Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
fusion_ba
Posts: 2223
Joined: 02/12/2017 20:10

#103826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba » 10/10/2020 17:27

Maharadza wrote:
10/10/2020 17:20
Prpa ih izgleda uhvatila jer će raja vidjeti ljepotu i čari EON-a koji je realno svjetlosnu godinu ispred bilo koje usluge/platforme od konkurencije.
I jos Telemach preko TrionTela lagano sve vise pokriva Banjaluku, uhvatila prpa kad vide ponudu koja je 10 puta jaca od njihove u svakom pogledu. Neka blokiraju dok mogu,nece ni to dovijeka. :-D


User avatar
fusion_ba
Posts: 2223
Joined: 02/12/2017 20:10

#103827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba » 10/10/2020 17:32

.......

User avatar
semirsar
Posts: 6637
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#103828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 10/10/2020 17:38

MTV wrote:
10/10/2020 17:27
Kad Nova BH koja nije dio mtela posalje dopis da se zatamni SK 1 i 2 koji je ponudi i ima prava za emitovanje to je valjda fer. Tako da ni jedni ni drugi nisu cvjecke...

https://mtel.ba/Korisnicka-zona/Vijesti ... TV-ja.html
oslo na pp da me ne handre, jbth

User avatar
MTV
Posts: 11730
Joined: 21/08/2013 19:39

#103829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV » 10/10/2020 17:40

.....

User avatar
semirsar
Posts: 6637
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#103830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 10/10/2020 17:42

:pisnuo: :pisnuo: dobar si :thumbup:

username_here
Posts: 106
Joined: 03/04/2019 18:05

#103831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by username_here » 10/10/2020 17:47

Da li neko ima wifi 6 ruter? Nesto kao ovo recimo https://www.tp-link.com/us/home-network ... cher-ax10/ ?

User avatar
Maharadza
Posts: 15654
Joined: 30/01/2013 15:13

#103832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 10/10/2020 18:10

fusion_ba wrote:
10/10/2020 17:27
Maharadza wrote:
10/10/2020 17:20
Prpa ih izgleda uhvatila jer će raja vidjeti ljepotu i čari EON-a koji je realno svjetlosnu godinu ispred bilo koje usluge/platforme od konkurencije.
I jos Telemach preko TrionTela lagano sve vise pokriva Banjaluku, uhvatila prpa kad vide ponudu koja je 10 puta jaca od njihove u svakom pogledu. Neka blokiraju dok mogu,nece ni to dovijeka. :-D
E dobro si, nije ovo toliko ni zbog EON-a koliko zbog tog TRION-a i što su im ušli u "šumsku" teritoriju, a što je nezamislivo kod naših torova do sada. :skoljka:

User avatar
un1ted
Posts: 8134
Joined: 20/10/2012 13:29

#103833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted » 10/10/2020 18:14

Ušli su jer i u Srbiji tamane. Da u Srbiji stanu, stali bi I ovdje.

User avatar
diablobih
Posts: 7262
Joined: 28/12/2015 02:17

#103834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih » 10/10/2020 18:22

username_here wrote:
10/10/2020 17:47
Da li neko ima wifi 6 ruter? Nesto kao ovo recimo https://www.tp-link.com/us/home-network ... cher-ax10/ ?
Ja nemam trenutno, ali kontam uzeti nekad tokom 2021 mesh sistem sa wifi6 naravno. To je standard sada.

User avatar
shalla
Posts: 8263
Joined: 31/01/2006 09:12
Location: so close no matter how far

#103835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla » 10/10/2020 19:19

Luciano88 wrote:
10/10/2020 13:15
shalla wrote:
10/10/2020 13:07
Luciano88 wrote:
10/10/2020 09:34


Pogledaj u postavkama jezika na tv-u da li imas opciju primarnog i sekundarnog jezika zvuka pa probaj tu podeseiti.
A ne vidim nigdje jbg. Pretpostavio sam i ja da bi trebalo biti u postavkama tv-a ali ne mogu nigdje da skontam...
Koji je TV u pitanju ?
Sony XD8005

User avatar
typeOnegative
Posts: 3306
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#103836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 10/10/2020 19:53

zastavnik22 wrote:
10/10/2020 08:41
typeOnegative wrote:
09/10/2020 10:13
zastavnik22 wrote:
09/10/2020 09:00
Pitanje za forumase:

1. Jucer sam dobio novi modem/ruter Technicolor i wifi signal na frek. 2.4Ghz max 40Mgps , na kablu 170Mgps.Kako mogu poboljsati signal tj. koji kanal koristiit I sta dodatno uraditi da pojacam wifi jer je ovih 40 premalo.Takodjer problem sa WhatsApp/viber prilikom video poziva.Na 4g od telefona sve extra.
2. Imam iPhone xs max I ne vidi 5Ghz mrezu.Da li uopste podrzava ovu frekvenciju?

Hvala unaprijed na odgovorima.
Cga2121 je po defaultu podesen da nemaš 5GHz nikako, nastiman je kanal na auto i ne vidi mrežu. Postavi na 36 kanal i širinu na 80 MHz
Za 2.4 postavi na 40 MHz i postavi kanal koji se najmanje koristi okolo i trebalo bi bit bolje. Samo, ne očekuj čuda, za 2.4 je oko 80 85 Mbps plafon.
Hvala na sugestiji rijeseno radi kao munja 5GHz.
Pozdrav
:thumbup:

User avatar
odmor
Posts: 1051
Joined: 10/05/2006 12:42

#103837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 10/10/2020 20:05

fusion_ba wrote:
10/10/2020 11:40
caffeinefreak wrote:
10/10/2020 11:28
Hoce li se sta mijenjati oko EONa i mtela, nema nikakvih obavijesti, da se prilagodjavam...
Nazovi podrsku mtela besplatno ili pisi mejl. I ja sam pa da vidimo dokle ce ovo ici
Da su (mtel) pametni, zablokali bi eon na svojoj mrezi skroz. Ako oni nemaju, a nemaju, Nova BH putem svoje tv mreze, nema potrebe ni da ga krajnji korisnici uzimaju preko divlji aplikacija poput eona.
U krajnjem slucaju ako je telemach trazio od mtela da zatamni kanal, nek sad i mtel produzi sa zatamnjivanjem komplet eona.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#103838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 10/10/2020 20:08

odmor wrote:
10/10/2020 20:05
Da su (mtel) pametni, zablokali bi eon na svojoj mrezi skroz. Ako oni nemaju, a nemaju, Nova BH putem svoje tv mreze, nema potrebe ni da ga krajnji korisnici uzimaju preko divlji aplikacija poput eona.
EON divlja aplikacija? :roll:

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#103839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/10/2020 20:14

shalla wrote:
10/10/2020 08:20
@Telemach može li pomoć?

U zadnjih 15ak dana mi se promijenio default jezik koji mi nudi kada prebacujem na kanale, dosad je uvijek bio HR ili SR a sada mi daje slovački i sl. Ne koristim Eon Box već CAM modul. U settingsu modula (u koji uđem kroz meni na tv-u) nema opcije da mogu staviti defaultni jezik...

Hvala
Zdravo @shalla,
U ovom slučaju jezik podešavate kroz postavke Vašeg TV uređaja.
Kolege sa podrške Vas mogu kontaktirati kako bi Vam pružili više informacija.
Stojimo Vam na raspolaganju.

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#103840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/10/2020 20:16

semirsar wrote:
10/10/2020 16:59
Telemach wrote:
09/10/2020 21:00
...
@Telemach citam imadete nekakvijeh problema sa mtel-om... je l' to i mene kojim slucajem zakacilo jerbo sam na logosoftu i nemogu koristiti eon app na smart tv, jerbo mi po odabiru kanala iskace "GREŠKA Došlo je do greške pri reprodukciji sadržaja", takodje je onemoguceno vracanje sadrzaja?!
Bice meni veseo vikend :twisted:
Zdravo @semirsar,
Postoje određene poteškoće pri radu EON App preko drugog internet provajdera.
Molimo Vas za malo strpljenja, kolege su upoznate i rade na rješavanju.

User avatar
Dvokasetas
Posts: 142
Joined: 10/10/2020 17:46

#103841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dvokasetas » 10/10/2020 20:32

Ova djabalesku tri dana eon smart tv kod mene na logosoftu uredno radi

User avatar
Telemach
Posts: 11583
Joined: 13/10/2010 14:13

#103842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 10/10/2020 20:48

Stari kenjac wrote:
10/10/2020 14:57
Telemach, imate li namjeru odgovoriti na privatnu poruku, pitanje...
Zdravo @"Stari kenjac",
Uputili smo Vam odgovor ;-)

User avatar
fusion_ba
Posts: 2223
Joined: 02/12/2017 20:10

#103843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba » 10/10/2020 22:20

odmor wrote:
10/10/2020 20:05

Da su (mtel) pametni, zablokali bi eon na svojoj mrezi skroz. Ako oni nemaju, a nemaju, Nova BH putem svoje tv mreze, nema potrebe ni da ga krajnji korisnici uzimaju preko divlji aplikacija poput eona.
U krajnjem slucaju ako je telemach trazio od mtela da zatamni kanal, nek sad i mtel produzi sa zatamnjivanjem komplet eona.
Nigdje veze. EON je legalna aplikacija koju korisnici placaju direktno ili preko Total/Telemach paketa i to im ne daje nikakvo pravo da blokiraju tu aplikaciju. Zabranjuju korisnicima nesto sto placaju legalno. I pored toga ostecuju sopstvene korisnike kojima uskracuju pristup zeljenom sadrzaju.
Da institucije rade svoj posao kako treba, ovo ne bi smjeli ni pomisliti a kamoli uraditi.

User avatar
anex
Nindža revizor
Posts: 1086
Joined: 20/02/2007 13:25
Location: grad sa željezarom bez dima

#103844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anex » 10/10/2020 22:25

@Telemach kakav je ovo bezobrazluk u Zenici? Eon full duo paket...

Image

User avatar
semirsar
Posts: 6637
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#103845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 10/10/2020 22:29

fusion_ba wrote:
10/10/2020 22:20
odmor wrote:
10/10/2020 20:05

Da su (mtel) pametni, zablokali bi eon na svojoj mrezi skroz. Ako oni nemaju, a nemaju, Nova BH putem svoje tv mreze, nema potrebe ni da ga krajnji korisnici uzimaju preko divlji aplikacija poput eona.
U krajnjem slucaju ako je telemach trazio od mtela da zatamni kanal, nek sad i mtel produzi sa zatamnjivanjem komplet eona.
Nigdje veze. EON je legalna aplikacija koju korisnici placaju direktno ili preko Total/Telemach paketa i to im ne daje nikakvo pravo da blokiraju tu aplikaciju. Zabranjuju korisnicima nesto sto placaju legalno. I pored toga ostecuju sopstvene korisnike kojima uskracuju pristup zeljenom sadrzaju.
Da institucije rade svoj posao kako treba, ovo ne bi smjeli ni pomisliti a kamoli uraditi.
proradilo izgleda, upravo gledam F1, kvalifikacije koje sam bio propustio :mrgreen:

kakaljin
Posts: 7535
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#103846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 10/10/2020 22:40

fusion_ba wrote:
10/10/2020 22:20
odmor wrote:
10/10/2020 20:05

Da su (mtel) pametni, zablokali bi eon na svojoj mrezi skroz. Ako oni nemaju, a nemaju, Nova BH putem svoje tv mreze, nema potrebe ni da ga krajnji korisnici uzimaju preko divlji aplikacija poput eona.
U krajnjem slucaju ako je telemach trazio od mtela da zatamni kanal, nek sad i mtel produzi sa zatamnjivanjem komplet eona.
Nigdje veze. EON je legalna aplikacija koju korisnici placaju direktno ili preko Total/Telemach paketa i to im ne daje nikakvo pravo da blokiraju tu aplikaciju. Zabranjuju korisnicima nesto sto placaju legalno. I pored toga ostecuju sopstvene korisnike kojima uskracuju pristup zeljenom sadrzaju.
Da institucije rade svoj posao kako treba, ovo ne bi smjeli ni pomisliti a kamoli uraditi.
PA sta ja cijelo vrijeme govorim, da eon aplikaciju mozes bez ikakvih uskracivanja koristiti na bilo kojoj mrezi jer si je platio, a svi znamo i ima ovdje ljudi sto brane sto telemach ne dozvoljava svojim korisnicima da na mrezi bhtelecoma u punom kapacitetu koriste eon aplikaciju a platili su je.

Ove sve aplikacije opratera bi trebale bez ikakvih izuzetaka da se mogu koristiti na svim mrezama u BiH u punom kapacitetu jer korisnik je platio da koristi

caffeinefreak
Posts: 205
Joined: 13/03/2013 23:53

#103847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by caffeinefreak » 10/10/2020 22:44

Kod mene uredno NE RADI...jos

User avatar
MTV
Posts: 11730
Joined: 21/08/2013 19:39

#103848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV » 10/10/2020 22:59

Meni na LOLinom internetu putem EON Smart app ne radi:
Spoiler
Show
HRT 3, HRT 4, Prva TV HD, Prva Plus HD, b92, Pink Plus HD, pink Extra, KCN 1, Prva World HD, Prva Kick HD, Fox Life SD, Fox Crime SD, Cinestar TV1, Cinestar Action, Cinestar Fantasy HD, AXN Spin, Pink Action, Minimax, disney Junior, Cartoon Network, Super RTL, Baby TV, Boomerang, Jim Jam, Pink Kids, Animal Planet SD, travel Channel SD, Fashion TV SD, Lov i Ribolov, ID, Nat Geo Wild HD, HGTV HD, Trace Sport HD, Outdoor, SK 7, SK8, SK 9, SK 10, SK Golf HD, Fight Channel, SK ESPORT HD, Eurosport 2 HD, extreme sports, Motorvision HD, Grand 2, IDJ TV HD, DM SAT, CMC TV, BN Music, Pink Music, KCN 2, VH1, MTV, Balkanika, MTV 80's, club MTV, MTV Hits, MTV 90's, mezzo, RTL DE, Pro7, VOX, CNN, BBC World News, Bloomberg, Rai 1, TV5Monde, euronews, RT HD, DWTV, Fox Life HD, Shorts HD, nickelodeon HD, BBC Earth HD, Travel HD, Fashion TV HD, Q You HD, MTV Live HD, Trace Urban HD, iConcert HD, Cinestar Premiere 1 HD, Cinestar Premiere 2 HD, pink Comedy, Pink Romance, pink World Cinema, pink Classic, pink Serije, pink Premium HD, pink Movies, pink Film, pink Thriller, pink Soap, pink SciFi & Fantasy, pink Horror, pink Family, pink Pedia, pink Super Kids, pink Zabava, pink World, pink Reality, pink Show, pink Style, pink Fashion, pink Kuvar, pink Ha Ha, pink LOL, Bravo Music, pink Folk 2, pink Music 2, pink Hits, pink Hits 2, pink&roll, pink Koncert, City Play
P.S. Arena Sport SD ionako ne radi na internetu drugog operatera. Arena Sport HD i Zadruga Live paket nisu kupljeni. Erotski kanali nisu dio EON Smart aplikacije

User avatar
semirsar
Posts: 6637
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#103849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 10/10/2020 22:59

sad ga vidis sad ga ne vidis...
valjda ce do pocetka motogp i f1 nesto uraditi po tom pitanju :twisted:

User avatar
anex
Nindža revizor
Posts: 1086
Joined: 20/02/2007 13:25
Location: grad sa željezarom bez dima

#103850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anex » 10/10/2020 23:13

...
Last edited by anex on 10/10/2020 23:28, edited 1 time in total.

Post Reply