Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/11/2020 11:47

HardCore wrote:
09/11/2020 10:30
Jel i kamera besplatna?
Zdravo HardCore,
Hvala na javljanju.
Ugradnja i korištenje usluge je potpuno besplatno.


User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/11/2020 11:49

vkmiro wrote:
09/11/2020 11:43
Ma sada nije bitno, pošto ni predsjednik ni domar više nisu na Telemachu, tako da njih to više ne interesuje :)
@vkmiro Ukoliko postoji potreba i dovoljan broj zainteresiranih, podnošenje zahtjeva svakako možete iskomunicirati sa svojim predstavnikom stanara.

azdralovic
Posts: 3012
Joined: 29/05/2010 21:46

#104753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic » 09/11/2020 15:33

Ako smo na optici isto se mozemo slikati ? :)

kakaljin
Posts: 7520
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 09/11/2020 18:11

azdralovic wrote:
09/11/2020 15:33
Ako smo na optici isto se mozemo slikati ? :)
Onda 4K kamera i preko IP-a

User avatar
HardCore
Posts: 1911
Joined: 17/05/2011 21:46

#104755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HardCore » 09/11/2020 21:29

Kakav je postupak da se postojeci modem zamjeni ubee modemom?

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1118
Joined: 14/02/2013 14:11

#104756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 09/11/2020 21:29

može li se na eon boxu napraviti lista omiljenih kanala?

User avatar
reboot
Posts: 208
Joined: 08/05/2018 18:03

#104757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot » 09/11/2020 22:04

HardCore wrote:
09/11/2020 21:29
Kakav je postupak da se postojeci modem zamjeni ubee modemom?
Koji ti je paket ?
Hercegoviina wrote:
09/11/2020 21:29
može li se na eon boxu napraviti lista omiljenih kanala?
Može, EON tipka > Moje liste > Liste TV kanala > Dodaj listu

Dzematlija
Posts: 365
Joined: 29/04/2015 12:06

#104758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzematlija » 09/11/2020 22:52

Kojih je tačno 9 HD kanala razlika u Light i Full paketima?
Kako se najlakše mogu uporediti ta 2 paketa?

Trenutno am na full paketu I ističe mu ugovor brzo.

User avatar
crnivrag
Posts: 10682
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 10/11/2020 00:16

Dzematlija wrote:
09/11/2020 22:52
Kojih je tačno 9 HD kanala razlika u Light i Full paketima?
Kako se najlakše mogu uporediti ta 2 paketa?

Trenutno am na full paketu I ističe mu ugovor brzo.
Light paket sadrži Start programsku shemu, Full - Osnovnu programsku shemu + CineStar Premiere HD, a Premium - Proširenu programsku shemu + CineStar Premiere HD + Arena Sport SD + Pink + HBO Premium: https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... _shema.pdf

Dzematlija
Posts: 365
Joined: 29/04/2015 12:06

#104760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzematlija » 10/11/2020 07:17

crnivrag wrote:
10/11/2020 00:16
Dzematlija wrote:
09/11/2020 22:52
Kojih je tačno 9 HD kanala razlika u Light i Full paketima?
Kako se najlakše mogu uporediti ta 2 paketa?

Trenutno am na full paketu I ističe mu ugovor brzo.
Light paket sadrži Start programsku shemu, Full - Osnovnu programsku shemu + CineStar Premiere HD, a Premium - Proširenu programsku shemu + CineStar Premiere HD + Arena Sport SD + Pink + HBO Premium: https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... _shema.pdf
Svaka čast, to je to! Hvala :kiss:
Još jedno pitanje - na koji email TM-a se najbolje obratiti kako bih se dogovorio sa njima o eventualnom produženju ugovora? Ne želim se dogovarati putem pp-a. :)
Može i @Telemach odgovoriti.

EDIT: jel to LIGHT paket nema EON box!?

https://telemach.ba/eon-paketi/
EON LIGHT
1.00 KM
mjesec
nakon 6 mjeseci 57,50 KM/mjesec

TV
D3 Box
EON Smart TV aplikacija (promo)EON mobilna aplikacija
182 TV kanala (54 HD) Lista kanala >
Video klub – preko 2.500 naslova (Nova S, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Diva, History/C&I, Epic Drama, Minimax, Disney, Nick+, My Baby TV)TV unazad do 7 dana

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/11/2020 08:37

Dzematlija wrote:
09/11/2020 22:52
Kojih je tačno 9 HD kanala razlika u Light i Full paketima?
Kako se najlakše mogu uporediti ta 2 paketa?

Trenutno am na full paketu I ističe mu ugovor brzo.
Zdravo Dzematlija,
Zahvaljujemo se na javljanju i interesovanju za naše napredne servise.
Vaše podatke možete dostaviti putem e-maila [email protected]
Ukoliko želite, možete nam u inbox dostaviti kontakt broj na kojem ste dostupni, rado ćemo Vas pozvati i potruditi se da pronađemo najbolju ponudu i pogodnost za Vas.
Last edited by Telemach on 10/11/2020 09:13, edited 2 times in total.

CooK
Posts: 3571
Joined: 28/01/2012 19:50

#104762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK » 10/11/2020 08:37

Prije nekih 7-8 mjeseci sam iskljucio Unifi u Moj Telemach aplikaciji misleci da cu ga moci na isti nacin i ukljuciti kad mi bude zatrebao ali evo vec desetak dana ga pokusavam ukljuciti i svaki put mi izbaci:"Promjena nije izvrsena, molimo pokusaj ponovo".
Sad bih mogao pitati zasto je ubacena ta opcija u Moj Telemach aplikaciju i na portal kada ocigledno ne radi ali vjerovatno ne bih dobio adekvatan odgovor a i sad me to vise i ne interesuje nego me samo interesuje kako ponovo ukljuciti Unifi? Da li postoji neki nacin da sam to odradim ili moram kontaktirati @Telemach?

User avatar
heat
Posts: 17027
Joined: 30/01/2013 10:58
Location: N.Grad
Contact:

#104763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat » 10/11/2020 09:08

Raja...
Istice nam ugovor na Full-u, a sljedeci ugovor zelim Duo Light, pa mi rekose kako nemamo "pogodnosti" kao stari korisnici, jer prelazimo na "manji" paket.
Sef poslovnice se pita :-)
Totalno neprofesionalno i nekorektno.

Zanima me cjenovnik za doplatu net-a na paket, ja ga ne mogu naci, pa ako moze asistencija.

Hvala

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/11/2020 09:21

CooK wrote:
10/11/2020 08:37
Prije nekih 7-8 mjeseci sam iskljucio Unifi u Moj Telemach aplikaciji misleci da cu ga moci na isti nacin i ukljuciti kad mi bude zatrebao ali evo vec desetak dana ga pokusavam ukljuciti i svaki put mi izbaci:"Promjena nije izvrsena, molimo pokusaj ponovo".
Sad bih mogao pitati zasto je ubacena ta opcija u Moj Telemach aplikaciju i na portal kada ocigledno ne radi ali vjerovatno ne bih dobio adekvatan odgovor a i sad me to vise i ne interesuje nego me samo interesuje kako ponovo ukljuciti Unifi? Da li postoji neki nacin da sam to odradim ili moram kontaktirati @Telemach?
Zdravo CooK,
Zahvaljujemo se na javljanju na ovaj način.
Vaša Unifi usluga je ponovo aktivirana. U slučaju potrebe, budite slobodni da nam se javite ponovo.
Uživajte u Unifi mreži na preko 900.000 lokacija :thumbup:
Last edited by Telemach on 10/11/2020 09:23, edited 1 time in total.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8779
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 10/11/2020 09:22

heat wrote:
10/11/2020 09:08
Zanima me cjenovnik za doplatu net-a na paket, ja ga ne mogu naci, pa ako moze asistencija.
Ne postoji takva opcija, mozes preci na Premium paket ako zelis brzi net.

CooK
Posts: 3571
Joined: 28/01/2012 19:50

#104766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK » 10/11/2020 09:39

Telemach wrote:
10/11/2020 09:21
CooK wrote:
10/11/2020 08:37
Prije nekih 7-8 mjeseci sam iskljucio Unifi u Moj Telemach aplikaciji misleci da cu ga moci na isti nacin i ukljuciti kad mi bude zatrebao ali evo vec desetak dana ga pokusavam ukljuciti i svaki put mi izbaci:"Promjena nije izvrsena, molimo pokusaj ponovo".
Sad bih mogao pitati zasto je ubacena ta opcija u Moj Telemach aplikaciju i na portal kada ocigledno ne radi ali vjerovatno ne bih dobio adekvatan odgovor a i sad me to vise i ne interesuje nego me samo interesuje kako ponovo ukljuciti Unifi? Da li postoji neki nacin da sam to odradim ili moram kontaktirati @Telemach?
Zdravo CooK,
Zahvaljujemo se na javljanju na ovaj način.
Vaša Unifi usluga je ponovo aktivirana. U slučaju potrebe, budite slobodni da nam se javite ponovo.
Uživajte u Unifi mreži na preko 900.000 lokacija :thumbup:
Hvala na brzoj reakciji. Pozdrav.

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/11/2020 09:40

heat wrote:
10/11/2020 09:08
Raja...
Istice nam ugovor na Full-u, a sljedeci ugovor zelim Duo Light, pa mi rekose kako nemamo "pogodnosti" kao stari korisnici, jer prelazimo na "manji" paket.
Sef poslovnice se pita :-)
Totalno neprofesionalno i nekorektno.

Zanima me cjenovnik za doplatu net-a na paket, ja ga ne mogu naci, pa ako moze asistencija.

Hvala
Zdravo heat,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
Ljubazno Vas molimo da provjerite inbox i javite nam se.
Rado ćemo provjeriti Vaš Ugovor i potruditi se da pronađemo najbolju ponudu i pogodnost za Vas ;)

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/11/2020 09:40

CooK wrote:
10/11/2020 09:39
Telemach wrote:
10/11/2020 09:21
CooK wrote:
10/11/2020 08:37
Prije nekih 7-8 mjeseci sam iskljucio Unifi u Moj Telemach aplikaciji misleci da cu ga moci na isti nacin i ukljuciti kad mi bude zatrebao ali evo vec desetak dana ga pokusavam ukljuciti i svaki put mi izbaci:"Promjena nije izvrsena, molimo pokusaj ponovo".
Sad bih mogao pitati zasto je ubacena ta opcija u Moj Telemach aplikaciju i na portal kada ocigledno ne radi ali vjerovatno ne bih dobio adekvatan odgovor a i sad me to vise i ne interesuje nego me samo interesuje kako ponovo ukljuciti Unifi? Da li postoji neki nacin da sam to odradim ili moram kontaktirati @Telemach?
Zdravo CooK,
Zahvaljujemo se na javljanju na ovaj način.
Vaša Unifi usluga je ponovo aktivirana. U slučaju potrebe, budite slobodni da nam se javite ponovo.
Uživajte u Unifi mreži na preko 900.000 lokacija :thumbup:
Hvala na brzoj reakciji. Pozdrav.
Hvala Vama na saradnji.
Tu smo zbog Vas :)

User avatar
heat
Posts: 17027
Joined: 30/01/2013 10:58
Location: N.Grad
Contact:

#104769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat » 10/11/2020 10:14

Benq wrote:
10/11/2020 09:22
heat wrote:
10/11/2020 09:08
Zanima me cjenovnik za doplatu net-a na paket, ja ga ne mogu naci, pa ako moze asistencija.
Ne postoji takva opcija, mozes preci na Premium paket ako zelis brzi net.
Hvala ti puno :thumbup:
Evo mi se javise u pp bez sefa poslovnice, pa cemo vidjeti sta ce biti.

User avatar
Telemach
Posts: 11538
Joined: 13/10/2010 14:13

#104770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/11/2020 11:06

heat wrote:
10/11/2020 10:14
Benq wrote:
10/11/2020 09:22
heat wrote:
10/11/2020 09:08
Zanima me cjenovnik za doplatu net-a na paket, ja ga ne mogu naci, pa ako moze asistencija.
Ne postoji takva opcija, mozes preci na Premium paket ako zelis brzi net.
Hvala ti puno :thumbup:
Evo mi se javise u pp bez sefa poslovnice, pa cemo vidjeti sta ce biti.
Hvala na saradnji heat.
Uskoro možete očekivati poziv od kolega iz Tima za brigu o korisnicima.
Uvjereni smo da će kolege pronaći adekvatnu ponudu i pogodnost za Vas.

shandrprcSA
Posts: 8549
Joined: 23/02/2013 08:16

#104771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA » 10/11/2020 11:13

defender46 wrote:
06/11/2020 20:42
Kako mogu dobiti bolji uređaj od ovoga trenutnog (EPC3925) ?

Imam 10 aktivnih WiFi uređaja, 5 koji podržavaju 802.11ac.
Plaćam 110 Mbps a samo u sobi u kojoj je router mogu dobiti oko 50 Mbps.
Kako nas više sad radi od kuće imamo problem u drugim prostorijama sa signalom i brzinom.

Vidim spominje se ovaj Ubee na forumu, kakve su njegove karakteristike i kakva su iskustva?
Kod mene je EPC3928s i ista je situacija, 150 Mbps a jedva dobaci do 50 i sve se vuce ko prebijena macka :D
@Telemach!? :D

User avatar
Mustang1
Posts: 27417
Joined: 29/12/2010 17:31

#104772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 10/11/2020 11:32

Jel' ovaj Archer c6 dovoljan da se pokrije sprat od 60 kvadrata? Ubee ne moze ni 30 pokriti. A sad ce mi trebati neki bolji od tp linka koji je trenutno.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8779
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 10/11/2020 11:36

Mustang1 wrote:
10/11/2020 11:32
Jel' ovaj Archer c6 dovoljan da se pokrije sprat od 60 kvadrata? Ubee ne moze ni 30 pokriti. A sad ce mi trebati neki bolji od tp linka koji je trenutno.
Vjerovatno jeste, koristim taj router vec nekoliko mjeseci i signal je odlican u zgradi.

User avatar
Mustang1
Posts: 27417
Joined: 29/12/2010 17:31

#104774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 10/11/2020 11:41

Benq wrote:
10/11/2020 11:36
Mustang1 wrote:
10/11/2020 11:32
Jel' ovaj Archer c6 dovoljan da se pokrije sprat od 60 kvadrata? Ubee ne moze ni 30 pokriti. A sad ce mi trebati neki bolji od tp linka koji je trenutno.
Vjerovatno jeste, koristim taj router vec nekoliko mjeseci i signal je odlican u zgradi.
Odlicno, ima i gigabitne portove pa cu taj, jer su im cijene tu negdje 70ak KM najjeftiniji gigabitni.
Hvala ti.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8779
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 10/11/2020 11:44

Mustang1 wrote:
10/11/2020 11:41
Odlicno, ima i gigabitne portove pa cu taj, jer su im cijene tu negdje 70ak KM najjeftiniji gigabitni.
Hvala ti.
Nema na cemu. Portovi su gigabitni a i dual band je tako da neces imati problema sa wifi.

Post Reply