Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
drug_profi
Posts: 25376
Joined: 16/07/2012 16:00

#104701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi » 06/11/2020 20:41

dembele wrote:
06/11/2020 17:26
Dešava li se još nekome da mu eon box i tv sami startaju? :D
Bas sam pricao da sam jednom umalo policiju zvao.
Sestra mi bila na duzem putu, a mene zamolila da joj zaljevam cvijece jednom sedmicno. I tako ja s posla, mrak pao. Prilazim zgradi, vidim bljeska neko svjetlo u spavacoj sobi, pali se pa se gasi.
Ne znam sta da radim, nadjem neki omanji parmak ispred smetljarnika i lagano gore. Zakljucano. Otkljucam, cuje se glasno televizija...
Sto znojeva me proslo...
Skontam da se sama upalila, a bio nekakav mracan film, pa cas osvjetli sobu, cas zamraci, kao da neko ručnom lampom šara.


defender46
Posts: 205
Joined: 05/11/2009 15:33

#104702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by defender46 » 06/11/2020 20:42

Kako mogu dobiti bolji uređaj od ovoga trenutnog (EPC3925) ?

Imam 10 aktivnih WiFi uređaja, 5 koji podržavaju 802.11ac.
Plaćam 110 Mbps a samo u sobi u kojoj je router mogu dobiti oko 50 Mbps.
Kako nas više sad radi od kuće imamo problem u drugim prostorijama sa signalom i brzinom.

Vidim spominje se ovaj Ubee na forumu, kakve su njegove karakteristike i kakva su iskustva?

User avatar
typeOnegative
Posts: 3335
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 06/11/2020 21:09

Ima Ubee i technicolor . U biti isti kuki , koji god ti donesu oba podrzavaju dual band tj 5 GHz . Finalni rezultat ce ti vise ovisiti od uređaja kojim se spajaš nego od routera . Ja imam cetiri uređaja sa 5 GHz mrezom i razlike u brzini između njih su ogromne upravo zbog wifi kartica ugrađenih u njih ( od nekih 70 do 300+ Mbps )

fantabox
Posts: 219
Joined: 12/07/2007 10:11

#104704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fantabox » 06/11/2020 21:37

Haris033 wrote:
06/11/2020 19:38
Ja i plaćam isključivo online. Maloprije, bas kao sto to i radim zadnje 2 godine, sam online platio preko UniCredit m-ba aplikacije na njihov transakcijski račun i nisam platio proviziju.
Zato i kazem da na narednim računima treba da budu navedeni svi transakcijski računi, a ne samo Addico banke. Nemojte jednu banku favorizirati.
https://www.unicredit.ba/content/dam/ce ... d.o.o..pdf

User avatar
Qler
Posts: 20551
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#104705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler » 06/11/2020 21:50

Znači nema naknade.

kakaljin
Posts: 7549
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 06/11/2020 21:58

Haris033 wrote:
06/11/2020 17:18
Telemach wrote:
06/11/2020 16:33
Haris033 wrote:
06/11/2020 16:23
Danas sam na e-mail dobio račun za 10.2020. g.
Račune plaćam putem m-ba aplikacije. Do danas je bio transakcijski račun preko UniCredit banke, a od danas na računu je podmetnut samo transakcijski račun od Addiko banke. Pošto u m-ba imam predloške za plaćanje na UniCredit račun, mislim da bi bilo lijepo od Telemacha da na računu napravi neku napomenu da su promijenili transakcijski račun, a ne onako podmetnuli drugi, s tim da nisu ni stavili od UniCredit kao još važeći.
Znam da je UC banka prestala sa naplatom računa bez provizije, ali opet, to meni, kao korisniku m-ba aplikacije ništa ne znači. Molio bih Telemach da na slijedećim računima stavi i transakcijski račun od UniCredit banke, kako ne bi dolazilo do zabune.
ZdravoHaris033,
Žao nam je što Vam nismo uspjeli javiti ranije. Nažalost, nismo uspjeli uticati na ovu promjenu.
Račun i dalje možete bez provizije platiti u bankama koje su naznačene na Vašem računu, kao i putem opcije za online plaćanje, bez provizije, pod nazivom Click to Pay.
Mene samo zanima da li će stari transakcijski račun od UniCredit banke i dalje biti važeći?
Ako će i dalje biti važeći, molim da ispod računa, gdje stoji račun od Addico banke, stavite i transakcijski račun UniCredit banke, kako bi korisnici Vaših usluga bili upoznati na koje račune mogu platiti svoje obaveze.
Btw, plaćanjem preko m-ba aplikacije na račun UniCredit banke i dalje nema provizije. Upravo dobio potvrdu o izvršenom plaćanju. :thumbup:
Click to Pay me trenutno ne zanima.
I mene ovo interesuje jer i ja imam racun u unicredit banci pa bi zelio da znam informaciju da li i dalje se moze placati na racun u unicredit banci ili ne i ako ne da se da obavjest zvanicna.

Jer u unicredit banci imam e-uplatnicu za telemach

kakaljin
Posts: 7549
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 06/11/2020 22:01

Telemach wrote:
06/11/2020 18:41
Becky7 wrote:
06/11/2020 18:07
@Telemach
Zašto ste ukinuli seriju Criminal Minds sa videoteke?
Hvala @Benq ;-)
Zdravo @Becky7,
Ranije smo već odgovarali na ovakav upit, ali nije nam problem da ponovimo :)
Naime, dostupnost naslova zavisi od provajdera. Ukoliko isti ne produži licencu, određeni film/serija se povlače sa platforme.
Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.
Mozete li onda kod serija i filmova u VOD-u staviti obavjest da stoji do kada se neki naslov moze pogledati da korisnici znaju da onda nesto brze gledaju nego inace.

Jer vi svakako znate do kada za neki naslov imate lincecu.

Hvala

kakaljin
Posts: 7549
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 06/11/2020 22:05

Qler wrote:
06/11/2020 21:50
Znači nema naknade.
do 31.3.2021

User avatar
Qler
Posts: 20551
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#104709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler » 06/11/2020 22:10

vidjet cemo od tad, mozda se opet nesto promijeni...

kakaljin
Posts: 7549
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 06/11/2020 22:10

Qler wrote:
06/11/2020 22:10
vidjet cemo od tad, mozda se opet nesto promijeni...
I ja se nadam

User avatar
drug_profi
Posts: 25376
Joined: 16/07/2012 16:00

#104711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi » 06/11/2020 22:15

telemaše, nije prosao wspay preko linka na racunu. Tj. sve se zavrsi regularno.
Ali dobijem mail da je transakcija neuspjesna i da kartica nije terecena za iznos. Pokusao dva puta, oba puta isti epilog.
Platio na kraju preko mobilnog bankarstva.

Ako sad ispadne da mi na kraju banka skine 3 pretplate, dobro cu se nasekirat. Ionako mi je plata manja za 200 maraka samo mi jos to treba...

Dzontra_Volta
Posts: 3449
Joined: 20/01/2011 11:10

#104712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 06/11/2020 23:39

drug_profi wrote:
06/11/2020 22:15
telemaše, nije prosao wspay preko linka na racunu. Tj. sve se zavrsi regularno.
Ali dobijem mail da je transakcija neuspjesna i da kartica nije terecena za iznos. Pokusao dva puta, oba puta isti epilog.
Platio na kraju preko mobilnog bankarstva.

Ako sad ispadne da mi na kraju banka skine 3 pretplate, dobro cu se nasekirat. Ionako mi je plata manja za 200 maraka samo mi jos to treba...
Da nije Raiffeisen banka?

User avatar
drug_profi
Posts: 25376
Joined: 16/07/2012 16:00

#104713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi » 07/11/2020 02:51

Intesa

User avatar
odmor
Posts: 1054
Joined: 10/05/2006 12:42

#104714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 07/11/2020 07:01

Ja ne znam sto vam gradonacelnik ne uvede "zajednicka naplatna mjesta", kao sto je nama u Zenici uveo Fuad Kasumovic. Mi godinama na jednom mjestu placamo sve.

Becky7
Posts: 294
Joined: 25/11/2017 16:31

#104715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Becky7 » 07/11/2020 07:08

Telemach wrote:
06/11/2020 18:41
Becky7 wrote:
06/11/2020 18:07
@Telemach
Zašto ste ukinuli seriju Criminal Minds sa videoteke?
Hvala @Benq ;-)
Zdravo @Becky7,
Ranije smo već odgovarali na ovakav upit, ali nije nam problem da ponovimo :)
Naime, dostupnost naslova zavisi od provajdera. Ukoliko isti ne produži licencu, određeni film/serija se povlače sa platforme.
Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.
Hvala @Benq i @Telemach nadam se da bude opet uskoro :)

User avatar
Haris033
Posts: 2074
Joined: 02/02/2005 07:07
Location: Sarajevo
Contact:

#104716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 » 07/11/2020 10:00

Ali je od strane Telemacha krajnje bezobrazno da bez ikakvog obavještenja podmetnu transakcijski račun Addico banke na računu. Da nisam imao spremnjen predložak sa računom od UC banke, platio bih na račun Addico banke i samim tim bi i platio proviziju. Nije meni stalo do tih 30-tak feninga, već mi je do toga što nisam dobio nikakvu obavijest, tj. krivo mi je da me neko pravi budalom.
Zato, oprez svima pri plaćanju računa. :izet:

User avatar
addem
Posts: 2136
Joined: 13/02/2004 00:00

#104717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by addem » 07/11/2020 10:46

Addico banka je najgora banka sa njom uvijek idu neke prevare. Preko njih ni lijekove u nevolji ne treba kupovat

User avatar
Telemach
Posts: 11602
Joined: 13/10/2010 14:13

#104718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/11/2020 11:36

drug_profi wrote:
06/11/2020 22:15
telemaše, nije prosao wspay preko linka na racunu. Tj. sve se zavrsi regularno.
Ali dobijem mail da je transakcija neuspjesna i da kartica nije terecena za iznos. Pokusao dva puta, oba puta isti epilog.
Platio na kraju preko mobilnog bankarstva.

Ako sad ispadne da mi na kraju banka skine 3 pretplate, dobro cu se nasekirat. Ionako mi je plata manja za 200 maraka samo mi jos to treba...
Zdravo @drug_profi,
Hvala Vam na javljanju i saradnji.
Molimo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo provjerili. Stojimo Vam na raspolaganju.

User avatar
Telemach
Posts: 11602
Joined: 13/10/2010 14:13

#104719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/11/2020 11:42

defender46 wrote:
06/11/2020 20:42
Kako mogu dobiti bolji uređaj od ovoga trenutnog (EPC3925) ?

Imam 10 aktivnih WiFi uređaja, 5 koji podržavaju 802.11ac.
Plaćam 110 Mbps a samo u sobi u kojoj je router mogu dobiti oko 50 Mbps.
Kako nas više sad radi od kuće imamo problem u drugim prostorijama sa signalom i brzinom.

Vidim spominje se ovaj Ubee na forumu, kakve su njegove karakteristike i kakva su iskustva?
Zdravo @defender46,
Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju.
Molimo Vas da nam podatke dostavite u inbox kako bismo sve detaljno provjerili. Želimo da budete zadovoljni i da neometano koristite naše ulsuge.
Stojimo Vam na raspolaganju.

User avatar
Telemach
Posts: 11602
Joined: 13/10/2010 14:13

#104720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/11/2020 11:45

drug_profi wrote:
06/11/2020 20:41
dembele wrote:
06/11/2020 17:26
Dešava li se još nekome da mu eon box i tv sami startaju? :D
Bas sam pricao da sam jednom umalo policiju zvao.
Sestra mi bila na duzem putu, a mene zamolila da joj zaljevam cvijece jednom sedmicno. I tako ja s posla, mrak pao. Prilazim zgradi, vidim bljeska neko svjetlo u spavacoj sobi, pali se pa se gasi.
Ne znam sta da radim, nadjem neki omanji parmak ispred smetljarnika i lagano gore. Zakljucano. Otkljucam, cuje se glasno televizija...
Sto znojeva me proslo...
Skontam da se sama upalila, a bio nekakav mracan film, pa cas osvjetli sobu, cas zamraci, kao da neko ručnom lampom šara.
Zdravo @drug_profi :)
Znate da smo Vam uvijek na raspolaganju ukoliko se javljaju poteškoće. Rado ćemo provjeriti sve detaljno. :)

User avatar
vkmiro
Posts: 340
Joined: 31/08/2007 20:55

#104721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro » 07/11/2020 12:32

Dzontra_Volta wrote:
06/11/2020 23:39
drug_profi wrote:
06/11/2020 22:15
telemaše, nije prosao wspay preko linka na racunu. Tj. sve se zavrsi regularno.
Ali dobijem mail da je transakcija neuspjesna i da kartica nije terecena za iznos. Pokusao dva puta, oba puta isti epilog.
Platio na kraju preko mobilnog bankarstva.

Ako sad ispadne da mi na kraju banka skine 3 pretplate, dobro cu se nasekirat. Ionako mi je plata manja za 200 maraka samo mi jos to treba...
Da nije Raiffeisen banka?
Meni na Raiffeisen normalno prolazi

hd2000
Posts: 34
Joined: 29/10/2020 16:42

#104722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hd2000 » 07/11/2020 12:40

Samo da obavijestim da mi je Unifi napokon isključen i to obje frekvencije: 2.4 i 5GHz.

User avatar
Hercegoviina
Posts: 1126
Joined: 14/02/2013 14:11

#104723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina » 07/11/2020 13:19

Ja imam nekoliko specifičnih problema vezanih za eon box:
1. ako ubacim USB piše da nije podržan
2. na nekim kanalima se ništa ne desava kada prebacim /ostaje stari kanal/ pa moram barem sekundu
unazad vratiti da proradi
3. neki kanali nemaju ime kao sto se vidi na slici

Image
Moze li se resiver resetovati ili tako nesto što bi možda pomoglo?

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 07/11/2020 13:24


User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8786
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/11/2020 13:26

Hercegoviina wrote:
07/11/2020 13:19
Moze li se resiver resetovati ili tako nesto što bi možda pomoglo?
Pritisni tipku sa crvenim kruzicem i zadrzi 5 sekundi da se aplikacija resetuje. Neko je izgleda cacko po aplikacijama i obrisao Cache.

(tipka se nalazi u zadnjem redu)

Post Reply