Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Dzontra_Volta
Posts: 3265
Joined: 20/01/2011 11:10

#103376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 02/10/2020 07:08

Mirzareli wrote:
02/10/2020 03:06
Zna li neko kako radi ova Unifon aplikacija preko Haloo mreze ?
Isto kao i preko bilo koje mreže. Bitno je da imaš internet.


User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#103377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 02/10/2020 09:21

Jutros restartovan modem, puštene i nama običnim smrtnicima nove brzine :-)
Image

User avatar
heat
Posts: 16995
Joined: 30/01/2013 10:58
Location: N.Grad
Contact:

#103378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat » 02/10/2020 09:34

Raja,
koje su postavke ˝najbolje˝ za ovaj Ublee router ? Default ili imate preporuku ?
Hvala

User avatar
Telemach
Posts: 10927
Joined: 13/10/2010 14:13

#103379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/10/2020 09:47

eyesburn wrote:
01/10/2020 23:48
isti problem s netom već 3-4 mjeseca, šteka učitavanje stranica, pa pročepi, pa onda opet šteka. isto tako i wifi. lokacija - sarajevo.

@Telemach šta se dešava, dajte riješite ovo, ali nemojte da nam dolaze "stručnjaci" da mjere speedtest.net i govore kako je sve u redu.
Zdravo eyesburn,
Vaše podatke i opis problema, proslijedili smo kolegama u tehničkom odjelu, sa zahtjevom za detaljnu provjeru. Molimo Vas za malo strpljenja, kolege će Vas uskoro kontaktirati.

samired
Posts: 96
Joined: 30/09/2020 07:12

#103380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 02/10/2020 13:00

Koliko treba da usluga postane dostupna pošto sam je aktivirso online.
Konkretno hbo premium . Aktivirao preko portala i još ništa.

User avatar
crnivrag
Posts: 10595
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#103381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 02/10/2020 13:06

samired wrote:
02/10/2020 13:00
Koliko treba da usluga postane dostupna pošto sam je aktivirso online.
Konkretno hbo premium . Aktivirao preko portala i još ništa.
20-30 minuta.

zippoo87
Posts: 7759
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#103382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 » 02/10/2020 13:24

evo provjerio sam na desktopu sada otvaranje stranica i radi dobro,otvara instant,bez onog loadinga

takodjer sam resetovao router i provjerio brzinu...kod mene je jos uvijek stara brzina ,75 Mbps

samired
Posts: 96
Joined: 30/09/2020 07:12

#103383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 02/10/2020 14:17

crnivrag wrote:
02/10/2020 13:06
samired wrote:
02/10/2020 13:00
Koliko treba da usluga postane dostupna pošto sam je aktivirso online.
Konkretno hbo premium . Aktivirao preko portala i još ništa.
20-30 minuta.
Kod mene će izgkeda biti 20-30 dana

hamo1977
Posts: 30
Joined: 17/12/2019 12:49

#103384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hamo1977 » 02/10/2020 14:19

samired wrote:
02/10/2020 14:17
crnivrag wrote:
02/10/2020 13:06
samired wrote:
02/10/2020 13:00
Koliko treba da usluga postane dostupna pošto sam je aktivirso online.
Konkretno hbo premium . Aktivirao preko portala i još ništa.
20-30 minuta.
Kod mene će izgkeda biti 20-30 dana
Pošalji onda podatke korisniku Telemach i bit će 20-30 sec :)

samired
Posts: 96
Joined: 30/09/2020 07:12

#103385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 02/10/2020 14:23

hamo1977 wrote:
02/10/2020 14:19
samired wrote:
02/10/2020 14:17
crnivrag wrote:
02/10/2020 13:06

20-30 minuta.
Kod mene će izgkeda biti 20-30 dana
Pošalji onda podatke korisniku Telemach i bit će 20-30 sec :)
Prijavim preko android aplikacije i prođe.
Pogledam sad na oreko preglednika kad ono crveno , kao nisam ni prijavo.
Pokupam ponovo kaže ne može pokušajte ponovo kasnije

hamo1977
Posts: 30
Joined: 17/12/2019 12:49

#103386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hamo1977 » 02/10/2020 14:26

samired wrote:
02/10/2020 14:23
hamo1977 wrote:
02/10/2020 14:19
samired wrote:
02/10/2020 14:17


Kod mene će izgkeda biti 20-30 dana
Pošalji onda podatke korisniku Telemach i bit će 20-30 sec :)
Prijavim preko android aplikacije i prođe.
Pogledam sad na oreko preglednika kad ono crveno , kao nisam ni prijavo.
Pokupam ponovo kaže ne može pokušajte ponovo kasnije
Pa negdje je očigledno "puko kvar" što bi rekli. Javi im, beze se peglaš.

Dzontra_Volta
Posts: 3265
Joined: 20/01/2011 11:10

#103387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 02/10/2020 15:07

@Telemach Može li se na Nick Jr. namjestiti EPG da odgovara onom što se prikazuje?
Slomijem se dok ne pronađem Blejza i čudovišne mašine. U mene mi dijete nije baš strpljivo. :D

User avatar
Luciano88
Posts: 231
Joined: 10/12/2019 12:22

#103388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 » 02/10/2020 15:23

typeOnegative wrote:
01/10/2020 22:26
Luciano88 wrote:
01/10/2020 20:58
typeOnegative wrote:
01/10/2020 20:53



Pisao sam o tome jučer --- jbga ovisi o uređajima kojim mjeriš , tj wifi kartice koja je ugrađena . Kod mene je šaroliko , tv u dr. prostoriji oko 80 Mbps . drugi TV koji je blize routeru 180 Mbps, mobitel oko 280 Mbps , dok desktop PC koji ima wifi karticu preko 300 .
Postavke
80 MHz sirina , kanal 36 i ostalo pod default

Pokusavam izvuci max na telefonu, sve sto mi je bitno je na kablu svakako (konzola, komp, i sl.) U pitanju je Samsung Note 9, po specifikaciji moze bez problema i 1gbps
Hmm a dobar je to telefon, trebao bi bolje. Kod mene je huawei p20lite i hvata dobru brzinu kad sam bliže routeru. Jel ti širina postavljena na 80 MHz?
U vezi toga, malo sam testirao i došao do zaključka da na 80 MHz dostiže veće brzine, ali ima slabiji domet.40 MHz je dosta bolji po tom pitanju, ali je brzina manja, ali opet puno viša nego na 2.4 standardu ( tu mi je 85 do 90)
Na ovom TechniColor CGA2121 modemu imam samo opcije (1.Auto (80/40/20)( (2. (20mhz or 40mhz) i (3.(20mhz) . Nemam mogucnost da izaberem samo 80mhz

User avatar
Telemach
Posts: 10927
Joined: 13/10/2010 14:13

#103389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/10/2020 16:37

Dzontra_Volta wrote:
02/10/2020 15:07
@Telemach Može li se na Nick Jr. namjestiti EPG da odgovara onom što se prikazuje?
Slomijem se dok ne pronađem Blejza i čudovišne mašine. U mene mi dijete nije baš strpljivo. :D
Zdravo Dzontra_Volta,
Vašu poruku i zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama.
Molimo Vas za malo strpljenja.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8646
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#103390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2020 16:58

Luciano88 wrote:
02/10/2020 15:23
Na ovom TechniColor CGA2121 modemu imam samo opcije (1.Auto (80/40/20)( (2. (20mhz or 40mhz) i (3.(20mhz) . Nemam mogucnost da izaberem samo 80mhz
Na kojem ti je kanalu podesen?

samired
Posts: 96
Joined: 30/09/2020 07:12

#103391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 02/10/2020 17:02

Benq wrote:
02/10/2020 16:58
Luciano88 wrote:
02/10/2020 15:23
Na ovom TechniColor CGA2121 modemu imam samo opcije (1.Auto (80/40/20)( (2. (20mhz or 40mhz) i (3.(20mhz) . Nemam mogucnost da izaberem samo 80mhz
Na kojem ti je kanalu podesen?
Isto je kao kod njega samo auto(80/40/20) na 5 ghz mreži.
Postavljeno na 36 kanal.
Ne da mi se više provjeravati. I poslije rebota rutera je isto. Cga2121 užasno je spor poslije nove konfiguracije. 5ghz mrežu izbaci poslije 5 minuta da je vidljiva telefonu ili televizoru.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8646
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#103392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2020 17:05

samired wrote:
02/10/2020 17:02
Isto je kao kod njega samo auto(80/40/20) na 5 ghz mreži.
Postavljeno na 36 kanal.
Ne da mi se više provjeravati. I poslije rebota rutera je isto. Cga2121 užasno je spor poslije nove konfiguracije. 5ghz mrežu izbaci poslije 5 minuta da je vidljiva telefonu ili televizoru.
Jesi li mozda testirao to i sa drugim kanalima, ono da ides kanal po kanal od 36+?

User avatar
crnivrag
Posts: 10595
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#103393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 02/10/2020 17:18

Roland Garros samo na kanalu Eurosport 4K

Image

Prestižan Grand Slam turnir Roland Garros, vratio se na male ekrane i dostupan je na kanalu Eurosport 4K, samo uz Telemach! Ljubitelji tenisa, sve do 11. oktobra, mogu da gledaju najbolje mečeve na šljaci u najvišoj 4K rezoluciji.

Kanal je dostupan na poziciji 226 svim korisnicima EON platforme putem EON Smart Box-a koji je povezan na koaksijalnu mrežu, kao i korisnicima D3 Cam-a koji posjeduju 4K TV uređaj.

Pratite najspektakularnije sportske događaje samo uz Telemach i saznajte da li će Novak Đoković tokom prestižnog Grand Slam turnira Roland Garros uspjeti da stane na put Rafaelu Nadalu u osvajanju 13. titule u karijeri.
Obavijest na Telemach stranici

zdruzdjo
Posts: 3960
Joined: 16/08/2009 00:27

#103394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo » 02/10/2020 17:22

Telemach wrote:
02/10/2020 09:47
.....

Pozdrav. U kuci imam dva stana I dva telemach prikljucka.
Jedan je eon full a jedan je senior.

Na eon full imam eon box, karticu na tv I jedan tv sa resiverom.
Obzirom da je ovaj senior postao nepotreban ugasicu ga po svaku cjenu. svakako je na njemu istekao ugovor, a nemam porebe za njim I samo se bezveze placa.
Da li mogu na ovaj moj eon full prikljucak skopcati jos jedan resiver ili karticu I da I dalje imam u tom stanu kanale kad mi zatreba.
ako ne, mogu li onda ostaviti analognu tv u tom stanu? Ako mogu da li su prisutni gubitci u signalu koje bih osjetio na svom prikljucku.
Hvala.

samired
Posts: 96
Joined: 30/09/2020 07:12

#103395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samired » 02/10/2020 17:32

zdruzdjo wrote:
02/10/2020 17:22
Telemach wrote:
02/10/2020 09:47
.....

Pozdrav. U kuci imam dva stana I dva telemach prikljucka.
Jedan je eon full a jedan je senior.

Na eon full imam eon box, karticu na tv I jedan tv sa resiverom.
Obzirom da je ovaj senior postao nepotreban ugasicu ga po svaku cjenu. svakako je na njemu istekao ugovor, a nemam porebe za njim I samo se bezveze placa.
Da li mogu na ovaj moj eon full prikljucak skopcati jos jedan resiver ili karticu I da I dalje imam u tom stanu kanale kad mi zatreba.
ako ne, mogu li onda ostaviti analognu tv u tom stanu? Ako mogu da li su prisutni gubitci u signalu koje bih osjetio na svom prikljucku.
Hvala.
Ako ti je smart tv koji podržava EON smart aplikaciju iskoristi je da ne uzimaš novi uređaj.
Imaš je u svom paketu

kakaljin
Posts: 7358
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#103396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 02/10/2020 17:32

zdruzdjo wrote:
02/10/2020 17:22
Telemach wrote:
02/10/2020 09:47
.....

Pozdrav. U kuci imam dva stana I dva telemach prikljucka.
Jedan je eon full a jedan je senior.

Na eon full imam eon box, karticu na tv I jedan tv sa resiverom.
Obzirom da je ovaj senior postao nepotreban ugasicu ga po svaku cjenu. svakako je na njemu istekao ugovor, a nemam porebe za njim I samo se bezveze placa.
Da li mogu na ovaj moj eon full prikljucak skopcati jos jedan resiver ili karticu I da I dalje imam u tom stanu kanale kad mi zatreba.
ako ne, mogu li onda ostaviti analognu tv u tom stanu? Ako mogu da li su prisutni gubitci u signalu koje bih osjetio na svom prikljucku.
Hvala.
Mozes jer je kuca jedna cjelina, uzmes dodatni resiver ili modul i gledas sve iz paketa, samo ces mozda morati ponovo provesti kabl iz tog jednog stana u drugi jer vjerovatno sada dolaze sa dvije strane kablovi pa ce ti senior kabal ugasiti skroz.

zdruzdjo
Posts: 3960
Joined: 16/08/2009 00:27

#103397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo » 02/10/2020 17:45

samired wrote:
02/10/2020 17:32
Ako ti je smart tv koji podržava EON smart aplikaciju iskoristi je da ne uzimaš novi uređaj.
Imaš je u svom paketu
na zalost nije ni jedan smart.

zdruzdjo
Posts: 3960
Joined: 16/08/2009 00:27

#103398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo » 02/10/2020 17:49

kakaljin wrote:
02/10/2020 17:32
Mozes jer je kuca jedna cjelina, uzmes dodatni resiver ili modul i gledas sve iz paketa, samo ces mozda morati ponovo provesti kabl iz tog jednog stana u drugi jer vjerovatno sada dolaze sa dvije strane kablovi pa ce ti senior kabal ugasiti skroz.

Ta tehnikalija oko kablova mi je najmanji problem. Sve dolazi iz potkrovlja tako da samo kabl otkacim i zakacim ga na drugu skretnicu. mene cisto interesuje broj aktivnih uredjaja koji mogu biti u na jednom prikljucku.
I da li u slucaju analogije (koja bi bila zadnja opcija), imam neko gubljenje kvalitete signala. Brzina interneta mi je najvaznija a sada je super sa postojecim setup-om.

kakaljin
Posts: 7358
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#103399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 02/10/2020 17:50

zdruzdjo wrote:
02/10/2020 17:49
kakaljin wrote:
02/10/2020 17:32
Mozes jer je kuca jedna cjelina, uzmes dodatni resiver ili modul i gledas sve iz paketa, samo ces mozda morati ponovo provesti kabl iz tog jednog stana u drugi jer vjerovatno sada dolaze sa dvije strane kablovi pa ce ti senior kabal ugasiti skroz.

Ta tehnikalija oko kablova mi je najmanji problem. Sve dolazi iz potkrovlja tako da samo kabl otkacim i zakacim ga na drugu skretnicu. mene cisto interesuje broj aktivnih uredjaja koji mogu biti u na jednom prikljucku.
I da li u slucaju analogije koja bi bila zadnja opcija, imam neko gubljenje kvalitete signala. Brzina interneta mi je najvaznija a sada je super sa postojecim setup-om.
tri uredjaja mozes imati za digitalu maksimalno

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8646
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#103400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2020 18:20

zdruzdjo wrote:
02/10/2020 17:22

Pozdrav. U kuci imam dva stana I dva telemach prikljucka.
Jedan je eon full a jedan je senior.

Na eon full imam eon box, karticu na tv I jedan tv sa resiverom.
Obzirom da je ovaj senior postao nepotreban ugasicu ga po svaku cjenu. svakako je na njemu istekao ugovor, a nemam porebe za njim I samo se bezveze placa.
Da li mogu na ovaj moj eon full prikljucak skopcati jos jedan resiver ili karticu I da I dalje imam u tom stanu kanale kad mi zatreba.
ako ne, mogu li onda ostaviti analognu tv u tom stanu? Ako mogu da li su prisutni gubitci u signalu koje bih osjetio na svom prikljucku.
Hvala.
Na jednom prikljucku mozes imati jedan glavni i 2 dodatna digitalna prijemnika, cetvrti prijemnik na jedan prikljucak nije moguce dodati jer u tom slucaju ti ne mogu garantovati da ce sve usluge raditi uredno i da nece dolaziti do odstupanja u signalu. Ako zelis jos jedan prikljucak na tv, bice potreban dodatni ugovor za analogni, odnosno digitalni prikljucak, u zavisnosti za sta se odlucis, mada mozes uzeti taj novi prikljucak i besplatnu digitalizaciju po cijeni analogije.

Post Reply