Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#104901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 17/11/2020 08:40

Tiger 033 wrote:
17/11/2020 07:06
Malo je reći da ste KATASTROFA !!!!! OVAKO DANIMA MA IDITE SE VIŠE!!!!!!

Image
Zdravo @Tiger 033,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
Primjedbu smo proslijedili kolegama. Biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku. Pronaći ćemo rješenje, svakako.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.


User avatar
holowey
Posts: 7480
Joined: 10/11/2008 10:53
Location: Дишем ти за вратом...

#104902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey » 17/11/2020 09:02

Benq wrote:
17/11/2020 08:12
holowey wrote:
17/11/2020 00:31
fusion_ba wrote:
16/11/2020 15:37
Je li primijetio neko da cu poceli sa onim VIDA sistemom personalizovanih reklama? Konkretno meni se pojavljuje na Novoj S, preko Smart Tv app
nisu bezze dijelili daljinske koji imaju mikrofon...
Danas svaki malo bolji android box i smart tv imaju daljinske sa mikrofonom :-)

Sto se tice VIDA sistema, davno najavljen i bila je vec prica o tome ovdje.
zato tv lampas rulez :lol:

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 17/11/2020 09:51

Haha samo na taj nacin mozes biti siguran :D

Dzemss
Posts: 126
Joined: 22/02/2012 22:50

#104904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzemss » 17/11/2020 13:40

Pozdrav, mozete li mi reci kolike su kod vas oscilacije brzine interneta.Kod mene je paket EON FULL (200Mbps).
Kad mjerim preko lan kabla sa laptopa ili računara pokazuje mi uradno konekciju od 1Gbps. Kad izmjerim brzinu na speedtest pokazuje mi 100-120Mbps. Nekad pokaze i 140Mbps ali rijetko. Samo mobitela pokraj rutera pokazuje max 80Mbps na 5GHz signalu. Neki dan su donijeli novi 5GHz ruter.
Last edited by Dzemss on 17/11/2020 14:25, edited 1 time in total.

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#104905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 17/11/2020 14:24

Dzemss wrote:
17/11/2020 13:40
Pozdrav, mozete li mi reci kolike su kod vas oscilacije brzine interneta.Kod mene je paket TRION FULL (200Mbps).
Kad mjerim preko lan kabla sa laptopa ili računara pokazuje mi konekciju od 1Gbps. Kad izmjerim brzinu na speedtest pokazuje mi 100-120Mbps. Nekad pokaze i 140Mbps ali rijetko. Samo mobitela pokraj rutera pokazuje max 80Mbps na 5GHz signalu. Neki dan su donijeli novi 5GHz ruter.
Zdravo @Dzemss,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
S obzirom da se radi o TRION paketu kako ste naveli, molimo Vas da upit za podršku proslijedite na e-mail [email protected]
Sigurni smo da će biti riješeno u najkraćem mogućem roku.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Dzemss
Posts: 126
Joined: 22/02/2012 22:50

#104906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzemss » 17/11/2020 14:26

Telemach wrote:
17/11/2020 14:24
Dzemss wrote:
17/11/2020 13:40
Pozdrav, mozete li mi reci kolike su kod vas oscilacije brzine interneta.Kod mene je paket TRION FULL (200Mbps).
Kad mjerim preko lan kabla sa laptopa ili računara pokazuje mi konekciju od 1Gbps. Kad izmjerim brzinu na speedtest pokazuje mi 100-120Mbps. Nekad pokaze i 140Mbps ali rijetko. Samo mobitela pokraj rutera pokazuje max 80Mbps na 5GHz signalu. Neki dan su donijeli novi 5GHz ruter.
Zdravo @Dzemss,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
S obzirom da se radi o TRION paketu kako ste naveli, molimo Vas da upit za podršku proslijedite na e-mail [email protected]
Sigurni smo da će biti riješeno u najkraćem mogućem roku.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
POzdrav, pogresno sam napisao paket. Paket je EON FULL (200Mbps).

Dzemss
Posts: 126
Joined: 22/02/2012 22:50

#104907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzemss » 17/11/2020 14:27

Telemach wrote:
17/11/2020 14:24
Dzemss wrote:
17/11/2020 13:40
Pozdrav, mozete li mi reci kolike su kod vas oscilacije brzine interneta.Kod mene je paket TRION FULL (200Mbps).
Kad mjerim preko lan kabla sa laptopa ili računara pokazuje mi konekciju od 1Gbps. Kad izmjerim brzinu na speedtest pokazuje mi 100-120Mbps. Nekad pokaze i 140Mbps ali rijetko. Samo mobitela pokraj rutera pokazuje max 80Mbps na 5GHz signalu. Neki dan su donijeli novi 5GHz ruter.
Zdravo @Dzemss,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
S obzirom da se radi o TRION paketu kako ste naveli, molimo Vas da upit za podršku proslijedite na e-mail [email protected]
Sigurni smo da će biti riješeno u najkraćem mogućem roku.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
EDIT

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#104908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 17/11/2020 14:33

Dzemss wrote:
17/11/2020 14:26
Telemach wrote:
17/11/2020 14:24
Dzemss wrote:
17/11/2020 13:40
Pozdrav, mozete li mi reci kolike su kod vas oscilacije brzine interneta.Kod mene je paket TRION FULL (200Mbps).
Kad mjerim preko lan kabla sa laptopa ili računara pokazuje mi konekciju od 1Gbps. Kad izmjerim brzinu na speedtest pokazuje mi 100-120Mbps. Nekad pokaze i 140Mbps ali rijetko. Samo mobitela pokraj rutera pokazuje max 80Mbps na 5GHz signalu. Neki dan su donijeli novi 5GHz ruter.
Zdravo @Dzemss,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
S obzirom da se radi o TRION paketu kako ste naveli, molimo Vas da upit za podršku proslijedite na e-mail [email protected]
Sigurni smo da će biti riješeno u najkraćem mogućem roku.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
POzdrav, pogresno sam napisao paket. Paket je EON FULL (200Mbps).
@Dzemss :)
U tom slučaju, molimo Vas da nam dostavite podatke u pp, rado ćemo Vas pozvati za provjeru. ;-)

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#104909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli » 17/11/2020 15:53

chakany wrote:
16/11/2020 17:54
Hoće li biti kakvih novih kanala za tih 10 godina postojanja? :lol:
Rekao sam sebi da neću više ponavljati k'o papagaj, ali jače od mene :D
Pazi da ti da ne dobijes na racunu povecanje cijene usluge,a ne novi broj TV kanala :-D Definitivno dobro bi bilo kada bi povecali jos vise broj HD kanala kao i dodali jos dokumentarni TV programa .. :bih:

Nedzada
Posts: 458
Joined: 14/09/2020 10:09

#104910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada » 17/11/2020 17:10

Mirzareli wrote:
17/11/2020 15:53
chakany wrote:
16/11/2020 17:54
Hoće li biti kakvih novih kanala za tih 10 godina postojanja? :lol:
Rekao sam sebi da neću više ponavljati k'o papagaj, ali jače od mene :D
Pazi da ti da ne dobijes na racunu povecanje cijene usluge,a ne novi broj TV kanala :-D Definitivno dobro bi bilo kada bi povecali jos vise broj HD kanala kao i dodali jos dokumentarni TV programa .. :bih:
Na šta bi se mogli vaditi za povećanje?
Koje im može biti opravdanje?

User avatar
odmor
Posts: 1057
Joined: 10/05/2006 12:42

#104911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 17/11/2020 18:17

Nedzada wrote:
17/11/2020 17:10
Mirzareli wrote:
17/11/2020 15:53
chakany wrote:
16/11/2020 17:54
Hoće li biti kakvih novih kanala za tih 10 godina postojanja? :lol:
Rekao sam sebi da neću više ponavljati k'o papagaj, ali jače od mene :D
Pazi da ti da ne dobijes na racunu povecanje cijene usluge,a ne novi broj TV kanala :-D Definitivno dobro bi bilo kada bi povecali jos vise broj HD kanala kao i dodali jos dokumentarni TV programa .. :bih:
Na šta bi se mogli vaditi za povećanje?
Koje im može biti opravdanje?
Pa, ne znam kolko si upamtio, vec su "unaprijedili" usligu, ovim vecim brzinama. Ja sve ulazim na temu, cekam ksd ce neko uslikat iz novina obavjest o povecanju kks.

User avatar
typeOnegative
Posts: 3351
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 17/11/2020 18:53

naporni ste sa tim "prizivanjem " poskupljenja koje nigdje nije najavljeno , niti se spominje ( osim vas par paranoika )

User avatar
Tiger 033
Posts: 8563
Joined: 12/11/2010 09:47
Location: Sarajevo

#104913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 » 17/11/2020 19:36

Izgleda Telemach ima žešći.problem sa netom...nije ovo sporadično nego masovno...ovo ti je ono izgleda jednom naprave drugom zeznu i tako u krug

Image

User avatar
Maharadza
Posts: 15676
Joined: 30/01/2013 15:13

#104914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 17/11/2020 20:04

typeOnegative wrote:
17/11/2020 18:53
naporni ste sa tim "prizivanjem " poskupljenja koje nigdje nije najavljeno , niti se spominje ( osim vas par paranoika )
Bukvalno mole da se poveća pretplata, koji mazohisti ghrobtejebo... :run:

User avatar
typeOnegative
Posts: 3351
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 17/11/2020 20:07

ma bolje da ne pisem nista vise . ne kontam ih nikako da ga ebes :run:

User avatar
Radar71
Posts: 6609
Joined: 21/07/2010 15:43

#104916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 » 17/11/2020 20:34

to su ti ovi prosječni

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 17/11/2020 21:42

Treba se zaliti na brzinu interneta ako nije kako treba putem mreznog kabla, wifi nije relevantan uopste.

Brzina kad sam direktno spojen na modem je deklarisana 400/15, a brzina putem 2,4Ghz mreze na laptopu 90/15 (novija mrezna kartica), obzirom da je u pitanju wifi 2.4Ghz ovo je odlicno.

Image

User avatar
hrasno38
Posts: 26366
Joined: 21/11/2004 23:42

#104918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 » 17/11/2020 22:13

Pitanje za EON Box eksperte :) jesu li aplikacije na Google Play limitirane za EON Box jer trazim jednu a nigdje je nema i da li je moguce instalirati pouzdan apk preko usb-a na smartbox.

Hvala unaprijed

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 17/11/2020 22:16

hrasno38 wrote:
17/11/2020 22:13
Pitanje za EON Box eksperte :) jesu li aplikacije na Google Play limitirane za EON Box jer trazim jednu a nigdje je nema i da li je moguce instalirati pouzdan apk preko usb-a na smartbox.

Hvala unaprijed
Na EON Boxu je Android TV sistem i razlikuje se u odnosu na Android za mobitele u dostupnosti aplikacija. Ako ta aplikacija zahtjeva touchscreen da bi radila, onda je neces naci, ali je mozes instalirati preko apk i koristiti mis.

User avatar
fusion_ba
Posts: 2254
Joined: 02/12/2017 20:10

#104920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba » 17/11/2020 22:33

S tim da neke aplikacije poput Netflixa nikako ne rade jer box nema certifikat za to

rename
Posts: 15
Joined: 19/05/2018 03:12

#104921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rename » 18/11/2020 06:12

Ljudi znate li može li se kako od telemacha kupiti novi d3 daljinski jer mi je ovaj dijete sinoć pokvarilo i ako može koliko traže KM ?

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#104922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli » 18/11/2020 07:51

rename wrote:
18/11/2020 06:12
Ljudi znate li može li se kako od telemacha kupiti novi d3 daljinski jer mi je ovaj dijete sinoć pokvarilo i ako može koliko traže KM ?
Ja mislim 17-18 KM barem je bilo tako...

rename
Posts: 15
Joined: 19/05/2018 03:12

#104923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rename » 18/11/2020 08:02

Mirzareli wrote:
18/11/2020 07:51
rename wrote:
18/11/2020 06:12
Ljudi znate li može li se kako od telemacha kupiti novi d3 daljinski jer mi je ovaj dijete sinoć pokvarilo i ako može koliko traže KM ?
Ja mislim 17-18 KM barem je bilo tako...
Je li kod njih kupujem ili ?

User avatar
Telemach
Posts: 11620
Joined: 13/10/2010 14:13

#104924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 18/11/2020 08:09

rename wrote:
18/11/2020 06:12
Ljudi znate li može li se kako od telemacha kupiti novi d3 daljinski jer mi je ovaj dijete sinoć pokvarilo i ako može koliko traže KM ?
Zdravo @rename,
Hvala Vam na javljanju.
Novi daljinski upravljač možete preuzeti u najbližoj poslovnici. Da napomenemo, ukoliko je isti fizički oštećen naplatiti će se naknada 15KM, u svim ostalim slučajevima zamjena je besplatna.
Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.
Last edited by Telemach on 18/11/2020 10:51, edited 1 time in total.

User avatar
Gizmo967
Posts: 55
Joined: 29/10/2018 19:20

#104925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gizmo967 » 18/11/2020 08:10

rename wrote:
18/11/2020 08:02
Mirzareli wrote:
18/11/2020 07:51
rename wrote:
18/11/2020 06:12
Ljudi znate li može li se kako od telemacha kupiti novi d3 daljinski jer mi je ovaj dijete sinoć pokvarilo i ako može koliko traže KM ?
Ja mislim 17-18 KM barem je bilo tako...
Je li kod njih kupujem ili ?
*EDIT* Telemach bio brži od mene :)

Post Reply