Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
pepeljara
Posts: 4638
Joined: 22/08/2003 00:00

#104526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara » 31/10/2020 15:11

Benq wrote:
31/10/2020 13:05
pepeljara wrote:
31/10/2020 11:22
Meni nije jasna jedna stvar.
imas 150/20 brzinu, pristavis download koji slovom i brojem vuce 1Mbit/ 25kbs i naravno telemach uspori ne mozes otvoriti stranice.
Djaba meni sto pokaze adsl speed 150 Mbit kad je ko k.


ehet... Telemach,what you gonna do about that? :)
Da ti nisi pogrijesio temu? Spominjes adsl i Telemach u istom postu.

Ako je u pitanju torrent, download putem torrent-a nikako ne moze biti mjerodavno, jer brzina zavisi od broja seedera i leechera a ne brzine interneta u paketu.

Pardon speed test 😂
Ma evo skidao se album na mob preoko deezera, umro internet u stanu :)
A max.brzina preko wifi na mobu je 30Mbit


User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 31/10/2020 15:17

pepeljara wrote:
31/10/2020 15:11
Pardon speed test 😂
Ma evo skidao se album na mob preoko deezera, umro internet u stanu :)
A max.brzina preko wifi na mobu je 30Mbit
Haha :D

Kako mislis umro? Nema nikako signala zbog nekih radova ili je nesto drugo u pitanju?

Sto se tice wifi-a, modem mora uspravno stajati, mora biti na slobodnom wifi kanalu, i naravno uredjaj s kojim se spajas da ne bude bas neki muzejski primjerak :). Najbolje rezultate ces dobiti ako se spojis na 5Ghz mrezu ako ti bas treba veca brzina bezicnim putem.

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#104528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 31/10/2020 15:26

bordzm wrote:
31/10/2020 14:49
Benq wrote:
31/10/2020 13:54
bordzm wrote:
30/10/2020 22:19
Je li ima neko da mu ne prekida wifi. Posto uvijek neko od poznanika se zali na neku uslugu

Prije je prekidao u 00:00 i nakon vise poziva telemacha nisu nista napravili nego misle, ja lud sto to prijavljujem. Vrati se sve za min dva ali je dosadno da moras gledati na sat i kaze haj sacekaj da prodje nekom vrijeme da se koristi internet opet.
Callcentar se pravi malo vise lud, tehnicka sluzba resetuje modem i to je to
Jesi li skenirao wifi kanale i fiksirao wifi kanal u modemu na jedan od slobodnih? Opisani problem upucuje bas na to, zagusenost wifi kanala, odnosno da se tvoj modem nalazi na istom kanalu kao i okolne mreze.

To prekidanje u 00:00 moze biti i Lease Time, po defaultu je podesen na 3600, promijeni na 86400 i ne bi trebalo biti "ispadanja" sa wifi mreze. Ovo mijenjas u DHCP Settings u modemu.

Radio sve to, promijenjen lease time povecan
Izmjenjani kanali nekad bude ok dan nekad tri i sve po starom
Cini mi se da nece da skontaju da pregledaju ormar u haustoru, nego se svede prica rijesava se problem i ceka da se sam problem nekako rijesi ili nece da se neko nakani da izadje iz kancelarije
Zdravo bordzm,
Rado ćemo provjeriti Vaš servis i učiniti sve što je potrebno kako biste ubuduće bili zadovoljni našim uslugama, dovoljno je samo da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj u inbox.

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#104529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 31/10/2020 15:33

pepeljara wrote:
31/10/2020 15:11
Benq wrote:
31/10/2020 13:05
pepeljara wrote:
31/10/2020 11:22
Meni nije jasna jedna stvar.
imas 150/20 brzinu, pristavis download koji slovom i brojem vuce 1Mbit/ 25kbs i naravno telemach uspori ne mozes otvoriti stranice.
Djaba meni sto pokaze adsl speed 150 Mbit kad je ko k.


ehet... Telemach,what you gonna do about that? :)
Da ti nisi pogrijesio temu? Spominjes adsl i Telemach u istom postu.

Ako je u pitanju torrent, download putem torrent-a nikako ne moze biti mjerodavno, jer brzina zavisi od broja seedera i leechera a ne brzine interneta u paketu.

Pardon speed test 😂
Ma evo skidao se album na mob preoko deezera, umro internet u stanu :)
A max.brzina preko wifi na mobu je 30Mbit
Zdravo pepeljara,
Zahtjev za provjeru Vaših usluga proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku.
Molimo Vas za malo strpljenja, kolege će Vas uskoro pozvati i pobrinuti se da uživate u brzinama predviđenim Ugovorom.

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#104530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 31/10/2020 15:42

emirsarajevo wrote:
31/10/2020 15:09

Isto tako, iako je UniFi iskljucen preko apk TM, pokazuje ga na istom kanalu i to na 5Ghz wireless mreži, onoj na kojoj je uređaj.
Znam da moj router emituje ovaj signal 100%.
Zašto?
Zdravo emirsarajevo,
Provjera Vašeg Ugovora je u toku. Molimo Vas za malo strpljenja, u slučaju potrebe, kolege će Vas konatktirati.

User avatar
vkmiro
Posts: 340
Joined: 31/08/2007 20:55

#104531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro » 31/10/2020 16:42

Kako povečaše ove brzine meni na PC putem kabla Eon puca non stop.Stalno se moram ponovo logovati.Pola sata i opet logovanje.

User avatar
odmor
Posts: 1051
Joined: 10/05/2006 12:42

#104532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 31/10/2020 17:28

alipasijaner wrote:
30/10/2020 19:39
odmor wrote:
30/10/2020 19:31
Zna li neko ima li gdje uzet gigabitni switch?
Ne znam gdje ima uzet, ali mozes kupiti u plusu, imtecu... koliko portova?
Evo naso sam. Sta mislis moze li ovaj podrzat?


User avatar
typeOnegative
Posts: 3307
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 31/10/2020 17:48

Može. Piše ti u opisu da ima 8 10/100/1000 Mbps RJ45 portova.

User avatar
Mustang1
Posts: 27422
Joined: 29/12/2010 17:31

#104534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 01/11/2020 11:16

Sta sad izigrava SportKlub. Daju danas utakmicu na 4K nakon sto zavrsi utakmica u snimku znaci. Nedavno Clasico nije bio na 4K. I jos plus tjeraju da slusas onog idiota.

xvassido
Posts: 28
Joined: 30/10/2020 19:42

#104535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by xvassido » 01/11/2020 11:20

Mustang1 wrote:
01/11/2020 11:16
Sta sad izigrava SportKlub. Daju danas utakmicu na 4K nakon sto zavrsi utakmica u snimku znaci. Nedavno Clasico nije bio na 4K. I jos plus tjeraju da slusas onog idiota.
nemoj tako ipak je Zoran Draguljić AKA sabahudin topal-bećirević doajen sportskog noHvinarstva

User avatar
Mustang1
Posts: 27422
Joined: 29/12/2010 17:31

#104536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 01/11/2020 11:24

Prije 10 godina ga se moglo slusati vise ne. Ali to je najmanji problem ako ima mogucnost da ide na 4k tekma sto ne ide.

User avatar
Peacean
Posts: 26
Joined: 11/09/2017 11:13
Location: Sarajevo

#104537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Peacean » 01/11/2020 11:28

Telemach, ima li neki poseban razlog što se preko EON aplikacije federalnatv nalazi samo u Svi kategoriji a ne i u domaći/informativni, ili je to greška?

User avatar
crnivrag
Posts: 10692
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 01/11/2020 11:51

Peacean wrote:
01/11/2020 11:28
Telemach, ima li neki poseban razlog što se preko EON aplikacije federalnatv nalazi samo u Svi kategoriji a ne i u domaći/informativni, ili je to greška?
Vjerovatno zbog ovog: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/

kakaljin
Posts: 7535
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 01/11/2020 15:43

crnivrag wrote:
01/11/2020 11:51
Peacean wrote:
01/11/2020 11:28
Telemach, ima li neki poseban razlog što se preko EON aplikacije federalnatv nalazi samo u Svi kategoriji a ne i u domaći/informativni, ili je to greška?
Vjerovatno zbog ovog: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
Nema to veze na kojem je broju, vec u kojoj kategoriji a FTV je domaci kanal i treba biti u toj kategoriji.

samired
Posts: 111
Joined: 30/09/2020 07:12

#104540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 01/11/2020 15:49

kakaljin wrote:
01/11/2020 15:43
crnivrag wrote:
01/11/2020 11:51
Peacean wrote:
01/11/2020 11:28
Telemach, ima li neki poseban razlog što se preko EON aplikacije federalnatv nalazi samo u Svi kategoriji a ne i u domaći/informativni, ili je to greška?
Vjerovatno zbog ovog: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
Nema to veze na kojem je broju, vec u kojoj kategoriji a FTV je domaci kanal i treba biti u toj kategoriji.
Hajmo iskreno.
FTV nije dao prava UG za prikazivanje van BiH i UG ih kaznila na taj način .
Mada bi FTV trebao biti među prvih 10 kanala nosilac je nacionalne frekvencije , a to što ih nema kategoriji domaćih kanala je brezbrazno.
Napravi listu i poredaj kako ti želiš

kakaljin
Posts: 7535
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#104541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 01/11/2020 15:58

samired wrote:
01/11/2020 15:49
kakaljin wrote:
01/11/2020 15:43
crnivrag wrote:
01/11/2020 11:51

Vjerovatno zbog ovog: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
Nema to veze na kojem je broju, vec u kojoj kategoriji a FTV je domaci kanal i treba biti u toj kategoriji.
Hajmo iskreno.
FTV nije dao prava UG za prikazivanje van BiH i UG ih kaznila na taj način .
Mada bi FTV trebao biti među prvih 10 kanala nosilac je nacionalne frekvencije , a to što ih nema kategoriji domaćih kanala je brezbrazno.
Napravi listu i poredaj kako ti želiš
Kaznio ih je sa prebacivanjem na daleku poziiciju za domaci kanal i nosioca nacionalne frekvencije, a kategorija je drugo i tu trebaju svi kanali da budu u odgovarajucoj kategoriji bez obzira na kojem broju bili.

A to redanje po svojo zeli treba biti svima dostupno da svako poreda kanale kako zeli jer ne gladaju svi iste kanale.

Pa ja imam veliki problem sa totalom jer ne mogu poredati kanale po svojo zelji vec moram imati isprintanu listu kanala da mogu skontati gdle se koji kanal nalazi, a vamo na telemachu dvb-c i moja tv sam poredao po svojoj zelji kanale

Nedzada
Posts: 441
Joined: 14/09/2020 10:09

#104542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada » 01/11/2020 18:39

Zašto ne mogu promijeniti komentatora na 350 SK1 HD ... grozan je ovaj trenutni.
A na 201 obični SK je drugi komentator - mome uhu privatljiviji.
I sad moram gledati lošu sliku jer onaj na 350 nikako se promijeniti ne može.

Nedzada
Posts: 441
Joined: 14/09/2020 10:09

#104543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada » 01/11/2020 18:43

samired wrote:
01/11/2020 15:49
kakaljin wrote:
01/11/2020 15:43
crnivrag wrote:
01/11/2020 11:51

Vjerovatno zbog ovog: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
Nema to veze na kojem je broju, vec u kojoj kategoriji a FTV je domaci kanal i treba biti u toj kategoriji.
Hajmo iskreno.
FTV nije dao prava UG za prikazivanje van BiH i UG ih kaznila na taj način .
Mada bi FTV trebao biti među prvih 10 kanala nosilac je nacionalne frekvencije , a to što ih nema kategoriji domaćih kanala je brezbrazno.
Napravi listu i poredaj kako ti želiš
Joooj kad mi odmah polete i napišu ovo INTERES GLEDAOCA ... a nemaju gledaoci veze s tim.
Ne dao Bog šta pitati ovdje a da se dežurni branioci ne jave odmah.

I koliko vidim čovjek pita člana telemach .... a ne mene ni ostale.

User avatar
Reglan
Posts: 4483
Joined: 04/01/2010 13:51
Location: bordo-bijeli

#104544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan » 01/11/2020 18:53

Ima li kakva carlama da moze netflix preko eon boxa :D :run:

User avatar
typeOnegative
Posts: 3307
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#104545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 01/11/2020 19:11

ne , a daj Boze da i bude ikad .

User avatar
Mustang1
Posts: 27422
Joined: 29/12/2010 17:31

#104546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 01/11/2020 19:33

Imam spojen onaj tp link bijeli lan kablom sa ovim ubee. Uvijek je tp link sluzio samo da pokrije cijeli stan wifi ali mi sad treba i da se na njega spojin lanom. Uglavnom na njemu imam 90mb/s a na ubee 190 brzinj. Jel to ide tako ili treba cackati nesto u postavkama?

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 01/11/2020 19:34

Mustang1 wrote:
01/11/2020 19:33
Imam spojen onaj tp link bijeli lan kablom sa ovim ubee. Uvijek je tp link sluzio samo da pokrije cijeli stan wifi ali mi sad treba i da se na njega spojin lanom. Uglavnom na njemu imam 90mb/s a na ubee 190 brzinj. Jel to ide tako ili treba cackati nesto u postavkama?
Pogledaj koji je model tog TP-Link routera, ako izvlacis 90Mbps onda su skoro sigurno 100Mb portovi i tu nema lijeka bez novog routera sa Gigabit lan portovima.

User avatar
Mustang1
Posts: 27422
Joined: 29/12/2010 17:31

#104548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 » 01/11/2020 20:01

Benq wrote:
01/11/2020 19:34
Mustang1 wrote:
01/11/2020 19:33
Imam spojen onaj tp link bijeli lan kablom sa ovim ubee. Uvijek je tp link sluzio samo da pokrije cijeli stan wifi ali mi sad treba i da se na njega spojin lanom. Uglavnom na njemu imam 90mb/s a na ubee 190 brzinj. Jel to ide tako ili treba cackati nesto u postavkama?
Pogledaj koji je model tog TP-Link routera, ako izvlacis 90Mbps onda su skoro sigurno 100Mb portovi i tu nema lijeka bez novog routera sa Gigabit lan portovima.
Ma vjerovatno je to. Onaj prvi bijeli tp link sto se dobijao u Telemachu davno nekad :D Uzet cu novi. Selim uskoro pa pregledam sve da vidim sta i kako da znam kako cu nastimati. Hvala ti.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 01/11/2020 20:11

Mustang1 wrote:
01/11/2020 20:01
Ma vjerovatno je to. Onaj prvi bijeli tp link sto se dobijao u Telemachu davno nekad :D Uzet cu novi. Selim uskoro pa pregledam sve da vidim sta i kako da znam kako cu nastimati. Hvala ti.
Eh pa da, tu su portovi 10/100 :). Samo nabavi drugi router sa Gigabit portovima i nemas frke :thumbup:

User avatar
Luciano88
Posts: 282
Joined: 10/12/2019 12:22

#104550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 » 01/11/2020 21:48

Jeli neko primjetio problem sa "štimanjem" tona nakon zadnjeg update-a boxa, ja sam primjetio na kanalima 114, 500, 501, . Dakle, kada smanjujem ili stišavam na daljinskom od boxa apsolutno se nista ne dešava, ton je jak onoliko koliko sam pojacao na TV-u . Na ostalim kanalima je ok. Prije nisam imao ovaj problem.

Post Reply