Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

channel10
Posts: 13631
Joined: 08/01/2014 12:37

#104826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 » 12/11/2020 20:35

Kakav vam je ovo HD na BHT-u? Pa ovo nije ni SD........


User avatar
odmor
Posts: 1051
Joined: 10/05/2006 12:42

#104827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 12/11/2020 21:39

channel10 wrote:
12/11/2020 20:35
Kakav vam je ovo HD na BHT-u? Pa ovo nije ni SD........
Vazno je da se ne puca i da ne skupljaju... nek ima brasna.

User avatar
crnivrag
Posts: 10686
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 13/11/2020 10:14

Novosti:

U ponudu Telemach EON online digitalne sheme je uvršten sljedeći digitalni TV kanal:

1. "RTV SLO 1 HD" na poziciji 057 putem EON online platforme (EON OTT Box, EON Box za vraćanje unazad, EON web, EON mobile i EON Smart).

Napomene:

1. Da bi pratili navedeni digitalni TV kanal, korisnici EON boxova trebaju uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart ili držeći crvenu tipku na dnu EON daljinskog upravljača 5 sekundi.

2. SD verzija kanala je i dalje dostupna putem D3 platforme (D3 resiveri i D3 CAM moduli/DVB-C mreža) i putem EON Box uređaja na mreži za sadržaj uživo.

3. Osnovna lista kanala po DVB-C frekvencijama se nalazi ovdje.

4. Napredna lista kanala iz Telemach digitalne ponude se nalazi ovdje.

5. Telemach sada u digitalnoj D3 ponudi (DVB-C mreža) nudi 229 TV kanala - (148 u SD rezoluciji i 80 u HD rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

Telemach u EON ponudi nudi 252 TV kanala (164 u SD rezoluciji, 86 kanala u HD rezoluciji, i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji - EON box na mreži), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Spoiler
Show
DVB-C - HD - 80 kanala (RTCG Sat HD i Telemach Info Kanal HD samo putem DVB-C mreže)
DVB-C - SD - 148 kanala
EON - SD - 164 kanala (Hayat SD, RTCG Sat SD, Pink World Cinema, Pink Classic, Pink Serije, Pink Family, Pink Pedia, Pink Super Kids, Pink World, Pink Show, Pink Style, Pink Fashion, Pink Kuvar, Pink HA HA, Pink LOL, Bravo Music, Pink Folk 1, Pink Folk 2, Pink Music 2, Pink Hits, Pink Hits 2, Pink'n'Roll, Pink Koncert, City Play i Telemach Info Kanal SD samo putem EON-a)
EON - HD - 86 kanala (Prva Plus HD, RTV SLO 1 HD, N1 HR HD, N1 SR HD, Prva World HD, Prva Kick HD, BN Music HD i Russia Today HD samo putem EON-a)
EON box na mreži - 4K/UHD - 1 kanal
DVB-C/EON - Radio kanali - 75 kanala

User avatar
TheWatcher
Posts: 2276
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#104829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher » 13/11/2020 11:05

sranje od kanala :oops: al eto neka ima HD kanala pa makar i takvo sranje da se TM moze malo hvaliti sa brojem HD kanala :run:

lajavi krelac
Posts: 88
Joined: 19/03/2004 10:03

#104830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajavi krelac » 13/11/2020 16:48

Telemach wrote:
12/11/2020 20:12

Zdravo lajavi krelac,
Predlažemo da nam dostavite podatke u inbox.
Rado ćemo proslijediti zahtjev za provjeru Vašeg Ugovora kolegama u Timu za brigu o korisnicima.
Vjerujemo da će kolege pronaći najbolju ponudu i pogodnosti za Vas.
Vaše kolege su me zvale već više puta . U principu se sve svede na potpisivanje novog ugovora , kao benefit nude veće brzine interneta i eon box . Kada im objasnim da mi je rečeno na mojoj adresi nije moguće ostvariti brzine interneta koje nude , kažu kako će provjertiti i javiti se . I ne jave se .

Sada plaćam 67 KM za paket u kojem je internet brzina od 150 MBps , a koju svakako ne mogu ostvariti na mojoj adresi . EON FULL DUO paket nudi otprilike sve što imam i sada samo za manje para ( osim HBO ) .

Elem , na vašoj stranici za paket EON FULL DUO ne piše da uz njega idu ARENE , ali u spisku kanala za isti taj paket se nalaze . Sve u svemu dobiju li se ARENE u tom paketu ili ne ?

User avatar
soul_eclipse
Posts: 614
Joined: 10/03/2012 14:04

#104831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse » 13/11/2020 16:58

Kakvo je kod mene stanje ?

Image

NediM17
Posts: 11377
Joined: 05/11/2009 11:49

#104832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 » 13/11/2020 17:40

soul_eclipse wrote:
13/11/2020 16:58
Kakvo je kod mene stanje ?

Image
Vrijednosti signala su ti okej.

User avatar
Telemach
Posts: 11559
Joined: 13/10/2010 14:13

#104833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 13/11/2020 19:49

lajavi krelac wrote:
13/11/2020 16:48
Telemach wrote:
12/11/2020 20:12

Zdravo lajavi krelac,
Predlažemo da nam dostavite podatke u inbox.
Rado ćemo proslijediti zahtjev za provjeru Vašeg Ugovora kolegama u Timu za brigu o korisnicima.
Vjerujemo da će kolege pronaći najbolju ponudu i pogodnosti za Vas.
Vaše kolege su me zvale već više puta . U principu se sve svede na potpisivanje novog ugovora , kao benefit nude veće brzine interneta i eon box . Kada im objasnim da mi je rečeno na mojoj adresi nije moguće ostvariti brzine interneta koje nude , kažu kako će provjertiti i javiti se . I ne jave se .

Sada plaćam 67 KM za paket u kojem je internet brzina od 150 MBps , a koju svakako ne mogu ostvariti na mojoj adresi . EON FULL DUO paket nudi otprilike sve što imam i sada samo za manje para ( osim HBO ) .

Elem , na vašoj stranici za paket EON FULL DUO ne piše da uz njega idu ARENE , ali u spisku kanala za isti taj paket se nalaze . Sve u svemu dobiju li se ARENE u tom paketu ili ne ?
Zdravo lajavi krelac,
Uvjereni smo da bi kolege mogle iskomunicirati dodatne benefite u vidu Arene SD paketa ukoliko se odlučite za novu ponudu.

NediM17
Posts: 11377
Joined: 05/11/2009 11:49

#104834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 » 13/11/2020 20:22

PIŠEM, ZOVEM, KOMUNICIRAM, I DA MI NIKO NIJE IMAO REĆI DA JE U MOM KRAJU GRUPNI PROBLEM DOK SAM NISAM NADOŠAO.

I EVO NAKON DVA TOTALNA PREKIDA USLUGE, SADA SVE RADI BEZ POTEŠKOĆA.

IPAK, NEKA TEHNIČARI DOĐU NA ADRESU I NEKA POPRAVE ONO ŠTO OD STARTA NIJE KAKO TREBA, A TO JE KAKO SU KRIMPOVALI KABLOVE.
ČIM BARNEŠ KABLOVE, SIGNAL SE POJAČAVA I SMANJUJE. NE VALJA MASA OČITO.

NALOG JE VEĆ OTVOREN, SIT SAM VAS, VAS I VAŠE NESPOSOBNOSTI ZA NEMALE PARE MJESEČNO.
NAJRADIJE BIH POŠUTAO SVE OVO NOGAMA IZ KUĆE, ALI NAŽALOST TELEKOM JE JOŠ GORI OD VAS.

I UVIJEK PREŠUĆUJETE DA JE U PITANJU GRUPNI PROBLEM, ILI STE TOLIKE NEZNALICE.
SJEĆAM SE I EPIZODA IZ JANUARA 2018.G. U VISOKOM, KADA STE MI OD JANUARA DO APRILA DRKALI KABLOVE I SPLITERE PO TAVANU DOK NISAM KONAČNO JEDNOG RAZUMNOG TEHNIČARA UBIJEDIO DA JE PROBLEM GRUPNE PRIRODE, A NE KOD MENE, OTIŠAO MOMAK NA POJAČALO, I OD TADA SVE RADILO BEZ PROBLEMA.

GODINU ŽIVOTA STE MI VI UZELI, VI I VAŠA USLUGA.

SJEDIM PROŠLE GODINE NEKADA U HRASNOM U JEDNOM KAFIĆU, OKUPI SE VAŠA EKIPA TEHNIČARA, SJEDOŠE STO DO MENE, I KOMENTARIŠU KAKO DIO MREŽE TU NEGDJE U BLIZINI, JE PRAVO ČUDO DA IKAKO RADI, KAKO JE SFUŠERENO, OTPRILIKE TAKO NEKAKO, PARAFRAZIRAM.

OTPRILIKE TO I JESTE SLIKA VAŠE KOMPANIJE.
NEORGANIZOVANOST I FUŠERENJE, I MISLITE DA JE SVAKI KORISNIK LEVAT KOJI NEMA POJMA.

User avatar
Telemach
Posts: 11559
Joined: 13/10/2010 14:13

#104835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 13/11/2020 21:00

NediM17 wrote:
13/11/2020 20:22
PIŠEM, ZOVEM, KOMUNICIRAM, I DA MI NIKO NIJE IMAO REĆI DA JE U MOM KRAJU GRUPNI PROBLEM DOK SAM NISAM NADOŠAO.

I EVO NAKON DVA TOTALNA PREKIDA USLUGE, SADA SVE RADI BEZ POTEŠKOĆA.

IPAK, NEKA TEHNIČARI DOĐU NA ADRESU I NEKA POPRAVE ONO ŠTO OD STARTA NIJE KAKO TREBA, A TO JE KAKO SU KRIMPOVALI KABLOVE.
ČIM BARNEŠ KABLOVE, SIGNAL SE POJAČAVA I SMANJUJE. NE VALJA MASA OČITO.

NALOG JE VEĆ OTVOREN, SIT SAM VAS, VAS I VAŠE NESPOSOBNOSTI ZA NEMALE PARE MJESEČNO.
NAJRADIJE BIH POŠUTAO SVE OVO NOGAMA IZ KUĆE, ALI NAŽALOST TELEKOM JE JOŠ GORI OD VAS.

I UVIJEK PREŠUĆUJETE DA JE U PITANJU GRUPNI PROBLEM, ILI STE TOLIKE NEZNALICE.
SJEĆAM SE I EPIZODA IZ JANUARA 2018.G. U VISOKOM, KADA STE MI OD JANUARA DO APRILA DRKALI KABLOVE I SPLITERE PO TAVANU DOK NISAM KONAČNO JEDNOG RAZUMNOG TEHNIČARA UBIJEDIO DA JE PROBLEM GRUPNE PRIRODE, A NE KOD MENE, OTIŠAO MOMAK NA POJAČALO, I OD TADA SVE RADILO BEZ PROBLEMA.

GODINU ŽIVOTA STE MI VI UZELI, VI I VAŠA USLUGA.

SJEDIM PROŠLE GODINE NEKADA U HRASNOM U JEDNOM KAFIĆU, OKUPI SE VAŠA EKIPA TEHNIČARA, SJEDOŠE STO DO MENE, I KOMENTARIŠU KAKO DIO MREŽE TU NEGDJE U BLIZINI, JE PRAVO ČUDO DA IKAKO RADI, KAKO JE SFUŠERENO, OTPRILIKE TAKO NEKAKO, PARAFRAZIRAM.

OTPRILIKE TO I JESTE SLIKA VAŠE KOMPANIJE.
NEORGANIZOVANOST I FUŠERENJE, I MISLITE DA JE SVAKI KORISNIK LEVAT KOJI NEMA POJMA.
Zdravo NediM17,
Žao nam je zbog nesporazuma i poteškoća koje su prouzrokovale nezadovoljstvo.
Nalog i zahtjev za detaljnu provjeru navoda i servisa na Vašoj adresi proslijedili smo kolegama u nadležnom sektoru.
Zadovoljstvo naših korisnika i kvalitetna usluga je naša osnovna misija, nastojat ćemo opravdati Vaše povjerenje.

lajavi krelac
Posts: 88
Joined: 19/03/2004 10:03

#104836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajavi krelac » 13/11/2020 22:01

Telemach wrote:
13/11/2020 19:49

Zdravo lajavi krelac,
Uvjereni smo da bi kolege mogle iskomunicirati dodatne benefite u vidu Arene SD paketa ukoliko se odlučite za novu ponudu.
Znači ipak ARENE SD nisu u EON FULL DUO paketu , iako se nalaze na spisku kanala za taj paket na vašem sajtu ?

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1118
Joined: 14/02/2013 14:11

#104837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 14/11/2020 08:53

smart tv aplikacija za 10.... eon box za 0

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 14/11/2020 13:07

Hercegoviina wrote:
14/11/2020 08:53
smart tv aplikacija za 10.... eon box za 0
Koji problem imas sa EON Box-om?

User avatar
Telemach
Posts: 11559
Joined: 13/10/2010 14:13

#104839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 14/11/2020 14:30

Hercegoviina wrote:
14/11/2020 08:53
smart tv aplikacija za 10.... eon box za 0
Zdravo Hercegociina,
Zahtjev za provjeru Vaših servisa i naknadni kontakt proslijedili smo kolegama u tehničkom odjelu.
Kolege će učiniti sve što je potrebno kako biste uživali u sadržaju putem EON Smart Boxa kao i njegovim funkcionalnostima.

mentor123
Posts: 4
Joined: 08/01/2020 18:31

#104840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mentor123 » 14/11/2020 15:00

Pozdrav Telemach i clanovi foruma,
Dobio sam mail u kojem pise da cu ostvariti 10% popusta na sljedecem racunu ukoliko snimim karticu na moj telemach. Iskreno nije mi jasna namjena ovog, jer ne mogu da nadjem u uslovima koristenja nesto o tome. Iako placam redovno racune preko Master card kartice (ali nije snimljena) nije mi jasno sta na sta pristajem ukoliko je snimim. Znaci mora postojati neki razlog za to, ali nigdje ne mogu da nadjem šta planirate sa tim podacima (jer ako vam ne trebaju zasto nudite deset posto popusta na jedan racun)?.

Pozdrav

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 14/11/2020 15:13

mentor123 wrote:
14/11/2020 15:00
Pozdrav Telemach i clanovi foruma,
Dobio sam mail u kojem pise da cu ostvariti 10% popusta na sljedecem racunu ukoliko snimim karticu na moj telemach. Iskreno nije mi jasna namjena ovog, jer ne mogu da nadjem u uslovima koristenja nesto o tome. Iako placam redovno racune preko Master card kartice (ali nije snimljena) nije mi jasno sta na sta pristajem ukoliko je snimim. Znaci mora postojati neki razlog za to, ali nigdje ne mogu da nadjem šta planirate sa tim podacima (jer ako vam ne trebaju zasto nudite deset posto popusta na jedan racun)?.

Pozdrav
Prilikom placanja racuna online, ukoliko zelis da spasis podatke sa kartice trebas kliknuti da se slazes sa uslovima koristenja, nakon cega ces dobiti opciju za spasavanje podataka, Telemach nema uvid u spasene podatke jer se sve vrsi putem WSPay servisa: https://www.wspay.ba/Repository/Documen ... _WSpay.pdf

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1118
Joined: 14/02/2013 14:11

#104842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 14/11/2020 17:20

mentor123 wrote:
14/11/2020 15:00
Pozdrav Telemach i clanovi foruma,
Dobio sam mail u kojem pise da cu ostvariti 10% popusta na sljedecem racunu ukoliko snimim karticu na moj telemach. Iskreno nije mi jasna namjena ovog, jer ne mogu da nadjem u uslovima koristenja nesto o tome. Iako placam redovno racune preko Master card kartice (ali nije snimljena) nije mi jasno sta na sta pristajem ukoliko je snimim. Znaci mora postojati neki razlog za to, ali nigdje ne mogu da nadjem šta planirate sa tim podacima (jer ako vam ne trebaju zasto nudite deset posto popusta na jedan racun)?.

Pozdrav
treba za iduće izbore da te imaju u sistemu

User avatar
semirsar
Posts: 6637
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#104843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 14/11/2020 17:40

EON Smart TV aplikacija i D3 cam modul za 10 :thumbup:
EON Smart BOX = 0 bodova Image
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


doduse, ja ni nejmam ovije box, ali nije da ga nejmam dje iskusati :mrgreen:

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1118
Joined: 14/02/2013 14:11

#104844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 14/11/2020 17:58

Benq wrote:
14/11/2020 13:07
Hercegoviina wrote:
14/11/2020 08:53
smart tv aplikacija za 10.... eon box za 0
Koji problem imas sa EON Box-om?
1. zna cesto da nema kanala ni signala pa moram ugasit i upalit
2. daljinski zna da ne radi pa moram izvaditi bateriju i opet ubaciti pa da proradi
3. na nekim kanalima uopšte ne pise koji su
4. generalno je usporeno sve, aplikacija je bas brza za razliku od boxa
trebao bi otpariti pa opet upariti daljinski- Zna li neko kako?

ne znam koji su kanali dok ne kliknem na njih
Image
Image

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 14/11/2020 18:06

@Hercegoviina Sve je to rijeseno sa Android 9 sistemom koji se fazno pusta na Boxove. Rasparit daljinski mozes tako sto ces otici u Settings - Remotes - klik na Notus i Unpair, nakon toga pritisnes bilo koju tipku na daljinskom i pojavice se screen za uparivanje.

P.S. Jesi li mozda instalirao neku aplikaciju za brisanje Cache-a na Boxu? Takav problem sa EON aplikacijom na Boxu nisam imao osim ako ne obrisem Cache.

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1118
Joined: 14/02/2013 14:11

#104846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 14/11/2020 19:32

Benq wrote:
14/11/2020 18:06
@Hercegoviina Sve je to rijeseno sa Android 9 sistemom koji se fazno pusta na Boxove. Rasparit daljinski mozes tako sto ces otici u Settings - Remotes - klik na Notus i Unpair, nakon toga pritisnes bilo koju tipku na daljinskom i pojavice se screen za uparivanje.

P.S. Jesi li mozda instalirao neku aplikaciju za brisanje Cache-a na Boxu? Takav problem sa EON aplikacijom na Boxu nisam imao osim ako ne obrisem Cache.
tek skopco

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 14/11/2020 19:35

Hercegoviina wrote:
14/11/2020 19:32
tek skopco
Javi se Telemachu ako vec nisi da se to rijesi :)

User avatar
Mustang1
Posts: 27419
Joined: 29/12/2010 17:31

#104848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 14/11/2020 20:05

Da ne lutam po temama ovdje cu. Fali mi 2 metra ethernet kabla i uzidano je sve mogu samo nastiklati necim kao sto je ovo. Da li se ovaj hepek racuna kao 100mbit port i da preko tog kabla nece moci preko 100mbita brzina. Ili ce ici regularno kao da je kabal u jednom dijelu?

https://www.olx.ba/artikal/29504823/mre ... -5m-18906/

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 14/11/2020 20:06

Mustang1 wrote:
14/11/2020 20:05
Da ne lutam po temama ovdje cu. Fali mi 2 metra ethernet kabla i uzidano je sve mogu samo nastiklati necim kao sto je ovo. Da li se ovaj hepek racuna kao 100mbit port i da preko tog kabla nece moci preko 100mbita brzina. Ili ce ici regularno kao da je kabal u jednom dijelu?

https://www.olx.ba/artikal/29504823/mre ... -5m-18906/
CAT6, ici ce to punom brzinom :thumbup:

1Gbps ide vec od CAT5e, a taj nastavak je CAT6 (osim ako nisu slagali u oglasu)

Imas i ovu varijantu, klasicni nastavak za kablove https://electronic.ba/pocetna/mrezna-op ... 45-w93058/

User avatar
Mustang1
Posts: 27419
Joined: 29/12/2010 17:31

#104850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 14/11/2020 20:16

Benq wrote:
14/11/2020 20:06
Mustang1 wrote:
14/11/2020 20:05
Da ne lutam po temama ovdje cu. Fali mi 2 metra ethernet kabla i uzidano je sve mogu samo nastiklati necim kao sto je ovo. Da li se ovaj hepek racuna kao 100mbit port i da preko tog kabla nece moci preko 100mbita brzina. Ili ce ici regularno kao da je kabal u jednom dijelu?

https://www.olx.ba/artikal/29504823/mre ... -5m-18906/
CAT6, ici ce to punom brzinom :thumbup:

1Gbps ide vec od CAT5e, a taj nastavak je CAT6 (osim ako nisu slagali u oglasu)

Imas i ovu varijantu, klasicni nastavak za kablove https://electronic.ba/pocetna/mrezna-op ... 45-w93058/
Hvala ti, sigurno cu imati jos pitanja :D
Ovo sam prvobitno i trazio ali nisam mogao naci na piku. Uglavnom bitno je da ide puna brzina oboje.

Post Reply