Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Dzontra_Volta
Posts: 3265
Joined: 20/01/2011 11:10

#102576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 04/09/2020 16:28

crnivrag wrote:
04/09/2020 15:54
Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 15:44
Je l' se vama dešava da kasni slika za tonom kad se vrati neki kanal unazad? EON box je u pitanju.
Nije se dešavalo prije ovog updatea. :?
To nije slučaj, a ako se problem dešava samo na određenom kanalu/kanalima - potrebno je prijaviti da se ta smetnja otkloni.
Dešava se na rtl2, rtl kockica i nickjr. Ne znam za ostale, moram provjeriti.


User avatar
crnivrag
Posts: 10595
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 04/09/2020 16:36

Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 16:28
Dešava se na rtl2, rtl kockica i nickjr. Ne znam za ostale, moram provjeriti.
Taj problem nije prisutan kod mene.

Pokušaj sa restartom uređaja ili EON aplikacije.

User avatar
un1ted
Posts: 7839
Joined: 20/10/2012 13:29

#102578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted » 04/09/2020 16:36

Telemach wrote:
19/08/2020 14:23
un1ted wrote:
19/08/2020 11:23
Hajd kad svi imaju neke cudne zahtjeve, da probam i ja.

Na kanalu N1 (koji je clan UG), dolazi do problema u snimku, odnosno vraćanju emisije Dan uzivo. Ranije kada se gledao sadrzaj emisija počne kako je i snimljena, a sada pri vraćanju snimka prvo ide N1 info, pa reklama, pa opet N1 info, pa onda DW, pa reklame, pa tek onda nakon premotavanja više od jednog sata sadržaja počinje dan uzivo, koji odmah opet prikazuje taj isti N1 info.

Moze li se nešto uraditi po ovom pitanju jer me smori svaki dan premotavanje?
Zdravo @un1ted,
Hvala Vam na javljanju.
Proslijedili smo kolegama na provjeru, sigurni smo da će biti riješeno. ;-)
Pozdrav @Telemach

Jeste li vi uticali, ili se "samo popravilo", nije bitno, samo da vam se zahvalim, jer sada snimak ide normalno, nema premotavanja :)

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8647
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#102579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 04/09/2020 16:48

crnivrag wrote:
04/09/2020 16:36
Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 16:28
Dešava se na rtl2, rtl kockica i nickjr. Ne znam za ostale, moram provjeriti.
Taj problem nije prisutan kod mene.

Pokušaj sa restartom uređaja ili EON aplikacije.
I kod mene sve ok sa ovim kanalima.

User avatar
Radar71
Posts: 6538
Joined: 21/07/2010 15:43

#102580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 » 04/09/2020 17:05

bocaboca wrote:
04/09/2020 16:17
Benq wrote:
04/09/2020 16:09
Radar71 wrote:
03/09/2020 20:06
jesi možda instalirao stremio na box?
Sad sam provjerio kod sebe, imam eon box i tv sa android 9 sistemom, Stremio ne postoji u Play Store za Android TV. Mozda se moze instalirati apk preko usb-a, ali ako i uspije, vjerovatno ce ti trebati mis da bi to sve radilo kako treba.
Strimio radi perfektno na EON boxu, samo se mora skinuti APK i instalirati ručno.
koji si molim te apk instalirao?
i jel ti android 9?

Ammarzinho
Posts: 239
Joined: 23/08/2012 14:44

#102581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho » 04/09/2020 17:08

Jučer priključio Eon full paket (dl 150 mbps), međutim na wirelessu dok sam pored rutera na 5ghz mreži max sto mogu izvuci je 52-53 mbps dok na kablu to bude 93-94 mbps. Neko možda sa sličnim iskustvima, do čega može biti (iz podrške su pokušali to popraviti međutim nisu uspjeli pa su rekli da će neko od ekipe doći u narednih 48h) ?

User avatar
crnivrag
Posts: 10595
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 04/09/2020 17:09

Ammarzinho wrote:
04/09/2020 17:08
Jučer priključio Eon full paket (dl 150 mbps), međutim na wirelessu dok sam pored rutera na 5ghz mreži max sto mogu izvuci je 52-53 mbps dok na kablu to bude 93-94 mbps. Neko možda sa sličnim iskustvima, do čega može biti (iz podrške su pokušali to popraviti međutim nisu uspjeli pa su rekli da će neko od ekipe doći u narednih 48h) ?
Na računaru moraš imati gigabitnu mrežnu karticu, a vjerovatno imaš karticu koja podržava brzine do 100 Mbps.

Što se tiče 5 Ghz mreže, jesi li siguran da si spojen na nju, pošto po defaultu se i 2.4 Ghz i 5 Ghz mreže zovu isto, pa je to potrebno promijeniti, a i brzina na 5 Ghz mreži može ovisiti od samog uređaja putem kojeg se vrši mjerenje brzine.

Ammarzinho
Posts: 239
Joined: 23/08/2012 14:44

#102583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho » 04/09/2020 17:13

crnivrag wrote:
04/09/2020 17:09
Ammarzinho wrote:
04/09/2020 17:08
Jučer priključio Eon full paket (dl 150 mbps), međutim na wirelessu dok sam pored rutera na 5ghz mreži max sto mogu izvuci je 52-53 mbps dok na kablu to bude 93-94 mbps. Neko možda sa sličnim iskustvima, do čega može biti (iz podrške su pokušali to popraviti međutim nisu uspjeli pa su rekli da će neko od ekipe doći u narednih 48h) ?
Na računaru moraš imati gigabitnu mrežnu karticu, a vjerovatno imaš karticu koja podržava brzine do 100 Mbps.

Što se tiče 5 Ghz mreže, jesi li siguran da si spojen na nju, pošto po defaultu se i 2.4 Ghz i 5 Ghz mreže zovu isto, pa je to potrebno promijeniti, a i brzina na 5 Ghz mreži može ovisiti od samog uređaja putem kojeg se vrši mjerenje brzine.
Imam gigabitnu karticu na laptopu, već u drugim stanovima koristio isti i mjerio do 300mbps i da spojen sam bio na 5g mrezu jer su mi je kreirali ovi iz podrske i rekli da je to to, mobitel s kojeg sam mjerio s8+ također u drugim državama koristio i mjerio 100+ brzine ... Ruter koji mi je dodjeljen je
Ubee EVW 3270.

User avatar
Radar71
Posts: 6538
Joined: 21/07/2010 15:43

#102584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 » 04/09/2020 17:16

dok ti ugovor prođe kroz sistem imaćeš punu brzinu

Ammarzinho
Posts: 239
Joined: 23/08/2012 14:44

#102585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho » 04/09/2020 17:17

Radar71 wrote:
04/09/2020 17:16
dok ti ugovor prođe kroz sistem imaćeš punu brzinu
Nadam se da hoću, mada mi oni rekoše da to kao ne igra ulogu i da se odma pusti puna brzina.

probook
Posts: 3392
Joined: 13/10/2013 22:38

#102586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook » 04/09/2020 17:57

tap3ah75 wrote:
03/09/2020 23:16
Može li se stremio instalirati na eon box?
Moze, ja sam gledao par filmova i radi ok.

User avatar
crnivrag
Posts: 10595
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#102587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 04/09/2020 18:07


User avatar
Telemach
Posts: 10930
Joined: 13/10/2010 14:13

#102588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 04/09/2020 18:33

Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 15:44
Je l' se vama dešava da kasni slika za tonom kad se vrati neki kanal unazad? EON box je u pitanju.
Nije se dešavalo prije ovog updatea. :?
Zdravo Dzontra_Volta,
Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne, molimo Vas dostavite nam podatke i kontakt broj, kako bismo proslijedili zahtjev za provjeru.

Dzontra_Volta
Posts: 3265
Joined: 20/01/2011 11:10

#102589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 04/09/2020 18:36

crnivrag wrote:
04/09/2020 16:36
Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 16:28
Dešava se na rtl2, rtl kockica i nickjr. Ne znam za ostale, moram provjeriti.
Taj problem nije prisutan kod mene.

Pokušaj sa restartom uređaja ili EON aplikacije.
Nakon restarta nema problema. Hvala.

Dzontra_Volta
Posts: 3265
Joined: 20/01/2011 11:10

#102590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 04/09/2020 18:36

Telemach wrote:
04/09/2020 18:33
Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 15:44
Je l' se vama dešava da kasni slika za tonom kad se vrati neki kanal unazad? EON box je u pitanju.
Nije se dešavalo prije ovog updatea. :?
Zdravo Dzontra_Volta,
Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne, molimo Vas dostavite nam podatke i kontakt broj, kako bismo proslijedili zahtjev za provjeru.
Hvala. Riješeno.

User avatar
Telemach
Posts: 10930
Joined: 13/10/2010 14:13

#102591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 04/09/2020 19:17

Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 18:36
Telemach wrote:
04/09/2020 18:33
Dzontra_Volta wrote:
04/09/2020 15:44
Je l' se vama dešava da kasni slika za tonom kad se vrati neki kanal unazad? EON box je u pitanju.
Nije se dešavalo prije ovog updatea. :?
Zdravo Dzontra_Volta,
Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne, molimo Vas dostavite nam podatke i kontakt broj, kako bismo proslijedili zahtjev za provjeru.
Hvala. Riješeno.
Hvala na povratnim informacijama :thumbup:

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#102592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 04/09/2020 20:07

Pa Telemach gdje je ta briga o korisnicima? Lojalnost i ti fazoni samo dok se ugovor ne potpise ccc
Pet dana patnje tri izlaska tehnicara a sve vase greske i opet racun uredno stize kao da se nista nije desilo?! :evil:
Je li vas i malo stid?

tap3ah75
Posts: 2492
Joined: 07/09/2009 14:14

#102593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 » 04/09/2020 20:59

probook wrote:
04/09/2020 17:57
tap3ah75 wrote:
03/09/2020 23:16
Može li se stremio instalirati na eon box?
Moze, ja sam gledao par filmova i radi ok.
Tnx

axe22
Posts: 471
Joined: 11/03/2013 21:21

#102594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 » 04/09/2020 21:08

Telemach wrote:
25/08/2020 21:03

Zdravo @axe22,
Rado ćemo izvršiti provjeru. Zamoliti ćemo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Pozdrav
Da zahvalim na brzoj intervenciji koja je bila u roku 24 sata. Prvo se pokusalo podesit modem da bi iduci dan dosao monter i utvrdio da modem pravi problem, bio je stari CISKO (crni), zamjenjen bijelim Company logo CGA2121 i od tada sve radi kako treba.

Posebno bi pohvalio momka koji je dosao i izvriso zamjenu, cak je izvrsio i zamjenu daljinskog za d3 uredja jer je prekidao

bocaboca
Posts: 48
Joined: 28/05/2019 16:28

#102595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bocaboca » 05/09/2020 12:58

Radar71 wrote:
04/09/2020 17:05
bocaboca wrote:
04/09/2020 16:17
Benq wrote:
04/09/2020 16:09


Sad sam provjerio kod sebe, imam eon box i tv sa android 9 sistemom, Stremio ne postoji u Play Store za Android TV. Mozda se moze instalirati apk preko usb-a, ali ako i uspije, vjerovatno ce ti trebati mis da bi to sve radilo kako treba.
Strimio radi perfektno na EON boxu, samo se mora skinuti APK i instalirati ručno.
koji si molim te apk instalirao?
i jel ti android 9?
Jeste Android 9, daj mi mail, Telegram, bilo sta da ti pošaljem link

User avatar
Telemach
Posts: 10930
Joined: 13/10/2010 14:13

#102596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/09/2020 19:08

un1ted wrote:
04/09/2020 16:36
Telemach wrote:
19/08/2020 14:23
un1ted wrote:
19/08/2020 11:23
Hajd kad svi imaju neke cudne zahtjeve, da probam i ja.

Na kanalu N1 (koji je clan UG), dolazi do problema u snimku, odnosno vraćanju emisije Dan uzivo. Ranije kada se gledao sadrzaj emisija počne kako je i snimljena, a sada pri vraćanju snimka prvo ide N1 info, pa reklama, pa opet N1 info, pa onda DW, pa reklame, pa tek onda nakon premotavanja više od jednog sata sadržaja počinje dan uzivo, koji odmah opet prikazuje taj isti N1 info.

Moze li se nešto uraditi po ovom pitanju jer me smori svaki dan premotavanje?
Zdravo @un1ted,
Hvala Vam na javljanju.
Proslijedili smo kolegama na provjeru, sigurni smo da će biti riješeno. ;-)
Pozdrav @Telemach

Jeste li vi uticali, ili se "samo popravilo", nije bitno, samo da vam se zahvalim, jer sada snimak ide normalno, nema premotavanja :)
Hvala na povratnim informacijama.
Drago nam je da usluga uredno funkcioniše. :thumbup:

User avatar
Telemach
Posts: 10930
Joined: 13/10/2010 14:13

#102597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/09/2020 19:09

axe22 wrote:
04/09/2020 21:08
Telemach wrote:
25/08/2020 21:03

Zdravo @axe22,
Rado ćemo izvršiti provjeru. Zamoliti ćemo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Pozdrav
Da zahvalim na brzoj intervenciji koja je bila u roku 24 sata. Prvo se pokusalo podesit modem da bi iduci dan dosao monter i utvrdio da modem pravi problem, bio je stari CISKO (crni), zamjenjen bijelim Company logo CGA2121 i od tada sve radi kako treba.

Posebno bi pohvalio momka koji je dosao i izvriso zamjenu, cak je izvrsio i zamjenu daljinskog za d3 uredja jer je prekidao
Hvala puno axe22 ;)
Vašu poruku ćemo proslijediti nadležnom sektoru i kolegi koji je bio na intervenciji.

User avatar
Telemach
Posts: 10930
Joined: 13/10/2010 14:13

#102598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/09/2020 19:10

avaks wrote:
04/09/2020 20:07
Pa Telemach gdje je ta briga o korisnicima? Lojalnost i ti fazoni samo dok se ugovor ne potpise ccc
Pet dana patnje tri izlaska tehnicara a sve vase greske i opet racun uredno stize kao da se nista nije desilo?! :evil:
Je li vas i malo stid?
Zdravo avax,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj, rado ćemo evidentirati zahtjev za provjeru Vašeg Ugovora.

made_in_sarajevo
Posts: 3194
Joined: 06/05/2013 23:05

#102599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo » 06/09/2020 17:33

Sve imam osjecaj da HD kanali nisu bas HD. Samsung tv 2020.crystal.tehnologija i upalim HD bilo koji kanal i nema mi ostrine kakvu ocekujem. Tv je 50" , a drugi stariji LG 32" FHD ima ostriju sliku na istim kanalima na moja tv.

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#102600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 06/09/2020 18:36

Telemach wrote:
05/09/2020 19:10
Zdravo avax,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj, rado ćemo evidentirati zahtjev za provjeru Vašeg Ugovora.
Imate br ugovora u PP.
made_in_sarajevo wrote:
06/09/2020 17:33
Sve imam osjecaj da HD kanali nisu bas HD. Samsung tv 2020.crystal.tehnologija i upalim HD bilo koji kanal i nema mi ostrine kakvu ocekujem. Tv je 50" , a drugi stariji LG 32" FHD ima ostriju sliku na istim kanalima na moja tv.
Srezali su bitrate dosta ima par godina već :roll:
HD je samo rezolucija :mrgreen:

Post Reply