako već prelazim na neki paket daj mi i uređaj koji odgovara tom paketu, besmisleno.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima će u najkraćem roku izvršiti detaljnu provjeru Vašeg Ugovora i pozvati Vas u najkraćem roku.
Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni saradnjom i uslugama koje koristite.
Zahvaljujem na brzoj reakciji, već su zvali.

Da ne bude da samo kritikujem, i do sad sam ja generalno bio zadovoljan uslugom, nije bilo nekih velikih problema, tako da kvalitetom usluge sam itekako zadovoljan. Ovo me sad malo iznenadilo jer sam i ranije htio da isprobam taj 4K kanal, a nisam mogao jer je jedina mogućnost preko EON boxa.

I svakako pohvale za Vašu podršku korisnicima koja uvijek brzo reaguje.
Zadovoljstvo naših korisnika nam je uvijek prioritet.
Hvala Vam na saradnji i povratnim informacijama.

User avatar
sizif
Posts: 69
Joined: 26/11/2007 18:58
Location: Seher

#104443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizif » 28/10/2020 13:32

Izbrisao sam svih 5 dozvoljenih mobitela unif,ne mogu da se ponovo prijavim, moram li cekati mjesec dana za ponovo prijavljivanje.

c_g
Posts: 961
Joined: 29/09/2016 01:52

#104444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g » 28/10/2020 14:53

Nakon mjesec dana ukinute mi beneficije Arene HD, koje sam dobio uz novi ugovor, cool.

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 15:19

sizif wrote:
28/10/2020 13:32
Izbrisao sam svih 5 dozvoljenih mobitela unif,ne mogu da se ponovo prijavim, moram li cekati mjesec dana za ponovo prijavljivanje.
Zdravo sizif,
Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora, kako bismo provjerili Vaš nalog.
Ukoliko niste deaktivirali Unifi mrežu, s novim uređajem se možete prijaviti već sada.
Molimo Vas da provjerite sljedeće postavke prilikom povezivanaj na Unifi:
Phase 1 - PEAP – ostaviti kako je i podešeno
Phase 2 - podesiti na MSCHAPV2
Identity – unijeti e-mail adresu sa kojom ste prjavljeni na portal Moj Telemach
Anonymous identity - polje ostaviti prazno
Password – unijeti password koji koristite za portal Moj Telemach
Za sve dodatne informacije Vam stojimo na raspolaganju.

User avatar
Telemach
Posts: 10936
Joined: 13/10/2010 14:13

#104446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 28/10/2020 15:20

c_g wrote:
28/10/2020 14:53
Nakon mjesec dana ukinute mi beneficije Arene HD, koje sam dobio uz novi ugovor, cool.
Zdravo c_g ,
Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora, kako bismo provjerili sve štom je potrebno i preciznije odgovorili na Vaš post.

channel10
Posts: 13380
Joined: 08/01/2014 12:37

#104447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 » 28/10/2020 15:50

Imate li problema sa kanalima VH-1 i MTV 80`s(redni brojevi 240 i 244)?

Kod mene samo crna slika(Zenica) i nema tona...

c_g
Posts: 961
Joined: 29/09/2016 01:52

#104448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g » 28/10/2020 16:02

Telemach wrote:
28/10/2020 15:20
c_g wrote:
28/10/2020 14:53
Nakon mjesec dana ukinute mi beneficije Arene HD, koje sam dobio uz novi ugovor, cool.
Zdravo c_g ,
Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora, kako bismo provjerili sve štom je potrebno i preciznije odgovorili na Vaš post.
Pa nista dogovarao novi ugovor, posto mi nista novo niste mogli dati, najskuplji paket ja sam samo trazio da imam sve kao i prosli ugovor. Agent potvrdio, dogovorili se, danas nema Arena HD.
Broj ugovora u DM.

Decorator
Posts: 24
Joined: 17/01/2020 12:30

#104449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator » 28/10/2020 16:16

Benq wrote:
28/10/2020 09:52
Decorator wrote:
28/10/2020 09:51
Evo postavio sam na kanal 36 a 2,4 je bio na zagušenom kanalu koji sam promijenio. U zgradi sam. Trebalo bi da bude bolje.
Hvala opet
Super, nadam se da neces vise imati problema :thumbup:
I dalje puca wifi. Mogu li ugasiti 5 GHz. Ako ostavim samo 2.4 šta će biti

User avatar
typeOnegative
Posts: 3021
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 28/10/2020 17:25

Ništa, osim što nećeš imat 5GHz mrežu.

Post Reply