Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#102876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 18/09/2020 13:22

:) :)


User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#102877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 18/09/2020 15:03

dowydyenya wrote:
18/09/2020 13:05
Hajde Telemach pravi vise taj signal od 9h jutros ni tv ni intrnet ne rade , pa ne placam vam uslugu da bi gledao no signal i dopunjavao preko bh mobile internet.
Zdravo dowydyenya,
Izvinjavamo se zbog poteškoća.
Molimo VAs dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, kako bismo izvršili provjeru.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32810
Joined: 29/06/2011 23:39

#102878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 18/09/2020 15:47

Ranijih godina, kad sam produzavao ugovor, uvijek su nudjeni benefiti, HBO pola godine ili godinu besplatno, svi HD kanali i tako dalje.

Sad zovu nude da predjem na EON tv, da potpisem ugvoor jer trenutno nemam (istekao), pitam za benefite kazu zao nam je to se posebno placa. Ali nude mi da placam jos par markica vise.

Eh :)

User avatar
avaks
Posts: 5627
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#102879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 18/09/2020 16:38

Ide standardno Pink i Arene SD i u mom slučaju prošireni paket :lol:
A vala nemaju šta ni ponuditi aman zaman, ako ko ubode da plaća jeftiniji paket a koristi skuplji eto benefita.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32810
Joined: 29/06/2011 23:39

#102880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 18/09/2020 16:44

Sad ne nude nista, ranije su nudili, ja sam kod zadnjeg produzenja ugovora dobio HBO 12 mjeseci, i kanale i HBO GO.


Sad to ne nude, a nude mi da predjem na Eon Full i da placam 3-4 marke vise nego sada. Pa nema sanse.

Ionako cekam LOL a ako ne bude nista od njih, Eon Duo Light maksimalno. Kad vec nista drugo ne nude.

User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 18466
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Contact:

#102881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi » 18/09/2020 17:44

@Telemach nesto vam se sje*alo opet u Zenici :mrgreen:

User avatar
ExNihilo
Nindža revizor
Posts: 14204
Joined: 23/01/2008 07:05
Location: In the sheltering shade of the forest

#102882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo » 18/09/2020 17:54

TESLA_EDISON wrote:
18/09/2020 11:23
Averus wrote:
18/09/2020 10:00
150/10 (odnosno eto uskoro 200/12)

Ja sam i prije pisao radije bih da imam 100/20 ili 80/30 jer mi je upload bitan.
Ne konta prosječni balkanski gazda da će imati bruku mušterija za pakete većeg uploada, jer svi gameri danas žele da streamaju
Ne može zbog analogije.

Ovo podizanje brzine više šteti nego koristi. Recimo, meni je i 300 previše a 400 da ne govorim. Bitna mi je tv jer je baš puno gledam, posebno sa posla kad dođem međutim, ovim povećanjem brzine, nemonovno uslijediće dodatno smanjenje bitrate-a na tv kanalima i slika će još biti lošija, posebno HD. Dakle dobio sam nepotrenu brzinu nauštrb kvalitete slike. Paralelno sa analogijom ,nema se kapaciteta, bandwidth je pun ko šipak. Mora se uvijek negdje oduzeti da bi na drugom mjestu dodalo. Isto je i za upload.
Ovo objašnjenje da upload se ne može dignuti zbog analogije ne objašnjava raskorak između downloada i uploada.

Ako je bandwidth pun k'o šipak, onda nema prostora povećavati ni download, pa ipak ga povećavaju. A ako imaju prostora da povećaju download zašto, umjesto toga, ne povećavaju upload, jer razlika je već ogromna, pa je marginalna korist daleko veća ako se slobodni bandwidth alocira na dodatni upload.

123bih123
Posts: 109
Joined: 19/10/2018 01:38

#102883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 » 18/09/2020 18:16

Qler wrote:
18/09/2020 11:44
Image

Moze i Telemach povuci :D samo treba im platiti :D
Optiku su oni provlacili ili si sam nekog vec angazovo da po kuci stanu / haustoru provuce ?

123bih123
Posts: 109
Joined: 19/10/2018 01:38

#102884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 » 18/09/2020 18:18

Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?

User avatar
heat
Posts: 17051
Joined: 30/01/2013 10:58
Location: N.Grad
Contact:

#102885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat » 18/09/2020 19:21

123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Nisi u Banja Luci :lol:

DonieBrasco
Posts: 5992
Joined: 31/08/2016 16:09

#102886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DonieBrasco » 18/09/2020 19:25

Da li negdje ima tacna lista kanala "Eon Light Duo" paketa, znaci ovih 54 HD od ukupno 182.

Ne ova komplenta lista od preko 600 kanala i radio stanica, sa 20 arena, sportova, ovih filmskih, crtanih, itd. bas tacno kanali koji dođu u omome paketu.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#102887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 18/09/2020 19:27

DonieBrasco wrote:
18/09/2020 19:25
Da li negdje ima tacna lista kanala "Eon Light Duo" paketa, znaci ovih 54 HD od ukupno 182.

Ne ova komplenta lista od preko 600 kanala i radio stanica, sa 20 arena, sportova, ovih filmskih, crtanih, itd. bas tacno kanali koji dođu u omome paketu.
Klikni na "Lista kanala" u okviru svog paketa: https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/

123bih123
Posts: 109
Joined: 19/10/2018 01:38

#102888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 » 18/09/2020 19:48

heat wrote:
18/09/2020 19:21
123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Nisi u Banja Luci :lol:
Nisam u Banja Luci al nisam ni budala. U Bosni izgleda kako koja firma dolazi samo se uklopi u ovo nase sivilo i govori kao politicari bice bolje .

sencobih
Posts: 5352
Joined: 08/09/2010 08:33

#102889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih » 18/09/2020 20:39

123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Telemah je odranije poznat po regionalnoj diskriminaciji korisnika, od zatamnjivanja kanala, pa do razlike u uslugama od grada do grada, nažalost to traje jer im se može

User avatar
vicious
Posts: 4986
Joined: 05/03/2006 15:41
Location: zrakopraz

#102890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious » 18/09/2020 20:54

Je li ovo nesto do mene ili na Eurosportu 2 nema tona?

Edit: čudno, na Eon aplikaciji na telefonu ton normalan, a na Eon boxu muk. :?
Last edited by vicious on 18/09/2020 20:55, edited 1 time in total.

User avatar
REDDEVILS
Posts: 2813
Joined: 21/02/2011 12:56

#102891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS » 18/09/2020 20:54

sencobih wrote:
18/09/2020 20:39
123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Telemah je odranije poznat po regionalnoj diskriminaciji korisnika, od zatamnjivanja kanala, pa do razlike u uslugama od grada do grada, nažalost to traje jer im se može
Zato će od mene imati mahanje u februaru 2021 😂

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 18/09/2020 20:57

vicious wrote:
18/09/2020 20:54
Je li ovo nesto do mene ili na Eurosportu 2 nema tona?

Edit: čudno, na Eon aplikaciji na telefonu ton normalan, a na Eon boxu muk. :?
Odaberi prvi jezik zvuka engleski na EON box-u, pa se vrati na taj kanal i probaj da li će zvuk raditi.

Ako ne uspije, probaj onda kombinaciju ili Srpski ili Hrvatski prvi jezik zvuka kroz postavke.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#102893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 18/09/2020 21:00

Bobi wrote:
18/09/2020 17:44
@Telemach nesto vam se sje*alo opet u Zenici :mrgreen:
Zdravo Bobi,
Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne, molimo VAs javite nam se u pp, kako bismo izvršili detaljnu provjeru Vaših servisa.

User avatar
vicious
Posts: 4986
Joined: 05/03/2006 15:41
Location: zrakopraz

#102894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious » 18/09/2020 21:01

crnivrag wrote:
18/09/2020 20:57
vicious wrote:
18/09/2020 20:54
Je li ovo nesto do mene ili na Eurosportu 2 nema tona?

Edit: čudno, na Eon aplikaciji na telefonu ton normalan, a na Eon boxu muk. :?
Odaberi prvi jezik zvuka engleski na EON box-u, pa se vrati na taj kanal i probaj da li će zvuk raditi.

Ako ne uspije, probaj onda kombinaciju ili Srpski ili Hrvatski prvi jezik zvuka kroz postavke.
Engleski mi i jeste postavljen kao prvi jezik, a pokusavao sam i mijenjati. Ništa, sve isto.

Edit: ispravka, evo proradilo ipak kad sam stavio srpski kao prvi jezik :lol:
Nije mi jasno zašto su sjebali engleski audio na Eurosportu 2, i to je odavno tako. Na 1 radi normalno. Vise puta sam i pitao ovdje ali nikad nije bilo odgovora, samo standardno "proslijedili smo kolegama" :D
Last edited by vicious on 18/09/2020 21:07, edited 2 times in total.

User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 18466
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Contact:

#102895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi » 18/09/2020 21:02

Telemach wrote:
18/09/2020 21:00
Bobi wrote:
18/09/2020 17:44
@Telemach nesto vam se sje*alo opet u Zenici :mrgreen:
Zdravo Bobi,
Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne, molimo VAs javite nam se u pp, kako bismo izvršili detaljnu provjeru Vaših servisa.
Došlo je k sebi, internet je bio off..tv je radio, hoce to vama :D. Moram sam koristi usluge vama konkurentske kompanije :D.

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 18/09/2020 21:16

vicious wrote:
18/09/2020 21:01

Engleski mi i jeste postavljen kao prvi jezik, a pokusavao sam i mijenjati. Ništa, sve isto.

Edit: ispravka, evo proradilo ipak kad sam stavio srpski kao prvi jezik :lol:
Nije mi jasno zašto su sjebali engleski audio na Eurosportu 2, i to je odavno tako. Na 1 radi normalno. Vise puta sam i pitao ovdje ali nikad nije bilo odgovora, samo standardno "proslijedili smo kolegama" :D
Engleski jezik je već duži period ugašen na ovom kanalu.

Inače kod mene ide srpski zvuk (jer je on jedini dostupan), a postavke su mi da je prvi hrvatski audio, a drugi srpski i isto tako mi je i za titlove.

User avatar
vicious
Posts: 4986
Joined: 05/03/2006 15:41
Location: zrakopraz

#102897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious » 18/09/2020 21:23

crnivrag wrote:
18/09/2020 21:16
vicious wrote:
18/09/2020 21:01

Engleski mi i jeste postavljen kao prvi jezik, a pokusavao sam i mijenjati. Ništa, sve isto.

Edit: ispravka, evo proradilo ipak kad sam stavio srpski kao prvi jezik :lol:
Nije mi jasno zašto su sjebali engleski audio na Eurosportu 2, i to je odavno tako. Na 1 radi normalno. Vise puta sam i pitao ovdje ali nikad nije bilo odgovora, samo standardno "proslijedili smo kolegama" :D
Engleski jezik je već duži period ugašen na ovom kanalu.

Inače kod mene ide srpski zvuk (jer je on jedini dostupan), a postavke su mi da je prvi hrvatski audio, a drugi srpski i isto tako mi je i za titlove.
A eto znam da je ugasen, ali nije mi jasno zašto. Pogotovo sto ES 1 i dalje radi. Ovako moram slusati ovu dvojicu morona i njihove "duhovite" dosjetke :lol:

Kako god, hvala za hint oko audio postavki, mada sam to prvo čačkao pa nije radila neka kombinacija :thumbup:

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 18/09/2020 21:29

vicious wrote:
18/09/2020 21:23

A eto znam da je ugasen, ali nije mi jasno zašto. Pogotovo sto ES 1 i dalje radi. Ovako moram slusati ovu dvojicu morona i njihove "duhovite" dosjetke :lol:

Kako god, hvala za hint oko audio postavki, mada sam to prvo čačkao pa nije radila neka kombinacija :thumbup:
Kod EON box-a ti je fazon da ne prihvati odmah promjene, nego kad promijeniš audio ili titl, potrebno je da prebaciš na neki drugi kanal, pa se vratiš na taj za koji si štimao te postavke.

User avatar
odmor
Posts: 1052
Joined: 10/05/2006 12:42

#102899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 19/09/2020 00:58

heat wrote:
18/09/2020 19:21
123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Nisi u Banja Luci :lol:
Jedan je resiver od Telemacha, a drugi od te kompanije. Mislim posto su udruzeni onda tako i funkcionisu. Jer ne bi bilo logike da je kod njih jedan resiver, ako su udruzeni. Mora tamo dva, a ovdje jedan. Je li ti jasno? Meni nije :D

jarobot
Posts: 2404
Joined: 13/06/2016 20:07

#102900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot » 19/09/2020 08:54

123bih123 wrote:
18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Dobiješ uz Box i Smart TV aplikaciju !!!!
Ja bih rađe da mi daju još jednu Smart TV aplikaciju a vratio bih im EON box. :D
Bezveze je da se ne može još jedna SmartTV aplikacija dokupiti !!!

Post Reply